Γιαννακόπουλος: «Δεν πρέπει να κλειστεί ο Ολυμπιακός»

Γιαννακόπουλος: «Δεν πρέπει να κλειστεί ο Ολυμπιακός»

Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί με αμυντικούς… προσανατολισμούς εξέφρασε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μίλησε στον «Πρωταθλητή» αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού της Άρσεναλ.

«Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι βρήκε δίχτυα στο ματς με τον Εργοτέλη ο Μιραλάς. Τώρα, με ανεβασμένη ψυχολογία, μπορεί να κάνει τη ζημιά στο δίδυμο Μερτεσάκερ-Σονγκ που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο Γερμανός είναι αργός και ο Καμερουνέζος επιρρεπής στο λάθος. Αν ο Κέβιν πάρει σωστά την μπάλα στο χώρο θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας των Άγγλων», ανέφερε αρχικά ο «Stelios».

Και συνέχισε για την άμυνα των Λονδρέζων: «Τα δύο μπακ της Άρσεναλ, Σανιά και Γκιμπς, είναι αξιόπιστα, αλλά αν προσεχθούν οι προωθήσεις τους δεν μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Νομίζω ότι ένα σχήμα με Μιραλάς, Αμπντούν, Τζεμπούρ μπροστά μπορεί να… ανακατέψει την άμυνα των Άγγλων».

Όσον αφορά στους παίκτες – κλειδιά των «κανονιέρηδων» απάντησε: «Τα μεγάλα όπλα της Άρσεναλ είναι οι Αρσάβιν, Φαν Πέρσι και Αρτέτα. Ο Ισπανός δεν έχει ανταποκριθεί στο 100% ως αντί-Φάμπρεγκας, αφού είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Πρόκειται, πάντως, για πολύ προικισμένο μέσο, πιο γρήγορο από τον Φάμπρεγκας και όσο λιγότερο πάρει την μπάλα στα πόδια του τόσο καλύτερα για τον Ολυμπιακό».

Παράλληλα, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε και για τους Χολέμπας και Τοροσίδης που θα έχουν μεγάλο… φόρτο εργασίας: «Ο Φαν Πέρσι αν παίξει στο δεξί άκρο θα συγκλίνει και θα ψάχνει το σουτ στην απέναντι γωνία. Εκτιμώ ότι ο Χολέμπας που είναι περισσότερο αθλητικός από τον Μαρκάνο μπορεί να τον περιορίσει καλύτερα, αρκεί να του πάρει τον αέρα και να αποφύγει τις περιττές ενέργειες όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Πολλή δουλειά θα έχει και ο «Τόρο» με τον Αρσάβιν, άρα οι προωθήσεις του Βασίλη θα είναι μετρημένες στα δάχτυλα και απόλυτα ελεγχόμενες».

Αναφορικά με τον Μαρουάνι Σαμάκ, ο πρόεδρος της ΠΣΑΠ, υποστήριξε: «Ο Σαμάκ δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα. Τον ξέρουν στον Ολυμπιακό από τα παιχνίδια με την Μπορντό. Με σωστά μαρκαρίσματα και βοήθειες δύσκολα θα βρει κενούς χώρους να δράσει».

Τέλος, για το σχήμα που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στην μεσαία γραμμή, τόνισε: «Η ιδανική τριάδα στο κέντρο του Ολυμπιακού είναι οι Μοντέστο, Ορμπάιθ με τον Ιμπαγάσα μπροστά τους. Οι δύο πρώτοι θα ρίξουν… άγκυρα έξω από την περιοχή και ο Άριελ θα ψάξει στην κόντρα τους προωθημένους. Καλή επιλογή γι’ αυτό το ματς θα ήταν και ο Μακούν, αν ήταν έτοιμος. Ένα σχήμα, πάντως, με Ορμπάιθ, Μοντέστο, Μακούν μου φαίνεται πολύ αμυντικό και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κλειστεί πολύ στα καρέ του. Πρέπει να μαρκάρει σωστά στο μισό γήπεδο και να ψάξει την καλή αντεπίθεση».



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved