Αφιέρωμα της Μαρσέιγ στον Ολυμπιακό!

Αφιέρωμα της Μαρσέιγ στον Ολυμπιακό!

Εκτενές αφιέρωμα στον Ολυμπιακό ενόψει του αυριανού (13/9) αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της Μαρσέιγ.

Οι Γάλλοι στέκονται στην κυριαρχία των «ερυθρολεύκων» εντός συνόρων, στους Μιραλάς, Πάντελιτς και Μοντεστό, ως αστέρια της ομάδας, στην έδρα του Ολυμπιακού κάνοντας ειδική αναφορά στα θύματα της «Θύρας 7» το 1981, ενώ αξίζει να αναφερθεί όσον αφορά στο σύστημα με το οποίο αναμένεται να παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο Φάληρο, μάλλον πιάνονται αδιάβαστοι!

Αναλυτικά το αφιέρωμα της επίσημης ιστοσελίδας της Μαρσέιγ για τον Ολυμπιακό:

Για την ιστορία του Ολυμπιακού:

«Ιδρύθηκε το 1925 και η βάση του είναι το κεντρικό λιμάνι της πρωτεύουσας, ο Πειραιάς. Είναι η ομάδα της εργατικής τάξης εν αντιθέσει με το βασικό ανταγωνιστή του, Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, με τον επιβλητικό αριθμό των 38 πρωταθλημάτων και των 24 κυπέλλων!

Από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που δεν έχουν πέσει ποτέ κατηγορία, είναι επίσης γνωστή για τον πύρινο κόσμο της και για τις μεγάλες μεταγραφές πριν από μερικά χρόνια (Ριβάλντο, Καρεμπέ, Ζάχοβιτς, Κοβάτσεβιτς, Γιάγια Τουρέ ...). Γνωστός για την συχνή παρουσία του στην ευρωπαϊκή σκηνή, ο Ολυμπιακός περιλαμβάνει επίσης τμήματα μπάσκετ, πόλο και βόλεϊ. Ο πρωταθλητής του 2011 είναι ομάδα έμπειρων παικτών και διαθέτει  ισχυρή ισπανική παροικία με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Για τους παίκτες κλειδιά…

vsdvd

Κέβιν Μιραλάς: «Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λιλ, έφτασε στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Ιούνιο του 2010, μετά από ένα πέρασμά του στη Σεν Ετιέν. Την περασμένη σεζόν βρήκε τον καλό του εαυτό και σκόραρε 14 γκολ σε 30 αγώνες. Ο επιθετικός έχει 22 εμφανίσεις με την εθνική Βελγίου με 4 γκολ».

Μάρκο Πάντελιτς: «Είχε ένα κακό πέρασμα από την Παρί Σεν Ζερμέν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και παραμένει αίνιγμα γιατί δεν πέτυχε. Ο Σέρβος επιθετικός έχει στο... δέρμα του το γκολ. Μετά από μία μακρά αναζήτηση, η καριέρα του ανέβηκε στα ύψη παίζοντας στη Χέρτα από το 2005 μέχρι το 2009. Μετά από ένα πετυχημένο πέρασμα από τον Άγιαξ όπου σε 32 αγώνες έβαλε 20 γκολ, «πέταξε» για τον Ολυμπιακό».

Φρανσουά Μοντεστό: «Ο Φρανσουά Μοντέστο πήρε τον δρόμο προς την Ιταλία για να παίξει πέντε σεζόν στην Κάλιαρι, Σικελία. Μετά από έξι εποχές γύρισε πίσω στην Γαλλία και από το 2004 μέχρι το 2010 έπαιξε στη Μονακό και πλέον αγωνίζεται στον Ολυμπιακό από την αρχή της περασμένης σεζόν».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε…

fewe

«Γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου το 1964 στην Ισπανία, υπήρξε αξιόλογος ποδοσφαιριστής υπερασπιζόμενος τα χρώματα της Εσπανιόλ, της Μπαρτσελόνα, της Μπιλμπάο και της Μαγιόρκα. Με τους «μπλαουγκράνα» μάλιστα κατέκτησε το «Copa del Rey» το 1990.
Η καριέρα του ωστόσο εντός γηπέδου σταμάτησε γρήγορα, για να αρχίσει μία άλλη. Αυτή των πάγκων. Από το 1997 έως το 2002 υπήρξε προπονητής της δεύτερης ομάδας της Μπιλμπάο, πριν αναλάβει τα ηνία της πρώτης μέχρι το 2005. Στη συνέχεια ανέλαβε τις τύχες της Εσπανιόλ όπου την οδήγησε στο απόγειο της δόξας της, χάνοντας όμως στον τελικό του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2006-07.
Το 2008 άρχισε να εργάζεται στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ. Μια μικρή ενδιάμεση στάση του στη Βιγιαρεάλ από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2010, θα διακόψει την κυριαρχία των «ερυθρόλευκων», δίνοντας το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό. Τα ελληνικά χώματα όμως έλειψαν στον Βαλβέρδε ο οποίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό το 2010 κερδίζοντας και πάλι δόξα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Για το «Καραϊσκάκης»…

gsfgfg

«Αρχικά είχε σχεδιαστεί για να χρησιμεύει ως ποδηλατοδρόμιο στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής, το 1896, και έχει μεγάλη ιστορία. Η τρέχουσα χωρητικότητά του είναι 33.296 θέσεων. Το όνομά του προέρχεται από τον Εθνικό ήρωα του πολέμου της ανεξαρτησίας, Γεώργιου Καραϊσκάκη, που σκοτώθηκε στη μάχη. Το 1981, 21 φίλαθλοι του συλλόγου συνθλίβονται μέχρι θανάτου μετά από μία άτακτη φυγή στα σκαλιά της Θύρας 7, με την πόρτα να έχει κλείσει κατά λάθος. Για την τραγωδία αυτή υπάρχει επέτειος κάθε χρόνο και συχνά οι φίλαθλοι αναφέρονται σε αυτό το γεγονός. Το γήπεδο ανακατασκευάστηκε πλήρως κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004».

 



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved