«Δεν έχει πλάνο ο Ολυμπιακός»

«Δεν έχει πλάνο ο Ολυμπιακός»

Με γεμάτο το μπλοκάκι του για τον Ολυμπιακό επέστρεψε στην Αγγλία, ο… κατάσκοπος της Άρσεναλ, Στιούαρτ Χιούστον.

Ο συνεργάτης του Αρσέν Βεγνκέρ στους «κανονιέρηδες», παρακολούθησε δια ζώσης τους «ερυθρόλευκους» κόντρα σε Μαρσέιγ, Ξάνθη και Εργοτέλη, με το έμπειρό μάτι του να… πιάνει τα πάντα όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού των πρωταθλητών Ελλάδας.
Ο Άγγλος σκάουτερ μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλύψει όλα όσα αναμένεται να μεταφέρει στον Αλσατό τεχνικό, εξηγώντας πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ως βάση το 4-3-3, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στον υψηλό δείκτη σκοραρίσματος των Πειραιωτών.
«Με όλο τον σεβασμό που έχω σε αυτήν την ομάδα (σ.σ.: Εργοτέλη) αλλά και στη λίγκα σας, για εμένα είναι πρόβλημα που ο Ολυμπιακός έκανε μόνο τέσσερις προσπάθειες για γκολ. Και σε αυτές τις τέσσερις πέτυχε τρία γκολ. Το goal ratio ήταν απίστευτο και νομίζω ότι δεν μπορεί μια ομάδα να το πετυχαίνει συνέχεια αυτό. Πόσω μάλλον σε παιχνίδια Champions League, που οι απαιτήσεις και το επίπεδο είναι σαφώς μεγαλύτερα. Για παράδειγμα, η Μαρσέιγ ήταν εξαιρετική στο Καραϊσκάκη. Ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και οι Λούτσο και Σεϊρού ήταν πολύ καλοί στο να μοιράζουν το παιχνίδι», τόνισε αρχικά ο Χιούστον, για να συμπληρώσει:
Για το δημιουργικό κομμάτι των Πειραιωτών: «Μου έδειξε σε αυτά τα τρία ματς ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο για να βγει στην επίθεση. Βγαίνουν όλοι μαζί χωρίς πλάνο και αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα. Αυτό στο transition game θα το πληρώσει ο Ολυμπιακός».
Για τον Κέβιν Μιραλάς: «Είναι ξεχωριστός παίκτης. Είναι γρήγορος και είναι πολύ καλός παίκτης με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να σου κάνει φάση από το πουθενά και αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Αλλά νομίζω ότι έχει ένα θέμα με την εξυπνάδα. Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά γι' αυτό που σας είπα δεν θα γίνει top class παίκτης και γι' αυτό νομίζω δεν θα μπορεί να παίξει σε πρωταθλήματα όπως της Ισπανίας ή της Premier League».
Παράλληλα, ο Χιούστον δεν παρέλειψε να εκφράσει την απορία του για τον λόγο που αγωνιζόταν ο Φράνκο Κοστάντσο και όχι ο δεύτερος πορτιέρο των «ερυθρόλευκων», αφού δεν αποκόμισε και τις καλύτερες των εντυπώσεων για τον Αργεντινό.
Στο γκολ-φάουλ μάλιστα του Ρομάνο (αφού κούνησε το κεφάλι του), σχεδίασε αμέσως την εστία, βάζοντας τον Κοστάντσο σαν κουκκίδα πολύ κοντά στο αριστερό δοκάρι και κύκλωσε το κενό που είχε αφήσει, δείχνοντας έτσι πως φέρει ευθύνη για το γκολ και τη μεγάλη απόσταση που είχε αφήσει με το άλλο δοκάρι!
Όσον αφορά στον Ραφίκ Τζεμπούρ, τόνισε: «Δεν κατάλαβα πού έπαιζε. Τον είδα μέχρι και δεξί μπακ. Όπως και στο παιχνίδι με την Ξάνθη δεν φαίνεται σε όλο το ματς, αλλά έκανε δύο ενέργειες που στο τέλος έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό. Αυτό έκανε και στο Παγκρήτιο, δηλαδή μια ενέργεια στη φάση του γκολ του Μιραλάς στο 4', αλλά μετά δεν υπήρχε στον αγώνα»
Σχετικά με το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο Βαλβέρδε, ο Στιούαρτ είχε σχεδιάσει 4-3-3 με τον Μοντέστο και τον Φουστέρ εσωτερικούς μέσους, αλλάζοντάς το ωστόσο συνέχεια. Στο ημίχρονο δε σημείωσε πως ο Φουστέρ γινόταν δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Τζεμπούρ, ενώ διέκρινε για μεγάλα χρονικά διαστήματα τον Ορμπάιθ να μένει μόνος του και τον Μοντέστο να παίζει μερικά μέτρα πιο μπροστά.
Αξίζει να αναφερθεί πως για τα στημένα, ο βοηθός του Αρσέν Βενγκέρ είχε ξεχωριστό σημειωματάριο, στο οποίο έγραφε τους παίκτες που επιτίθονταν ή αμύνονταν, ανάλογα με το ποια ομάδα είχε κερδίσει φάουλ ή κόρνερ, σημειώνοντας παράλληλα πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ιδιαίτερα δυνατοί σε αυτό το σημείο και κέρδιζαν αρκετές κεφαλιές.
Στην επιθετική τριάδα αυτό που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν πως: «έδειχναν ότι μπερδεύονταν οι τρεις της επίθεσης. Πολλές φορές είδα δύο παίκτες στην ίδια πλευρά (Αμπντούν, Μιραλάς), τον Τζεμπούρ να είναι μακριά από αυτούς και με εξαίρεση τη φάση του πρώτου γκολ καμία άλλη συνεργασία στο πρώτο ημίχρονο».
Τέλος, ο Χιούστον ήταν αρκετά μπερδεμένος με το κεντρικό δίδυμο, αφού ο Βαλβέρδε άλλαζε συνεχώς πρόσωπα, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι αυτοί που θα πάρουν φανέλα βασικού στο Λονδίνο θα είναι οι Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ…


Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved