Τον… χρεοκόπησαν

Δημοσίευση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 18.26

Σήμερα η επιλογή, ρεαλιστικά, είναι να  γυρίσουμε εκεί που ήμασταν, την εποχή που έγινε το συλλαλητήριο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κάτι που το περιμέναμε και λόγω της οικονομικής κρίσης πως ήταν πιθανό να συμβεί.
Αυτό που δεν γινόταν όμως με τίποτα να φανταστούμε, είναι πως μια μέρα θα βγουν από ένα Δ.Σ. ο Τζίγγερ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο Πολέμης, οι εκπρόσωποι του Βγενόπουλου και του Πατέρα και θα παρουσιάσουν μια εικόνα χρεοκοπίας.

Δεν σας κρύβω πως προσωπικά λυπήθηκα και σκέφτηκα να βοηθήσω, όταν άκουσα τον κύριο Πολέμη να δηλώνει πως δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα τσεκ που έρχονται και τον Τζίγγερ να λέει πως έχουμε χρεοκοπήσει. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Πολέμης έπρεπε να πει πως δεν θέλουμε να πληρώσουμε και ο Τζίγγερ ότι αφήνουμε να χρεοκοπήσει ο Παναθηναϊκός.

Πάντως είναι άδικο να έχουμε απαιτήσεις από τον Τζίγγερ. Η οικογένεια είχε χρόνια τον Παναθηναϊκό. Στα χέρια της ο σύλλογος οικονομικά ήταν ασφαλής και οι ίδιοι δεν ενδιαφερόντουσαν που στο γήπεδο πήγαιναν μόνο οι  φίλοι τους. Την περίοδο 2007-2008 ο Τζίγγερ είχε μια ομάδα που τα έξοδα της ήταν κάτω από 30 εκατ. ευρώ, η οποία έπαιζε με σέντερ φορ τον Μάντζιο, δεξί εξτρέμ τον Δημούτσο και την παρακολουθούσαν 3000 άτομα.

Από την στιγμή που αυτό του αρκούσε είναι δεδομένο και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει πλέον κανείς αν τον Παναθηναϊκό τον καταντήσει ξανά να αγωνίζεται σε ένα άδειο γήπεδο, με σέντερ φορ τον Πετρόπουλο και δεξί εξτρέμ τον Μαρίνο. Το ζητούμενο λοιπόν για μένα δεν είναι τι θα κάνει ο Τζίγγερ, αλλά το πώς θα πορευτούν όλοι οι υπόλοιποι, αυτοί δηλαδή που έδωσαν όραμα στον κόσμο και το δικαίωμα να βγει στον δρόμο και να απαιτήσει την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά του συλλόγου.

Σε αυτόν τον κόσμο ο μόνος που δεν έχει να απολογηθεί είναι ο Τζίγγερ, γιατί αυτός και τις πόρτες άνοιξε και στην άκρη έκανε. Όσοι με ακούτε ή με διαβάζετε πιο συστηματικά, γνωρίζετε πως είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον Τζίγγερ. Όμως είναι αστείο να ζητάμε από αυτόν να συντηρήσει ομάδα με μεγάλο μπάτζετ. Αν είχε άλλωστε αυτόν το σκοπό θα το έκανε όταν ήταν μόνος του. Όμως αυτός καθόταν στο γήπεδο με τους συμβούλους του, τους φίλους του και έβλεπαν μόνοι τους μια ομάδα που δεν αντιπροσώπευε κανέναν.

Είναι λοιπόν δικαίωμά του να θέλει να ξαναβάλει σε αυτόν τον δρόμο τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχει κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι, αλλά ομολογώ πως μου κάνει εντύπωση η εικόνα διάλυσης που βγαίνει προς τα έξω. Όπως μου κάνει εντύπωση η ευκολία που ζητάνε από τον Τζίγγερ να βάλει αυτός τα λεφτά, για να καλύψει το άνοιγμα που αυτοί σκόπιμα δημιούργησαν.

Προσωπικά συμφωνώ με την πρόταση που έκανε ο Τζίγγερ. Από την στιγμή που γνωρίζουμε πως ο ίδιος θέλει να συμμετάσχει μόνο με το 30%, που ξέρουμε επίσης πως οι Ξυλάς. Ζολώτας, Νίκας δεν θέλουν να συμμετάσχουν, δεν έχει νόημα να μιλάμε για συγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οποιαδήποτε τέτοιου είδους συζήτηση είναι κοροϊδία καθώς με τις υπάρχουσες συνθήκες όποιο νούμερο κι αν οριστεί δεν γίνεται να καλυφθεί.

Πρακτικά η λογική θα συμμετάσχω με το ποσοστό μου μπορεί να αναγκάσει όλους τους μέτοχους να κάνουν πίσω, καθώς με το υπάρχον καθεστώς δεν μπορεί κάνεις να κρατήσει αναλλοίωτα τα ποσοστά του. Θέλοντας και μη, όποιος βάζει λεφτά το αυξάνει. Ο Τζίγγερ ουσιαστικά στο προηγούμενο Δ.Σ. άνοιξε τον δρόμο λέγοντας το αυτονόητο. Όποιος θέλει τον Παναθηναϊκό ισχυρό, όποιος θέλει να μείνει ο Σισέ και να κρατηθεί το μπάτζετ ψηλά ας ρίξει χρήμα στο τραπέζι. Αφού όλοι ενδιαφέρονται για το καλό του Παναθηναϊκού, ας το δείξουν στην πράξη και ανάλογα με τα χρήματα που θα βάλει ο καθένας θα αυξομειωθεί και το ποσοστό τους.

Η αλήθεια όμως είναι, πως αυτό που φαίνεται, είναι πως κανένας δεν θέλει να ανεβάσει το ποσοστό του. Ο Παναθηναικός πληρώνει την οικονομική κρίση. Η σημερινή πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτή του 2008. Σήμερα κανένας δεν βάζει λεφτά σε έναν σύλλογο που δεν τον νιώθει και ούτε είναι επί της ουσίας δικός του. Ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας προδόθηκαν από τις οικονομικές εξελίξεις και πρόδωσαν τον κόσμο που τους πίστεψε. Ανέβασαν πολύ το μπάτζετ της ομάδας καταφέρνοντας ταυτόχρονα να ανεβάσουν και τα έσοδά της. Ποτέ όμως δεν προσπάθησαν να κάνουν τον Παναθηναικό βιώσιμο και με μεγαλύτερο μπάτζετ, παρότι ο κόσμος με την συμμετοχή του τους έδωσε αυτή την δυνατότητα.

Σήμερα η επιλογή, ρεαλιστικά, είναι να  γυρίσουμε εκεί που ήμασταν, την εποχή που έγινε το συλλαλητήριο. Δηλαδή σε έναν Παναθηναϊκό με έξοδα 25-30 εκ ευρώ την σεζόν, με χαμηλή ποιότητα ρόστερ που δεν αντιπροσωπεύει κανέναν άλλον εκτός από την «αυλή» του Τζίγγερ. Αν κάποιος θέλει να  αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη πρέπει  να βγει μπροστά. Η κατάσταση άλλωστε που έχει δημιουργηθεί, έχει κάνει πολύ πιο εύκολη την είσοδο οποιουδήποτε, καθώς ο πήχης των απαιτήσεων έχει πέσει πολύ και το μόνο που πλέον ζητείται από αυτόν είναι να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα στο γήπεδο και η παρουσία του να εγγυάται πως δεν θα κινδυνέψει ο σύλλογος με χρεοκοπία.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

7 σχόλια
 • TIMES Τετάρτη, 11 Μαίου 2011 19:18 Συντάχθηκε από TIMES

  Ας πει λοιπόν ο - ελάχιστα για το ποδόσφαιρο ενδιαφόμενος - Τζίγγερ: Βγενόπουλε σου χαρίζω όλω το πακέτο. Πάρε τον Πάο τσάμπα. Έτσι και το δίκιο του θα βρει και θα φανεί αν ο Βγενόπουλος θέλει να πάρει τον Πάο ολόκληρο. Γιατί ο Τζίγγερ δεν το κάνει. Ό,τι πρόσφερες πρόσφερες(?) άντε στο καλό. Δώσε όλο ο πακέτο να τον ξεμπροστιάσεις αν όπως λες είναι ριψασπις ο Βγενό. Γιατί φοβάσε κύριε Τζίγγερ;

 • johnnieboy13 Τρίτη, 26 Απριλίου 2011 23:12 Συντάχθηκε από johnnieboy13

  Τσαρλυ μη γραφεις την αληθεια..παντα τον ποναει τον Ελληνα και δεν του αρεσει αυτος που απλα του την λεει..

 • ROJO BOTON Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 15:56 Συντάχθηκε από ROJO BOTON

  ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΤΖΙΓΓΕΡ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ(ΔΕΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΜΟΝΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο Π.ΣΟΟΥΖΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ). ΑΠΛΑ ΦΙΛΕ ΤΣΑΡΛΥ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙΣ ΤΟ BONUS ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ, Ο ΠΑΟ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΖΙΖΑΝΙΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!

 • kostas13 Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 15:13 Συντάχθηκε από kostas13

  Kala Tsarly se xeroyme kala propagandistis eisai .Ante oloi spitakia sas tora as minei i omada me toys filoys toy Tziger alla na iparxei ,giati eseis pate na tin afanisete

 • KOBE BRYANT Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 21:13 Συντάχθηκε από KOBE BRYANT

  συμφωνω τσαρλυ, και την ιδια στιγμη διαφωνω με την 'θεωρεια' που διατυπωσε χτες απο ραδιοφωνου ο Θεμης,οτι δηλαδη ο τζιγγερ ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει επειδη αυτος ανοιξε την πορτα και επρεπε να ειναι προσεκτικοτερος,κλπ. Κατα την γνωμη μου καποιοω φερει ευθηνη ΜΟΝΟ για τις πραξεις που γεινονται επειτα απο ελευθερη επιλογη. Ο τζιγγερ ανοιξε την πορτα μονο υπο την πιεση του συλλαλυτηριου και του κοσμου. Αυτο ΔΕΝ ειναι ελευθερη επιλογη.Στο μονο που διαφωνω εκ των οσων αναφερεις ειναι το "ρόστερ που δεν αντιπροσωπεύει κανέναν άλλον εκτός από την «αυλή» του Τζίγγερ" και "ομάδα που δεν αντιπροσώπευε κανέναν". Τα γεγονοτα απεδειξαν οτι αυτη ειναι η ομαδα που ρεαλιστικα αντιπροσοπευει τις σημερινες δυναμεις του ΠΑΟ. Ολοι (οπαδοι,μεγαλο/μικρο χορηγοι-επενδυτες)θελουν 3 ΣΙΣΕ αλλα η ελλαδα δεν εχει ουτε Αμπραμοβιτς ουτε πολιτες με τις οικονομικες δυνατοτητες των βορειοευρωπαιων....reality hurts....

 • golo13 Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:14 Συντάχθηκε από golo13

  η πιο σωστή κ ψύχραιμη άποψη που εχει γραφτει εδω κα πάρα πολυ καιρο.....

 • ks Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 00:01 Συντάχθηκε από ks

  Φθηνη προπαγανδα,ωστε οσοι πηγαιναν γηπεδο ηταν μονο φιλοι της οιογενειας?Ντροπη ρε Τσαρλυ

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.