Να, κι αν σπάσει

Δημοσίευση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 18.39

“Το ποδόσφαιρο πρέπει να στηριχτεί. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με διάλογο και κριτική.

Να μην πριονίζουν το κλαδί που κάθονται όλοι αυτοί που ζουν από το ποδόσφαιρο -και αναφέρομαι στους δημοσιογράφους. Ακόμα και μετά την έκκληση που έκανα, πυροβολείτε το ποδόσφαιρο. Έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, ο κόσμος παρά την κρίση πάει στο γήπεδο και πρέπει να το στηρίξουμε. Το να λέτε πως το ποδόσφαιρο νοσεί και να γράφονται χιλιάδες άρθρα εναντίον του δεν βοηθά.Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.”

Αυτό ήταν ένα απόσπασμα της συνέντευξης Τύπου της Σούπερλιγκ, ο πρόεδρος της, ο κ. Μαρινάκης έκανε αυτές τις δηλώσεις. Ήταν το σημείο της συνέντευξης στο οποίο η Λίγκα απευθύνθηκε στον Τύπο. Παρακάμπτουμε το γεγονός πως η Λίγκα ζήτησε διάλογο και κριτική, ενώ οι ίδιοι δεν δέχθηκαν ερωτήσεις και δεν έκαναν καμία αυτοκριτική. Προσπερνάμε, επίσης, και την ατάκα για το συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Πάμε στην ουσία. Να μην πριονίζουν το κλαδί που κάθονται όλοι αυτοί που ζουν από το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η προτροπή, για να μην την πω διαταγή, της Λίγκας. Πρώτα κατηγορεί τον Τύπο πως δεν στηρίζει το ποδόσφαιρο και μετά τον προτρέπει, με προστακτική, να μην πριονίζει το κλαδί που κάθεται.
“Ζείτε απ’αυτό.

Μην είστε μαλάκες, μην επιτίθεστε στο προϊόν, στο αντικείμενό σας. Μην το ευτελίζετε, ευτελίζετε την εργασία σας. Μην γράφετε πως το ποδόσφαιρο νοσεί, ακόμα κι αν το πιστεύετε, γιατί απ’αυτό ζείτε. Αυτό σας πληρώνει, αυτό φέρνει φαϊ στο τραπέζι σας, αυτό μεγαλώνει τα παιδιά σας. Μην δαγκώνετε το χέρι που σας ταϊζει, φερθείτε έξυπνα. Κάντε τα στραβά μάτια, κακό στον εαυτό σας κάνετε με αυτά που γράφετε, δεν το καταλαβαίνετε;”

Δεν είμαι σε καμία ένωση συντακτών και σε κανένα πανελλήνιο σύνδεσμο. Από τη στιγμή που δεν είμαι μέλος, δεν μπορώ να επηρεάσω την όποια αντίδραση θα έχουν οι “φορείς”, αν και αμφιβάλλω πως θα υπάρξει τέτοια. Ακόμα και να έχουμε αντίδραση, όμως, δεν με εκπροσωπεί, δεν αποτελώ κομμάτι της.

Εκπροσωπώντας, λοιπόν, μονάχα τον εαυτό μου, έχω να πω τα εξής, ως απάντηση στα λόγια που μου απήυθηνε η Λίγκα. Πρώτα, κατηγορήθηκα πως δεν στηρίζω το ποδόσφαιρο. Στα χρόνια της επαγγελματικής ενασχόλησής μου είμαι σίγουρος πως υποστηρίζω το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω.

Ο καθένας έχει την άποψή του για το αν το κάνω καλά ή όχι, όμως είμαι σίγουρος ούτε το πολεμάω, ούτε το υποβαθμίζω. Αντιθέτως, προσπαθώ όσο καλύτερα να μιλάω για το υγιές κομμάτι του, το καθαρά ποδοσφαιρικό.

Και ξέρετε, κ. Μαρινάκη και κύριοι της Λίγκας, δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο να μιλάς για το πρέσινγκ του Βαλβέρδε, όταν ακούς τα ρατσιστικά συνθήματα για τον Σισέ, όταν βλέπεις τις δηλώσεις του Μαρινάκη. Δεν είναι εύκολο να μιλάς για τον Νίνη, όταν τον κυνηγάνε οι οπαδοί της ομάδας του. Δεν είναι εύκολο να μιλάς για την θέση του Σκόκο, όταν ο Μπάγεβιτς τρώει ξύλο, όταν η Ορίτζιναλ επιχειρεί να χτυπήσει τον Μανωλά στο αεροδρόμιο και δεν μιλάει κανείς.

Δεν είναι εύκολο να μιλάς για τον Βιεϊρίνια, όταν στο γήπεδο βλέπεις το “Τούμπα, Ιράν, Καμπότζη, Βιετνάμ”. Δεν είναι εύκολο να μιλάς για τον Μήτρογλου, τον Γουνδουλάκη και τον Τσότσαλιτς, όταν οι Πάνθηρες καταστρέφουν το γήπεδό τους κι ο Τσακίρης βγαίνει στην εκπομπή σου και δεν ξέρει τι λέει.

Δεν είναι εύκολο να μιλάς για την ΑΕΛ, όταν το πούλμας της ομάδας τελεί υπό 5ωρη ομηρία κι η διοίκηση δεν κάνει τίποτα. Δεν είναι εύκολο να μιλάς για τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου, όταν ξέρεις πως είναι ομάδα του Μπέου. Δεν είναι εύκολο να μιλάς για τον Αμπντούν, τον Ονουάτσι, τον Ντιέ και τον Καρντόζο, όταν ξέρεις πως είναι ομάδα του Ψωμιάδη.

Δεν είναι εύκολο να μιλάς για τον Μπομπαντίγια, όταν οι αρειανοί ανοίγουν πυροσβεστήρες και κάνουν ντου στα αποδυτήρια. Δεν είναι εύκολο να μιλάς για το παιχνίδι κατοχής του Δώνη, όταν οι Φενταγίν τα διαλύουν όλα στην Κρήτη και παίζουν πόλεμο με τα ΜΑΤ στο Περιστέρι.

Δεν αισθάνομαι, λοιπόν, πως πυροβολώ το ποδόσφαιρο. Ξέρω πως προσπαθώ να μιλήσω για το υγιές κομμάτι του, να απευθυνθώ σ’αυτούς που γουστάρουν τακτικές προπονητών, όχι τακτικές παραγόντων. Σ’αυτούς που ενδιαφέρονται για αναλύσεις ποδοσφαιριστών, όχι προέδρων. Βγάζω τα μάτια μου για να μοντάρω βίντεο που μιλάνε για μπάλα, όχι για 52-48 και για Βαγγέλη ψάξου. Το βράδυ στην εκπομπή μιλάω για ενδεκάδες ποδοσφαιριστών, όχι για διαιτητικά τρία.

Ταυτόχρονα ξέρω πως είναι δουλειά μου να γράφω και να μιλάω για όσα θεωρώ άρρωστα. Ο κ. Μαρινάκης και οι υπόλοιποι πρόεδροι μου είπαν να μην το κάνω, γιατί δεν βοηθά. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να παραθέσουν ένα ρημάδι επιχείρημα, να μου πουν γιατί δεν βοηθάει. Το μόνο που έκαναν ήταν να με υποψιάσουν. “Μην πριονίζεις το κλαδί, από την μπάλα ζεις”.

Αφού πρώτα μας έκαναν να ντρεπόμαστε που ασχολούμαστε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, μας ζητάνε να το βουλώσουμε. Κανένα επιχείρημα που να στηρίζει το γιατί πρέπει να το κάνουμε. Μόνο μια υπενθύμιση. “Απ’αυτό ζεις”.

Αφού σας απάντησα, λοιπόν, στην κατηγορία πως δεν βοηθάω και δεν στηρίζω το ποδόσφαιρο, πρέπει να σας απαντήσω και στην προτροπή/διαταγή σας. Κύριε Μαρινάκη, κύριοι Πρόεδροι των ομάδων της Σούπερλιγκ, μου είπατε να μην πριονίζω το κλαδί που κάθομαι, γιατί ζω απ’αυτό. Σας απάντησα ήδη πως δεν θεωρώ πως καθόμαστε στο ίδιο κλαδί, αφού για μένα αλλού κάθεται η υγεία κι αλλού η αρρώστια.

Παρόλα αυτά, όμως, μπορεί να έχετε δίκιο. Μπορεί να είναι λάθος η στάση μου, μπορεί να στρέφομαι εναντίον του εαυτού μου, να χάνω κι εγώ, να πριονίζω όντως το κλαδί που κάθομαι, να πέσω κι εγώ μαζί του όταν σπάσει. Σ’αυτήν την περίπτωση, αγαπητοί κύριοι, η απάντησή μου είναι εξής:

Να, κι αν σπάσει.
Να, κι δεν σπάσει.

Θα σας έγραφα πως “συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’έχετε”, αλλά δεν θα σας λέει κάτι ο στίχος και δεν θέλω με τίποτα να ακουστώ και μελό. Οπότε, η απάντησή μου είναι αυτή, να κι σαν σπάσει, να κι αν δεν σπάσει. Δεν έχω παιδιά, και μέχρι να αποκτήσω, έχω το προνόμιο να αποφασίζω μόνο για την δικά μου ζωή, χωρίς να επηρεάζω άλλους.

Σας ευχαριστώ για την προειδοποίηση, διαταγή, απειλή, ό,τι κι αν ήταν τέλος πάντων. Δεν θα πάρω. Προτιμώ χίλιες φορές να βγάλω μόνος μου τα μάτια μου και τα 10 ευρώ που παίρνω από την μπάλα να γίνουν 4, παρά να κρατήσω τα 10 και να μυρίζουν απ’τα χνώτα σας.

Μπορεί να με κάνετε κάθε μέρα να ντρέπομαι που μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μου είναι και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά τουλάχιστον τα λεφτά που βγάζω απ’αυτήν τα θεωρώ καθαρά. Καλύτερα να λιγοστεύσουν, παρά να βρωμίσουν.

Και πάλι, σας ευχαριστώ που σκεφτήκατε το μέλλον μου, αλλά και των συναδέλφων μου. Τους βλέπω κι αυτούς, ιδιαίτερα προβληματισμένους.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

16 σχόλια
 • gpapadi77 Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011 01:21 Συντάχθηκε από gpapadi77

  φίλε δεν ξέρω αν σπάσει το κλαδί αλλά το κείμενό σου σπάει κόκαλα. well said.

 • tzitziki Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 19:45 Συντάχθηκε από tzitziki

  Θεμη διαφονω με τα περισοτερα απ'αυτα που
  λετε και γραφεται οι περισοτεροι δημοσιογραφοι και εισασται ισιοι ηθικοι αυτουργοι οσο και οι παραγονταιs
  Καντε εσεισ το πρωτο βημα αλλα εισασται
  οι 9 στουσ 10 οι περισοτερο Ελληνεσ διαφθαρμενοι

 • ROJO BOTON Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 17:55 Συντάχθηκε από ROJO BOTON

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΥΤΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΩΤΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ.

 • Στέφανος Μαυράκης Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 17:08 Συντάχθηκε από Στέφανος Μαυράκης

  Respect.
  Τίποτε άλλο. Απλά respect!

 • Yurakos Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 15:29 Συντάχθηκε από Yurakos

  Πρωτα απ' όλα συγχαρητηρια και ευχαριστηρια στον Θεμη και τον Charlie, γιατι η ιστορια γραφει τα πρωτα δειλα βήματα της διαδικασιας εξομαλυνσης και εν τελει καθαρσης ενος ακομα τέρατος, και τα ονόματά τους ειναι εκει στο πρωτο κεφαλαιο. Οταν οι συνθηκες το επιτρεπουν, με επιχειρηματα που, αν μη τι άλλο, δεν προδίδουν ποτέ τους χαρακτηρες που μας εχουν συστησει απο την αρχη, με συνοχη και ειρμό, ο Θεμης και ο Charlie δημιουργουν ατμοσφαιρα για μια αθλητικη συζητηση και παρασερνουν σε αυτην εκτος απο τον ηδη υγιως σκεπτομενο Ανθρωπο, και πολλα, ακομα, απο εκεινα τα αθρωποφορα οντα που άλλα λιγοτερο άλλα περισσοτερο, ειναι ετοιμα να υποδεχθουν τον πιο κοινωνικα αποδεκτο εθισμο.
  Πραγματικά, το όπιο του λάου δεν έχει μεγαλες διαφορες απο την πρέζα και κυριολεκτώ, παρα μόνον την κοινωνική αποδοχή, καθως ακομα και το τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει στο τελευταιο σταδιο ειναι λιγο-πολυ το ίδιο, ενω πολλές φορές συνδυαζεται. Αιμοδιψεις συνδεσμιακα πρεζακια.
  Αυτα ειναι γνωστα και παγκοσμια με την ευρύτερη έννοια κοινωνικα φαινόμενα, απόροια των δριμύτατων ανισοτήτων που απαιτεί το συστημα του καπιταλισμου ως βενζινη προκειμένου να διατηρείται σε λειτουργία.
  Το κλαδί ειναι ενα απο τα πολλα ποδια του ελληνικου τερατος και αφορά ολον τον κλάδο της δημοσιογραφίας ουχί τον αθλητικό. ¨Αλλωστε σε εναν κοσμο που διέπεται από το σύστημα της ταμπελας όπου ολοι και ολα είναι η ταμπέλα που φέρουν, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι η συντριπτικη πλειοψηφία φορέων του τίτλου του δημοσιογράφου ειναι απλοι προπαγανδιστες της λογικής Μαρινάκη. H λιστα ειναι ατελιωτη ηδη μονο στο περιορισμένο σύμπαν της ελληνικης αθλητικης δημοσιογραφιας, εν πλήρη αντίθεση κανονικών δημοσιογραων-ανθρώπων φέροντες συναισθήματα όπως αγάπη για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, έναν παίκτη έναν προπονητή, απέχθεια στο σύστημα όπου ο Πατέρας Βαγγέλη τρώει αποδιοΜπέο Mac., Κι άλλα ανθρώπινα συναφή συναισθήματα.
  GUYS, το κλαδι νομοτελειακα και οχι σε 50 χρόνια θα σπασει ούτως ή αλλιώς. Καθώς και όλα τα τερατάκια με τα πολλά τα πόδια που ως ανθρώπινος εγκέφαλος διαταζει το Μεσαιωνικό κοινωνικά αυτό σύστημα.
  Για το τέλος, η φύση πάντα φροντίζει, ιστορικά, να επανέρχεται σε κατάσταση ισόροπίας. Στα εγχώρια, το οικονομικό σχέδιο με το χρηματιστήριο, τα δάνεια, το 2004 και άλλα τρυκ των αφέντικων απ'έξω εκτελουνται καθ' άρμοδιότητα από τις 3 οικογένειες που τροφοδοτούν επάρχους της ακρανατολικης επαρχίας της αυτοκρατορίας, για να χρησιμοποιήσω και όρους της επιστημονικής φαντασίας στην οποία ζουμε. Τέτοιου είδους shock-creating τρυκ έχουν ως συνέπεια τερατογεννέσεις με την ευρύτερη έννοια, όπως αυτες που προκαλούνται απο τα, επίκαιρα, αυξημένα ποσοστα ραδιενέργειας σε κατοικημένες περιοχές. Ο αριθμός των δημοσιογράφων-εφημερίδων (πολιτικών και αθλητικών Gossip και ξερω και τι σκατά), θέατρων-ηθοποιων κινητων τηλεφωνων, τζογου, κατανάλωσης αγαθων/euro εισοδήματος και πολλά, πάρα πολλά παραδείγματα τέτοιω τερατογεννεσεων της "οικονομίας", που η ίδια η Οικονομία φροντίζει ήδη, άμεσα, να τακτοποιει στους πρέποντες δείκτες που αρμοζουν στο market capacity της επαρχίας μέσω της υποτιθέμενης οικονομικής κρίσης.
  Αύτο, ευτυχώς για εμας, προβλέπω, με την ίδια λογική του Θέμη και του Charlie,ότι αυτό το ξεσκαρταρισμα και η καθαρση θα γίνει σε πολλους κλάδους. ¨Ετσι, κάθως οι συνανθρωποι στους κλαδους τους όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να φοβηθουν αλλά η εκτίμηση και η δόξα που ισως δεν κυνηγουν θα τους ακολουθει. Προβλεπω επίσης ότι τα ονοματα θα παραμείνουν γραμμενα και στα καμποσα ακομα κεφαλαια που επονται στο συγχρονο βιβλιο της ιστοριας του ελληνικου αθλητισμου.
  Παιδια σας πιστευω όπω οταν ειδα τον Μessi και τον Pedrito να παιρνουν τις πρωτες τους συμμετοχες. Πιστη, Κουραγιο, Ταπεινοτητα...
  Με εκτίμηση

 • Αστυνόμος Ρενό Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 08:59 Συντάχθηκε από Αστυνόμος Ρενό

  Συνέχισε το καλό σερί!

 • JAVRA Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 01:59 Συντάχθηκε από JAVRA

  κύριοι το πράγμα είναι απλό .
  αυτή η κουβέντα θα είχε νόημα άμα και οι μεν αλλά και οι δεν θα είχαν να χάσουν ακριβώς τα ίδια πράγματα να χάσουν ή έστω περίπου τα ίδια .
  και να το πω πιο απλά .........
  κύριοι εγώ στερούμε και χάνω 800 ευρώ τον χρόνο για να βάλω συνδρομητικό για να βλέπω τα χάλια της ομάδος μου και των υπολοίπων . στην αντίθετη με άλλα 200 θα πηγαίνω διακοπές κάθε χρόνο σε κάποιο νησί για καμιά εβδομάδα............
  οι δημοσιογράφοι δεν θα χάσουν τίποτα αντίθετα θα κλείσουν οι (φιλά δες και θα χάσουν της δουλείες τους τα ΔΙΚΆ ΤΟΥ Σ ΠΑΙΔΙΆ)γιατί ως γνωστόν ποδόσφαιρο παίζετε και εκτός Ελλάδας ( και ευτυχώς ) για αυτό ......
  ακόμα όλα αυτά τα μεγάλα συμβόλαια των πολλών εκατομμυρίων που έχουν υπογραφεί και θα πρέπει να πληρωθούν από πού θα βγούνε ?? χωρίς εισιτήρια , κάρτες διαρκείας , συνδρομές , οργανωμένους , φανέλες, μπουτίκ , μπαρ γηπέδων , και γενικά πελάτες???
  γιατί μην ξεχνάτε κύριε Μαρινάκη και κάθε Μαρινάκη ... Πέρυσι αναλάβατε μία μεγάλη Π.Α.Ε. με τεράστια χρέη , και για να την ξανακάνετε ομάδα έχετε δώσει ένα σκασμό λεφτά, και πόσα ακόμη θα πληρώσετε για την βία ακόμα δεν ξέρετε, που όλο αυτό αναλογεί σε μία μικρή περιουσία περίπου στα 70- 80 μύρια που θα κληθείτε να τα αποπληρώσετε ΜΌΝΟ Σ χωρίς ΠΕΛΑΤΕΣ αν σπάσει το κλαδί..........
  ΆΡΑ ΔΕΝ ΚΑΘΌΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΚΛΑΔΊ και για να προσθέσω ακόμα κάτι δεν είμαστε καν στο ΊΔΙΟ ΔΆΣΟΣ ......ΆΡΑ ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΕ ΤΩΝ ΘΈΜΗ ΚΑΙ ΕΓΏ

  ΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΠΆΣΕΙ
  ΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΆΣΕΙ

  ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΆΛΛΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΆΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΆΣΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΥΛΉΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΆΝΕΙΑ

 • pep83 Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 01:17 Συντάχθηκε από pep83

  Αλλο ενα καταπληκτικο και περιεκτικο αρθρο!Μπραβο θεμη!σε ακουω και σε διαβαζω και με εχεις εντυπωσιασει!οπωσ λεει και ενασ φιλοσ παραπανω ΒΓΑΛΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!!!με τον Τσαρλυ να γινει παταγοσ!!!

 • Θοδωρής Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 15:10 Συντάχθηκε από Θοδωρής

  Μετά από αυτό το άρθρο, όπως συνηθίζεις και εσύ να λες "καθαριστήκαμε"!
  Πέρα από την πλάκα, το φετινό πρωτάθλημα πρέπει να είναι από τα πιο "βρώμικα" των τελευταίων ετών, όχι από πλευράς παρασκηνίου απαραίτητα, μιας και τα περισσότερα διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας.Έχουμε φτάσει σε σημείο να αναπολούμε παλιότερες εποχές (Καπετάνιου, Κόκκαλη), τουλάχιστον με τις δηλώσεις τους, δεν υποτιμούσαν την νοημοσύνη μας, σε αυτό το βαθμό.

 • Αντιγόνη Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 12:31 Συντάχθηκε από Αντιγόνη

  Συγχαρητήρια Θέμη!
  Μακάρι να γίνετε πιό πολοί να μη νομίζουμε και εμείς ότι είμαστε οι τρελοί του χωριού, που δεν μας νοιάζει μόνο να νικάει η ομάδα μας κι' όλοι οι άλλοι να πάνε να ...
  Συνεχίστε ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

 • mkwstas Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 11:03 Συντάχθηκε από mkwstas

  συγχαρητήρια φίλε Θέμη !
  συνέχισε έτσι και θα μας έχεις δίπλα σου!
  θέλουμε ανθρώπους με το σκεπτικό σου και τις ιδέες σου για τη μπάλα.

 • gregory Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 05:28 Συντάχθηκε από gregory

  Ωραίο άρθρο Θέμη,μακάρι να είχαν και άλλοι τον πρότερο έντιμο βίο και το καθαρό κούτελο που έχεις εσύ ώστε να βρουν το θάρρος να τα γράψουν ή να τα βροντοφωνάξουν.

 • GREENY Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 04:38 Συντάχθηκε από GREENY

  ΒΓΑΛΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

 • thodwrhs Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 02:36 Συντάχθηκε από thodwrhs

  Καλισπερα θεμη συμφωνω και εγω σε αυτα που λες,ετσι παντα να μεινεις.Σας ακουω καθε βραδυ συγχαριτιρια και στον τσαρλυ συνεχιστε ετσι παιδια.Περναω ωραια βραδια με την παρεα σας μιλατε σωστα με επιχειρηματα και τον συνομιλητη τον αναγκαζετε να σκεφτεται ποδοσφαιρικα.Θοδωρης απο ικονιο περαματος

 • joni Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 01:46 Συντάχθηκε από joni

  sssssssss.....mhn fonazeis...mhn tsatizesai....den ksupnan.]

  xamogela! kanei tous allous na anhsuxoyn...

 • filipp Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 20:18 Συντάχθηκε από filipp

  file themi se akouo kathe vradi me ton tsarli k niotho poli ikanopioimenos pou me exete kani na do to podosfero opos prepi k na to efxaristitho.ilikrina to arthro afto einai telio.sinxaritiria sinexiste mazis k mou aresi i apandisisou ston k. proedro tis super league.

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.