Ταυλαρίδης: «Ευάλωτη η Μαρσέιγ»

Ταυλαρίδης: «Ευάλωτη η Μαρσέιγ»

Ο Στάθης Ταυλαρίδης, πρώην αμυντικός της Λιλ και της Σεντ Ετιέν, ανέλυσε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της Μαρσέιγ, η οποία αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ παραχώρησε συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στην οποία ξεχώρισε το αμυντικό πρόβλημα της Ολιμπίκ. Άλλωστε η εμπειρία του από το γαλλικό πρωτάθλημα είναι σημαντική και σε αυτό το διάστημα έχει αντιμετωπίσει τα περισσότερη μέλη του τωρινού ρόστερ του συλλόγου της Μασσαλίας.

Αρχικά αναφέρθηκε στην έλλειψη επίσημων παιχνιδιών της ελληνικής ομάδας:

«Σίγουρα το γεγονός ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν πολύ καιρό να αγωνιστούν σε επίσημο αγώνα αποτελεί ένα σημαντικό μειονέκτημα, καθώς μέσα από τα παιχνίδια αποκτάς ρυθμό, μαθαίνεις καλά το παιχνίδι του συμπαίκτη σου και μπορείς να διορθώσεις τις όποιες αδυναμίες. Όμως δεν μπορείς να κάνεις κάτι πια γι’ αυτό. Οφείλεις να προετοιμαστείς όσο το δυνατόν καλύτερα στις προπονήσεις, να συγκεντρωθείς και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό».

Ακόμα, συνέστησε προσοχή στα προτερήματα των Γάλλων, τα οποία ανέλυσε:

«Πρέπει να προσέξει την επιθετική γραμμή της Μαρσέιγ. Ο Ρεμί, τον οποίο απέκτησε πέρυσι από τη Νις, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Γρήγορος, καλός με την μπάλα, τόσο ψηλά, όσο και χαμηλά, και κινείται συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή. Τον έχω αντιμετωπίσει και πρέπει να ομολογήσω ότι πέρασα δύσκολες στιγμές. Από εκεί και πέρα, πολύ επικίνδυνος είναι ο Βαλμπουενά, ο οποίος κινείται στα πλάγια και είναι καλός στις στημένες φάσεις, αλλά και τα αδέλφια Αγιού. Ιδιαίτερα ο Αντρέ. Μεγάλη προσοχή, επίσης, χρειάζεται να δοθεί στον Λούτσο Γκονζάλες, αλλά και στον Μπενουά Σεϊρού, ο οποίος είναι η ήρεμη δύναμη στα χαφ».

Στην συνέχεια τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να πιέσει την αντίπαλη άμυνα:

«Είναι ευάλωτοι στην άμυνα και ειδικά στα στόπερ. Έφυγαν ο Ταϊβό και ο Χάιντσε, ο οποίος ήταν και ο ηγέτης της άμυνας και οι υπόλοιποι προσπαθούν να «δέσουν», χωρίς να τα έχουν καταφέρει για την ώρα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι η Μαρσέιγ έχει δεχθεί αρκετά τέρματα σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Ο πιο έμπειρος είναι ο Ντιαβαρά, ήρθε ο Εν Κούλου από τη Μονακό και ο Μορέλ από τη Λοριάν, ο Φανί δίνει κάποιες βοήθειες, αλλά δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στο νέο τους περιβάλλον. Εκεί, λοιπόν, πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός τους Γάλλους, στο κέντρο της άμυνας. Πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως η Μαρσέιγ δεν πατάει ακόμα γερά στα πόδια της, ότι παρουσιάζει πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν, να πετύχει πρώτος τέρμα και παίζοντας έξυπνα στη συνέχεια να φθάσει στη νίκη. Πρώτα απ’ όλα, όμως χρειάζεται να ασκήσει πίεση στα ψηλά, να μην επιτρέψει στην ομάδα της Μασαλλίας να πάρει πρωτοβουλίες επιβάλλοντας το παιχνίδι της».

Αναφορικά με τα φαβορί του γκρουπ, ο Ταυλαρίδης σχολίασε:

«Η Άρσεναλ είναι το φαβορί για την πρώτη θέση, παρότι αποδυναμώθηκε από τις  παραχωρήσεις των Φάμπρεγκας και του Νασρί. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες έχουν τις πιθανότητες τους. Η Ντόρτμουντ κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα, έχει νεανική ομάδα και καλό σύνολο, ο Ντεσάμπ προσπαθεί να βρει έναν σταθερό κορμό στη Μαρσέιγ, η οποία παραμένει πάντα μια καλή ομάδα, αλλά και ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του ατού. Η πρεμιέρα στο «Καραϊσκάκη» θα δείξει πολλά για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο για τις πιθανότητες πρόκρισης που θα έχει για τη φάση των «16», αλλά και για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Διότι είναι σημαντικό σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο. Πρέπει λοιπόν ο Ολυμπιακός να κατακτήσει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και καλύτερη ψυχολογία οι ποδοσφαιριστές ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αλλά και παράλληλα να μεταφέρουν μεγαλύτερο βάρος και πίεση στη Μαρσέιγ».

Ανέλυσε επίσης τα προτερήματα των Πειραιωτών:

«Πρέπει να εκμεταλλευτεί την πολύ δυνατή του έδρα, τον ενθουσιασμό των παικτών του, το ομαδικό πνεύμα, αλλά και την ικανότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπορεί με μία ατομική ενέργεια να αλλάξουν τα δεδομένα στο ματς. Όπως για παράδειγμα ο Μιραλάς, ο Μακούν, ο Φουστέρ, ο Τζεμπούρ, ο Γέστε, ο Φετφατζίδης, ενώ είναι πολύ σημαντική η απώλεια του Ιμπαγάσα».

Στην συνέχεια περιέγραψε τον Ζαν Μακούν, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης:

«Με τον Ζαν ήμασταν συμπαίκτες για τέσσερα χρόνια στη Λιλ και πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που θέλει ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Είναι γρήγορος, τρέχει ακατάπαυστα, αλλά όχι άσκοπα, καλύπτει πολλούς χώρους στη μεσαία γραμμή, ασκεί μεγάλη πίεση στα αντίπαλα χαφ και, παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Έχει καλή κάθετη πάσα, θα έλεγα το στιλ παιχνιδιού του μοιάζει με εκείνο του Ολλανδού Έντγκαρ Ντάβιντς και είναι φοβερός χαρακτήρας. Επιπλέον, θα βοηθήσει και στο σκοράρισμα, καθώς επιχειρεί πολλά σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή πετυχαίνοντας αρκετά τέρματα,, ενώ έχει πολύ καλό επιτόπιο άλμα και ξέρει να παίρνει τις σωστές τοποθετήσεις στις στημένες φάσεις».

Αρκετά καλά γνωρίζει και τον Κέβιν Μιραλάς ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός:

«Ο Κέβιν έχει βελτιωθεί πάρα πολύ αγωνιστικά και εκείνο που του έδωσε «φτερά» ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τον πίστεψε και τον στήριξε. Είναι παίκτης ψυχολογίας, τον ξέρω από 16 ετών, αγωνιστήκαμε μαζί πέντε χρόνια στη Λιλ και τη Σεντ Ετιέν πλήρωσε περισσότερα από τρία εκατομμύρια για να τον πάρει από τη Λιλ (2008), αλλά ο προπονητής τον χρησιμοποιούσε, πότε δεξιά πότε αριστερά, και όχι στη φυσική του θέση, εκείνη του σέντερ φορ. Ο Μιραλάς μπορεί να αγωνιστεί στα πλάγια, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεση. Είναι γρήγορος, είναι εκρηκτικός, έχει καλή τεχνική κατάρτιση, καλά τελειώματα των φάσεων, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αμυντικούς, κι εκεί μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Προσωπική μου άποψη είναι πως ο Ολυμπιακούς διαθέτει τους δύο καλύτερους σέντερ φορ του πρωταθλήματος, τον Μιραλάς και τον Τζεμπούρ, τους οποίος μπορεί να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει ο προπονητής ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες του κάθε αγώνα».



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved