Γιοβάνοβιτς: «Με ψηλά το κεφάλι»

Γιοβάνοβιτς: «Με ψηλά το κεφάλι»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε πως ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να κρατήσει «χαμηλά την μπάλα» μετά τη νίκη επί της Ζενίτ και να προσπαθήσει για το καλύτερο στους ομίλους του Champions League έτσι ώστε να είναι περήφανος για την παρουσία του εκεί.

Ο τεχνικός της κυπριακής ομάδας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του αλλά και στην περιπέτεια υγείας που είχε ο Χρήστος Κόντης πρόσφατα και τον ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

«Είναι ελληνική ομάδα, με ό,τι σημαίνει αυτό και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που έχουμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση και τόσο κόσμο να παρακολουθεί την ομάδα στους ομίλους», είπε αρχικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Η απόφαση του Πλατινί να δημιουργήσει αυτό το δρόμο, βοήθησε πολύ τις μικρές ομάδες να έχουν μια συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι ομάδες αυτές θα βοηθήσουν στο να μην παίζεται ποδόσφαιρο μόνο σε ισχυρές χώρες και με ισχυρές ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΑΠΟΕΛ δικαιώνει την επιλογή αυτή και δείχνει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο χρήματα αλλά και δίψα για διάκριση, πάθος».

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ είπε ακόμα: «Στην πρώτη μας συμμετοχή είμαστε μια ομάδα που πήρε τρεις ισοπαλίες και δεν πήγαμε στο Europa League στη διαφορά τερμάτων με την Ατλέτικο. Προσπαθούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που δοκιμάσαμε στην προετοιμασία και κάθε φορά με τις ανάγκες του παιχνιδιού προσπαθούμε να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όπως κάναμε χθες με την Ζενίτ. Ανεξάρτητα από το σεβασμό που έχουμε στη Ζενίτ, την Πόρτο και την Σαχτάρ Ντόνετσκ».

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Είναι μια μεγάλη μέρα για την ομάδα μου η χθεσινή, γιατί καταφέραμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε πανάξια στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε με βάση την εμφάνιση που κάναμε μέσα στο γήπεδο».

Για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ που κάνουν οι ελληνικές ομάδες, σε αντίθεση με τη δική του, σχολίασε: «Σαν προπονητής το βλέπω λάθος. Κάθε χρόνο αν αλλάζεις μισή ομάδα δεν μπορείς να φτιάξεις ένα σύνολο ομοιογενές και να ξέρεις τι θέλεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πάρτε παράδειγμα τις μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη που δεν κάνουν πολλές αλλαγές και ξέρουν τι θέλουν. Είναι λάθος να κάνουμε προσθήκες επειδή το ζητάει ο κόσμος ή γιατί έπρεπε να το κάνουμε, χωρίς προγραμματισμό για τα οικονομικά ή  τις απαιτήσεις του προπονητή. Για τον προπονητή είναι δύσκολο πάντα. Ξέρετε πως είναι στις μεγάλες ομάδες όταν υπάρχουν απαιτήσεις. Δε σκέφτεται κανείς βέβαια το αν ο προπονητής μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνολο όπως το θέλει αν γίνονται μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ».

Για τους στόχους που έχει φέτος ο ΑΠΟΕΛ, τόνισε: «Μετά τη νίκη με τη Ζενίτ δε γίναμε μεγαλύτερη ομάδα από ότι ήμασταν πριν. Δεν έχουμε δικαίωμα σαν ομάδα σε όμιλο με Ζενίτ, Σαχτάρ και Πόρτο να βάζουμε μεγάλους στόχους. Εύκολο είναι να πούμε ότι πάμε για πρόκριση. Δε σημαίνει όμως ότι επειδή παίζουμε δεύτερη φορά στα τρία χρόνια στους ομίλους θα βάλουμε μεγάλους στόχους. Τα ίδια τα παιχνίδια θα μας δείξουν που μπορούμε να στοχεύουμε. Εξαρτάται πολύ και από τους αντιπάλους μας το τι μπορούμε να περιμένουμε. Φιλοδοξίες έχουμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Τα μεγάλα λόγια ακούγονται στα αυτιά των φιλάθλων αλλά δεν είναι ωραία να τα λες αν δε σέβεσαι την ομάδα και τους φιλάθλους. Πρέπει να περιμένεις την ευκαιρία σου και να είσαι ταπεινός. Πρέπει να μην παρασυρθούμε από μια νίκη γιατί είμαστε μια ομάδα που θέλει να κάνει το παιχνίδι της, αυτό περιλαμβάνει ρίσκο και αν δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε ίσως απογοητευτούμε. Εγώ αυτό δε το θέλω, θέλω η ομάδα να έχει ψηλά το κεφάλι και να κάνει ότι μπορεί μέσα στο γήπεδο».

Ενώ για την περιπέτεια υγείας του Χρήστου Κόντη, δήλωσε: «Φανταστείτε πως περάσαμε μια βδομάδα χαράς με την πρόκριση επί της Βίσλα αλλά την επόμενη τρομάξαμε όλοι με την περιπέτεια υγείας του Χρήστου. Ευτυχώς είναι καλά και τη Δευτέρα ήρθε και στην προπόνηση να δει τα παιδιά. Ο Χρήστος είναι ένα κομμάτι από την ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Αγαπήθηκε από τον κόσμο και τους συμπαίκτες του εδώ στην Κύπρο και ήταν η ψυχή της ομάδας. Ήταν σκληρό για εμάς να σταματήσει ο Χρήστος το ποδόσφαιρο γιατί είναι ο ορισμός του αθλητή. Έκανε εξαιρετική ζωή, εξαιρετική προπόνηση και ο τρόπος που σταματάει δεν είναι εύκολα αποδεκτός. Το ευχάριστο είναι ότι ο Χρήστος είναι καλά και πολύ σύντομα θα είναι πάλι μαζί μας γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ΑΠΟΕΛ. Η διοίκηση και ο ίδιος θα πάρουν αποφάσεις που θα τον κρατήσουν για πολύ καιρό στον ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να προσφέρει εκτός αγωνιστικού χώρου γιατί είναι ένα παιδί πανέξυπνο».



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved