Βαλβέρδε:«Απογοητευμένοι, αλλά δεν εγκαταλείπουμε»

Βαλβέρδε:«Απογοητευμένοι, αλλά δεν εγκαταλείπουμε»

Δυσαρεστημένος από την ήττα στην πρεμιέρα του Champions League εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στην συνέντευξη Τύπου.

«Δυστυχώς ξεκινήσαμε στη διοργάνωση με μία ήττα και είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Παρόλο που φάνηκε πως βγάλαμε όλες μας τις δυνάμεις, φάνηκε πως δεν ήμασταν τόσο δυνατοί όσο ο αντίπαλος», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του ΤύπουΠιστεύετε ότι χάθηκε η πρόκριση έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα;«Η αλήθεια είναι ότι αφού ηττηθήκαμε εντός έδρας στο πρώτο μας παιχνίδι, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ξέραμε βέβαια εξ αρχής ότι συμμετέχουμε σε δύσκολο όμιλο και ότι όλες οι ομάδες είναι πιο δυνατές από εμάς. Έχουμε πλέον δύο επιλογές. Ή να τα παρατήσουμε και να πούμε ότι όλα χάθηκαν ή να πούμε ότι είμαστε στο -3 από τον πρώτο και να το παλέψουμε. Εμείς θα κάνουμε το δεύτερο και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης».

Πόσο επηρέασε την ομάδα η έλλειψη επίσημων αγώνων;

«Ηταν πρόβλημα η έλλειψη αγώνων και φάνηκε. Δεν μας αρέσει, όμως, να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες. Το ξέραμε ότι πρώτο μας ματς θα διεξαγόταν απόψε. Υπήρχαν παίκτες όπως ο Μιραλάς και ο Αμπντούν που δυσκολεύτηκαν, στέρεψαν από δυναμεις στα τελευταία λεπτά. Σταθήκαμε πάντως στο ύψος μας και βελτιωθήκαμε στο δεύτερο μέρος. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε στο μειονέκτημα της έλλειψης αγώνων. Το γνωρίζαμε εξ αρχής»

Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός παίζει επιθετικά και πιεστικά, ενώ απόψε είχε πιο συντηρητικές διαθέσεις

«Είναι διαφορετικές οι διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα, όντως, παίζουμε πιεστικά, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Το Champions League όμως είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση. Δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Μαρσέιγ παίζει εξίσου επιθετικά και δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις στο Champions League την  ταυτότητα που έχει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε, αλλά είναι δύσκολο να τα καταφέρεις απέναντι σε ομάδες που εφαρμόζουν ανάλογο στυλ. Ο καθένας έχει την δική του οπτική. Σήμερα όμως το ματς ήταν δύσκολο και ο αντίπαλος ήταν ανώτερος από εμάς σε κάποιες στιγμές» 

Περιμένετε βελτιωμένο Ολυμπιακό στη συνέχεια δεδομένου ότι θα μπουν και παίκτες που δεν ήταν ακόμα 100% έτοιμοι;

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στο μέλλον του ομίλου και πώς θα πάμε να παίξουμε τα επόμενα ματς. Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα που είναι η πιο σημαντική διοργάνωση για μας. Όταν θα έρθει η ώρα της Αρσεναλ, θα δούμε σε ποιους θα βασιστούμε. Τζιμπούρ και Ιμπαγάσα όντως δεν ήταν 100% έτοιμοι, αλλά χρειάστηκε να αγωνιστούν. Το μυαλό μας πάντως βρίσκεται πρώτα το πρωτάθλημα. Το Champions League το αντιμετωπίζουμε ως μια διοργάνωση στην οποία θέλουμε να συμμετέχουμε και να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».{textlink}

Κλείνοντας, ο Βάσκος έκανε μια μίνι-σύνοψη της αναμέτρησης και επανέλαβε ότι ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε τουλάχιστον σημάδια βελτίωσης σε σχέση με αυτόν του πρώτου.

«Η Μαρσέιγ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο εκτός από το αρχικό 20λεπτο που το ματς ήταν ισορροπημένο. Στο δεύτερο μέρος μας έβαλε το γκολ, αλλά εμείς φτάσαμε περισσότερες φορές στην περιοχή τους και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Αυτό που μένει είναι μια άσχημη αίσθηση γιατί δεν ήμασταν ανάλογα καλοί στο πρώτο 45λεπτο. Το ευχάριστο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν σωστή συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια, έχουμε φιλοδοξίες και θέλουμε να τα πάμε καλά στο Champions League».




O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved