Mr. Prime Minister

Δημοσίευση: Τετάρτη, 04 Μαίου 2011 20.47

Κύριε Πρωθυπουργέ,

τα ρεπορτάζ λένε πως αύριο θα αποφασίσετε για το τι θα κάνετε με το ποδόσφαιρο. Θα έρθει εκεί ο Γερουλάνος να σας πει τα όσα συζήτησαν με τον Νικητιάδη και τον Μπιτσαξή, ενώ οι πληροφορίες λένε πως έχει γίνει κουβέντα για αναβολή των play off, υπό τον φόβο των νέων επεισοδίων.

Σας προτείνω να μην κάνετε απολύτως τίποτα. Δεν έχετε ιδέα για το τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, ενώ αποκλείεται να έχετε κάποιον δίπλα σας που να έχει και την γνώση, αλλά και τις αρετές που απαιτούνται για να σας συμβουλεύσει. Αν όντως σας ενδιαφέρει να κάνετε κάτι, μην κάνετε τίποτε. Δεν έχετε ούτε την ελάχιστη δυνατότητα να κάνετε κάτι σωστό, γιατί δεν έχετε ιδέα.

Για να αποκτήσετε μια ιδέα, αφήστε τα πράγματα ως έχουν, πάρτε λίγο χρόνο ακόμα. Αντί να ξοδέψετε τσάμπα την ώρα και το μυαλό σας για να μάθετε την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, κάντε το εξής: Βρείτε μια εταιρία δημοσκοπήσεων και κάντε μία και μόνο μία ερώτηση στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας εξ ονόματος όλων των ομάδων του πρωταθλήματος, είπε στις 23 Απριλίου 2011 πως “Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι ένα καρτέλ ισχυρών όπου αναδύεται σήψη”. Συμφωνείτε, ναι ή όχι;

Ρωτήστε τους όλους, όσο πιο πολλούς μπορείτε. Γυναίκες, άντρες, νέους, γέρους, μορφωμένους, αμόρφωτους, φτωχούς, πλούσιους, Αθηναίους, Σαλονικιούς, επαρχιώτες, νησιώτες, βουνίσιους. Όλους, σε μια μεγάλη, ιδιωτική δημοσκόπηση, απ’αυτές που κάνετε συχνά.

Κι αν θέλετε να βοηθήσετε τους ερωτηθέντες να απαντήσουν, να τους το κάνετε λιανά. Να λέτε τα ονόματα των παραγόντων, προέδρων, μεγαλομετόχων. Όλων, ανεξαιρέτως “φήμης” και δημόσιου προφίλ. Και μετά να ξανακάνετε την ερώτηση. “Είναι όλοι αυτοί ένα καρτέλ ισχυρών, όπου αναδύεται σήψη, ναι ή όχι;”

Όταν θα πάρετε μετά από μερικές εβδομάδες την απάντηση στα χέρια σας, όταν θα δείτε το ποσοστό του “ΝΑΙ”, τότε μπορεί ακόμα να μην έχετε ιδέα του τι συμβαίνει, αλλά θα ξέρετε πως αυτό που συμβαίνει δεν γίνεται να συνεχιστεί. Αφού, λοιπόν, θα έχετε τουλάχιστον την γνώση του “ΝΑΙ”, τότε μ’αυτήν τη γνώση θα πρέπει να αποδείξετε πως έχετε και την προσωπική αρετή.


Πρώτα, θα πρέπει να αποδείξετε σε όλους το ένα και βασικό. Τη βούληση. Κι αυτό αποδεικνύεται σ’αυτήν την περίπτωση με μόνο έναν τρόπο. Αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τουλάχιστον για 2-3 χρόνια. Χωρίς συζητήσεις, χωρίς συμβούλια, χωρίς επιτροπές. Μια κι έξω, κι ας την πληρώσει κι η Εθνική μας.

Αφού η δημοσκόπηση θα σας έχει δώσει την απάντηση, θα πρέπει πρώτα να τιμωρήσετε όσα συμβαίνουν και μετά να τα λύσετε. Και μόνο με μια τέτοια τιμωρία θα δείξετε σε όλους πως υπάρχει το μοναδικό που απαιτείται: η βούληση. Να θέλετε μια φορά αυτό που θέλουν οι πολλοί.

Μετά την τιμωρία, θα πρέπει να βρεθούν τρόποι, λύσεις να νικηθούν όλοι οι καρκίνοι που έφεραν τη σήψη. Και πάλι ισχύει αυτό που σας είπα στην αρχή, αποκλείεται να έχετε δίπλα σας ανθρώπους με πραγματική γνώση του τι συμβαίνει, με εμπειρία των προσώπων και των πραγμάτων.

Αντικειμενική γνώση της πραγματικότητας, του παρελθόντος που μας έφερε εδώ, έχουν αυτοί που, χωρίς παρωπίδες, τα ζουν εδώ και δεκάδες χρόνια. Ναι, οι αθλητικοί συντάκτες. Δεν θα είναι δύσκολο να διαλέξετε συνετά, να βρείτε ποιοι είναι αυτοί που έχουν πράγματα να σας πουν, ποιοι είναι αυτοί που δεν ζουν από την αρρώστια, ώστε να θέλουν να συνεχιστεί αυτή η χούντα ως έχει.

Σε πολλά θα συμφωνήσουν, σε πολλά θα διαφωνήσουν. Το βέβαιο είναι πως ξέρουν ακριβώς το τι και το πως και πως θα έχουν δέκα πράγματα να προτείνει ο καθένας. Ναι, πολλές προτάσεις θα είναι λανθασμένες, αλλά μέσα σ’αυτήν την συλλογική σκέψη θα βρίσκονται σίγουρα οι σωστές, οι ενδεδειγμένες. Εκεί θα έρθει η δουλειά σας, να διαλέξετε τις καταλληλότερες.

Αν το σκεφτείτε, είστε πολύ τυχερός. Για να μάθετε αν πρέπει να κάνετε κάτι πάρα πολύ δραστικό, αρκεί μια απλή δημοσκόπηση. Για να μάθετε τι θα πρέπει να κάνετε μετά, αρκεί να ρωτήσετε 10-15 ανθρώπους και μετά να διαλέξετε απ’αυτά που πρόθυμα θα σας πουν.

Βλέπετε, την ρημάδα την μπάλα, ο Έλληνας την ξέρει. Δεν είναι ομόλογα, spreads, Φόρος κινητής τηλεφωνίας, Siemens, Βατοπέδι, ΔΝΤ, Νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Σ’αυτά, ο Έλληνας δεν έχει ιδέα, οπότε εσείς κάνατε/κάνετε/θα κάνετε ο,τι γουστάρετε. Αφού είναι έτσι, τουλάχιστον ρωτήστε μας για το μόνο που (φτάσαμε να) ξέρουμε.

Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να κάνετε κάτι, αν πραγματικά δεν σας βολεύει αυτή η σήψη (γιατί όλοι αυτό πιστεύουμε), τότε τα πράγματα είναι απλά κι εύκολα. Αν όχι, μην μας κουράζετε με συναντήσεις και συσκέψεις που είναι τόσο αποτελεσματικές όσο το να προσπαθείς να λύσεις μια εξίσωση μασώντας τσίχλα. Τεκέρ.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

9 σχόλια
 • Γιάννης Γ Παρασκευή, 06 Μαίου 2011 15:35 Συντάχθηκε από Γιάννης Γ

  Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ σε όλα. Νομίζω ότι υπάρχουν λύσεις πολύ πιο κατάλληλες:

  1) Στο θέμα της διαιτησίας: να θεσμοθετηθεί το live replay έστω από τέταρτο διαιτητή. Κάθε ομάδα να έχει δικαίωμα σε 2 ενστάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα - όπως γίνεται στο tennis.

  2) Βια. Αντί να αποκλειστούν οι ομάδες από τα ευρωπαϊκά κύπελα (ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή) να δώσει το κράτος οικονομικά κίνητρα (=φορολογικές απαλλαγές) στις ομάδες για 1-2 χρόνια με την υποχρέωση να εγκαταστήσουν σε όλα τα γήπεδα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
  2') Επίσης να εγκαταστήσουν ειδικές εισόδους όπως στα αεροδρόμια για έλεγχο αντικειμένων κατά την είσοδο
  2'') Να εξασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές θύρες εισόδου στα γήπεδα.

  3) Ότιδήποτε πωλείται εντός αγωνιστικού χώρου να είναι συσκεβασμένο με κάποιο ειδικό πολύ ελαφρύ αφροειδές υλικό. Να μη μπορείς να το πετάξεις περισσότερο από 1-2 μέτρα.

  4) Όσες ομάδες δεν πληρούν τις παραπάνω προύποθέσεις δεν αδειοδοτούνται

  5) Να υπάρξει νόμος (αν δεν υπάρχει) και να εφαρμοστεί για προσβολή της δημοσίας αιδούς, υποκίνηση φανατισμού κλπ. που να δεσμεύει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Τα πρόστιμα σε περίπτωση επιβεβαιωμένης παραβίασης να ξεπερνάνε το εκατομμύριο.

  6) Δημοσιογράφοι. Άν έχεις να επιδείξεις κάτι περισσότερο από ανούσια άρθρα, φυσικά και μπορεί αυτό να αξιολογηθεί και να σου προσδώσει την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου. Έχεις γράψει κάποιο βιβλίο; Έχεις κάνει εμπεριστατωμένη έρευνα; Να τη διαβάσουμε και να κρίνουμε.

  6') Δημοσιογράφοι. Δε χρειάζεται να γίνετε ειδικοί σύμβουλοι για να συμβάλλετε με το έργο σας. Πάρτε το μικρόφωνο και χτυπήστε την πόρτα του υπουργού δημόσιας τάξης: α)υπάρχουν εικόνες από αυτούς που χτύπησαν τον Μπάγιεβιτς. Έχουν συλληφθεί; Ποιά η τιμωρία τους; β) ίδια ερώτηση στον υπουργό με τις εικόνες σε όλα τα βίαια επισόδια γ) αν ο υπουργός δεν απαντήσει η δεν απαντήσει ικανοποιητικά, ενημερώστε τον κόσμο με πρωτοσέλιδα. Αυτό σημαίνει 4η εξουσία. Να κάνετε έλεγχο στις άλλες τρεις...

  Με άλλα λόγια, κάντε εσείς την έρευνα που θα έπρεπε να έχει κάνει η αστυνομια. Και με έτοιμο οπτικοακουστικό υλικό ασκείστε δημοσιογραφικό έλεγχο: από την εκτελεστική εξουσία, τη δικαστική και την αστυνομία. Μη σταματήσετε αν δεν πάρετε ικανοποιητικές απαντήσεις.

  Δε θα καθόμουν να γράψω όλο αυτό το κατεβατό αν δεν πίστευα ότι απευθύνομαι σε κάποιον που διαθέτει κοινό νου. Πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε επιτέλους!

 • basilis15 Παρασκευή, 06 Μαίου 2011 13:37 Συντάχθηκε από basilis15

  Εγω θα δωσω ενα παραδειγμα . Πας σε ενα κεντρο μαζι με μερικους αλλους μπαχαλακιδες και το κανετε σαλουν...
  Στη συνεχεια η αστυνομια δε σε συλαμβανει το πολυ πολυ σου ριχνει λιγες ψιλες και μετα "τραβολογανε" το μαγαζατορα ενω εσυ ξεκαβ... και εισαι ελευθερο πουλι. Δε θα ξαναπας λοιπον να τα ξανακανεις λιμπα αφου το μαγαζι θα πληρωσει τα βιτσια σου(το οποιο δεν ειναι αμοιρο ευθυνων βεβαια). Θελν να πω οσο τιμωρουνται μονο οι παε και οι καφροι δεν εχουν να φοβουνται τπτ δεν θα αλλαξει η κατασταση. Επισης επιβαλεται να δινεις τα στοιχεια σου για να παρεις εισητηριο, πρειπει να τελειωσει το μπατε σκυλοι...

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Πέμπτη, 05 Μαίου 2011 17:51 Συντάχθηκε από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  εμη εχω αρκετα πραγματακια να σου πω. ας τα παρουμε ενα ενα. 1. ξερεις πολυ καλα οτι ολα οσα λες παραπανω δε προκειται να γινουν...καλα κανεις και τα λες αλλα δε προκειται ποτε κανεις να θελησει να αλλαξει κατι!γιατι ερχονται εκλογες και πολυ απλα κανενας παραγκαρχης κανενας γαυροκατστημενοβαζελος δε μπρρει να πεσει!απλα δε μπορει ρε φιλε!οχι πως το να πεσει ειναι λυση!επικεντρωσε σε αυτο! τα κεκλεισμενων και οι...πτωσεις δεν ειναι λυση! η λυση ειναι μονο μια !!!ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ-ΤΗΡΗΣΗ ΝΟΜΩΝ!ΤΙΠΟΤ ΑΛΛΟ! 2. Συγκλονιστηκα με τον χτεσινοβραδινο σου μονολογο!ειλικρινα επαθα πλακα....!μιλαω για τα "οι στιγμες περασαν, οι αρβιλες και οι λαζοπουλοι και τα social media ειναι ελπιδα! και ειναι κακο...γιατι ελπιδα δεν υπαρχει...υπαρχει μονο καταθλιψη..μονο αυτη ειναι το γιατρικο!-και ας τα ελεγες καταλαθος σε ενα ηδη καταθλιπτικο...-" μακαρι να μπορουσες να τα γραψεις και σε ενα αρθρο μια μερα... 3. μαρεσει να σας ακουω τα βραδια συμφωνουμε σχεδον σε ολα -με τη liverpoolαρα κυριως...- και μακαρι να μπορουσε μεσα αποο τη δικη σας εκπομπη (μαζι με μια αλλη αντιστοιχη περιπου ωρα με εσας) να ξεκινήσει κατι καλο για το δυσμοιρο...4.Aυτο με τους αγλητικους συντακτες πρεπει να το επεξηγησεις λιγο...αν εννοεις τα να παλικαρακια των τελευταιων 10 ετων που σε ποσοστο 90% ειναι αμορφωτοι καφροι..αστο καλυτερα!

 • Σπανακοβαγγελόγιωργας Πέμπτη, 05 Μαίου 2011 17:08 Συντάχθηκε από Σπανακοβαγγελόγιωργας

  Θέμη δυστυχώς, "ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν"

 • Ehemythos Πέμπτη, 05 Μαίου 2011 13:27 Συντάχθηκε από Ehemythos

  Παίχτη, είναι δυνατόν οι ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ να ξερουν πως θα φτιαχτεί το ποδόσφαιρο;

  Με τι γνώσεις;

  Δηλαδη επειδή μιλας και γραφεις για ποδοσφαιρο, ξέρεις και πως παιζεται ή πως διοικείται;

  Η μήπως ξέρεις πως να το οργανώσεις ώστε να εξελιχθεί και να αποφέρει χρήματα;

  Δηλαδή η Θάτσερ στην Αγγλία συνομίλησε με τους ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ και άρχισε την οργάνωση του ποσφαιρικού τους προιόντος;

  Εμφανίζεσαι τρομερά σίγουρος για τα γραφόμενά σου. Χαλάρωσε λίγο. Δεν τα ξέρεις και όλα.

 • johnnieboy13 Πέμπτη, 05 Μαίου 2011 13:20 Συντάχθηκε από johnnieboy13

  Θεμη περιμενα εδω και μερες σχολιο σου για το φαιναλ φορ..ελπιζω εστω και τελευταια στιγμη να εχουμε μια αποψη σου! δεν περιμενω αναρτηση αυτου του σχολιου μου καθως ειναι ασχετο με οτι γραφεις απο πανω..

 • τασος7 Πέμπτη, 05 Μαίου 2011 01:52 Συντάχθηκε από τασος7

  συγγνωμη αλλα δεν βρισκω καμια σοβαροτητα στο αρθρο σας.ποιος νοημων ανθρωπος μπορει να πιστευει οτι 1)θα ακουσει αυτα που γραφετε 2) οτι θα υλοποιησει κατι απο ολα αυτα?ειναι σαν να μας πουλατε ελπιδα.δν υπαρχει ελπιδα ομως,γτ οπως λενε η ελπιδα πεθαινει παντα πρωτη και οχι τελευταια.το μονο σοβαρο (και πραγματοποιησιμο ) ειναι οι τελευταιες 2 σειρες,ολα τα αλλα ειναι ονειρα θερινης νυκτος.ξερετε και ο ιδιος οτι τπτ απο οσα γραφετε δν θα γινει.αν ο Ελληνας την ηξερε την μπαλα,δν θα πηγαινε καθε κυριακη στο γηπεδο.Μην αναρρωτιεσαι,βουληση δν υπαρχει.
  διαβαζουμε παντα τα αρθρα σας γιατι ειναι σοβαρα και με σωστη αποψη.χωρις κανενα αισθημα ''εμπαθειας'',αυτο το αρθρο δν εχει λογο να ειναι ανερτημενο.

 • Antigoni Πέμπτη, 05 Μαίου 2011 00:23 Συντάχθηκε από Antigoni

  Μπράβο Θέμη ... όπως πάντα μεστός λόγος, ακριβής, διαφορετικός και κυρίως ουσιαστικός με προτάσεις όχι « ήξεις αφίξεις» για να τα ' χουμε καλά με όλους
  με ειλικρινή εκτίμηση

 • Κοσμας Τετάρτη, 04 Μαίου 2011 21:05 Συντάχθηκε από Κοσμας

  Θέμη...πολυ ομορφο και ευστοχο το κειμενο σου...ειδικα η τελευταια φραση ομως...που θυμιζει το τραγουδι των πανελληνιων!

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.