Ολυμπιακός, parlez-vous français?

Ολυμπιακός, parlez-vous français?

Γαλλικά είναι εξαιρετικά πιθανό να «μιλάει» ο Ολυμπιακός το βράδυ της προσεχούς Τρίτης (13/09) κόντρα στη Μαρσέιγ...

Η αντίστροφη μέτρηση για την… φετινή σέντρα του Champions League στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει πλέον αρχίσει!

Στις 21:45 το βράδυ της προσεχούς Τρίτης (13/09) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μαρσέιγ στο φαληρικό γήπεδο και άπαντες στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών ευελπιστούν ότι το ξεκίνημα της ομάδας στην φετινή διοργάνωση θα γίνει με το… δεξί.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ωστόσο, εξακολουθεί να «πονοκεφαλιάζει» για την ενδεκάδα, την οποία θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στους δευτεραθλητές Γαλλίας.

«Σενάρια» και… πιθανές ενδεκάδες έχουν γραφτεί αρκετές μέχρι σήμερα αναφορικά με το βασικό σχήμα, το οποίο θα επιλέξει ο Ισπανός προπονητής στο πρώτο επίσημο ματς των πρωταθλητών Ελλάδας, η αλήθεια ωστόσο, είναι ότι υπάρχει μία ενδεκάδα, η οποία - αν την επέλεγε - ο «Txingurri» θα… μιλούσε την ίδια γλώσσα με τους Μασσαλούς!

Κι εξηγούμαστε… Ο Ολυμπιακός υπάρχει περίπτωση να έχει στην ενδεκάδα του όχι έναν, ούτε δύο, αλλά πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μιλούν γαλλικά και προφανώς μπορούν άνετα να «συνεννοηθούν» εύκολα με τους αντιπάλους τους.

Ο λόγος για τους Φρανσουά Μοντέστο και Ζαν Μακούν, οι οποίοι ενδεχομένως ν’ αποτελέσουν το δίδυμο των κεντρικών χαφ μπροστά από την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, τους Τζαμάλ Αμπντούν και Κέβιν Μιραλάς, οι οποίοι θ’ αγωνιστούν στις δύο «πτέρυγες», αλλά και τον Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος θα είναι ο προωθημένος των «ερυθρόλευκων».

Αυτό το «σενάριο», σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, δεν είναι και τόσο μακρινό, αν και το πιθανότερο είναι να μείνει στον πάγκο ο Μακούν και να προτιμηθεί ο Φέισα ως παρτενέρ του Μοντέστο στον άξονα. Αμφίβολος, εξάλλου, είναι και ο Τζεμπούρ, του οποίου η συμμετοχή στο αρχικό σχήμα θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή…

Αν επιβεβαιωθεί, πάντως, αυτή η εκδοχή της ενδεκάδας του Ολυμπιακού το βράδυ της Τρίτης (13/09) κόντρα στην Μαρσέιγ, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στο αρχικό τους σχήμα πέντε γαλλόφωνους - αλλά και… μπολιασμένους με την γαλλική κουλτούρα - παίκτες (σ.σ. κάτι που ενδεχομένως ν’ αποδειχθεί χρήσιμο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού). Οι ισπανόφωνοι θα περιοριστούν στους τρεις (σ.σ. Κοστάντσο, Μαρκάνο και Φουστέρ), άλλοι δύο - πάλι καλά - θα μιλούν ελληνικά (σ.σ. Αβραάμ Παπαδόπουλος και Τοροσίδης), ενώ ένας θα μιλάει… τρεις (!) γλώσσες (σ.σ. ο Μέλμπεργκ με μητρική γλώσσα τα σουηδικά, εξαιρετικά αγγλικά από την πολύχρονη θητεία του στο Νησί, αλλά και ολίγα ιταλικά από το πέρασμά του  από την Γιουβέντους).

Οι… ισορροπίες ωστόσο, μπορεί και ν’ αλλάξουν αν επιλεγεί από τον Βαλβέρδε για την ενδεκάδα ο Φέισα, ο Φετφατζίδης, ο Χολέμπας ή - γιατί όχι; - ο Πάντελιτς… Όπως και να ‘χει, η πλειοψηφία της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας θα μιλάει γαλλικά, οπότε στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να… εξηγήσουν στους Μασσαλούς στη γλώσσα τους τι εστί Ολυμπιακός και Καραϊσκάκη!



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved