Φουστέρ: «Να βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό»

Φουστέρ: «Να βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό»

Υποχρεωμένοι να… βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Άρσεναλ την Τετάρτη (28/09), για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, είναι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Νταβίντ Φουστέρ.

Ο Ισπανός μέσος των πρωταθλητών, φιλοξενούμενος στον αέρα του «NOVAΣΠΟΡ FM 94.6», δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τους «κανονιέρηδες» στο «Έμιρειτς», σχολιάζοντας παράλληλα τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Ολυμπιακού, αλλά και την επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε να τον χρησιμοποιεί στο άκρο της επίθεσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νταβίντ Φουστέρ:

-Αν είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της ομάδας και τις δικές του στα μέχρι τώρα παιχνίδια της σεζόν:
«Προς το παρόν δεν έχω πιάσει την απόδοση που θα ήθελα. Σαν ομάδα πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι αποκτάμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, χαρακτήρα και ομοιογένεια. Η έλλειψη των παιχνιδιών λόγω των εξελίξεων στο ελληνικό πρωτάθλημα μας στοίχισαν. Ωστόσο, δεν ανησυχώ ούτε για την απόδοσή μου, ούτε για την ομάδα. Θεωρώ, ότι όπως έγινε και στην περσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί πολύ καλύτερος με την πάροδο του χρόνου»

-Εάν του αρέσει να αγωνίζεται στο άκρο της επίθεσης:
«Δεν έχω συνηθίσει να παίζω στα άκρα. Είναι μια επιλογή του προπονητή και πρέπει να την σεβαστώ. Στο παρελθόν το έχω κάνει στην Έλτσε και την Βιγιαρεάλ, αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις. Πιστεύω ότι –όπως πέρυσι- όταν παίζω πίσω από τον επιθετικό μπορώ να αποδώσω καλύτερα και να βοηθήσω περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι. Όταν όμως αγωνίζομαι στα άκρα μπορώ να βοηθήσω περισσότερο στην ανασταλτική λειτουργία».

-Για την ήττα στην πρεμιέρα από τη Μαρσέιγ:
«Στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ, καθοριστικό σημείο ήταν η έλλειψη αγώνων που είχαμε. Η Μαρσέιγ εκτός από τη φυσική κατάσταση δεν είχε τα στοιχεία που να μας υποχρεώνουν να πούμε ότι δικαιούταν να πάρει την νίκη.
Εμείς πληρώσαμε την απραξία. Μετά από το 60ο λεπτό του αγώνα μας βγήκε και η κούραση στο γήπεδο. Δεχθήκαμε το γκολ σε ένα χρονικό σημείο που ακύρωσε κάθε πλάνο που μας είχε εξηγήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να αντιδράσουμε.
Βέβαια, η έλλειψη αγώνων δεν αποτελεί και δικαιολογία για την ήττα μας. Έχουμε μπροστά μας άλλα πέντε παιχνίδια για να διορθώσουμε την κακή πρεμιέρα».

-Εάν μπορεί να ανατρέψει την ήττα από την Μαρσέιγ στο παιχνίδι με την Άρσεναλ:
«Μετά από την ήττα από την Μαρσέιγ δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε να σκεφτόμαστε περισσότερο ούτε να επιλέγουμε παιχνίδια. Πρέπει να πάμε στο Λονδίνο και να κοιτάξουμε στα μάτια την Άρσεναλ. Να μπορέσουμε να πάρουμε έστω κι έναν βαθμό ο οποίος –κατά ένα μεγάλο ποσοστό- θα ακυρώσει την ήττα στην πρεμιέρα. Δεν πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με ηττοπάθεια, ή με την νοοτροπία ότι θα παρατηρήσουμε το παιχνίδι της Άρσεναλ».

-Εάν αποτελεί ευκαιρία για τον Ολυμπιακό η κακή κατάσταση που βρίσκεται η Άρσεναλ αλλά και οι αρκετές αποχωρήσεις παικτών το καλοκαίρι…
«Η Άρσεναλ ποτέ δεν ήταν ομάδα, η οποία εξαρτάται από έναν-δύο παίκτες. Σίγουρα οι απώλειες του Φάμπρεγας και του Νασρί είναι μεγάλες. Έχει ακόμη παίκτες, όπως ο Γουόλκοτ και φυσικά ο Φαν Πέρσι που μπορούν να κάνουν την ζημιά σε κάθε στιγμή.
Η Άρσεναλ είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πώς να το πάρει. Έχει μεγάλη εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίζεται στο γήπεδό της και για αυτή το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αποτελεί μια ευκαιρία να δώσει απαντήσεις για το κακό ξεκίνημα που έχει, αλλά και να βάλει ένα ‘’μαξιλαράκι ασφαλείας’’ στο Champions League γιατί άρχισε με μια ισοπαλία στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ»

-Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι στο Λονδίνο:
«Δεν έχουμε το άγχος του φαβορί. Κατεβαίνουμε στο γήπεδο για να καλύψουμε χώρους. Να μην επιτρέψουμε στην Άρσεναλ να κάνει το παιχνίδι της. Θα επιδιώξουμε να αναχαιτίσουμε τις προσπάθειες από τα άκρα, τα οποία είναι η μεγάλη της δύναμη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε στο γήπεδο για να αποτελέσουμε κομπάρσο στο παιχνίδι ή να έχουμε παθητικό ρόλο. Μετά από την ήττα από την Μαρσέιγ είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε το γκολ. Να εκμεταλλευτούμε το ανοικτό γήπεδο και τα αμυντικά κενά που έχει η Άρσεναλ. Είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό στο Λονδίνο. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων».

-Υπάρχουν διαφορές με την περσινή ομάδα:
«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν διαφορές με την περσινή ομάδα. Έχουμε το ίδιο πνεύμα νικητή. Το ίδιο DNA. Ο ερχομός νέων προσώπων απλώς πρόσθεσαν επιλογές στα χέρια του προπονητή. Παίζουμε σχεδόν το ίδιο σύστημα. Λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο μέσα στο γήπεδο. Είναι καθαρά θέμα χρόνου το καλό πρόσωπο του περσινού Ολυμπιακού να βγει και φέτος στο γήπεδο»

-Για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ:
«Αυτή την στιγμή προέχει το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει δυνατά στο πρωτάθλημα κάτι που για εμάς είναι μια πρόκληση όταν θα τον αντιμετωπίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πάρει την νίκη με όποια ομάδα και να παίζει».

Φουστέρ: «Να βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό»



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved