Έξαλλος Τζίγκερ

Δημοσίευση: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 20.32

Τα σημερινά ρεπορτάζ λένε πως μέσα στο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνεται κι η τροπολογία σχετικά με την ιθαγένεια των προσώπων που κατέχουν μετοχές σε ΠΑΕ, την “φωτογραφική” δηλαδή ρύθμιση που αφορά τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, στα πρώτα θέματα του OnSports διαβάζω πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει στα χέρια του την πρόταση των νέων επενδυτών και πως μάλιστα δεν θέλει να επαναληφθεί το σίριαλ των προηγούμενων μηνών και θέλει τις όποιες εξελίξεις να γίνουν άμεσα

Τα πάντα λοιπόν είναι ανοικτά και πιθανά. Μπορεί να μην υπάρξει καμία θετική εξέλιξη και να μην προκύψει κανενός είδους συμφωνία με κανέναν πρίγκιπα ή πριγκίπισσα. Μπορεί ο Παναθηναϊκός όντως ν’ αλλάξει χέρια και να έχει πλέον μεγαλομέτοχο έναν ή περισσότερους Σαουδάραβες. Μπορεί απλώς το Τριφύλλι να βρει ένα σημαντικό ποσό για να βγει η σεζόν και οι πραγματικές μετοχικές εξελίξεις να πάνε για τον Μάιο.

Από τη στιγμή που μαθαίνουμε πως οι εξελίξεις θα έρθουν σύντομα, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε να τις προλάβουμε και να κάνουμε κρίσεις για το πού βρισκόμαστε τώρα και το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Αυτό που αξίζει να κάνουμε είναι να περάσουμε την αναμονή μας ρίχνοντας μια ματιά προς το παρελθόν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Βλάσης Τσάκας είχε εδώ και δύο μήνες καταλάβει πως το ντιλ με τον Αλ Σαούντ δεν θα γίνει, γιατί το παιδί τον απογοήτευσε, δεν ήταν συνεπής, του την έσπασε και δεν είχε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Την επόμενη μέρα μάλιστα, ο συνέταιρος του Αλ Σαούντ παραδέχθηκε πως έλεγε ψέμματα τόσο καιρό, δεν είχε, λέει, άλλη επιλογή, μέχρι να βρει άλλους γαλαζοαίματους επενδυτές.

Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε τα όσα είπε και να ανοίξουμε κουβέντα για το αν το ντιλ ήταν off μόνο εδώ και δύο μήνες ή αν ήταν ψέματα τα πάντα από την αρχή. Θα δεχθούμε πως όλα ήταν κανονικά για ένα μήνα και πως τα ψέματα έχουν διάρκεια μόνο δύο μήνες, ενώ δεν θα βάλουμε καθόλου στο τραπέζι το γεγονός πως το “ο πρίγκιπας τέλος, πάμε για άλλους” κυκλοφορούσε στην δημοσιογραφική πιάτσα εδώ και καιρό και όχι από την πλευρά Τσάκα.

Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις, λοιπόν, οι δύο από τους τρεις μήνες που κράτησε το έργο “Τσάκας-Πρίγκιπας” ήταν δυο μήνες με ψέματα, ένα επικοινωνιακό σίριαλ και τίποτα περισσότερο. Δεν χρειάζεται πια να το υποθέτουμε και να επιχειρηματολογούμε, το έχουμε βεβαιωμένο από τα πλέον επίσημα χείλη. Όλα όσα έγιναν σ’ αυτό το διάστημα ήταν άνευ σημασίας κι υπόστασης, αφού ο άμεσος συνεργάτης της μιας πλευράς δεν πίστευε στην ολοκλήρωση του ντιλ και έλεγε ψέμματα στον κόσμο και την άλλη πλευρά για να κερδίσει χρόνο και να βρει άλλους να συνεργαστεί.

Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Είτε ο Τζίγκερ γνώριζε οτι οι δύο μήνες των εγγράφων, των πιστοποιητικών γνησιότητας, των δικηγόρων, των MOU και των οικονομικών ελέγχων ήταν ψεύτικοι κι άνευ ουσιαστικού συγκεκριμένου αντικρίσματος, είτε όχι. Μέση λύση δεν υπάρχει. Είτε γνώριζε πως ο Τσάκας λέει ψέματα και παρόλα αυτά υπέγραφε, για τους όποιους λόγους του, αχρείαστα MOU (που δεν τηρήθηκαν ποτέ, ούτε στο ελάχιστο), είτε δεν είχε την παραμικρή ιδέα κι ανήκει κι αυτός στα θύματα της τρομερής παραπλάνησης.

Φυσικά και δεν θα μπούμε σε σενάρια και θα αποδεχθούμε άκριτα το δεύτερο ενδεχόμενο, πως δηλαδή ο Τζίγκερ δεν είχε ιδέα και συνέχιζε να τρέχει, μέσω δικηγόρων, ένα ντιλ που ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία κι εκείνος δεν το γνώριζε. Άλλωστε, πριν λίγες εβδομάδες ο ίδιος απέδωσε, μέσω κύκλων στις εφημερίδες, τη σιωπή του στο γεγονός πως “δεν θέλει να κατηγορηθεί πως χάλασε το ντιλ και γι’ αυτό δεν παρεμβαίνει δημόσια”. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο ίδιος δεν μιλούσε και δεν “μάζευε” τον Τσάκα, που έλεγε πως ο Ροναλντίνιο θα είναι στην Ελλάδα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, γιατί δεν ήθελε να κατηγορηθεί πως χάλασε το ντιλ, τότε αυτομάτως εξάγουμε το συμπέρασμα πως ο Τζίγκερ πίστευε ακόμα στην ολοκλήρωσή του και δεν είχε ιδέα πως δεν τσουλάει το πράγμα.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο Βαρδινογιάννης θα έπρεπε να είναι έξαλλος και με το δίκιο του. Ένας ασήμαντος Τσάκας τον έβαζε να συνδιαλέγεται μ’ ένα 26χρονο παιδί, ενώ ο ίδιος ο Βλάσης ήξερε πως το ντιλ δεν θα γίνει, έλεγε ψέματα, έταζε κλεισμένους Ροναλντίνιους, πήγαινε στο πόλο, έχτιζε γήπεδα παντού και έψαχνε, λέει, για άλλους επενδυτές. Δύο μήνες πέρασαν με ανταλλαγή επίσημων εγγράφων, έγινε οικονομικός έλεγχος στην εταιρία του κι ο Τζίγκερ ακόμα πίστευε πως στο τέλος κάτι θα γίνει και περίμενε μάταια τις τραπεζικές βεβαιώσεις για τα λεφτά. Εξαπατήθηκε, δεν είχε ιδέα πως ο πρίγκιπας ήταν ασυνεπής κι είχε απογοητεύσει τον άμεσο συνεργάτη Βλάση Τσάκα, και γι’ αυτό συνέχιζε κανονικά την ιστορία, και τον άφηνε κιόλας να μιλάει ακατάπαυστα.

Όχι μόνο θα πρέπει να είναι έξαλλος με τον Τσάκα, που τον κορόιδευε φόρα παρτίδα δύο μήνες, αλλά θα πρέπει να νοιώθει οργή και για τους συνεργάτες του. Δεν είναι δυνατόν ο μικρός Τσάκας να έχει καταλάβει πως το παιδί είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί, κι ολόκληρη οικογένεια Βαρδινογιάννη, με ισχυρές βάσεις στην Σαουδική Αραβία, να συνεχίζει να μιλάει σοβαρά μ’ έναν 26χρονο χωρίς να έχει μάθει ή καταλάβει τίποτα για τα αρνητικά σημάδια και δεδομένα. Δεν γίνεται ο Τσάκας να ψάχνει υπογείως τους νέους επενδυτές κι ο Βαρδινογιάννης να εξακολουθεί να συνδιαλέγεται με το καμένο χαρτί, είναι ανεπίτρεπτο.

Είναι πραγματικά άξιον απορίας και θαυμασμού. Έχουν περάσει τόσες μέρες από τη δημόσια παραδοχή του Τσάκα πως πέρασαν δύο μήνες με ψέματα κι ένα επικοινωνιακό σίριαλ, που άγγιξε τα όρια της φαρσοκωμωδίας, κι ακόμα ο Βαρδινογιάννης δεν έχει εκφράσει την οργή του που έπεσε κι αυτός θύμα των ψεμάτων του συνεταίρου του πρίγκιπα κι έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια χαμένη υπόθεση.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

11 σχόλια
 • kt Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 00:38 Συντάχθηκε από kt

  θεμη γραψε κανα αρθρο για τον πετζα τωρα που ανακεινωσε την αποχωρηση του.νομιζω αξιζει τον κοπο

 • pouseretsaka Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 15:46 Συντάχθηκε από pouseretsaka

  @κωνσταντινος_νικαια
  μόνο εσύ και άλλοι τέσσερεις έχετε καταλάβει το νοημα εεε;

 • κωνσταντινος_νικαια Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 14:04 Συντάχθηκε από κωνσταντινος_νικαια

  Εκτος απο κανα-δυο που σχολιασαν παιζει να μην καταλαβε κανενας ποιο ειναι το νοημα του κειμενου

 • jo Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 07:26 Συντάχθηκε από jo

  αν ο μπαμπας μου ειχε παιξει πολλα λεφτα να παρει ο ολυμπιακος το πρωταθλημα λες να μη μπορουσα κι εγω να δω την αληθεια??επι της ουσιας δε μας λες τιποτα.αληθεια, αν μπουν τα λεφτα στον παο τι μας νοιαζει αν ο τσακας ελεγε αληθειες η ψεματα?και σε ενα δεαλ μεταξυ βασιλικης οικογενοιας σαουδικης αραβιας και τζιγκερ γιατι το επικεντρο να ειναι ο τσακας,και η σταση του?ειναι σαν να βλεπεις το godfather και να μην ασχολεισαι με τον μπραντο και τον πατσινο αλλα με τον κααν επειδη κανει θορυβο και ειναι ο bullit της οικογενοιας.μα αυτος ειναι ο ρολος του.κατα τ αλλα συνεχισε ετσι,χαιρομαι να σε διαβαζω και να σε ακουω οποτε μπορω.σου ευχομαι τα καλυτερα για τις γιορτες

 • mike_greece Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 04:21 Συντάχθηκε από mike_greece

  Η απάντηση Θέμη μου είναι απλή, αλλά πολλοί δε θέλετε να το καταλάβετε. Ο Βαρδινογιάννης Δ-Ε-Ν Α-Σ-Χ-Ο-Λ-Ε-Ι-Τ-Α-Ι! Πως αλλιώς να το πω πιο κατανοητά; Δεν τον ενδιαφέρει βρε άδερφε! Δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο Τσάκας. Δεν τον ενδιαφέρει να ψάξει να βρει αν λέει αλήθεια για τους επενδυτές ή όχι. Γενικά δεν τον ενδιαφέρει να είναι με οποιονδήποτε τρόπο ενεργός. Η στάση του Τζίγκερ είναι πάγια και παθητική. Περιμένει να δει 15 εκ. κολλαριστά ευρώ. Από τον Τσάκα, από τους Άραβες, από τον Βγενό, από τον Κόκκαλη. Όποιος του τα δείξει, παίρνει τις μετοχές του. Ούτε ο Τζίγκερ υπέγραψε κανένα MOU. Οι συνεργάτες του το υπέγραψαν, έχοντας πάγια εντολή να κάνουν ο,τιδήποτε ζητήσουν οι όποιοι υποψήφιοι επενδυτές, όσο απίθανοι κι αν είναι αυτοί. Δεν ενδιαφέρει τον Τζίγκερ κατά πόσο κάθε υπόθεση φαίνεται σοβαρή ή όχι και κατά πόσον διασύρεται το όνομα του Παναθηναικού. Ο Τζίγκερ συνεχίζει και θα συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει από το Σεπτέμβριο. Περιμένει να δει 15 εκ. ευρώ. Από σοβαρό άνθρωπο ή από ασόβαρο. Δεν πρόκειται να παρέμβει με κανένα τρόπο ούτε να "τελειώσει" καμία ιστορία (όπως λέγεται), όσο παράλογη κι αν φαίνεται αυτή. Ο μόνος τρόπος παρεμβολής του θα είναι να ανακοινώσει ότι δίνει τις μετοχές του μόλις δει 15 εκ ευρώ. Όσο δεν τα βλέπει, αυτό θα συνεχίζεται εις τον αιώνα τον άπαντα. Ή τουλάχιστον μέχρι να χρεοκωπήσει ο Παναθηναικός...

 • anaimich1 Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 04:04 Συντάχθηκε από anaimich1

  Έχω να πω τρία πράγματα.
  Πρώτων, ο Τσάκας είναι παλικάρι, αφού έχει κάνει αρκετούς Έλληνες, όχι απλά να τον γνωρίσουν αλλά να μιλούν και για αυτόν… Μην ξεχνάς Θέμη πως και η αρνητική διαφήμιση, διαφήμιση είναι. Κοίτα τον Κούγια για παράδειγμα πόσο έξυπνα την χειρίζεται!
  Δεύτερών, νομίζω πως κάνεις διαφήμιση στο μεγάλο κανάλι με το MOU που χρησιμοποιείς…
  Τρίτων, μακάρι οι Άραβες να έρθουν να πάρουν τον ΠΑΟ, μπας και ανοίξει ο δρόμος για τους ξένους επενδυτές στην βυθισμένη χώρα μας, να γελάσει το χειλάκι του Έλληνα(κάποιων τουλάχιστον).

 • Αpostolis Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 02:25 Συντάχθηκε από Αpostolis

  Στον υπόκοσμο του μεγάλου κεφαλαίου τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό που "έπαιξε" ο Τσάκας στην οικογένεια του Β.Β., πληρώνονται πάρα πολύ ακριβά. Ο τύπος είναι, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, απατεώνας, όμως δεν είναι βλάκας. Δεν θα έπαιζε σε έναν τέτοιο παιχνίδι, παρά μόνον ως ηθοποιός με σκηνοθέτη την ίδια την οικογένεια. Προσέξτε την εικόνα: Άνθρωπος των Μητσοτάκηδων και Ρεθυμνιώτης, χωρίς κεφάλαια, με κακά ελληνικά και αγγλικά, χωρίς στοιχειώδη κομψότητα, εμφανίζεται με τρελές διασυνδέσεις στο high society της Σ.Αραβίας και σε χρόνο dt κατορθώνει να φέρει, υποτίθεται, ισχυρότερο επενδυτή από τον πανάθα Σαούντ, που αρχικώς είχε πείσει να επενδύσει στην παιδιόθεν αγαπημένη του ομάδα. Νομίζω ότι τα πράγματα μιλούν από μόνα τους, για την οικογένεια από την Επισκοπή Ρεθύμνου, επί χρόνια χρηματοδότισσα της οικογένειας Μητσοτάκη, έχουσα στενούς δεσμούς με το κατεστήμενο της Σ.Αραβίας, που μόνον πάνω από το πτώμα της θα έδινε την ομάδα σε Έλληνες και πρωτίστως στον Βγενόπουλο. Βέβαια, εάν τελικά οι νέοι επενδυτές δεν είναι μουσαντένιοι, όπως ο πανάθας ο Σαούντ, κανείς σε λίγο καιρό δεν θα θυμάται την ιστορία-παραμύθι του Τσάκα. Εάν όμως είναι, τότε η εν γένει ταραγμένη κατάσταση στη χώρα δεν διευκολύνει τους εμπνευστές και τον εκτελεστή μίας τόσο μεγάλης απάτης να διαφύγουν της λαϊκής, παναθηναϊκής οργής.

 • ROJO BOTON Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 01:45 Συντάχθηκε από ROJO BOTON

  Ο ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΝΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΡΟΣ ΠΕΣ ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
  Ή ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Ο ΤΖΙΓΚΕΡ, Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ". ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ.

 • Asxetos Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 00:51 Συντάχθηκε από Asxetos

  Το να μενεις μονο στον Τσακα ειναι το πιο απλο πραγμα και κανει ακομα πιο ευκολο το να αρθρογραφεις γι αυτο... Το να μεταφερεις τι εγινε τους τελευταιους 2 μηνες δεν εχει κανενα νοημα αν δεν δεις την καταληξη...

 • James Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 00:38 Συντάχθηκε από James

  Το θέμα για τον Τζίγγερ ήταν να δώσει τον Παναθηναϊκό. Πόσοι χλευάζανε τον Κόκκαλη όταν έδινε στο Μαρινάκη τον Ολυμπιακό? Δεν ενδιαφέρει τον Βαρδινογιάννη όπως δεν ενδιέφερε και τον Σωκράτη ποιος θα πάρει την ομάδα από τη στιγμή που θα έβαζε τα λεφτά.
  Ο Τζίγγερ μη ξεχνάμε πόσο πόλεμο έχει δεχτεί. Δε τον ενδιαφέρει αν θα τον εκμεταλλευτεί ο Τσάκας ή οποιοσδήποτε. Το θέμα είναι να βρει τα λεφτά και να δώσει τις μετοχές. Απορώ για ποιο λόγο απορούν μερικοί για ποιο λόγο δεν ενδιαφέρει τον Τζίγγερ το ρεζιλίκι. Ξέρει πολύ καλά πως όσο δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τον Παναθηναϊκό από το να περιμένει τα λεφτά από τον ουρανό, κανείς δε πρόκειται να βγει και να τον κατηγορήσει με ουσιαστικά επιχειρήματα.
  Το αποτέλεσμα θα κρίνει και τον ίδιο τον Τζίγγερ.
  Σκεψου πάντως Θέμη αύριο να μην υπάρχει Βαρδινογιάννης και οι Άραβες θα σηκωθούν σε 6 μήνες και να φύγουν...

 • pouseretsaka Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 22:03 Συντάχθηκε από pouseretsaka

  θέμη ωραίο άρθρο μέχρι εκεί που λες για την στάση του τζίγκερ γιατί στηρίζεις το συμπέρασμα σου στην "εποικινωνιακή πολιτική" του τζίκερ η οποία μπορεί να είναι παγίδα και να έχεις πέσει μέσα.Άλλωστε όπως λες και εσύ γίνεται ένας τσάκας να κοροίδευε ολόκληρη οικογένεια βαρδινογιάννη για 2 ολόκληρους μήνες.Εγώ πιστεύω ότι τα ήξερε όλα αυτά αλλά έχει άλλους στόχους τους οποίους δεν γνωρίζουμε και προφανώς δεν θα μάθουμε ποτέ

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.