Γεωργάτος: «Ορισμένοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν»

Γεωργάτος: «Ορισμένοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν»

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Γρηγόρης Γεωργάτος, ξεκαθάρισε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ελλείψεις σε μερικές θέσεις και τόνισε τις δυσκολίες, που παρουσιάζουν οι επόμενες αναμετρήσεις του Champions League.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο Γεωργάτος αρχικά απέρριψε την δικαιολόγηση της ήττας με 1-0 από την Μαρσέιγ αποκλειστικά στην έλλειψη παιχνιδιών:

«Η αγωνιστική απραξία είναι το ένα κομμάτι, σημαντικό μεν, αλλά όχι το μόνο που οδήγησε την ομάδα στην ήττα. Όταν δεν έχεις παιχνίδια, δεν έχεις ρυθμό, όμως, συνήθως έχεις φρεσκάδα και όρεξη για να δώσεις το κάτι παραπάνω, κι αυτό δεν το είδα στους παίκτες του Ολυμπιακού. Μόνο στο πρώτο τέταρτο-εικοσάλεπτο του αγώνα υπήρξε μια κινητικότητα, κι εκείνη λόγω των προσωπικών ενεργειών του Μιραλάς. Δεν υπήρξαν βοήθειες από τους άλλους ποδοσφαιριστές».

Πρόσθεσε πως η παλιά του ομάδα έπρεπε να αγωνιστεί περισσότερο ελεύθερα κόντρα στους Γάλλους:

«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός το φοβήθηκε το παιχνίδι περισσότερο απ’ ό, τι έπρεπε. Η Μαρσέιγ δεν ήταν σε καμία περίπτωση η ομάδα-φόβητρο. Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν πολύ πιο δυνατές ομάδς στο «Καραϊσκάκη» και τις κέρδισε, επιβάλλοντας το παιχνίδι του. Τώρα, όμως, ο Βαλβέρδε πήγε κόντρα στη φιλοσοφία του και αυτό το «πλήρωσε» η ομάδα. Ο Ισπανός θέλει οι ποδοσφαιριστές να πρεσάρουν ψηλά, να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα, να αναπτύσσονται τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και ειδικά στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». Αυτό δεν το είδαμε απέναντι στη Μαρσέιγ και το πλάνο που εφαρμόστηκε, απέτυχε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο συντηρητικά, πήγε κόντρα στα «πιστεύω» του, ενώ από ένα σημείο κι έπειτα δεν υπήρχαν τρεξίματα ούτε καθαρό μυαλό από τους παίκτες. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι, που είναι μία ομάδα δυνατή και με καλή φυσική κατάσταση και έφτασαν στο γκολ».

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα ανάπτυξης των «ερυθρόλευκων» στο παρθενικό τους ματς στο φετινό Champions League:

«Δεν είδα να υπάρχει ομοιογένεια και πίστη στο αποτέλεσμα. Ούτε αντίδραση, τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε, μετά το τέρμα της Μαρσέιγ. Επιπλέον η ομάδα δεν έχει κλασικούς ακραίους χαφ. Ο Φουστέρ, για παράδειγμα, δεν είναι αριστερός μέσος. Πως θα αναπτυχθείς και θα διασπάσεις από πλάγια την αντίπαλη άμυνα, όταν μάλιστα μιλάμε για παιχνίδια τέτοιου επιπέδου; Ακόμα, δεν υπήρχε η σωστή κάθετη πάσα από τον άξονα, καθώς ο Μοντέστο είναι καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά όχι και επιθετικά, ενώ ο Φέισα ήταν σε κακή βραδιά. Και ο Γέστε, που κάτι πήγε να κάνει στην αρχή, έμεινε πολύ γρήγορα από δυνάμεις και ιδέες».

Ακόμα, θεωρεί πως μερικοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ευρωπαϊκών αγώνων:

«Είναι βέβαια και θέμα παικτών και προσωπικοτήτων. Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο δυναμικό του, κάποιοι από τους οποίος δεν είχαν την τύχη να είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα έπρεπε, είτε διότι προέρχονταν από μεγάλη απουσία λόγω τραυματισμών, όπως ο Ιμπαγάσα και ο Τζεμπούρ, είτε γιατί ενσωματώθηκαν την τελευταία στιγμή στην ομάδα, όπως ο Μακούν. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένοι παίκτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ διαφορετικές οι απαιτήσεις στο Champions League σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε κάποιος θέσεις ο Ολυμπιακός ξεχειλίζει από ποιότητα, αλλά σε κάποιες άλλες όχι. Χρειαζόταν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα, προκειμένου να δυναμώσει η ομάδα, να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των «γραμμών», όπως και ανάμεσα στον άξονα και στα άκρα, κι όλα αυτά βέβαια λαμβάνοντας πάντα ως μέτρο σύγκρισης το επίπεδο της διοργάνωσης. Μακάρι να διαψευστώ στη συνέχεια, κάποιοι παίκτες προσφέρουν πιο πολλά και η ομάδα να παρουσιάσει άλλη εικόνα στην Ευρώπη, αλλά αυτό πιστεύω και αυτό λέω».

Και συμπλήρωσε πως χρειάζονται πλέον βαθμοί εκτός έδρας, για να υπάρχουν πιθανότητες διάκρισης των «ερυθρόλευκων» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση:

«Η ομάδα βρίσκεται στη χειρότερη μοίρα από τους τρεις αντιπάλους της και έχει μεγάλη ανηφόρα μπροστά της. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρει βαθμούς εκτός έδρας, πράγμα όχι εύκολο με τις ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει, οι οποίες διακρίνονται για την ποιότητα, την ταχύτητα και την ομαδικότητα τους, και φυσικά να πάει έξι πόντους στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια που έχει στο «Καραϊσκάκη». Το γεγονός ότι η Άρσεναλ δεν κέρδισε την Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν» κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού την ερχόμενη αγωνιστική στο Λονδίνο, αφού οι Άγγλοι ψάχνουν την πρώτη τους νίκη, παίζοντας μάλιστα μπροστά στο κοινό τους».



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved