Εμείς κι ο Άγγελος

Δημοσίευση: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 20.47

“Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτά που είπες.
Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτά που έκανες.
Αλλά, οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πως τους έκανες να νοιώσουν”.
Μάγια Ανγκέλου.

Ίσως θα σας φανεί περίεργο, αλλά την πρώτη φορά που διάβασα τη φράση αυτή, ένα από τα πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό ήταν το ποδόσφαιρο κι η συμπεριφορά των οπαδών. Εκεί, σκέφτηκα, η Αμερικανίδα συγγραφέας και ποιήτρια κάπου κάνει λάθος, κάπου η θεωρία της κάνει νερά.

Ειδικά αν μιλάμε για έλληνες οπαδούς. Όχι, δεν υποστηρίζω πως έχουμε την αποκλειστικότητα, το φαινόμενο συναντάται σε όλες τις χώρες. Όμως, την δικιά μας ξέρω καλά και σ’αυτήν είμαι σίγουρος πως την οπαδική μας συμπεριφορά την χαρακτηρίζει πάνω απ’όλα αυτό ακριβώς. Ξεχνάμε πως μας έκαναν να νοιώσουν κάποιοι άνθρωποι, και μάλιστα το κάνουμε πολύ εύκολα. Για πλάκα.

Τρανότερο παράδειγμα από τη συμπεριφορά κόσμου και Τύπου στην Εθνική του 2004 δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει και πιο αντιπροσωπευτική περίπτωση ποδοσφαιριστή από τον Άγγελο Χαριστέα. Τον μοναδικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία που μοιάζει να έχει μόνο εχθρούς και κανέναν φίλο.

Χωρίς φίλους

Έχει γραφτεί κι έχει ειπωθεί αρκετές φορές πως ένα από τα αίτια της στάσης απέναντι στον Χαριστέα είναι πως δεν φόρεσε φανέλα μεγάλης ομάδας, δεν ταυτίστηκε ποτέ με καμία. Μοιραία, δεν απέκτησε φανατικούς φίλους που τον αγάπησαν μέσω των παιχνιδιών που έκανε με την ομάδα τους. Και μη γελιέστε, αυτό έκανε μεγάλη διαφορά.

Βλέπετε, η Εθνική ομάδα ήταν πάντα ένα πεδίο όπου ο Τύπος εξαντλούσε κάθε αυστηρότητα, ακριβώς γιατί δεν ήταν σύλλογος, ώστε να έχει φανατικούς οπαδούς. Έτσι, ο δημοσιογράφος δεν είχε κανένα κόστος αν το παρατράβαγε με την κριτική και τους χαρακτηρισμούς του. Κανείς δεν σταμάτησε ν’αγοράζει μια εφημερίδα ή ν’ακούει μια εκπομπή επειδή ξέσκισε την Εθνική ομάδα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Χαριστέας ήταν το ιδανικό θύμα. Αν τα έβαζες με τον Ζαγοράκη, θα δυσαρεστούσες τα Παόκια, αν τα έβαζες με τον Ντέμη, θα δυσαρεστούσες τους ΑΕΚτζήδες, κτλ. Ο ιδανικός για να ξεσκίσεις χωρίς κανένα πρόβλημα ήταν ο Άγγελος. Όσο πιο σκληρή και ξυπνητζίδικη ήταν η κριτική σου, τόσο περισσότερο θα άρεσε στο κοινό.

Κύριος Χαριστέας

Όμως, θα ήταν λάθος να αποδώσουμε τη συμπεριφορά που έχει εισπράξει ο Χαριστέας μόνο στο γεγονός πως δεν έπαιξε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ. Η στάση του κόσμου και του Τύπου απέναντί του καθρεφτίζει άλλα, πιο βαθιά ζητήματα.

Όταν πήραμε το Euro ο Χαριστέας ήταν απλώς ο Άγγελος, όπως ο Γιαννακόπουλος ήταν απλώς ο Στέλιος, ο Ζαγοράκης ήταν απλώς ο Θοδωρής, ο Βρύζας ήταν απλώς ο Ζήσης, κτλ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν δεν τα καταφέραμε στο Euro του 2008, θυμάμαι σαν και τώρα τον Χαριστέα να μιλάει ζωντανά στο δελτίο του Αντένα.

Αυτό που μ’είχε καταθλίψει, δεν ήταν πως είχαν σε παράθυρο καλεσμένο τον Αλέφαντο για να ξεσκίσει τον ποδοσφαιριστή. Η ελληνική τηλεόραση δεν είναι τέτοια που μας δίνει το δικαίωμα να περιμένουμε καλύτερες συμπεριφορές. Λογικό ήταν να βγάλουν τον Αλέφαντο παράλληλα με τον Χαριστέα, για να ακολουθήσει ο,τι ήταν δεδομένο πως θα ακολουθήσει.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ο δημοσιογράφος να τον αποκαλεί “κύριε Χαριστέα”. Μια ατάκα, χίλιες λέξεις. Για όλους μας. Στη νίκη, ο παίκτης είναι ο Άγγελος. Στην αποτυχία, είναι ο κύριος Χαριστέας. Κι αυτή η μικρή, αλλά τόσο ουσιώδης αλλαγή, δεν χαρακτηρίζει φυσικά μόνο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, αλλά την πλειοψηφία Τύπου και φιλάθλων. “Αυτοί” είμαστε.

Όντως, δεν ξεχνάνε

Τελικώς, ίσως η Μάγια Ανγκέλου να έχει δίκιο. Οι άνθρωποι δεν μπορούν ποτέ να ξεχάσουν πως τους έκανες να νοιώσουν. Κι ίσως αυτό να πληρώνει εσαεί ο Άγγελος. Όχι πως ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχάσει τη χαρά που τους έδωσε. Όχι, αυτό ξεχνιέται εύκολα. Αυτό που δεν μπορούν να ξεχάσουν είναι πως τους έκανε να αισθάνονται μαλάκες.

Γιατί εικάζω πως έτσι ένοιωθαν μέσα τους όταν τον έβλεπαν να σκοράρει και να χαμογελάει. Αυτός που θεωρούν άμπαλο, άχρηστο, άτεχνο, αργό και βολεμένο δημοσιοσχετίστα. Να πετυχαίνει και όχι μόνο να τους διαψεύδει, αλλά να τους αναγκάζει και να τον χειροκροτήσουν, να χαρούν με αυτόν, γι’αυτόν.

Κι έτσι, όταν η καριέρα του πήρε τα κάτω της, το συναίσθημα που αναδυόταν πρώτο από μέσα τους δεν ήταν η χαρά των επιτυχιών, αλλά η οργή που μάζευαν όταν τον έβλεπαν να τους διαψεύδει. Δεν ένοιωθαν την ανάγκη να τον προστατεύσουν, τιμώντας έτσι τη έκσταση που έζησαν μαζί του, αλλά έβλεπαν την ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω. Μια ευκαιρία για εκδίκηση, όχι μια στιγμή που απαιτούσε στήριξη κι αγάπη.

Κουράγιο

Βλέπετε, ο Άγγελος είτε στα καλά του, είτε στα άσχημά του, ένας μέτριος ήταν. Δεν θεωρήθηκε ποτέ κλάση, ακόμα κι όταν πέταγε. Κι ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει τους προικισμένους να πετυχαίνουν. Όταν βλέπει τον “μέσο όρο” να φτάνει στην κορυφή, αισθάνεται άβολα.

Γιατί όταν πετυχαίνει ο ταλαντούχος, το ταλέντο του αποτελεί το άλλοθι του καθενός για το γεγονός πως ο ίδιος δεν έχει πετύχει και πολλά στη ζωή του. Όταν, όμως, ο “μέτριος” κατακτά την κορυφή, τότε αρχίζουν οι ενοχές για την προσωπική μετριότητα του καθενός.

Έτσι, για πολλούς ο Χαριστέας ήταν αυτός που τους έκανε να αισθάνονται άβολα με τον εαυτό τους, γιατί πέτυχε χωρίς φανταχτερά εφόδια, χωρίς να είναι προικισμένος, χωρίς να είναι φτιαγμένος για να πετύχει. Ελπίζω πως υπάρχουν και κάποιοι που η ιστορία του τους δίδαξε και τους διδάσκει ακόμα την αξία της πίστης, της θέλησης, της προσήλωσης, της δουλειάς, της φλόγας στο βλέμμα.

Γιατί, σύμφωνα πάλι με την Μάγια Ανγκέλου, η σημαντικότερη των αρετών είναι το κουράγιο. Χωρίς αυτό, δεν μπορείς να έχεις με συνέπεια καμία άλλη αρετή. Και χάρις σ’αυτό ο Άγγελος είναι ακόμα εδώ. Σκοράρει, στο Αγρίνιο, στην Κέρκυρα, στην Τιφλίδα και τρέχει μ’αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο προς τον πάγκο.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

16 σχόλια
 • xristos gio Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 10:30 Συντάχθηκε από xristos gio

  Αγαπητε Θεμη,ειναι πολυ απλα τα πραγματα,σε καποιους απο εμας που δεν ειμαστε δημοσιογραφοι και δν εχουμε καποιο ωφελος,εμμεσο η αμεσο,καποιοι ποδοσφαιριστες περνουν απαρατηρητοι ειτε βαζουν σημαντικα γκολ ειτε οχι,ο συγκεκριμενος οπως και να το δει κανεις δεν ειναι και το καλυτερο σεντερ φορ του κοσμου,για εμενα κανει φιλοτιμες προσπαθειες να κανει σωστα τν δουλεια του.Γι'αυτο δν μπορει να τν κατηγορησει κανεις.Και ολα αυτα που λες στον επιλογο του αρθρου σου ισχυουν για τους γνωστους κωλοτουμπες δημοσιογραφισκους που ειναι γραφικοι στο μεγιστο βαθμο.Διαβαζοντας το αρθρο σου κανεις,θα μπορουσε να το θεωρησει και σαν μομφη σε καποιους που γενικα εχουν την ταση να αφοριζουν ανθρωπους και θεσμους με τεραστια ευκολια.Φυσικα σε καποιους αλλους μενουν ανουσια πραγματα και οχι η ουσια του αρθρου...οπως και να εχει τετοια αρθρα κανουν καλο σε ολους μας.

 • Snyria Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 13:35 Συντάχθηκε από Snyria

  Φίλοι αριανοί η αποψή μου είναι οτι ο λόγος που το αναφέρει έτσι ο Θέμης είναι επειδή οπαδοί/φίλαθλοι του Άρη δεν δεθήκανε με τον Χαριστέα τόσο πολύ.
  Όταν έκανε τα μεγάλα παιχνίδια με την εθνική δεν άκουγες τον κόσμο να λέει "έλα ρε Χαριστέα Αριανάρα" ή κάτι παρόμοιο. Δεν νομίζω οτι ταυτίστικαι ο Χαριστέας με καμοία ελληνική ομάδα τόσο πολύ οσο χρειάζεται έτσι ώστε να έχει την "τυφλή" στηριξή των οπαδών της. Είμαι σίγουρος οτι ακόμη και εσείς που τώρα τσαντίζεστε λέγατε "α ρε Αχρηστέα" στα κακά του ένω σπάνια θα ακούσεις απο ολυμπιακό πχ μετα απο κακό μάτς του Τοροσίδη "α ρε άχρηστε Τόρο", θα τον υποστηρίξουν όπως και να έχει και έτσι δεν θα έχουν αντιπάθειες και οι δημοσιογράφοι με τους εν λογο οπαδούς.

  Θέμη είμαι μεγάλος φαν της εκπομπής και των άρθρων σας. Είστε ότι καλύτερο έχει βγάλει η αθλητική δημοσιογραφία απο τοτε που θυμάμαι (και είμαι στην ηλικία σας).
  Συνεχίστε έτσι.

 • Antigoni Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 09:53 Συντάχθηκε από Antigoni

  Θέμη για άλλη μία φορά συγχαρητήρια.
  Διάβασα το άρθρο σου, όπως και ένα προηγούμενό σου «Ο Άγγελος και ο Απόστολος» καθώς και τα σχόλια που το ακολουθούν.
  Τα σχόλια μερικών επιβεβαιώνουν το κείμενο σου (ακόμα και ο τρόπος γραφής τους ΚΕΦΑΛΑΙΑ) δείχνει ότι το μόνο που ξέρουν είναι να κραυγάζουν. Ευτυχώς όμως είναι τα λιγότερα.
  ΕΜΕΙΣ οι πολλοί, που δυστυχώς δεν ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ, έχουμε τον Άγγελο και κάθε Άγγελο εκεί που τους αξίζει : ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε πως μας έκαναν να νοιώσουμε.
  Να συνεχίζεις (σε παρακαλώ) να γράφεις για τους ΑΤΑΛΑΝΤΟΥΣ που μας διδάσκουν ακόμα «την αξία της πίστης, της θέλησης, της προσήλωσης, της δουλειάς, της φλόγας στο βλέμμα». Πήξαμε πια από τους απανταχού ταλαντούχους, που εξαργυρώνουν - υποθηκεύουν το ταλέντο τους ΜΟΝΟ στις δημόσιες σχέσεις και τα πρωτοσέλιδα
  Και πάλι ευχαριστούμε

 • Sonic_Energy Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 17:47 Συντάχθηκε από Sonic_Energy

  Απλά καταπληκτικό. Και οι έλληνες οπαδοί σε δικαιώνουν σε 10 μόλις σχόλια...

 • Arissss Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 16:15 Συντάχθηκε από Arissss

  Το IQ σας ειναι επιπεδου ραδικιου! Ο θεμης λεει οτι δεν αγωνιστικε σε καμια μεγαλη ομαδα απο αυτες που εχουν τεραστια απηχηση στα ελληνικα ΜΜΕ!

  Επισης εκτος απο την ''μεγαλη'' ομαδα του Αρη εχει αγωνιστει κ στην Σαλκε κ στην Βερντερ!

  ΘΕΜΗ! Η Μάγια Ανγκέλου ειπε ''Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτά που είπες.
  Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτά που έκανες.οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πως τους έκανες να νοιώσουν''

  Ενας Αγγλος αξιωματικος ειχε πει! Οι ελληνες ειναι ενας πανεξυπνος λαος με πολυ χαμηλο επιπεδο κρησης!Επιβεβαιωνεται γι ακομα μια φορα!

  Σ ευχαριστω για το αρθρο!

 • Kanthar0s Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 13:47 Συντάχθηκε από Kanthar0s

  Κύριε δημοσιογράφε, ο Χαριστέας έχει αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα. Λέγεται Άρης.

  Μόλις διάβασα την επίμαχη πρόταση που γράψατε επ΄αυτού, ομολογώ ότι δυσανασχέτησα τα μάλα, πλην, όμως, δεν διέκοψα την ανάγνωση. Μόλις τελειώσα το άρθρο σκέφτηκα δυο πράγματα. Γιατί αυτά δεν τα γράφατε πιο πριν εσείς και οι λοιποί του επαγγέλματος και γιατί δεν έχετε βγει ακόμα να πείτε έκανα λάθος για τον Χαριστέα και την μεγάλη ομάδα που (δεν) έχει αγωνιστεί. Να μην το κάνετε για εμάς τους Αρειανούς, αλλά για εσάς. Εκτός αν δεν σας ενδιαφέρει η αυτοκριτική και η ύπαρξη της αλήθειας. Εξάλλου, έχετε και ένα προφίλ να (δια)τηρήσετε.

  Ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα του παρόνοτς γραπτού σας κρίνεται μετριότατο, διότι ένα μεγάλο κομμάτι του βασίζεται σε λάθος κίνητρα και σε άστοχη επιχειρηματολογία.

 • Σπανακοβαγγελόγιωργας Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 13:01 Συντάχθηκε από Σπανακοβαγγελόγιωργας

  Ωραίος Θέμη, αλλά γιατί γράφεις το επώνυμο της Maya Angelou ως "Αγκέλου" και όχι "Αγγέλου";
  Αφού το επώνυμό της προέρχεται από το γάμο της με Έλληνα ναυτικό.
  Από την στιγμή δε που το κρατάει ελληνοποιημένο (θα μπορούσε να το γράφει Maya Angelos) είναι άκομψο εμείς να το αγγλικοποιούμε

 • Vaios2006 Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 11:27 Συντάχθηκε από Vaios2006

  άψογος Θέμη.

 • ΕΡΜΗΣ Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 10:52 Συντάχθηκε από ΕΡΜΗΣ

  ΑΧΡΗΣΤΕΑΣ. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΙΣΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΥΜΕΝΟ ΞΥΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΑΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΣΟ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΕΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΑΡΛ....ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΣΑΕΙ ΗΡΩΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΔΗΞΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΕΣΩ ΕΘΝΙΚΗΣ. ΩΡΑΙΑΟ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ

 • Γιώργος Παπ Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 23:36 Συντάχθηκε από Γιώργος Παπ

  Ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. Ο Άγγελος Χαριστέας ΈΧΕΙ αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα. Στον Άρη.

  υγ. Συγνώμη αλλά στο σημείο που διάβασα ότι δεν έχει αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα, σταμάτησα και την ανάγνωση του άρθρου.

 • georgio Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 23:28 Συντάχθηκε από georgio

  ενταξει εδω θεμη απλα.....ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!απλα φοβερο και με μεγαλες και αληθειες που καινε.....!!!!!!!!!!!!

 • Σωτήρης Νούσιας Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 22:31 Συντάχθηκε από Σωτήρης Νούσιας

  Αυτό που μου αρεσει περισσότερο στον τρόπο που αντιμετωπίζεις την κείμενη πραγματικότητα δημοσιογραφικά είναι οτι ξερεις να αναλύεις τα γεγονότα και απο την ματιά την αποστασιοποιημενη και την "ψυχρή"λογικά και επιχειρηματολογημένα,αλλά και όταν πρέπει χαρίζεις την γραφή σου για να υποστηρίξεις τον κόπο και την προσπάθεια ενος αθλητή που προιόντος του χρόνου την διακρίνεις,εστιάζεις σωστά,χωρίς ακρότητες και υπερβολές.Για να της δώσεις την διάσταση και την θέση που κατα την γνώμη σου της αξίζει στην ιστορία.Θέλω να τα λάβεις πολύ σοβαρα αυτά που σου γράφω ως απαύγασμα και σταχυολόγηση του τρόπου που εγώ πιστέυω οτι κάνεις την δουλειά σου.Ο φίλος της δουλειάς σου.

  Σωτήρης Νούσιας

 • AlexPanachaiki Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 22:28 Συντάχθηκε από AlexPanachaiki

  Πραγματικα ειναι το πιο ομορφο αρθρο που διαβασα εδω και πολυ καιρο. Ομολογω οτι κι εγω εχω πει ασχημα πραγματα για το Χαριστεα, αλλα οταν σκεφτομαι τι εχει προσφερει εν τελει αυτος ο ποδοσφαιριστης στην εθνικη μας, παντα αναθεωρω. Θα ηθελα να κανω το δικηγορο του διαβολου και να πω οτι ενδεχομενως και ο Ρεχαγκελ με τη σταση του να τον καλει στην εθνικη και να τον χριζει βασικο ακομα και σε περιοδους ειτε αγωνιστικης απραξιας του Αγγελου ειτε ντεφορμαρισματος, καπου τον εξεθετε και τον εκανε το εξιλαστηριο θυμα μιας εν γενει κακης πορειας η εμφανισης της εθνικης, κατι που γινοταν ακριβως γιατι δεν ειχε αυτο που λετε κυριε Καισαρη, φανατικους οπαδους οπως συνεβαινε με π.χ. με το Ζαγορακη. Εν πασει περιπτωσει χαρηκα παρα πολυ που ο Χαριστεας με τη δουλεια του ξανακληθηκε στην εθνικη και σκοραρε, και χαιρομαι ακομα περισσοτερο που ο Σαντος ειναι αμεροληπτος και καλει οποιον αξιζει να παιζει και δουλευει στην ομαδα του. Τελος, αν και δεν τα παμε καλα με τους Αγρινιωτες, ευχομαι στον Χαριστεα και τον Παναιτωλικο καλη επιτυχια, γιατι η περιφερεια εχει αναγκη απο ομαδες που μπορουν να σταθουν με αξιοπρεπεια στη μεγαλη κατηγορια και γιατι οχι να μπουν σφηνα αναμεσα στις μεγαλες, αν και αποδειχθηκε οτι οσες επιχειρησαν τωρα τελευταια να το πραξουν, τις εφαγε η ''καθαρση''. Ζηλευω απιστευτα τον Κωστουλα σαν προεδρο...

 • Aris-Canada Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 21:43 Συντάχθηκε από Aris-Canada

  Άψογο .... απλά, ΑΨΟΓΟ !!!

 • Κοσμας Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 21:20 Συντάχθηκε από Κοσμας

  Θέμη,

  Ειμαι φαν σου καθως και του Τσαρλυ και της εκπομπης σας και της συνολικης δουλειας εδω και καιρο οποτε ξερω την αποψη και των δυο σας στο θεμα Αγγελος.....ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...αυτο το κειμενο το περιμενα 2 χρονια..οσο καιρο σας ακουω!
  Συγχαρητηρια για αλλη μια φορα...!

 • allstaris Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 21:05 Συντάχθηκε από allstaris

  Έχει γραφτεί κι έχει ειπωθεί αρκετές φορές πως ένα από τα αίτια της στάσης απέναντι στον Χαριστέα είναι πως δεν φόρεσε φανέλα μεγάλης ομάδας, δεν ταυτίστηκε ποτέ με καμία.


  MIA ZΩΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΡΗΣ.
  ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.
  ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΟΚ ΤΟΤΕ ,ΑΝΤΙ-ΑΡΕΙΑΝΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.