Μώραλης: «Μετράει το σύνολο»

Μώραλης: «Μετράει το σύνολο»

Η Άρσεναλ μπορεί να έχει μερικές απώλειες αλλά αυτό που μετράει είναι το σύνολο, σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη.

Ο Δ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» τονίζοντας πως οι «κανονιέρηδες» μπορεί να έχουν πολλές απουσίες, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να πιάσουν εξαιρετική απόδοση.

Χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Μώραλης μίλησε για:

Τις πολλές απουσίες της Άρσεναλ: «Κατά την προσωπική μου άποψη κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο. Μπορεί η ομάδα που θα έχει απώλειες να χάσει λίγο από ρυθμό, αλλά το σημαντικό είναι το σύνολο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και τα νεαρά άτομα που θα παίξουν θα θέλουν να δείξουν τι αξίζουν. Σίγουρα όταν χάνεις κάποιες προσωπικότητες, η ομάδα χάνει λίγο από το κύρος της. Αλλά θεωρώ ότι δεν μετράει τόσο πολύ».

Το αν η Άρσεναλ αναζητά τη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους: «Είναι λογικό. Γνωρίζουν ότι παίζουν με μία ομάδα που δεν είναι τόσο καλή όπως η Άρσεναλ, ενώ προέρχεται και από ένα πρωτάθλημα κατώτερο από το αγγλικό. Ίσως να περιμένουν κάτι τέτοιο και αυτό να είναι πλεονέκτημα για εμάς και να την πατήσουν. Δηλαδή να πουν ότι δεν είναι καλοί και εκεί να τους «χτυπήσουμε» και να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό. Πρέπει να έχουμε εξαιρετική απόδοση εμείς και όχι τόσο καλοί αυτοί και η διαιτησία να είναι μοιρασμένη».

Το αν υπάρχουν… φόβοι για τη διαιτησία: «Εμείς θέλουμε πάντα η διαιτησία να είναι 50-50, αλλά είναι αλήθεια πως οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη δεν τυγχάνουν ανάλογη αντιμετώπιση. Οι διαιτητές δίνουν το κάτι παραπάνω στον γηπεδούχο και πολύ περισσότερο αν είναι μεγάλη ομάδα. Αν δεν έχουμε μοιρασμένη διαιτησία, τότε θα είναι πιο δύσκολο για εμάς. Θα πρέπει να πάνε όλα δεξιά για εμάς και αντίθετα να μην πιάσει καλή απόδοση η Άρσεναλ. Υπάρχουν πολλές παράμετροι».

Το αν οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να δώσουν… απαντήσεις στον σκάουτερ της Άρσεναλ, Στιούαρτ Χιούστον: «Αυτό θα το δούμε το βράδυ. Θέλω να πιστεύω πως θα δώσουν τις απαντήσεις. Σίγουρα τα όσα φέρεται να έχει πει αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στην ομάδα. Δεν έχουμε συνηθίσει να εκφράζεται κάποιος με αυτό τον τρόπο. Και εμείς γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας, καθώς δεν είμαστε σε καλή κατάσταση. Περιμένουμε η ομάδα να λειτουργήσει με εγωισμό και να αποδείξει η ομάδα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Το αν το παιχνίδι στο «Emirates» θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια: «Νομίζω ότι η συζήτηση αυτή γίνεται λόγω της ήττας από την Μαρσέιγ. Το παιχνίδι έγινε κρίσιμο εξαιτίας της ήττας. Θεωρώ ότι σε αυτά τα παιχνίδια ευνοείται ο φιλοξενούμενος. Είναι ότι καλύτερο γιατί θα ανταγωνιστεί μια μεγάλη ομάδα και αν πάρει έναν βαθμό με καλή εμφάνιση θα παρουσιαστεί ως μια πολύ καλή ομάδα. Όταν χάνεις από μια καλύτερη ομάδα, το περιμένεις. Νομίζω ότι όλα λειτουργούν υπέρ των φιλοξενούμενων».

Το αν θα μπορούσε το μοντέλο Βενγκέρ να είχε λειτουργήσει και στον Ολυμπιακό: «Θυμάμαι ότι είχα πάει ένα χρόνο αργότερα στον Ολυμπιακό. Αλλά είχαν γίνει πολλές συζητήσεις. Ήταν μια επιλογή του κ. Κόκκαλη, ο οποίος ήταν σχεδόν δύο χρόνια στην προεδρία. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το τι θα είχε γίνει. Αν υπήρχαν καλά σημάδια τα δύο πρώτα χρόνια, τότε θα μπορούσε να λειτουργήσει και το συγκεκριμένο μοντέλο στην Ελλάδα».

Το αν θα μπορούσε να λειτουργήσει ο Βενγκέρ στην Ελλάδα: «Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Αν θα μπορούσαν οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι θα άντεχαν έναν Βενγκέρ ο οποίος δεν θα είχε προτεραιότητα το πρωτάθλημα αλλά την εξαγωγή ποδοσφαιριστών. Εμείς δεν έχουμε την παιδεία που έχουν οι Άγγλοι. Ίσως αν είχε έρθει να είχαμε αλλάξει λογική και παραστάσεις. Θα ήταν καλό να είχε έρθει, για να δούμε που θα κατέληγε».

Την αφομοίωση των άσχημων αποτελεσμάτων από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες: «Όταν πρέπει να είναι διδακτικό κάτι τέτοιο, πρέπει. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι. Τα ξένα μεγάλα σωματεία περνούν τέτοιες ήττες χωρίς παρενέργειες. Αν για παράδειγμα ο Ολυμπιακός πάρει την ισοπαλία με καλή εμφάνιση σήμερα, τότε θα παρουσιαστεί ως ομαδάρα και αντίθετα αν έχει έρθει η ήττα. Είμαστε υπερβολικοί. Είμαστε εντελώς διαφορετικός λαός και αυτό έχει τα καλά και τα κακά».

Την αντιμετώπιση που έτυχαν οι εκπρόσωποι του ελληνικού Τύπου στην συνέντευξη Τύπου του Αρσέν Βενγκέρ: «Τη μία μέρα που είμαι στο ξενοδοχείο και στο «Emirates» δεν έχω κινηθεί πολύ για να γνωρίζω γενικά την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι Έλληνες. Οι δημοσιογράφοι πιστεύω ότι είναι πιθανό να το εισέπραξαν».

Το αν παρακολουθούν στον Ολυμπιακό τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: «Βέβαια και το συζητάμε και είναι στην επικαιρότητα. Έχουμε πει ότι θέλουμε ένα δυνατό Παναθηναϊκό και είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για τον Ολυμπιακό, προκειμένου έτσι μπορείς να γίνεις καλύτερος. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου θέματος. Γνωρίζω ότι υπήρχε μια αμφισβήτηση αλλά και ότι χθες υπήρχε μια εξέλιξη. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει, αλλά δεν είναι έντονο».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved