Γέστε: «Πρέπει να αιφνιδιάσουμε την Μαρσέιγ»

Γέστε: «Πρέπει να αιφνιδιάσουμε την Μαρσέιγ»

Ο Βάσκος άσος του Ολυμπιακού, Φραν Γέστε, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Stadio by Metro», τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να αιφνιδιάσουν το βράδυ της Τρίτης (13/09) την Μαρσέιγ για να καταφέρουν να πάρουν την νίκη.

Ο πρώην άσος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, μίλησε ακόμη και για τις πρώτες του εντυπώσεις στον Ολυμπιακό ενώ αποκάλυψε και τους λόγους που καθυστέρησε κατά ένα χρόνο η μετακόμιση του στον Πειραιά…

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Τι γνωρίζεις για τη σημερινή αντίπαλο του Ολυμπιακού, τη Μαρσέιγ;

«Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα όμως τις τελευταίες ημέρες ο προπονητής μας μάς δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους ποδοσφαιριστές και τον τρόπο που αγωνίζεται η Μαρσέιγ. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα και δεδομένου ότι για εμάς θα είναι το πρώτο επίσημο ματς, θα πρέπει να είμαστε διπλά συγκεντρωμένοι αλλά και να παίξουμε έξυπνα, όπως και σε κάθε παιχνίδι άλλωστε, ώστε να τους ξαφνιάσουμε εμείς πριν από αυτούς. Έχουμε πολλή όρεξη και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο για να ξεκινήσουμε νικηφόρα».

Ο όμιλος στον οποίο κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στο Champions League είναι σίγουρα δύσκολος. Πώς τον κρίνεις εσύ προσωπικά και τι πιστεύεις ότι μπορεί η ομάδα να καταφέρει φέτος;

«Σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ δυνατό όμιλο με ομάδες πολύ σημαντικές. Αν όμως εμείς καταφέρουμε να παίξουμε καλά, όπως ξέρουμε, τότε πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μία καλή  πορεία φέτος. Ειδικά σε συνδυασμό με τον κόσμο μας, που όλοι πιστεύουμε ότι σε αυτό το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι θα μας δώσει απίστευτη δύναμη όπως άλλωστε κάνει πάντα, νομίζω ότι θα έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να καταφέρουμε κάτι καλό. Το κλειδί είναι η όρεξη, ο ενθουσιασμός αλλά και μία νίκη στο ξεκίνημα που θα δώσει τόσο ψυχολογία σε εμάς όσο και χαρά στους φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα το προσπαθήσουμε».

Φραν, ποια είναι η πρώτη εντύπωση που έχεις από τον Ολυμπιακό;

«Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, με επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα και αναφέρομαι ακόμα και στους απλούς εργαζόμενους. Με υποδέχθηκαν όλοι πολύ καλά, οι συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο, ο πρόεδρος και η διοίκηση. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους . Από δω και πέρα χρειάζεται δουλειά για να μπορέσω να προσφέρω ό,τι καλύτερο έχω στον Ολυμπιακό και να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Είναι όλα όπως τα περίμενες;

«Μέχρι στιγμής είναι όλα τέλεια. Μοιάζει πολύ με την Ισπανία τόσο το κλίμα όσο και η κουλτούρα αλλά και το φαγητό. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ».

Έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια σε μία ομάδα, αποφασίζεις πέρυσι να κάνεις ένα τεράστιο βήμα και να πας στην Aλ Ουάσλ στα Εμιράτα. Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τόσο δραματικά τη ζωή σου;

«Ήταν μία μεγάλη αλλαγή καθώς ήμουν από πολύ μικρός στην Αθλέτικ. Το αποφάσισα γιατί δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω έτσι όπως εγώ θα ήθελα και σκέφτηκα ότι ίσως είχε έρθει η ώρα να κάνω μία στρoφή στη ζωή και στην καριέρα μου. Δέχτηκα μία πρόταση πολύ ενδιαφέρουσα από το Ντουμπάι, την οποία δεν μπορούσα να απορρίψω, και είπα ωραία, είμαι διατεθειμένος να πάω, να ζήσω μια τελείως διαφορετική εμπειρία σε μια χώρα, μια κουλτούρα και ένα κλίμα τελείως διαφορετικά από αυτά που είχα συνηθίσει. Αυτά ήταν τα κίνητρα».

Σε μία σου συνέντευξη λίγο μετά τη μετακίνησή σου στην Αλ Ουάσλ είπες ότι είχες δεχθεί προτάσεις από συλλόγους της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Αγγλίας. Σε ποιες ομάδες της Ελλάδας αναφερόσουν;

«Κοίτα, εδώ στην Ελλάδα, η μόνη ομάδα με την οποία θα συζητούσα να έρθω, εναλλακτικά από τα Εμιράτα, θα ήταν ο Ολυμπιακός».

Και γιατί, λοιπόν, δεν διάλεξες τον Ολυμπιακό πέρυσι και το έκανες φέτος;

«Εκείνη την περίοδο υπήρχε θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό, πράγμα που με έκανε να διστάσω. Άλλωστε, οι οικονομικές απολαβές που μου προσέφερε η ομάδα των Εμιράτων ήταν τρομερές. Σε συνδυασμό με τους λόγους που ανέφερα πριν, τη μεγάλη αλλαγή που ήθελα να κάνω στη ζωή μου, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Φέτος, που μου ξαναδόθηκε η ευκαιρία να έρθω στον Ολυμπιακό, με ένα μεγάλο προπονητή, με ένα νέο πρόεδρο, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ξανά και τη συμμετοχή στο Champions League, θεώρησα ότι δεν μπορούσα να την παραβλέψω. Είχε έρθει η ώρα να παίξω στον Ολυμπιακό. Έχω ακόμα αρκετά χρόνια καλής μπάλας μπροστά μου, είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και πιστεύω ότι ήρθα την κατάλληλη στιγμή».

Πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή, λοιπόν, ή θεωρείς ότι έπρεπε να είχες έρθει από πέρυσι;

«Κοίτα, δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου, αλλά αν είχα έρθει εδώ από πέρυσι ξέρω ότι θα μου είχε δοθεί η ευκαιρία να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής, ότι θα είχα κερδίσει έναν τίτλο και άλλα πολλά. Όμως, δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν ούτε να κοιτάζεις πίσω. Είμαι εδώ τώρα και αυτό είναι το σημαντικό, γιατί θα δουλέψω πολύ και θα πανηγυρίσω επιτυχίες. Είμαι σε μία μεγάλη ομάδα που μπορεί να καταφέρει πολλά και ειδικά η ευκαιρία που μας δίνεται στο Champions League είναι για όλους μας κάτι πολύ ιδιαίτερο».

Ήθελες να γυρίσεις δηλαδή στην Ευρώπη;

«Είχα υπογεγραμμένο συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, έδειχναν όλοι ευχαριστημένοι μαζί μου, έκανα μία πολύ καλή χρονιά, πέτυχα 13 γκολ, έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια και ήμουν καλά. Ήθελα όμως να επιστρέψω στην Ευρώπη και να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο σύλλογο, να συμμετέχω στη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση και όλα αυτά με έκαναν να γυρίσω».

Τι κέρδισες από την παραμονή σου στα Εμιράτα, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως άνθρωπος;

«Έμαθα να εκτιμάω τα μικρά πράγματα στη ζωή. Όταν ζεις μακριά από το σπίτι σου τότε τα εκτιμάς. Εγώ δεν είχα απομακρυνθεί ποτέ από την πατρίδα μου και κατάλαβα ότι ακόμα και οι λεπτομέρειες μπορεί να είναι πολύ σημαντικές στην καθημερινότητα. Γνώρισα μια νέα κουλτούρα, ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημά τους, έπαιζα σε μία από τις καλύτερες ομάδες, αλλά είναι και πολύ διαφορετικό. Έμαθα επίσης να βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική, να επικοινωνώ με ανθρώπους που μιλούσαν άλλη γλώσσα, είχαν άλλες συνήθειες και άλλη νοοτροπία. Βελτίωσα τα αγγλικά μου και αυτά είναι τα καλά που πήρα μαζί μου από τη ζωή μου εκεί».

Μίλησέ μου λίγο για το πιο γρήγορο γκολ μετά από ισοφάριση στην ιστορία του ποδοσφαίρου... Το πέτυχες εσύ, πέρυσι, έτσι;

«Ναι, ήταν ο ημιτελικός του κυπέλλου (σ.σ.10/03/2011, Al-Wasl-Al-Ain 2-3). Κερδίζαμε 1-0 και μόλις μας είχαν ισοφαρίσει. Εγώ βρισκόμουν στο κέντρο του γηπέδου και ο τερματοφύλακας είχε ανέβει, οπότε βρήκα την ευκαιρία και έκανα σουτ, μπήκε γκολ και έδωσα 2-1 προβάδισμα στην ομάδα μου. Ήταν σημαντικό γιατί δεν συμβαίνει συχνά να σκοράρει κανείς από το κέντρο του γηπέδου. Δεν κερδίσαμε στο τέλος, αλλά είναι κάτι που θα θυμάμαι πάντα».

Είναι αυτό το πιο ωραίο σου γκολ ή προτιμάς κάποιο άλλο;

«Όχι. Θυμάμαι πολλά και με σημαντικές ομά δες. Όπως εναντίον της Ρεάλ στο Μπερναμπέου πριν 2 χρόνια (08/05/2010 Real Madrid-Athletic-Bilbao 1-1) αλλά και απέναντι στην Μπαρ τσελόνα. Σαν παιχνίδι όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τελικό Κυπέλλου εναντίον της Μπάρτσα. Ήταν το πιο σημαντικό για μένα (Athletic Bilbao-Barcelona 1-4, Copa Del Rey 2009)».

Έπαιξες με την Εθνική ομάδα Κ20 και κέρδισες το παγκόσμιο κύπελλο. Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί έπειτα από μια τέτοια επιτυχία να μην καταφέρει να εκπροσωπήσει τη χώρα του με την ομάδα ανδρών;

«Πολύ. Ήταν ένας πολύ σημαντικός τίτλος γιατί είχα μόλις αρχίσει να προπονούμαι με την πρώτη ομάδα της Αθλέτικ. Ήθελα να παίξω στην Εθνική. Τα καλύτερά μου χρόνια ποδοσφαιρικά ήταν με τον Βαλβέρδε στην Αθλέτικ. Εκεί με είδε και με κάλεσε ο Λουίς Αραγονές για δύο παιχνίδια προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό, όμως δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ και λυπάμαι που  δεν τα κατάφερα. Η πορεία μου ήταν πολύ καλή και θα μπορούσαν να μου είχαν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες».

Ανέφερες ότι τα καλύτερά σου χρόνια ήταν με τον Βαλβέρδε. Θα είναι έτσι και φέτος; Τον βλέπεις αλλαγμένο από τότε;

«Με ξέρει πολύ καλά. Ξέρει πώς να με κάνει καλύτερο μέσα στο γήπεδο και αισθάνομαι καλά τόσο μαζί του όσο και με την υπόλοιπη ομάδα. Έχει 6-7 χρόνια από την τελευταία φορά που  συνεργαστήκαμε, αλλά σαν άνθρωπος δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Αυτό που βλέπω είναι ότι στον Ολυμπιακό θέλει συνέχεια να κερδίζει. Αυτή είναι η νοοτροπία του συλλόγου και ο  Βαλβέρδε έχει πλήρη συναίσθηση των απαιτήσεων της ομάδας. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να τα κερδίζει όλα και αυτό προσπαθεί να μας μεταδώσει. Το πιο σημαντικό φυσικά είναι το αποτέλεσμα, αλλά θέλει να το συνδυάζει με καλή μπάλα. Παίζοντας καλά νικάει κανείς πιο εύκολα. Του αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο κι αν καταφέρει να δέσει θέαμα και αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο».

Πιστεύεις ότι φέτος θα στεφθείς πρωταθλητής;

«Θα δουλέψουμε πολύ για να το καταφέρουμε. Θα είναι ο πρώτος μου τίτλος πρωταθλήματος και ανυπομονώ να τον πανηγυρίσω».



Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved