Νικοπολίδης: «Μην τρέξει η Άρσεναλ»

Νικοπολίδης: «Μην τρέξει η Άρσεναλ»

Ως δύσκολο χαρακτήρισε το έργο του Ολυμπιακού απέναντι στην Άρσεναλ στο Λονδίνο, για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, σε συνέντευξή του.

Ο βετεράνος πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» μίλησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για την αναμέτρηση με τους Άγγλους, τονίζοντας πως ακόμα και μετά τις πολλές αποχωρήσεις από το «Έμιρεϊτς», οι «κανονιέρηδες» είναι δυνατή ομάδα, η οποία μπορεί να ξεφύγει στη βαθμολογία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη:

- Η Άρσεναλ προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, μετά την αποχώρηση του Φάμπρεγας και του Νασρί, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τον Ολυμπιακό. Σε τι μπορούν να προσδοκούν οι «ερυθρόλευκοι» στο Λονδίνο;

«Οι Άγγλοι έχουν αποδυναμωθεί, καθώς όσο μεγάλη κι αν είναι μια ομάδα, δεν είναι εύκολο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπληρωθούν τέτοιοι ποδοσφαιριστές και να καλυφθούν τα κενά. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, η Άρσεναλ είναι το φαβορί του ομίλου και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα λόγω εμπειρίας ποιότητας και ονόματος θα ξεφύγει στη βαθμολογία. Διατηρεί, άλλωστε, όλα εκείνα τα στοιχεία που την οδήγησαν πολύ ψηλά τα τελευταία χρόνια στο Champions League. Οι παίκτες της πρεσάρουν ψηλά έχουν καλή φυσική κατάσταση, διατηρούν το επιθετικό πνεύμα σκοράρουν αλλά το μειονέκτημα της φετινής ομάδας είναι ότι –προς το παρόν- δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης».

- Ο Ολυμπιακός και γενικά οι ελληνικές ομάδες έχουν κακή παράδοση στους εκτός έδρας αγώνες με αγγλικούς συλλόγους…

«Είναι δύσκολο για μια ελληνική ομάδα να ακολουθήσει το ρυθμό που παίζουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ ή η Άρσεναλ. Ακόμη και για τον πρωταθλητή Ελλάδος. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στους αγώνες που διεξάγονται στο Νησί. Εκεί, οι Άγγλοι πιάνουν άλλον ρυθμό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντέξει ένας ελληνικός σύλλογος μέχρι το 90ο λεπτό. Θα τους κοντράρεις μέχρι ένα σημείο, αλλά κάποια στιγμή θα ξεμείνεις από δυνάμεις, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για παιχνίδι αρχές της σεζόν για εμάς, καθώς εκείνοι ξεκινούν τους αγώνες τους στο πρωτάθλημα πολύ νωρίτερα».

- Ποια πρέπει να είναι λοιπόν η τακτική του Ολυμπιακού;

«Πρέπει να κοιτάξει να κρατήσει χαμηλό ρυθμό στο ματς και να μην δώσει τη δυνατότητα στην Άρσεναλ να «τρέξει». Ο Ολυμπιακός έχεις τους ποδοσφαιριστές και την ποιότητα για να «παγώσει» το παιχνίδι, αλλά και να το «ανοίξει» κάποιες στιγμές, με τον Ιμπαγάσα, δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα των Λονδρέζων. Επίσης, έχει δύο πολύ σπουδαίους κεντρικούς αμυντικούς, όπως είναι ο Μέλμπεργκ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια, ενώ ο Μιραλάς με την ταχύτητά του, την τεχνική και τις διεισδύσεις του και ο Τζεμπούρ με τη δύναμή του και την ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα, ειδικά στα μεγάλα ματς, μπορούν να κάνουν τη ζημιά στην Άρσεναλ. Σε τέτοιου επιπέδου αγώνες, πάντως, πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Αν κάποιος κρίκος στην αλυσίδα δεν λειτουργεί καλά, είναι δύσκολο να τα καταφέρεις.

Πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός ελέγξει τον ρυθμό, κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα στη μεσαία γραμμή και εκμεταλλευτεί τις στιγμές που θα του παρουσιαστούν, μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο. Θεωρώ ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί διαφορετική από ό,τι στον αγώνα με αντίπαλο τη Μαρσέιγ. Με πιο καθαρό μυαλό, πιο δυνατή και αποφασιστική. Πιστεύω ότι ο Βαλβέρδε θα στηριχθεί στον περσινό κορμό στα ματς που ακολουθούν, μέχρι να βρουν τα πατήματά τους οι νέοι παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ, όπως ο Μακούν, ο Ορμπάιθ και ο Αμπντούν».

- Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο ή στόχος του πρέπει να είναι η τρίτη, που θα του δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά τον Ιανουάριο;

«Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει χαθεί τίποτα. Ναι, είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση μετά την ήττα από τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη, αλλά η ομάδα έχει πέντε παιχνίδια μπροστά της και πρέπει να παλέψει για τη δεύτερη θέση. Αν πάρει το βαθμό στο «Έμιρέιτς», όλα γίνονται μετά. Μην κρυβόμαστε, όμως, πίσω από το δάκτυλό μας. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, και η τρίτη θέση θα είναι επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς τι αντιπάλους έχει να αντιμετωπίσει στον όμιλο».



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved