«Κανονιές» στην Ιταλία!

«Κανονιές» στην Ιταλία!

Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League πήρε η Άρσεναλ η οποία όχι μόνο υπερασπίστηκε το 1-0 του «Emirates», αλλά έφυγε με το διπλό στις αποσκευές της από το «Φρίουλι» κόντρα στην Ουντινέζε, στη σημαντικότερη σημερινή (24/08) αναμέτρηση των play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα εισιτήρια μαζί με τους «κανονιέρηδες» τσέκαραν Μπενφίκα (3-1 την Τβέντε), Βικτόρια Πλζεν (2-1 την Κοπεγχάγη), Μπάτε Μπορίσοφ (2-0 εκτός έδρας την Στουρμ), και Λιόν (1-1 εκτός έδρας κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν).

Οι Ιταλοί μπήκαν… φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις πολλές απουσίες, αλλά και το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Άρσεναλ εξαιτίας του κακού ξεκινήματος στην «Premier» και της γκρίνιας των οπαδών λόγω της φυγής αρκετών αστεριών της για άλλες πολιτείες.
Ο Ντι Νατάλε έτσι, ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των γηπεδούχων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 9΄, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ αφού υποδείχθηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ.

Οι «κανονιέρηδες» μάλιστα φαίνεται πως δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη την απειλή του Ιταλού επιθετικού στο 22΄ όταν και ο Σέζνι βρήκε σύμμαχό του το δοκάρι, με αποτέλεσμα ο 34χρονος άσος να κάνει πράξη την απειλή του στο 39΄ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από έξυπνη σέντρα του Πίντσι. Νωρίτερα (32΄) τόσο ο Γουόλκοτ αρχικά, όσο και ο Φαν Πέρσι στην επαναφορά, νικήθηκαν από τον αντίπαλο πορτιέρο, Χαντάνοβιτς ο οποίος κράτησε το μηδέν.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι «κανονιέρηδες» ανέβασαν ρυθμούς και η πίεσή τους απέδωσε καρπούς δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο επερχόμενος Φαν Πέρσι, αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το γύρισμα του Ζερβίνιο από τα αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και παράλληλα την Άρσεναλ με το ένα πόδι στους ομίλους!

Αυτό που θέλησε να… μαζέψει και πάλι ο Ντι Νατάλε τέσσερα λεπτά αργότερα, από την άσπρη βούλα, με τον Σέζνι ωστόσο να δίνει το δικό του στίγμα στην πρόκριση των Άγγλων!

Η κούρσα του Γουόλκοτ από το κέντρο του γηπέδου στο 69΄για να φθάσει απέναντι από τον Χαντάνοβιτς απ΄ όπου και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει την πλήρη ανατροπή, ήταν απλά ένα δείγμα της απογοήτευσης των ποδοσφαιριστών του Φραντσέσκο Γκουιντολίν από το χαμένο πέναλτι του Ντι Νατάλε…

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις μέσω των οποίων βρήκαν κάτοχο τα τελευταία εισιτήρια για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι «αετοί» της Μπενφίκα πέταξαν ψηλά και με μια επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Τβέντε, πήραν τη νίκη (3-1) - πρόκριση εκμεταλλευόμενοι το 2-2 της Ολλανδίας! Οι Πορτογάλοι δεν σταμάτησαν να χάνουν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ωστόσο η κατηφόρα του «Ντα Λουζ»… με οδηγό τον Βίτσελ έβγαλε τελικά προς τα δίχτυα του Μιχαΐλοφ όχι μία, αλλά τρεις φορές στην επανάληψη (46΄, 66΄Βίτσελ, Λουιζάο 59΄) πριν ο Ρουίζ σημειώσει το γκολ της τιμής για τους Ολλανδούς.

Η Βικτόρια Πλζεν όχι μόνο υπερασπίστηκε το υπέρ της σκορ του πρώτου αγώνα στη Δανία κόντρα στην Κοπεγχάγη (3-1), αλλά ανατρέποντας το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου (32΄Μπολάνος) με τους Μπάκος (67΄) και Ντουρίς (93΄), διπλασίασε τις νίκες της, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στην κλήρωση της Πέμπτης θα βρίσκονται τέλος και οι Λευκορώσοι της Μπάτε Μπορίσοφ, οι οποίοι αν και βρισκόντουσαν με την πλάτη στον τοίχο (1-1 ο πρώτος αγώνας), πήραν παλικαρίσια πρόκριση, επικρατώντας της Στουρμ Γκρατς με 2-0 (36΄Βολόντκο, 70΄Σίμιτς) μέσα στην Αυστρία.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των αναμετρήσεων

{coveritlive}2e60dd4366{/coveritlive}



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved