Η λογική του Αναστόπουλου

Δημοσίευση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 21.25

Χαίρετε κύριοι

Περνάμε τις τελευταίες μέρες του 2011 και δεν είχα σκοπό να γράψω ένα καθαρά ποδοσφαιρικό άρθρο.

Ξεφυλλίζοντας τις εφημερίδες όμως μου έκανε εντύπωση το κλίμα που δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο μετά την ήττα του ΟΦΗ από τη Λειβαδιά. Δεν έγινε κάτι έντονο απλά μου φάνηκε υπερβολικό να κλείνει ο ΟΦΗ την χρονιά στην 7η θέση και να υπάρχει μουρμούρα. Αν θυμηθούμε το πως ξεκίνησε η φετινή σαιζόν με τον ΟΦΗ να παίρνει την άνοδο στα μπαράζ μετά από τεράστιους δικαστικούς αγώνες και να ξεκινά στο καπάκι χωρίς προετοιμασία το νέο πρωτάθλημα μπορούμε να καταλάβουμε πως μιλάμε για άθλο.

Οι φίλοι της ομάδας μετά τα πρώτα καλά αποτελέσματα μπορεί να είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Όσοι όμως είχαν καταλάβει τον τρόπο που παίζει η ομάδα τους θα περίμεναν πως ακριβώς για τον ίδιο λόγω που ο ΟΦΗ παίρνει 0-0 στην Τούμπα μπορεί να μένει στο ίδιο σκορ με την Κέρκυρα, στο Ηράκλειο η ακόμα και να ηττηθεί όπως έγινε με τον Λεβαδιακό. Προσπαθούσα πριν από ένα μήνα να εξηγήσω στον οπαδό του ΟΦΗ που βγαίνει στην εκπομπή πως είναι αδύνατον να διεκδικήσει η ομάδα του την 5η θέση.

Ο Αναστόπουλος είναι της λογικής χτυπάμε όλα τα παιχνίδια και όπου βγει. Για να καταφέρει μια ομάδα στο επίπεδο του ΟΦΗ να έχει ισορροπία και να ελέγχει μεγάλο σύνολο παιχνιδιών, πρέπει ο προπονητής να φτιάξει μια διάταξη που να μπορεί να παίζει καλά χωρίς τη μπάλα και φυσικά να βρει  έναν τρόπο ανάπτυξης. Ο Αναστόπουλος σε όλα τα παιχνίδια εφαρμόζει στην αμυντική του λογική το 4-2-3-1, που μοιάζει περισσότερο σε 4-5-1. Δηλαδή οι τρεις χαφ παίζουν κοντά ο ένας στον άλλο δένοντας έτσι αμυντική και μεσαία γραμμή και τα δύο εξτρέμ βρίσκονται ανοικτά στις γραμμές για να μην αφήνουν τους αντιπάλους να βγάλουν παραπάνω παίκτες απέναντι στα δικά τους μπακ. Με αυτόν τον τρόπο ο ΟΦΗ όταν έπαιζε άμυνα είχε συνοχή και επειδή σε καίριες θέσεις διαθέτει καλούς παίκτες μπορούσε και κράταγε το σκόρ στο επίπεδο του ενός γκολ. Τα παιχνίδια του ο ΟΦΗ προσπαθεί να τα πάρει στο 1-0 ή να τα ελέγξει όπως έγινε στο δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το καλύτερο δυνατόν.

Σε αυτήν τη λογική και μέσα από αναμετρήσεις που εξελίχτηκαν όπως είχε σχεδιάσει ο Αναστόπουλος, αποδείχθηκε πόσο σημαντική μεταγραφή ήταν ο Κάρολ, πως το αμυντικό δίδυμο Γεωργίου, Ταυλαρίδης ήταν ένα από τα τρία, τέσσερα καλύτερα της κατηγορίας, ο Γαλανόπουλος έδινε ασφάλεια στα δεξιά και ένα μικρό προβληματάκι που καλύπτονταν από τον τρόπο που έπαιζε την πλευρά ο Σίσιτς υπήρχε με τον Μπουλούτ.

Ο αντίπαλος σε θέση άμυνας

Η καλή πορεία του ΟΦΗ όμως ήταν φυσικό να αλλάξει και τις προσδοκίες. Ξαφνικά ο ΟΦΗ φάνηκε πιο ισχυρός στους αντιπάλους του και ο Αναστόπουλος κλήθηκε να κοουτσάρει την ίδια ομάδα σε διαφορετικού τύπου παιχνίδια. Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός σκόραρε και όλη η ομάδα γύρισε πίσω. Μια εβδομάδα αργότερα η Κέρκυρα έστησε οχυρό για να πάρει το 0-0 στο Γεντί Κουλέ. Το ίδιο συνέβη και στο χτεσινό παιχνίδι με τη Λειβαδιά.

Απότομα απέναντι σε αντιπάλους που αρχικά είχαν τον ίδιο στόχο η ομάδα του Αναστόπουλου έπρεπε να είναι αυτή που θα επιβάλει το παιχνίδι της και θα ανοίξει  άμυνα. Το θετικό που πρέπει να κρατήσουν είναι πως ακόμα και έτσι σε δυόμισι παιχνίδια (βάζοντας και το δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο) ο ΟΦΗ απειλήθηκε ελάχιστα παρότι προσπάθησε να παίξει επιθετικά. Το πρόβλημα όμως είναι πως οι δύο εξτρέμ του συνέχισαν να παίζουν ανοικτά πάνω στη γραμμή, οι χαφ δεν έχουν μάθει να πατάνε περιοχή χωρίς μπάλα και ο επιθετικός έμενε απομονωμένος χωρίς κανέναν συμπαίκτη να κινείται κοντά του.

Επαναλαμβάνω για να είμαι δίκαιος ο ΟΦΗ επειδή έχει δημιουργήσει ομάδα συνόλου θα μπορούσε να έχει πάρει καλύτερα αποτελέσματα και στα τρία παιχνίδια. Με τον Παναιτωλικό έβγαλε τη φάση του Μάτζιου που ο Μπλάσεκ έκανε την απόκρουση της χρονιάς με την Κέρκυρα το παιχνίδι πήγε στο μισό γήπεδο ενώ αν ο Καλάιτζιτζ ευστοχούσε στο πέναλτι το παιχνίδι με τον Λεβαδιακό θα είχε διαφορετική εξέλιξη.

Παρόλα αυτά φάνηκε πως ο ΟΦΗ δυσκολεύεται να παίξει ορθολογικά στην επίθεση όταν ο αντίπαλος τον περιμένει. Ο κύριος λόγος είναι πως  ο Αναστόπουλος έκανε μια ομάδα για να αμυνθεί σωστά και να ελέγξει παιχνίδια που κινούνται στα ίσα μέτρα η με την ομάδα του σε θέση άμυνας. Ο Γαλανόπουλος δεν είναι το ίδιο καλός από τη μέση και μπροστά όσο από τη μέση και πίσω, ο Μπουλούτ έχει βαρύνει δεν μπορεί να κάνει πλέον τον μπακ χαφ, ενώ από τους δύο κεντρικούς χαφ μόνο ο Λόπεθ ανεβαίνει. Το πρόβλημα φαίνεται πως θα μεγαλώσει όταν θα φύγει ο Σουμπίνιο καθώς αναγκαστικά το ρόλο του επιτελικού θα τον πάρει ο Λόπεθ και ο ΟΦΗ πίσω θα έχει δύο κλασικά αμυντικά χαφ που παίζουν αποκλειστικά στο δικό τους μισό. Πρόβλημα που φάνηκε πολύ με τους Καλάιτζιτζ, Βερόν απέναντι στον Λεβαδιακό.

Φυσικά δεν σημαίνει πως γίνομαι μάντης κακών. Όπως προείπα ο Αναστόπουλος έχει χτίσει ένα συμπαγές σύνολο που ακόμα και αποδυναμωμένο έχω την αίσθηση πως θα έχει στους περισσότερους αγώνες τον έλεγχο των παιχνιδιών. Απλά είναι δεδομένο πως για τον ίδιο λόγω που διεκδικεί αποτέλεσμα σε δύσκολους αγώνες, για την ίδια ακριβώς λογική δεν έχει σίγουρο τρίποντο. Ειδικά με την αποχώρηση του Σουμπίνιο στο επιθετικό κομμάτι ο ΟΦΗ αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο, καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν ο μόνος που μπορούσε να διεισδύσει με τη μπάλα, να την μεταφέρει σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τρέχοντας μαζί της να δημιουργήσει σωστή ανάπτυξη. Θεωρώ πάντως δεδομένο πως οι 19 βαθμοί σε 14 παιχνίδια είναι μια καλή συγκομιδή και επειδή ο Αναστόπουλος έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που τουλάχιστον ξέρει τη προσπαθεί να παίξει, θα παραμείνει χωρίς μεγάλο πρόβλημα στην κατηγορία. Η προσπάθεια που γίνεται είναι σημαντική και αξίζει κατανόηση και χειροκρότημα από τους οπαδούς της.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

10 σχόλια
 • kostas Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 15:01 Συντάχθηκε από kostas

  Φίλε Razorx3d
  1. Για το ματς της 1ης αγωνιστικής: Δεν ήταν καλύτερος ο Ατρόμητος. Πολύ κακός ήταν. Ήταν μεγάλη ευκαιρία να πάρρει 2πλό αλλά δεν το άξιζε. Κάνει μετά το 0-1 (που θυμάμαι ότι μπήκε με αυτογκόλ) 2 ανεπανάληπτες ευκαιρίες που αν γινόντουσαν γκολ θα έκοβε τα πόδια του ΟΦΗ. Οργανωμένες είναι πάντως και οι ευκαιρίες από αντεπιθέσεις. Έτσι δεν ήρθαν κι οι επιτυχίες του ΟΦΗ (Καραϊσκάκη και ΑΕΚ); Δε θεωρώ οργανωμένη επίθεση ένα φάουλ έξω από την περιοχή ή μια βαθιά μπαλιά κατευθείαν από την άμυνα στην επίθεση για να στοπάρει ο παιδαράς ο επιθετικός, να κατεβάσει, να γυρίσει, να τη σπάσει δεξιά κλπ.
  Τέσπα δε θυμάμαι οργανωμένες ευκαιρίες του ΟΦΗ στο συγκεκριμένο ματς. Το έψαξα όμως στο site με τα highligths της nova και μάλλον δεν ήταν και τόσο οργανωμένες τελικά οι φάσεις του ΟΦΗ. Ή δεν της έχει όλες η nova στα highligths για κάποιο λόγο.
  Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά για να μην ψάχνεις, να το συγκεκριμένο link: http://www.novasports.gr/MediaGallery.aspx?a_id=1301&mediaFiletypeid=2&tabid=weeks&mediafileid=200713 οπότε δεν μπορώ να παρουσιάσω διαφορετική αλήθεια όπως μου λες...
  Γενικά θυμάμαι πως το κλίμα ήταν σαν να είχε αποτύχει η Ατρόμητος, ενώ σε άλλες περιστάσεις το Χ θα ήταν επιτυχία (π.χ. την καλή περίοδο του ΟΦΗ με Χ στο Καραϊσκάκη και νίκη ΑΕΚ). Προφανώς αν έπαιζαν τώρα ο ΟΦΗ θα ήταν 2 επίπεδα πάνω, αλλά μπορεί να ήταν κι ο Ατρόμητος καλύτερος. Μπορεί να έδινε μέτρα στον ΟΦΗ και να έκανε ακόμα περισσότερες αντεπιθέσεις
  2. Ο Γεωργίου κι ο Ρόβας έπαιζαν πριν 3 χρόνια στον Ατρόμητο όταν έπεσε 1 χρονιά Β Εθνική. Μόλις ανέβηκε δε "χώραγαν". Πάντως για το Ρόβα έχω καλή άποψη και δε θεωρώ καλή κίνηση που τον αφήσατε στα 25 του. Το Γεωργίου δεν το θεωρώ μεγάλο παίχτη. Κι ο Ολιβέιρα έφυγε από τον Ατρόμητο ενώ είναι παιχταράς και τώρα είναι στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Για το γέρο-Στέλιο το Σφακιανάκη δεν κατάλαβα γιατί τον γιουχάρατε τότε όταν μπήκε. Τιμάει το ψωμί του πάντως. Περίσσευε από τον ΟΦΗ ή έφυγε όταν πέσατε στη Β και εμείς ανεβήκαμε στην Α την ίδια χρονιά; Μήπως όταν πέφτεις σκέφτεσαι πάντα μια ψιλο-ανανέωση και θες νέα παιδιά, ενώ ο Σφακ ήθελε ένα σεβαστό συμβόλαιο στην Α' Εθνική, ίσως το τελευταίο του; (36 είναι τώρα) Anyway...
  3. Ο Ατρόμητος έχει βάλει 14 γκολ φέτος και ο Μήτρογλου τα 6. Αν βάλεις και 3 γκολ στο Κύπελλο (Επανομή) ο Μήτρογλου έχει 6/17. Έστω χωρίς κύπελλο 6/14. Θέλεις σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πώς αυτό κάνει "πάνω από 90%" που λες; Παραδέξου τουλάχιστον ότι δεν κάθεσαι να δεις τα παιχνίδια του Ατρομήτου, γιατί το ότι ο Ατρόμητος είναι η ομάδα του Μήτρογλου απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα και το υποστηρίζουν μόνο γαυροφυλλάδες στα εξώφυλλα. Π.χ. Ατρόμητος - Εργοτέλης 1-0, βάζει γκολ στο πιάτο ο Μήτρογλου, την άλλη μέρα στο ΦΩΣ: "καθάρισε ο Μητρο-γκολ". Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-1 βάζει το πιο έυκολο γκολ της καριέρας του, ..."ο συνήθης ύποπτος". Το ίδιο βιολί συνέχεια, ενώ το παιδί είναι killer στην περιοχή και έχει βάλει 6 γκολ με 6 επαφές, τα 3 από στημένες φάσεις. Απλά είναι ο κατάλληλος που χρειαζόταν ο Ατρόμητος για να τελειώσει τις φάσεις. Δε φτιάχνει φάσεις όπως π.χ. ο Μάντζιος. Ο περυσινός Ατρόμητος ήταν καλύτερος στην παραγωγή φάσεων. Από 5 τετ-α-τετ χαμένα στο 1ο ημίχρονο σχεδόν σε κάθε ματς θυμάμαι στο Περιστέρι. Αποτέλεσμα, Χ στην καλύτερη, νίκη με το στανιό με ισοπεδωτικό ποδόσφαιρο. 33 γκολ όλη τη χρονιά, όλα από καθαρό παιχνίδι, μόνο ένα από στημένη μπάλα. Αλλά και 32 χρονών η μέση ηλικία της ομάδας. Φέτος μπαίνουν γκολάκια από στημένες μπάλες (εκτελεστές Πίτου Γκαρσία ή Επστάιν, σκόρερ συνήθως Μήτρογλου), η ομάδα προηγείται σχεδόν σε κάθε ματς και μετά κάνει συνήθως διαχείριση, παίζουν βασικοί πολλοί νέοι Έλληνες (Καραγκούνης 19, Σκόνδρας 22, Μπάλας 17)
  4. Ο Ατρόμητος φέρνει κάθε καλοκαίρι 15-20 πιτσιρικάδες 15χρονους. Προφανώς ο Σπανός έχει καταλάβει από τους πρώτους τους νόμους της Ουέφα για υποχρεωτικό ποσοστό παιχτών under-20 και home-grown στην αποστολή κάθε ομάδας που θα ισχύσουν σύντομα. Έτσι ήρθε κι ο Καραγκούνης και κάνει τώρα 1 χαρτί. Αυτά είναι βασικότατα έσοδα για μια ομάδα και γι αυτό ο Σπανός έχει στήσει τις καλύτερες ακαδημίες με εργομετρικό κέντρο μόνο για παίδες και έφηβους. Για ψάξε ποιες ομάδες τα έχουν αυτά. Μακάρι κι ο ΟΦΗ να βγάλει παιχταράδες και να βασίζεται στις ακαδημίες γιατί εκεί είναι το μέλλον. Δεν έχεις αλλιώς έσοδα, αν δεν παράγεις. Για τα 3 παιδιά του ΟΦΗ στην U-17 εθνική εύχομαι να τα βάλει γρήγορα ο Αναστό στη βασική ενδεκάδα Τώρα, φέτος. Είναι προτιμότερο από τους δανεικούς. Θα χαζέψουν με το Γεντί Κουλέ, θα λατρέψουν τη φανέλα, θα παίξει π.χ. σούπερ ο ένας και θα τον πουλήσεις σε καμιά πιο ψαγμένη ομάδα του εξωτερικού από τώρα με 300.000 λόγω ηλικίας. Ο Ατρόμητος ήδη έχει 11-12 παίχτες στις μικρές εθνικές, πούλησε 15χρονο στην Ουντινέζε πέρυσι (τον Καραγκούνη τον μικρό αδερφό) για 300.000, δοκιμάζει 16χρονους του η Τότεναμ και η Μαν.Σίτυ. Αυτός είναι ο δρόμος κι ο Σπανός την έχει πιάσει τη δουλειά κι έχει δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Οικονομική εξυγίανση σημαίνουν οι ακαδημίες...
  5. Ξέρω ότι ο ΟΦΗ έχει δυναμική, έχει ιστορία κι ότι θα παλεύει για την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Μακάρι να παλεύουν μαζί με τον Ατρόμητο. Ήμουν σίγουρος ότι δε θα πέσει λόγω κόσμου και Γεντί Κουλέ φέτος, μπορεί να ζητήσει και play-off αλλά το κόβω δύσκολο. Δεν παράγει έυκολα. Στα Γιάννενα χθες ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά στο τέλος περίμενε πίσω. Δεν ανεβάζει παίχτες στην αντίπαλη περιοχή. Βασικά έβλεπα το 2ο ημίχρονο και προσπαθούσα να δω πόσες φορές πέρασε τη σέντρα 4ος παίχτης του ΟΦΗ. Μόνο Μάντζιος, Σίσιτς και Παπουλής ασχολούνταν με την επίθεση. Δεν κερδίζεις 3ποντα και δεν πας play-off αν δεν παράγεις. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Ο Δώνης προσπαθεί να έχει κατοχή μπάλας, να φτιάξει φάσεις, να κινηθούν παίχτες χωρίς την μπάλα. Ο μουστάκιας στήνεται λίγο αμυντικά. Πιο εύκολα κερδίζει την ΑΕΚ ή τον Πανιώνιο στην κόντρα παρά τη Λιβαδειά που κάθεται πίσω. Είναι και η φόρμα της ομάδας, φοβάται μην κρεμάσει η ομάδα από την έλλειψη προετοιμασίας, αλλά είναι ταπεινός, ξέρει που πατάει. Πάντως στην ιστορία του ποδοσφαίρου έμειναν στο μυαλό μας χαραγμένοι οι προπονητές που οι ομάδες τους έπαιζαν επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν θες να στήθεις αμυντικά είναι πολύ πιο εύκολο, αλλά δε θα γίνεις ο καλύτερος ή κάτι ξεχωριστό. Άντε να κερδίσεις κανένα Euro... ;-)
  Sorry για το μέγεθος...

 • Razorx3d Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012 20:59 Συντάχθηκε από Razorx3d

  Κώστας δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα παρουσιάζεις, Σε μερικά τα λες σωστά αλλά σε πολλά έχεις λάθος.

  Ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα, ο ΟΦΗ δεν ήταν καλύτερος στο πρώτο ματς γιατί ουσιαστικά έπαιζε με εντεκάδα Β Εθνικής, παρόλα αυτά δημιούργησε αρκετές ευκαιρείς από οργανωμένες επιθέσεις ενώ ο Ατρόμητος έκανε ευκαιρείς από αντεπιθέσεις και από στημένες μπάλες. το γκολ του Ατρόμητου μπήκε από στημένη φάση και ήταν και αυτογκόλ.


  ο Γεωργίου Έπαιζε στον Ατρόμητο πολύ παλιά, πριν πάει στην Κύπρο και πάρει αρκετές συμμετοχές στον Τσαμπιον λιγκ, αυτήν την στιγμή μαζί με τον Ταυλαρίδη αποτελούν ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στην Σουπερ λιγκ, για να μην πω το καλύτερο. Ο Ροβας που αναφέρεις δεν ήταν βασικός σε κανένα ματς πέρα το πρώτο ματς εναντίων του Ατρόμητου που όπως σου είπα ήταν ουσιαστικά ομάδα β Εθνικής και για αυτό τον λόγο αποχώρησε και από την ομάδα, επειδή δεν έπαιζε. Με αυτήν την λογική και εσείς έχετε έναν παίχτη του ΟΦΗ που ουσιαστικά περίσσευε, τον Σφακιανάκη.

  Επίσης η φυγή του Σουμπίνιο δεν θα κοστίσει στον ΟΦΗ γιατί χαλούσε το γρήγορο παιχνίδι τις ομάδας, ένα ματς έκανε και αυτό ήταν με την ΑΕΚ.


  Και ο ΟΦΗ έχει παίχτες στις ακαδημίες του αυτήν την στιγμή (που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα από άποψη εγκαταστάσεων) στην κάτω τον 17 που επιλέχτηκαν στη εθνική κάτω των 17 και είναι τρεις στον αριθμό.


  Αν έπαιζαν τώρα στο Γεντι κουλε και ο ΟΦΗ είχε την τωρινή εντεκάδα του ο Ατρόμητος θα είχε χάσει. Ο Μητρογλου έχει το 90% τον τερμάτων του Ατρόμητου και αυτό είναι γεγονός, δεν διαβάζω ποτέ μου γαυροφυλλάδες, τις απεχθάνομαι όπως γενικός απεχθάνομαι όλες τις οπαδικές εφημερίδες γιατί απευθύνονται σε ζώα. Τι να κάνεις την ομαδαρα που λες ότι έχεις αν δεν έχεις κάποιον να βάζει την μπάλα στα δίχτυα όπως παραδέχεσαι και εσύ ότι κάνει ο Μητρογλου;


  Στα μόνα που συμφωνώ μαζί σου είναι τα εξής, ότι ο Ατρόμητος έχει τον Σπανό ενώ ο ΟΦΗ δεν έχει σταθερή διοίκηση, αλλά και πάλι δεν είναι τα πράγματα τόσο τραγικά όπως τα παρουσιάζουν μερικοί, ναι ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα οικονομικό αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ομάδες της Σουπερ λίγκας αφού ουσιαστικά όλοι οι παίκτες είναι πληρωμένη έως και τον Φεβρουάριο, το πρόβλημα είναι με τους παίκτες που συμμετείχαν στον περσινό ρόστερ και στους οποίους οφείλονται ορισμένα χρήματα. Ο ΟΦΗ θα τα ξεπεράσει γιατί έχει τον κόσμο από πίσω του και από του χρόνου θα μπορεί να χτυπάει Ευρώπη άνετα.

  Στο άλλο που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι ο ΟΦΗ έχει ως πρωταρχικό στόχο την σωτηρία του για φέτος αλλά λόγο δυναμικής και ιστορίας θα διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη έως τέλους.

 • kostas Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012 12:11 Συντάχθηκε από kostas

  Καλή χρονιά!
  Φίλε Razorx3d, μιας και άνοιξες το θέμα σύγκρισης των 2 ομάδων, 3 πραγματάκια:
  1. ο ΟΦΗ δεν παίζει καλύτερη μπάλα από τον Ατρόμητο και δεν μπορεί να τον φτάσει μέσα στη χρονιά. Ο κυριότερος λόγος είναι αυτός που είπες. Δεν έχει κάνει προετοιμασία. Για μένα η γρήγορη σωτηρία (30-33 βαθμοί) με τόσα οικονομικά προβλήματα και μετά μετά από όλα αυτά που τράβηξε το καλοκαίριο θα είναι τεράστιος άθλος για τον ΟΦΗ.
  2. Ο Ατρόμητος προφανώς και δε στηρίζεται μόνο στο Μήτρογλου. Αυτό το υποστηρίζουν μόνο όσοι δεν έχουν δει τα παιχνίδια του κι οι Ολυμπιακές εφημερίδες. Ο Ατρόμητος του Δώνη ζητάει την κατοχή, μπορεί να αλλάξει τη μπάλα 10 φορές και να βγάλει φάσεις, πήγε τελικό κυπέλλου, έχει από τις καλύτερες ακαδημίες και μικρούς παίχτες που βγαίνουν και μπορεί να τους πουλήσει (Καραγκούνης-Σκόνδρας-Μπάλλας), έχει 2 ενδεκάδες και το Μήτρογλου που απλά μπορεί και τελειώνει τις φάσεις που φτιάχνει η ομάδα. Πέρυσι έκανε μόνο 7 νίκες (13 ισοπαλίες) γιατί έχανε 5 κλασικές ευκαιρίες σε κάθε ματς. Αυτό άλλαξε με το Μήτρογλου.
  3. Το κυριότερο όμως απ' όλα είναι ο Σπανός. Οι παίχτες του Ατρόμητου έχουν αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη εξασφάλιση και από τους δημοσίους υπαλλήλους. 1η του μήνα ξέρουν ότι πληρώνονται. Καταλαβαίνεις ότι ο ΟΦΗ επειδή δεν το έχει αυτό δε μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους σε μάχη για play-off.
  ΥΓ: Το ματς ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-1 της 1ης αγωνιστικής ήταν όντως μαγική εικόνα. Έπρεπε να είναι 0-3 στο 20' με τον Αναστασάκο να χάνει τα άχαστα. Στο 2ο ο Ατρόμητος κάθεται ίσως και λόγω της φουλ προετοιμασίας και ο ΟΦΗ κάνει ένα ξαπλωτό γκολ από ένα στημένο και ένα σουτ από τα 30 μέτρα. Μετά στον Ατρόμητο λένε ότι χάσανε μεγάλη ευκαιρία για διπλό γιατί δε θα ξαναβρούν έτσι τον ΟΦΗ, και στον ΟΦΗ μιλούν για επιτυχία απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Τέλος Γεωργίου-Ρόβας (βασικοί του ΟΦΗ στο ματς) ήταν περισσεύματα του Ατρομήτου που δεν τους χρειαζόταν.
  ΥΓ1: Το ματς την Κυριακή είναι κομβικό για τον ΟΦΗ. Αν θέλει play-off θέλει 2πλό (έχει και τον ΠΑΣ εκτός σήμερα) είναι 23-19 η βαθμολογία Ατρόμητος-ΟΦΗ με ένα ματς λιγότερο με Δόξα ο Ατρόμητος. Αν το κυριακάτικο Ατρόμητος-ΟΦΗ έρθει άσσος είναι ουσιαστικά 10 βαθμοί διαφοράς. Πώς θα καλυφθούν; θα κάνει μεταγραφές ο ΟΦΗ; Ήδη του φεύγουν παίχτες (σουμπίνιο, ρόβας). Πρέπει λοιπόν να κάνει 2πλό. Μπορεί;

 • undertaker4ofi Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 19:37 Συντάχθηκε από undertaker4ofi

  πολύ καλή ανάλυση γενικά,και εγώ πιστεύω ότι φέτος στόχος είναι μόνο η παραμονή και μακάρι να τον πετύχουμε,και αν μπορούμε να προχωρήσουμε και στο κομμάτι της εξυγιάνσης που είναι στόχος 3ετίας

 • Razorx3d Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 14:05 Συντάχθηκε από Razorx3d

  Φοβερή η ανάλυση σου.

  Kostas ο ΟΦΗ παίζει πολύ καλύτερη μπάλα (όχι τώρα που κάνει κοιλιά) και από τον Ατρόμητο που στηρίζετε αποκλειστικά στον Μήτρογλου για να σκοράρει και από την Ξανθη που έχει κερδίσει ματς με αρκετή τύχη. Ο ΟΦΗ είναι ομάδα με όλη την σημασία τις λέξεως.

  Ο ΟΦΗ μπορεί με σωστό παιχνίδι να πάρει το διπλό στον Ατρόμητο φέρνοντας το παιχνίδια στα μέτρα του και μπλοκάροντας το μοναδικό του ατού που είναι ο Μητρογλου.

  Στον πρώτο γύρο ο ΟΦΗ πείρε σχετικά άνετο Χ στο Γεντι Κουλέ παίζοντας ουσιαστικά με την 11αδα από τα playoff που τον ανέβασαν Σουπερ λίγκα και χωρίς προετοιμασία ενώ ο Ατρόμητος έπαιζε με φούλι προετοιμασία.

 • Kostas13 Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011 18:41 Συντάχθηκε από Kostas13

  Tsarli ekpiktiki analisi alla nomizw pws ollo afto einai politelia gia tin Ellada. Edw theloume trela kai opadismo se efxaristoume omws pou dineis kati diaforetiko. Kali xronia kai sinexise etsi

 • σκουφος σταυρος Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011 12:00 Συντάχθηκε από σκουφος σταυρος

  το προβλημα στον οφη ειναι οικονομικο και πολυ φοβαμαι οτι ειναι αξεπεραστο.δυστυχωςοταν δεν υπαρχουν χρηματα οσο καλη διαθεση και αν υπαρχει απο τους παιχτες που υπαρχει καποια στιγμη τοαγωνιστικο κοματι ερχεται δευτερο.η μεγαλη απαιτηση του κοσμου να βγει η ομαδα σουπερ λιγκ οδηγησε τη διοικηση σε πολλα εξοδα χωρις οικονομικο πλανο.πολυ φοβαμαι οτι στο ηρακλειο θα ζησουμε ανεξελεκτες καταστασεις και ανιαρες συμαχιες που θα ξεσηκωσουν το κοσμο.ηδη η ομαδα παει πρωτοδικειο.οσο αφορα την αναλυση που κανεις συμφωνω απολυτα.αλλωστε το στυλ παιχνιδιου περιμενω τον ανιπαλο και κλεβω οτι μπορω απο το ματς ειναι προπονητικο γνωρισμα αναστο.καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.

 • ΔΙΜΙΣ Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 12:09 Συντάχθηκε από ΔΙΜΙΣ

  ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ !ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΜΗ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 • kostas Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 11:55 Συντάχθηκε από kostas

  Ε όχι ρε Τσάρλι και πλέι-οφ ο ΟΦΗ. Να σωθεί άνετα ναι. Οκ. Αλλά πάνω από 35 βαθμούς δεν τον βλέπω. Για πλέι-οφ είναι ο Ατρόμητος. Αυτός είναι ο αντίπαλος του ΟΦΗ πες στο φίλο της εκπομπής. Ο Ατρόμητος έχει 23 και ένα ματς να παίξει με Δόξα. Πρέπει λοιπόν να περάσει με διπλό από το Περιστέρι στις 8/1 για πλέι-οφ. Μπορεί;;; Οι άλλοι του Δώνη παίζουν μπάλα ρε φίλε Κρητικέ. Την αλλάζουν τη ρημάδα και έχουν και 5 αυτοματισμούς. Ο Άρης (υπό προϋποθέσεις) και η Ξάνθη είναι οι αντίπαλοι του Ατρόμητου για την 5άδα. Ο ΟΦΗ του χρόνου με το καλό και με λεφτά... Καλή χρονιά!

 • lam Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 09:51 Συντάχθηκε από lam

  τσαρλυ δυστυχως σε διαβαζουν λιγοι απ'οτι φαινεται!Αυτο μπορεις να το καταλαβεις βλεποντας τα σχολια που υπαρχουν γενικα στο σαιτ.Μαλλον ο οπαδισμος μας εχει πνιξει και ελαχιστοι ειναι εκεινοι που ενδιαφερονται ακομη πως παιζεται η ρημαδα η μπαλιτσα!!!Να'σαι καλα ρε φιλε και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ...

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.