«Βλέπουν την… σκόνη μας οι ελληνικές ομάδες»

«Βλέπουν την… σκόνη μας οι ελληνικές ομάδες»

Πεπεισμένος πως ο ΑΠΟΕΛ είναι πλέον ευρωπαϊκή ομάδα και έχει αφήσει πίσω του πολλές ελληνικές ομάδες, εμφανίστηκε ο Κώστας Χαραλαμπίδης σε συνέντευξή του στο Onsports.

Ο Κύπρος μεσοεπιθετικός, εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης πρόκρισης του συλλόγου της Μεγαλονήσου επί της Βίσλα Κρακοβίας, μίλησε αποκλειστικά στο Onsports χαρακτηρίζοντας ιστορική μέρα την χθεσινή για την ομάδα του. Παράλληλα, ο έμπειρος άσος, εμφανίστηκε απογοητευμένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού, ενώ υποστήριξε πως θα ήταν κίνητρο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του μια κλήρωση κόντρα στον Ολυμπιακό.

- Ο ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι με την Βίσλα έδειξε χαρακτήρα και πανηγύρισε για δεύτερη φορά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League…

«Ήταν ιστορική μέρα για μας. Είναι σημαντική πρόκριση γιατί δείχνουμε ότι έχουμε εδραιωθεί στην Ευρώπη. Ήταν 1000% δίκαιη η πρόκρισή μας και θα ήταν άδικο αν δεν ερχόταν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, σε σχέση με την παρουσία μας πριν από δύο χρόνια είναι μια καλύτερη παρουσία στους ομίλους, διότι έχουμε καλή ομάδα. Μιλάω για συγκομιδή βαθμών».

- Θεωρείς πως ο ΑΠΟΕΛ έχει ανέβει ένα «σκαλοπάτι» στην Ευρώπη;

«Η ομάδα μας είναι η καλύτερη ομάδα που είχε ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια και είναι η καλύτερη στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Τόσο ο ΑΠΟΕΛ όσο και η Κύπρος έχει ανέβει ένα επίπεδο και συγκριτικά με ελληνικές ομάδες είναι πιο μπροστά. Ξέρουμε τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο και πώς να πάρουμε αυτό που ζητάμε. Η ομάδα έχει ένα σύνολο κοινό όραμα».

- Στο χθεσινό παιχνίδι υπήρχε κάποια στιγμή που φοβήθηκες πως δεν θα έρθει η πρόκριση;

«Την ώρα που είχε βάλει το γκολ η Βίσλα όλο το γήπεδο «πάγωσε», καθώς δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι είχε συμβεί. Όμως, η ομάδα είχε τις δυνάμεις και μπορέσαμε να κάνουμε την ανατροπή που ήρθε στο 88’ και ήταν δίκαια η πρόκριση. Δεν ήρθε με τύχη και από κάποια συγκυρία, αλλά βάση προσπάθειας, τακτικής και θέλησης των παικτών. Αυτό που θέλω να πω είναι πως στην Ελλάδα έχουν πέσει λίγο οι ομάδες αγωνιστικά και θεωρώ ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ξεπεράσει τις ελληνικές ομάδες και από αρκετές είμαστε πιο μπροστά. Η ομάδα μου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα».

- Από την στιγμή που ήρθε η πρόκριση στους ομίλους, έχετε σκεφτεί κάποιον αντίπαλο που θα θέλατε να αντιμετωπίσετε;

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στο Champions League. Δεν είμαστε σε θέση να διαλέγουμε αντιπάλους. Το κάθε παιχνίδι θα το δούμε ξεχωριστά. Έχουμε την ομάδα που μπορεί να τα καταφέρει».

- Που θα πρέπει να στηριχθεί ο ΑΠΟΕΛ για να κάνει το βήμα παραπάνω στο Champions League;

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία που έχουμε από την προηγούμενη παρουσία μας στους ομίλους. Θα παίξουμε πιο ανοικτό ποδόσφαιρο, καθώς πλέον έχουμε αυτοπεποίθηση. Κάθε αντίπαλο θα τον κοιτάξουμε στα «μάτια». Όχι ότι δεν το κάναμε πριν από δύο χρόνια. Φέτος η ομάδα είναι πιο έμπειρη και έχει την αυτοπεποίθηση και θεωρώ πως αυτά τα στοιχεία θα βγουν στο γήπεδο».

- Πιστεύεις πως σημαντικό ρόλο στη νέα επιτυχία της ομάδας, έχει παίξει η παρουσία ενός βασικού κορμού και η παρουσία του κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς για πολλά χρόνια στην ομάδα, όπου έχει περάσει την φιλοσοφία του;

«Είναι αλήθεια πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει το γεγονός πως έχουμε τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό. Οι προσθήκες που κάναμε ήταν ουσιαστικές. Έχουν έρθει παίκτες οι οποίοι είναι επαγγελματίες και το σημαντικότερο ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές, ποιοτικοί και στο ρόστερ υπάρχει αρκετή ποιότητα».

- Παρακολουθείς… στενά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει κάποια ομάδα που να σε έχει εντυπωσιάσει ή σε έχει απογοητεύσει;

«Για να είμαι ειλικρινής τον Παναθηναϊκό τον παρακολουθώ αρκετά και με απογοήτευσε στα παιχνίδια με την Οντένσε. Είναι μια κατάσταση που μπορεί να διαιωνίζεται για χρόνια. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο είναι να έχει ομαδικό στοιχείο στο παιχνίδι του. Είναι λυπηρό που έχασε με 3-0 από την Μακάμπι και έδειξε πως δεν μπορεί να ανατρέψει υπέρ του κάποιο αποτέλεσμα».

- Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ομάδα του Τελ Αβίβ στον επαναληπτικό του 3-0 του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ. Θεωρείς πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση ή είναι πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα;

«Θεωρώ ότι η Μακάμπι ήταν ενθουσιώδης ομάδα στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της. Ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολο έργο. Μια πρόκριση έρχεται και από τα δύο παιχνίδια και θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσει».

- Να πάμε στο άλλο… άκρο. Υπάρχουν ελληνικές ομάδες που μπορούν να πετύχουν στην Ευρώπη;

«Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δείχνουν μια σταθερότητα. Όμως, θεωρώ πως οι ελληνικές ομάδες έχουν πέσει, κυρίως λόγω των προβλημάτων των ημερών. Ίσως οι παίκτες να νιώθουν ανασφάλεια στον εργασιακό τους χώρο να μην νιώθουν άνετα στο γήπεδο. Στην Κύπρο παρακολουθούμε αρκετά το ελληνικό πρωτάθλημα και είναι λυπηρό να βλέπουμε αυτή την εικόνα».

- Να μιλήσουμε λίγο για το κυπριακό πρωτάθλημα. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανταπεξέλθει στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα;

«Ήδη η χρονιά είναι επιτυχημένη για μια ομάδα. Πάντα η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ένα κίνητρο γιατί σε οδηγεί να μπεις στην διαδικασία για τους ομίλους του Champions League. Θεωρώ ότι έχουμε ανέβει σκαλοπάτι. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και θα πρέπει να έχεις καλές αποδόσεις. Θεωρώ πως ο ΑΠΟΕΛ έχει το ρόστερ έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές για να το καταφέρει. Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη φορά είχαμε ξεφύγει και είχαμε αφήσει το πρωτάθλημα».

- Η νέα επιτυχία θεωρείς πως μπορεί να ανεβάσει ένα «σκαλοπάτι» τον σύλλογο και σε διοικητικό επίπεδο;

«Η πρώτη επιτυχία είναι αυτή που μας έφερε να βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Η διοίκηση είχε πάρει ένα μεγάλο κονδύλι εσόδων από την παρουσία στους ομίλους του Champions League και επένδυσε σωστά. Έγιναν εργασίες στο προπονητικό κέντρο, έγιναν σημαντικές μεταγραφές και για αυτό βρισκόμαστε εδώ που είμαστε. Είναι η καλή διαχείριση των εσόδων και αλλά και επικοινωνιακά. Αν το επαναλάβουμε αυτό και έχουμε την ίδια διαχείριση, πιστεύω πως για την επόμενη 5ετία η ομάδα μπορεί να παρουσιάζει βελτίωση κάθε χρόνο. Είναι ιστορικές στιγμές για την ομάδα που σχεδόν κάθε χρόνο είναι στην Ευρώπη, διότι πέρυσι χάσαμε στα σημεία την πρόκριση στα παιχνίδια με την Χετάφε. Έχει ανέβει «σκαλοπάτι» η ομάδα και έχει γίνει ευρωπαϊκή ομάδα και φοράει κάθε χρόνο το καλό της «κοστούμι».

- Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττεις από τον κόσμο, μετά και τη νέα επιτυχία;

«Δεν νομίζω ότι υπήρξε χθες κάποιος άνθρωπος που ήρθε στο γήπεδο και να μην ένιωσε συγκινητικές στιγμές. Από τον πρώτο ποδοσφαιριστή, τους παίκτες στον πάγκο και στην κερκίδα ήταν τρομερά συναισθήματα. Ο κόσμος έσπρωξε την ομάδα και ήταν και αυτοί ένα κομμάτι της επιτυχίας. Ο ΑΠΟΕΛ είναι κοινωνικό φαινόμενο στην Κύπρο και θεωρώ ότι τους κάναμε ευτυχισμένους. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ έχει ήδη ανέβει επίπεδο, όπως και η ομάδα».

- Στην κλήρωση των ομίλων του Champions League θα υπάρχει και ο Ολυμπιακός. Θα ήθελες να αντιμετωπίσεις τους Πειραιώτες;

«Θα ήταν ένα κίνητρο να έχουμε τον Ολυμπιακό στον όμιλο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες στο Champions League, αλλά σίγουρα θα ήταν ένα κίνητρο να παίξουμε απέναντι στον Ολυμπιακό».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved