ΑΠΟΕΛ… πρόκρισης

ΑΠΟΕΛ… πρόκρισης

Την ισοπαλία με 1-1 απέσπασε ο ΑΠΟΕΛ στην «Ντόνμπας Αρένα» απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Πολλοί θεώρησαν τη νίκη του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Ζενίτ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ήταν τυχαία. Αυτό που ήθελε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν να αποδείξει ότι η παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης δεν θα είναι τυπικής διαδικασίας.

Κάτι που κατάφερε μετά την ισοπαλία που απέσπασε στην «Ντόνμπας Αρένα» απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Αποτέλεσμα που τον διατηρεί στην πρώτη θέση του ομίλου και αφήνει ανοιχτό το όνειρο της πρόκρισης τους «16» της διοργάνωσης.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι πρωταθλητές Κύπρου δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, καθώς δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία.{textlink}

Για αυτό ευθύνεται ο τραυματισμός του Γκουστάβο Μαντούκα μόλις στο 3’ που αποχώρησε και αποσυντόνισε την ομάδα. Έτσι οι ευκαιρίες ήρθαν από την πλευρά των γηπεδούχων.

Στο 35’ μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Μιρτσέα Λουτσέσκου βρήκε τον Μκιταριάν απέναντι από τον Χιώτη με το σουτ του, να μπλοκάρεται από τον Έλληνα γκολκίπερ.

Η  μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου έλαβε μέρος στο 40’. Ο Σρνα έκανε την σέντρα και μετά από κόντρα, ο Αντριάνο από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χιώτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαχτάρ πίεσε ασφυκτικά για να πετύχει το γκολ και με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Ζάντσον έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Τεξέιρα από πολύ κοντά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ βγήκε στην αντεπίθεση και με δυνατό διαγώνιο σουτ του Τρικόφσκι, «πάγωσε» το «Ντόνμπας» βάζοντας τους Κύπριους μπροστά στο σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα όμως, οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Βίλιαν έκανε την παράλληλη σέντρα και μετά από κόντρα ο Ζάντσον προ κενής εστίας έκανε το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε και πάλι στον ΑΠΟΕΛ. Ο Σολάρι έκανε εκπληκτική ενέργεια και βρέθηκε απέναντι στον Ρίμπκα με το σουτ του όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Ουκρανού τερματοφύλακα.

Πλέον ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, καθώς είναι στους τέσσερις βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου του, με τις Ζενίτ και Πόρτο να βρίσκονται στους τρεις βαθμούς και την Σαχτάρ στην τελευταία θέση με μόλις έναν.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Σαχτάρ Ντόνετσκ – ΑΠΟΕΛ.



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved