Κουνάει «σεντόνι» στα... αστέρια!

Κουνάει «σεντόνι» στα... αστέρια!

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε. Οι «ερυθρόλευκοι» το βράδυ της Τρίτης (13/9, 21:45, MEGA, Onsports) θα αντιμετωπίσουν την Μαρσέιγ για την πρώτη αγωνιστική του Champions League και θέλουν τη νίκη για να κάνουν ένα σημαντικό... βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι κόντρα στους Μασσαλούς θα είναι το ντεμπούτο των Πειραιωτών για τη φετινή σεζόν, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, η απουσία επίσημων αγώνων είναι κάτι που προβληματίζει άπαντες στο «λιμάνι» και κυρίως τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός, υπό τη… σκιά της φυγής του Άλμπερτ Ριέρα, κάνει τα πλάνα του γα τον αγώνα απέναντι στους «Φωκαείς», χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει κάποιες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ήταν «καθαρή», ωστόσο στην προπόνηση της Δευτέρας (12/9), έκανε ατομικό πρόγραμμα και αποκλείστηκε.

Αντίθετα, στην διάθεση του τεχνικού ηγέτη των Πρωταθλητών Ελλάδας, βρίσκονται οι Ραφίκ Τζεμπούρ και Άριελ Ιμπαγάσα, καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν. Ωστόσο, θέση στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει μόνο ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός, στον οποίο έχει στηρίξει πολλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο «τσινγκούρι» θεωρεί τον «τρομοκράτη» ένα σημαντικό «όπλο» στην «φαρέτρα» του και όπως όλα δείχνουν θα τον εμπιστευτεί για την κορυφή της επίθεσης, παρά το γεγονός πως δεν έχει πολλές προπονήσεις με την ομάδα. Αντίθετα, ο Άριελ Ιμπαγάσα αναμένεται να βρίσκεται στον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Με τρία αμυντικά χαφ ο Ολυμπιακός

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό με μία μικρή αλλαγή στο σύστημά του και συγκεκριμένα με «γεμάτο» κέντρο. Οι «ερυθρόλευκοι», ένεκα και της πρεμιέρας, αναμένεται να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τρεις «κόφτες» στην μεσαία γραμμή, τους Μοντέστο, Φέισα και Μακούν.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες αναμένεται να παρουσιαστούν με ένα 4-3-3, το οποίο θα μετατρέπεται σε 4-5-1 σε φάση άμυνας, με τον Φράνκο Κοστάντσο στον «άσο». Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, με τον Ιβάν Μαρκάνο στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι «Διόσκουροι», Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ.

Στην μεσαία γραμμή, ο Φρανσουά Μοντέστο θα έχει καθαρά ανασταλτικές… αρμοδιότητες, με τον Ζαν Μακούν στα δεξιά του και τον Λιούμπομιρ Φέισα στα αριστερά. Στο δεξί άκρο αναμένεται να ξεκινήσει ο Νταβίντ Φουστέρ, με τον Κέβιν Μιραλάς να καλύπτει την αριστερή πτέρυγα και τον Ράφικ Τζεμπούρ να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Πάντως, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Τζαμέλ Αμπντούν. Σε περίπτωση που ο Αλγερινός βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, τότε ο Λιούμπομιρ Φέισα θα είναι στον πάγκο, με το σύστημα του Ολυμπιακού να… μετατρέπεται στο 4-2-3-1, με αμυντικά χαφ τους Μοντέστο και Μακούν και τον Φουστέρ να περνάει πίσω από τον Τζεμπούρ στον άξονα.

«Πονοκέφαλοι» για Ντεσάμπ

Στην αντίπερα… όχθη, με προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Μαρσέιγ, το βράδυ της Δευτέρας (12/9) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εξαιρετικά αμφίβολοι για τη «μάχη» της Τρίτης είναι οι Βαλμπουενά και Ζινιάκ, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρόγραμμα της προπόνησης κάνοντας ατομικό πρόγραμμα, με τρέξιμο και ασκήσεις με τη μπάλα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισσότερες πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή της αναμέτρησης έχει ο Ζινιάκ, καθώς ο Βαλμπουενά αναμένεται να προφυλαχθεί, ενόψει και των υποχρεώσεων των Μασσαλών στο Σαμπιονά. Μάλιστα, πολλοί Γάλλοι υποστηρίζουν πως σε περίπτωση που ο τελευταίος είναι στον πάγκο θα είναι μεγάλη έκπληξη για τον Ντεσάμπ.

Όσον αφορά στις προθέσεις του Γάλλου τεχνικού, αναμένεται να παρουσιάσει τους «Φωκαείς» με σύστημα 4-3-3. Ο Μανταντά θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Αθπιλικουέτα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Μαρέλ το αριστερό. Οι Ντιαβαρά και Ν’ Κουλού θα είναι οι κεντρικοί αμυντικοί.

Στην μεσαία γραμμή, οι Σεϊρού και Ντιαρά θα είναι οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας πιο μπροστά τους τον Γκονζάλες. Ο Αμαλφιτανό θα είναι στα δεξιά, ο Τζόρνταν Αγιού στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ρεμί.

Πορτογάλος ο «άρχοντας»

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα, με βοηθούς του τους Τιάγκο Τρίγκο και Ρικάρντο Σάντος και βοηθούς… τελικής γραμμής τους Ζοάο Καπέλα και Ζοάο Φερέιρα. Τέταρτος θα είναι ο Χιούγκο Μιγκέλ, επίσης από την Πορτογαλία.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Olympiakos-Marseille

Δείτε LIVE την αναμέτρηση από το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved