Να γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο

Δημοσίευση: Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 00.44

Προσπαθώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν να δούμε ποτέ ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα και μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ με την ιδέα πως η απάντηση σε αυτό το θέμα, είναι απλή και μονολεκτική. «Ποτέ».

Αν αναλύσεις λίγο την υπάρχουσα κατάσταση, ξεκινώντας από την κεφαλή, μάλλον γίνεσαι λίγο πιο συνειδητοποιημένος. Ξεκινάμε λοιπόν από την Πολιτεία.

Οι πολιτικοί είναι πολύ χαμηλού διανοητικά βεληνεκούς. Οι περισσότεροι μπλέχτηκαν με την πολιτική ή γιατί ο μπαμπάς τους ήταν μπλεγμένος, όπως και ο παππούς του, που πήρε το μικρόβιο από τον πατέρα του ή επειδή στο πανεπιστήμιο του έκανε ματάκια κανά καλό κομμάτι της ΔΑΠ ή της ΠΑΣΠ και τσίμπησε μήπως και… φάει.

Αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε από το ότι δεν… έφαγε και τώρα … τρώει εμάς.

Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις για κάθε νοήμον άνθρωπο είναι ένα βήμα πιο κοντά στη πρέζα. Καμιά φορά όταν έχει συγκεντρώσεις στην Αριστοτέλους, αποφεύγω να πίνω τον καφέ μου στα μαγαζιά του Βιολίδη γιατί λέω μέσα μου «Ρε Κόλκα, να γίνεις πρεζάκιας στα 35 σου, μάλλον είναι βλακεία». Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσα αν το ήθελα να γίνω νωρίτερα, αλλά το απέφυγα όπως και τις συγκεντρώσεις.

Η μηδενική διανοητική (αν)ικανότητα των πολιτικών, δεν φαίνεται μόνο από τις αποφάσεις του ή τα όσα λένε. Σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται από τα μούτρα τους. Περιπτώσεις που ξεπερνάνε τα 80%.

Οι χειρότεροι, είναι αυτοί της νέας γενιάς. Πάλι παλεύουν να βγάλουν μία άκρη με την εκκλησία ή το στρατό, έτσι ώστε να γίνουν αρεστοί, χωρίς ακόμη να έχουν συνειδητοποιήσει πως οι υποστηρικτές του παραδοσιακού ελληνισμού, της παρέλασης και της στολής, απλά έχουν περιοριστεί λόγω … θανάτου.

Κάπως έτσι έχασε τις εκλογές ο Γκιουλέκας από τον Μπουτάρη, όμως ακόμη να το κατανοήσουν.

Στο ποδόσφαιρο, στον αθλητισμό για την ακρίβεια, μας έχουν βάλει τον Μπιτσαξή.Το να περιμένω εγώ από τον Μπιτσαξή, όπως περίμενα και στο παρελθόν από τον Γιάννη Ιωαννίδη – φτου, φτου – τον Γιώργο Ορφανό, τον Ανδρέα Φούρα ή τον Λιάνη, το οτιδήποτε, με καθιστά αφελή, χαζό και πάνω απ όλα… ονειροπαρμένο.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να ακολουθήσει καν εντολές από το ΔΝΤ. Είναι τόσο κοτόπουλα, που ενώ υπάρχει μονόδρομος αυτοί αναζητούν τον περιφερειακό. Και αυτό που δεν κατανοούν είναι πως όποιο δρόμο και να διαλέξουν, πάλι ξύλο θα φάνε. Ας διαλέξουν τουλάχιστον το σωστό, αφού στη τελική οι παπούδες και οι μπαμπάδες τους τα φάγανε.

Μετά την Πολιτεία, πάμε να δούμε αυτό το πράγμα που λέγεται Σούπερ Λίγκα. Συνεταιρισμός σου λέει, μεταξύ προέδρων ή μετόχων των ομάδων που απαρτίζουν την κορυφαία κατηγορία.

Πολλοί θα απορείτε το γιατί δεν βγαίνουν πολλά από τις συνεδριάσεις της. Αν βγούνε οι μ...κίες που συζητάνε, θα στηθεί σενάριο κωμικής τηλεοπτικής σειράς που θα φτάσει μέχρι και τις δέκα σεζόν. Το Lost μπροστά της θα είναι το τίποτα.

Οι πρόεδροι βέβαια, είναι ξεκάθαρα επηρεασμένοι από την οπαδική νοοτροπία όπως και το εγώ τους.

Αναλύστε λίγο νοοτροπίες που πρέπει να συνεννοηθούν. Στον Ολυμπιακό αν δεν πάρεις πρωτάθλημα είσαι ένοχος εσχάτης προδοσίας και αυτό θα σε κυνηγάει εφ όρου ζωής.

Στον ΠΑΟ, είσαι υποχρεωμένος να πείθεις σε ότι και να κάνεις πως είσαι ότι πιο αριστοκρατικό έχει βγάλει ποδοσφαιρικά η χώρα και ταυτόχρονα δεν θέλεις να γίνεις όπως οι άλλοι – ο Ολυμπιακός – κάτι που σημαίνει πως έχεις έναν τόνο αλτσχάιμερ αφού ξεχνάς πως πέρυσι κιόλας έκανες τα ίδια.

Στον ΠΑΟΚ, είσαι υποχρεωμένος ότι και να κάνεις να δίνεις λογαριασμό στον Κοτρώνα 4, γιατί έδωσε 150 ευρώ για ένα διαρκείας και έχει την αίσθηση πως είναι συνεταίρος σου. Επίσης, παρότι έχουμε έξι τίτλους στην ιστορία μας – εντάξει έπρεπε να έχουμε περισσότερους δε λέω – όταν χάνουμε έναν, μπαίνουμε στο γήπεδο και διακόπτουμε το παιχνίδι. Στην ΑΕΚ ισχύει κάτι ανάλογο με τον ΠΑΟΚ, απλά εκεί χωρίζονται σε φατρίες. Είναι σαν την ταινία των Monty Python, Life of Brian, όπου γύρω από τη θρησκεία έχουν στηθεί κόμματα μέχρι και 15 ατόμων που θέλουν να επιβάλλουν την αίρεσή τους.

Στον Άρη, θεωρούν πως τα πάντα είναι δικά τους. Πρόσφατα, ανακάλυψαν πως κάποτε ο Βασίλης Τσιτσάνης είπε πως δεν θα πάει κάπου επειδή παίζει ο Άρης και η κόρη του, έχει μιλήσει 67 φορές περισσότερο χρονικά, απ΄ ότι ο πρόεδρος της ομάδα Αθανασιάδης, από την ημέρα που ανέλαβε.

Στον Ηρακλή δεν έχουν έσοδα και ζητάνε τα χρήματα όταν αυτά λείπουν από τέσσερις – πέντε πρώην μεγαλομετόχους που οι ίδιοι έδιωξαν, ενώ στη Λάρισα κατάφεραν να ρίξουν στο χαλαρό την ομάδα, την ώρα που έκανε υπερσύγχρονο γήπεδο απλά γιατί κανένας δεν κατάλαβε πως αυτό δεν παίζει μπάλα.

Αλήθεια, πιστεύετε πως αυτοί οι άνθρωποι που μαζεύονται στη Λίγκα, έχοντας σίγουρα επιρροές από το κοινό της ομάδας που εκφράζουν, υπάρχει περίπτωση ποτέ να συνεννοηθούν για κάτι καλό και μόνιμο;

Και πάμε στα ΜΜΕ. Εκεί μιλάμε για τον κατήφορο. Υπάρχουν μέσα που ακόμη δεν έχουν κατανοήσει πως ο διευθυντής προσλαμβάνει στελέχη και όχι υπαλλήλους. Πώς να του ζητήσεις εσύ να κατανοήσει το πώς πρέπει να πολεμήσει αυτούς που εξαφανίζουν το προϊόν που του δίνει ψωμάκι;

Η αλήθεια είναι πως τα ΜΜΕ, αντί να κάνουν μία προσπάθεια ώστε να αλλάξουν τις παραπάνω νοοτροπίες, τις ενισχύουν γιατί απλά δεν υπάρχει πρώτον συνεννόηση μεταξύ τους και δεύτερον, προσωπικότητα. Οι κραυγές αγωνίας για το άθλημα, αγκαλιάζουν την υποκρισία και δεν πείθουν κανέναν γιατί δεν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης της αρρώστιας είτε στο κομμάτι της Πολιτείας, είτε των ΠΑΕ. Εδώ δεν υπάρχει διάθεση για αυτοκάθαρση στον χώρο τους και οι μόνοι που πληρώνουν κόστος είναι οι εργατικοί και αυτοί που έχουν υψηλό δείκτη αυτοεκτίμησης.

Και μέσα απ όλα τα παραπάνω, καταλήγεις σε ένα ακόμη χρήσιμο συμπέρασμα. Πως εγώ σαν αγοράκι, που η φύση με θέλει να κουβαλάω μαζί μου πάθη, αντί να γίνω πρεζάκιας, τζογαδόρος, πουτανιάρης, άρρωστος με τη ταχύτητα και τα αυτοκίνητα, χομπίστας ψαράς ή συλλέκτης συναρμολογούμενων αεροπλάνων, προτιμώ να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, όποιο και αν είναι αυτό, όπως και να είναι δομημένο, όσο ελπίδα και να μην έχω για ένα καλύτερο αύριο.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

4 σχόλια
 • billy Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 23:03 Συντάχθηκε από billy

  τα ειπες ολα σε λιγες παραγραφους!τοσο απλα ειναι τα πραγματα!!!γιατι δεν τα λενε κι αλλοι"δημοσιογραφοι" ομως??και γιατι οι πολλοι τους διαβαζουν?και καλα τους διαβαζουν,τους πιστευουν κιολας!!!τελικα οι πολλοι φταινε(οπως και στην πολιτικη και στην κοινωνια)οποιος αναρωτιεται γιατι οι ευρωπαιοι ειναι σε αλλο επιπεδο,ας σκεφτει οτι στην γερμανια π.χ.δεν εχει ουτε Πιλαβιους ουτε ψωμιαδηδες(καιρος ητανε να τον τσακωσουν το λαμογιο)ουτε Γιακουματους!!!οπως στρωνουμε κοιμωμαστε!ενα ταξιδι στην ευρωπη εστω και Σ/Κ θα πεισει αυτους που αναρωτιουνται!
  συμφωνω με τον Σταυρο 100%
  θελουμε κι αλλες τετοιες ψυχραιμες και σοβαρες οσο και απλες προσεγγισεις!

 • γιαννης-θηβα-αεκ Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 15:53 Συντάχθηκε από γιαννης-θηβα-αεκ

  Τι πινεις;;; (οχι πως αυτο που πινεις κανει κακο,αντιθετα βλεπω οτι ειναι πολυ καλοοοο! καθαριζει το μυαλο! συμφωνω 100% με οτι λες...)

 • Μανωλης Μανινησ Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 09:01 Συντάχθηκε από Μανωλης Μανινησ

  σταυρο και εγω την ιδια αρρωστια εχω με εσενα αλλα δεν αρνουμαι οτι μετα απο το ντερμπι και ολο αυτο με τισ κασετεσ εχω αρχισει και ξενερωνω. Και απορω ποτε και σε ποια εποχη πρεπει να φτασουμε ώστε αυτο που αγαπαμε να μας δινει χαρα και να ειναι ψυχαγωγια και οχι τσιφλικι μερικων ανεγκεφαλων ?

 • Αχιλλλέας κ. Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 07:13 Συντάχθηκε από Αχιλλλέας κ.

  Φίλε Σταύρο, ελπίζουμε στους σώφρονες που έχουνε μείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο,να βελτιώσουνε την ποιότητα του αθλήματος. Κόκκινη κάρτα στους αλογομούριδες.

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.