Γιοβάνοβιτς: «Απόλαυση να είμαι στον ΑΠΟΕΛ»!

Γιοβάνοβιτς: «Απόλαυση να είμαι στον ΑΠΟΕΛ»!

O τεχνικός του ΑΠΟΕΛ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς, χαρακτήρισε... απόλαυση να δουλεύει στην κυπριακή ομάδα ενώ τόνισε πως εκείνος και οι παίκτες του είναι έτομοι για την πρόκληση του Champions League που ανοίγεται μπροστά τους μετά την πρόκριση επί της Βίσλα Κρακοβίας.

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM αρχικά για το πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκεται η ομάδα του: «Είναι αλήθεια. Σίγουρα για την εποχή αυτή είμαστε σε καλό επίπεδο. Είμαστε συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο. Έχουμε περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας. Είναι διαφορετικός ο τρόπος προετοιμασίας από τις ομάδες που παίζουν αργότερα. Είμαι 4 χρονιά προπονητής στο ΑΠΟΕΛ και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να ανταποκριθούμε. Για άλλη μια χρονιά είμαστε σε καλή κατάσταση για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το γεγονός πως η ομάδας του έχει μικρό μπάτζετ: «Το πιο μεγάλο επίτευγμα είναι πως δεν έχουμε μεγάλο μπατζετ. Έχουμε ένα βασικό κορμό και δεν έχουμε κάνει προσθήκες. Έχουμε ομοιογένεια. Έχουμε κάλους επαγγελματίες οι οποίοι ζητάνε νέες προκλήσεις. Είμαστε μικροί για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αλλά έχουμε διάθεση να διακριθούμε. Έχουμε υψηλούς στόχους. Δεν αλλάζουμε στιλ παιχνιδιού παρά μόνο αν μας αναγκάσει ο αντίπαλος. Όταν έχει; ένα βασικό κορμό τότε μπορείς να πετύχεις πιο εύκολα τους στόχους».

Για τον τρόπο που πανηγύρισε την πρόκριση: «Είναι κάτι που βγαίνει από μέσα μου. Πριν από 2 χρόνια είχαμε περάσει στους ομίλους και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα αλλά δεν καταφέραμε να περάσουμε στο Europa. Το αξίζαμε και θέλαμε να συμμετέχουμε στο Champions League γιατί θέλαμε να αποδείξουμε πως δεν ήταν τυχαία η πρόκριση μας. Είναι ευτυχία να βρίσκομαι εδώ. Οι παίκτες μου ζουν για τους στόχους και εγώ είμαι συμπληρωματικός κρίκος».

Πολύ συγκρίνουν τον τρόπο παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απαντά: «Ήταν η εποχή που είχα έρθει στην Ελλάδα για τον Ηρακλή όπου η ΑΕΚ ήταν καλή ομάδα και έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Όλοι μας έχουμε κάποιες αδυναμίες και θέλουμε η ομάδα μας να παίζει με ένα ρίσκο. Είναι ο συνδυασμός της ικανότητες των παικτών η είσοδος στο Champions League. Είναι και το οικονομικό θέμα. Έχω τους ποδοσφαιριστές που θέλω. Απολαμβάνω τον τρόπο του παιχνιδιού αλλά τουλάχιστον πιστεύω πως είμαστε μια καλή ομάδα και δείξαμε πως με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε μπορούμε να ανατρέψουμε αποτελέσματα. Ιδιαίτερα με την Βίσλα δεν αλλάξαμε τρόπο σκέψης και αυτό μας βοήθησε να γυρίσουμε το σκορ».

Για μια πιθανή κλήρωση με τον Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουν εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχω δει κάποια φιλικά και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Θα είχε ενδιαφέρον μία αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Θα είχε και μεγάλο κίνητρο. Είναι δύο ελληνικές ομάδες και ίσως θα ήταν καλύτερο να υποστηρίξουμε η μία ομάδα την άλλη».

Τέλος, για την κακή εικόνα των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης: «Όσο οι Έλληνες και οι ελληνικές ομάδες ήταν ταπεινοί όταν και είχαμε και δύο και τρεις ομάδες στους ομίλους, κάποια στιγμή και ιδιαίτερα μετά την κατάκτηση του Euro κατάλαβαν ότι το ποδόσφαιρο «γεννήθηκε» στην Ελλάδα. Απέρριπταν εύκολα. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο έμεινε πολύ κλειστό στα ελληνικά σύνορα. Μέσα στην αμφισβήτηση και την αλαζονεία που ζούσε Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Το ν' απορρίπτεις στην Ελλάδα και να αμφισβητείς είναι το μόνο εύκολο. Έχω παιδιά που έφυγαν σαν αποτυχημένοι από την Ελλάδα και εδώ δουλεύουν σοβαρά και αποδίδουν. Οι ελληνικές ομάδες έπρεπε να αποκλειστούν από τις κυπριακές ομάδες για να καταλάβουν οι Έλληνες ότι παίζεται και αλλού ποδόσφαιρο. Είμαστε όλοι με τις ελληνικές ομάδες. Και η χαρά θα είναι μεγάλη, όσο περισσότερες ομάδες θα είναι στην Ευρώπη. Κάποια πράγματα θα πρέπει να κατασταλάξουν στην Ελλάδα και να τα δούμε πιο ποδοσφαιρικά».



Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved