Συλλέκτρια τίτλων η Μπαρτσελόνα

Συλλέκτρια τίτλων η Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο φετινό της τρόπαιο πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, καθώς μετά την κατάκτηση του ισπανικού Σούπερ Καπ, έκανε δικό της και το ευρωπαϊκό, επικρατώντας με 2-0 της Πόρτο, στο «Λουί Ντε» του Μονακό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Καταλανούς ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Μέσι, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 39’ και με εξαιρετική μπαλιά, έδωσε την ευκαιρία στον Φάμπρεγκας να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 88’.

Η Πόρτο θέλησε να εκμεταλλευτεί την σύνθεση ανάγκης της Μπαρτσελόνα στην άμυνα, καθώς απουσίασαν οι τραυματίες Πικέ και Πουγιόλ, με τους Αμπιντάλ και Μασεράνο να παίρνουν τις θέσεις τους. Οι «Δράκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυρίως στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα τέρμα, μια και ο Βίκτορ Βαλντές φώναξε «παρών» όποτε… χρειάστηκε.

Μετά την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, οι Πρωταθλητές Ευρώπης ανέβασαν… στροφές και πίεσαν την εστία του Έλτον. Μάλιστα, η πίεση των Καταλανών έφερε άμεσα καρπούς, μια και στο 39’ ο Γουαρίν έκανε λάθος γύρισμα και ο «ξεχασμένος» Μέσι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο των «Δράκων».

Στο δεύτερο μέρος, η Πόρτο προσπάθησε να αντιδράσει, ανεβάζοντας πολλούς ποδοσφαιριστές στο δεύτερο… μισό του γηπέδου. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αυτή η τακτική δημιούργησε μερικά κενά στα μετόπισθεν, τα οποία είναι… απαγορευτικά όταν απέναντι βρίσκεται η κορυφαία ομάδα του πλανήτη.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουρντιόλα έβρισκαν εύκολα τον δρόμο στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους με τους Βίγια και Πέδρο, αλλά ο Έλτον επενέβη σωστά στο σουτ του πρώτου και αντέδρασε άμεσα στην αντεπίθεση των τυπικά γηπεδούχων με τον νεαρό Ισπανό.

Ωστόσο, στο 85’ οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν, καθώς ο Ρολάντο ανέτρεψε τον Μέσι, που έβγανε στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η… αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα, ο Μέσι έβγαλε χωρίς αντίπαλο τον Φάμπρεγκας, ο οποίος απέναντι στον Έλτον δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0 και να βάλει… πρόωρο τέλος στο Σούπερ Καπ. Η Πόρτο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα ποδοσφαιριστές, μια και στο 90’ ο Γουαρίν αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα, λόγω ενός σκληρού μαρκαρίσματος στον Ινιέστα, στην μεσαία γραμμή.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του Σούπερ Καπ, πατώντας ΕΔΩ.



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved