Η Πολιτεία διαλύει το ποδόσφαιρο

Δημοσίευση: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 12.44

Λίγο πριν φύγω για Κέρκυρα μου ήρθε να γράψω διάφορα γύρω από τις σκέψεις που κάνω για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως όλα όσα συμβαίνουν, αν οι παράγοντές του σταματήσουν να το αντιμετωπίζουν σαν το playmobil που τους πήρε η μαμά τους, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να το στρώσουν.

Πρώτα απ όλα, διακρίνω μία συντονισμένη (;) προσπάθεια απαξίωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την Πολιτεία. Το ερωτηματικό στο συντονισμένη το βάζω γιατί μου φαίνεται πολύ παράξενο αυτοί οι απίθανοι να συντονιστούν για το οτιδήποτε, όμως φαίνεται μία πολύ εχθρική στάση τους όχι μόνο προς τις ΠΑΕ αλλά και σε όλα όσα κινούνται γύρω από αυτές.

Πρώτα απ όλα, αν η Πολιτεία ήθελε να προστατέψει το ποδόσφαιρο, αν μη τι άλλο θα πήγαινε σε μία σταδιακή άνοδο της φορολογικής κλίμακας των ΠΑΕ. Πιθανότατα να έπρεπε να το κάνει και σε άλλους κλάδους, αλλά εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο.

Ναι, ήταν μία ανάσα το ότι τα συμβόλαια που έτρεχαν τότε διατήρησαν την παλιά κλίμακα αλλά και πάλι σε μία αγορά που ολοένα και περισσότερο λύγιζε, οι ΠΑΕ μαθηματικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν τη διπλάσια φορολογία συν τα μειωμένα έσοδα.

Η ΑΕΚ γκρεμίστηκε σα χάρτινος πύργος, εμείς πουλήσαμε ότι πουλιόταν και διώξαμε ότι διωχνόταν, ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου χρωστάει σε παίκτες, ο Άρης μαλώνει για ένα παράβολο των 300ων ευρώ με τον πρώην πρόεδρό του και πάει λέγοντας.

Αυτή η κατάσταση έχει φέρει ανασφάλεια σε ΠΑΕ, αθλητές και απαξίωση στο κοινό που μεγάλο ποσοστό αυτού αδυνατεί να κατανοήσει το πόσο δύσκολα έγιναν τα πράγματα για τις ΠΑΕ.

Την ίδια στιγμή, η κοινωνική αναταραχή έχει μεταφερθεί εντός των γηπέδων αφού πλην των πορειών δεν υπάρχει καμία άλλη μαζική συγκέντρωση πολιτών. Έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο πως τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ δεν ήταν ποδοσφαιρικά. Ο οπαδός, ποτέ δεν θα μπει στη διαδικασία να ξεκινήσει μπάχαλα στο 0-0.

Όλοι γνωρίζουν πως στον Παναθηναϊκό έχει αναπτυχθεί ένα μίσος και μία βεντέτα με την αστυνομία μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου από όργανο της… τάξης. Και στη Τούμπα, όποτε δίνεται ευκαιρία στα παιδιά μας ξεκινάει μπάχαλο με την αστυνομία. Για όσους δεν το έχουν κατανοήσει ακόμη, βασικός εχθρός των οπαδών δεν είναι ο αντίπαλος οπαδός, αλλά η αστυνομία. Μία αστυνομία που είναι ο βασικός προστάτης της κρατικής εξουσίας που έχει επιβάλει την ανέχεια.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει να αντιμετωπίσει και αυτή τη παράμετρο. Αυτοί που καλούνται να επιβάλουν τη τάξη, βρίσκονται σε διαμάχη με τους σκληρούς πυρήνες των ομάδων. Ίσως και θα ήταν καλύτερα να μη πηγαίνει η αστυνομία στα γήπεδα πλέον.

Φόροι, αστυνομία και βέβαια περιορισμένη στοιχηματική αγορά. Το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ νομίζω πως μειώνει τα έσοδα των ομάδων, ενώ σβήνει τον Τύπο. Ναι, ο ΟΠΑΠ δίνει κάποια χρήματα, αλλά νομίζω πως αν άνοιγε η αγορά των στοιχηματικών εταιριών τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Οι ΠΑΕ, είναι εγκλωβισμένες και αυτό φαίνεται ακόμη και από την αποδοχή τους στις ρήτρες βίας που έχουν μπει στις συμβάσεις. Μιλάμε για την ηλιθιότητα στα μεγαλείο της. Από τη μία η αστυνομία έχει βεντέτα με τους οπαδούς, από την άλλη οι ΠΑΕ καλούνται να πάρουν λιγότερα άμα γίνουν μπάχαλα. Αλήθεια ποιο εγκεφαλικό φαινόμενο το σκέφτηκε αυτό;

Την ίδια στιγμή, ο Βενιζέλος ζήτησε από τις στοιχηματικές να πληρώσουν τρία χρόνια φόρο αναδρομικά !!!!!! κλείνοντας ουσιαστικά το ένα μέσο ενημέρωσης πίσω από το άλλο, απαξιώνοντας τον Τύπο που μέσα από τις περικοπές έγινε πολύ χειρότερος και στέλνοντας στην ανεργία ή στην …εθελοντική εργασία χιλιάδες ανθρώπους. Όσες κατάρες και να του ρίξεις, δεν φτάνουν για να καλύψουν τον ψυχισμό σου. (Το ότι τα αθλητικά ΜΜΕ ήταν πολλά και κυκλοφορεί πολύ καφρίλα, είναι άλλη κουβέντα που θα την κάνουμε άλλη μέρα).

Ακόμη πιο αστείο, είναι το θέμα των ποινικών ευθυνών των παραγόντων. Δηλαδή ήπιε τρία λεξοτανίλ εξάρια και τέσσερις ρετσίνες ο δικός μας πχ στη Κοζάνη και πήγε έσπασε έναν σύνδεσμο, άρα θα την πληρώσει ο Βρύζας. Πόσα να αντέξει ο ψυχισμός ενός ανθρώπου που παλεύει με τα κύματα για να ισορροπήσει μία κατάσταση που προκάλεσαν ηλίθιοι;

Η Λίγκα προσπαθεί να κρατηθεί και για πρώτη φορά βλέπω τους παράγοντές της να έχουν ένα κοινό μέτωπο. Η απόφαση για τον μη υποβιβασμό ομάδων που δεν θα αδειοδοτηθούν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το προϊόν επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει μία Σούπερ Λίγκα χωρίς την ΑΕΚ που εκφράζει το 13% της χώρας, χωρίς τον Παναθηναϊκό που εκφράζει το 25% της χώρας. Αν σκεφτώ οπαδικά, θα πω καλά να πάθουν, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι η ώρα να σκεφτείς οπαδικά.

Απλά είναι και μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Σούπερ Λίγκα να αναβαθμιστεί λειτουργικά. Οι συνέταιροι, θα πρέπει να λειτουργήσουν με ξεκάθαρους κανόνες και όχι όταν κάτι τους βρωμάει να αλλάζουν τη ΚΕΔ και ότι κινείται γύρω από τη διαιτησία.

Για παράδειγμα, στη νέα εποχή της χώρας, δεν χωράνε οι αλαζονικές συμπεριφορές του Ολυμπιακού, δεν χωράνε οι στρατηγικές Μάρθας Βούρτση του Παναθηναϊκού, ούτε αυτή η εκνευριστική μουρμούρα της ΑΕΚ που νομίζει πως όλοι την κυνηγάνε.

Οι ίδιες οι ομάδες θα πρέπει να ελέγξουν τον οπαδικό Τύπο που κάνει ζημιά, στη τελική ας τον αποβάλουν, οι ίδιες οι ομάδες θα πρέπει να επιδεικνύουν σεβασμό στις υπόλοιπες.

Μέσα σε αυτό το μπουρδέλο που κατάντησαν τη χώρα οι Πασοκονεαδημοκράτες, το μόνο καλό που συμβαίνει είναι πως οι αεριτζίδικες δουλειές λυγίζουν η μία πίσω από την άλλη. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κακά τα ψέματα, ήταν – είναι - μία από αυτές και ήταν – είναι – κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των οικονομικά ισχυρών.

Στην Ισπανία είναι μαλ…ες που αφήνουν και καμιά Βαλένθια να σηκώσει καμιά κούπα. Στη Γαλλία πρέπει να είναι ακόμη πιο μαλ…ες που κάθε χρόνο αλλάζει ο πρωταθλητής. Το ίδιο και στην Ιταλία, στη Γερμανία και σιγά – σιγά στην Αγγλία. Εμείς εδώ είμαστε οι έξυπνοι.

Η Σούπερ Λίγκα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το προϊόν της σε επίπεδο ισονομίας και να συμμαζέψει αυτούς που το απαξιώνουν. Αν δεν το κάνει, θα ασχολούνται στο τέλος μόνο οι 16 και μία μερίδα του Τύπου που θα πουλάει την σύγκριση μορίων με τους απέναντι.

Αυτά τα ολίγα για τη Σούπερ Λίγκα και πάμε στα δικά μας.

Πάμε στη Κέρκυρα μετά από δύο γκέλες και η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε το τρίποντο οπωσδήποτε.

Από την άλλη η Κέρκυρα έχει τέτοιο πρόγραμμα που αν δεν μας κερδίσει λέει το αντίο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει τεράστια πίεση στον αντίπαλο. Την είχε και ο Παναιτωλικός τη προηγούμενη εβδομάδα και δεν το εκμεταλλευτήκαμε.

Ο Μπόλονι επαναφέρει τον Σνάουτσνερ στα δεξιά της άμυνας για να την κλειδώσει καλύτερα, βάζει τον Γιάννου αντί του τιμωρημένου Φωτάκη γιατί απλά δεν έχει άλλον και ξεκινά πάλι τον Γεωργιάδη αντί του Νιμανί.

Ο ΠΑΟΚ περνάει μία φυσιολογική αγωνιστική καμπή εδώ και δύο εβδομάδες, αφού ο κορμός του έχει φορτωθεί μεγάλο όγκο αγώνων. Κλειδί για την ομάδα είναι η απόδοση τριών παικτών. Οι Γκαρσία, Λάζαρ και Σαλπιγγίδης δεν μπορεί να είναι χειρότεροι απ ότι στο Αγρίνιο και κάπου θα ξεμπλοκάρουν. Αν ο ΠΑΟΚ έχει αυτούς τους τρεις σε υποφερτή μέρα, θα φανεί καλύτερα και το φορμάρισμα του Κλάους που είναι καλά τελευταία, αλλά και τα αθλητικά προσόντα του Γιάννου ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα ερχόμενος ως δεύτερος φορ.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

11 σχόλια
 • naughty boy Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 20:57 Συντάχθηκε από naughty boy

  Υζερμαν έχεις προφανή προβλήματα αντίληψης. Δεν εξηγείται αλλιώς να παρουσιάζεις ως επιχειρήματα αυτά που οι συνομιλητές σου έχουν γράψει ήδη. Τη μια κοροϊδεύεις τον Κόλκα ότι γκρινιάζει αντί να λέει ευχαριστώ, όταν ο Κόλκας έχει 3/4 άρθρου να επιχειρηματολογεί υπέρ της απόφασης της Λίγκας. Μετά με κάνεις κιμά λέγοντάς μου ότι η απόφαση ευνοεί την ομάδα μου, όταν έχω ήδη γράψει ότι αυτό ισχύει. Άνοιξε τα μάτια σου παλίκαρε, προσπάθησε να δεις και λίγο πέρα από το σύμπλεγμά σου, κρίμα είναι. Στο κάτω κάτω τόσες ομάδες υποστηρίζεις όταν πρόκειται να χαρείς εις βάρος τυο ΠΑΟΚ, άρα κατά (πολύ) βάθος θα είσαι και κάπως ανοιχτόμυαλος.

 • cougar toumpa Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 16:16 Συντάχθηκε από cougar toumpa

  Εγώ απλώς λυπάμαι για τον χρόνο και τα χρήματα που έχω ξοδέψει ανά τα χρόνια για την ομάδα μου διότι το ποδόσφαιρο συνεχώς αποδεικνύεται σκάρτος χώρος.

  Επίσης είναι αστείο το να προσπαθεί ο οπαδός μέσα στην όλη αυτή κατάσταση να αποδείξει ότι η ομάδα του είναι καθαρή και μακριά από παρασκήνια και τέτοια μυστήρια. Μιλάμε για ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, το υπόδειγμα πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους. Ετσι είναι και οι ομάδες και για το λόγο αυτό δεν αξίζει ούτε να μαλώνεις ούτε να ξοδεύεις ούτε να παθιάζεσαι.

  Τελος, αυτα τα 2 χρόνια η Ελλάδα είχε χρυσή ευκαιρία να αποτινάξει τη δομή του πελατειακού κράτους και επέλεξε να την κρατήσει και να τη συνεχίσει. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας ως Ελληνες λοιπόν και τελευταία ευκαιρία μας οι εκλογές. Αλλά και εκεί θα δούμε κάτι ομορφιές...

 • JordanPaok Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 16:15 Συντάχθηκε από JordanPaok

  gremidi salta kai....ainte anthrwpoi twn spilaiwn oloi edw mesa...Ainte pane krine kana pinaka zwgrafikis kai gt o van gogh stis ginaikes dn vazei stithos.Ainte oloi edw mesa.Mathan twra oloi gia ta greeklish kai kathe vlaxos leei lekseis pou oute kserei ti simainoun...Antipaidagwgiko leei...Apopsi gia ta podosfairika grafw OXI NOMOSXEDIO IPER TWN KATALIPSEWN STA SXOLEIA...Imarton.Mipws na xrisimopoioyme kai politoniko sistima gia tous zourarides edw mesa?Kai an se enoxlei kati se afta pou lew grapse ti einai kai oxi afta ta saxla gia anaxronistika kai antiaisthitika.Ta greeklish xrisimopoiountai apo ta teli tou 90 apo tin epoxi tou MIRC.Pane krine kana pinaka kai parata mas,kai pes sigekrimena ti se enoxlei.O allos to paizei zouraris sta blogs gia to podosfairo...Imarton edw exoume tosa provlimata kai afton ton enoxloun ta greeklsih kai gt dn afinw perithwrio stis paragrafous.Kai an se enoxloun oi apopseis pes sigekrimena

 • JordanPaok. Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 12:20 Συντάχθηκε από JordanPaok.

  Dld gia na doume ti apofasisan,einai san na douleveis se mia epixeirisi na exeis kanei px ena simvolaio gia 4 xronia ksafnika na mn se plirwnoun alla parallila na anoigontai,esi na mn plirwnesai kai na erxetai h wra na logodotisei h etairia kai na tin lene ok dont worry mia xara tha iparxeis ok min plirwneis alla dn tha pareis allous oute tha ananewseis osous teleiwnoun ta simvolaia.Sorry kiolas,katalavainw ti les oti h ligka dn antexei xwris AEK kai PAO (xwris AEK to dexomai) alla me afti tin apofasi xanetai kathe eidous timiou antagwnismou kai h kathe omada pou dn tha vgei evrwpi mporei na mn plirwnei kanenan kai na paizei me neous xwris kammia epiptwsi anti px na anevei h omada apo tin football league pou plirwnei tous pantes...A RE ENA DNT POU MAS XREIAZETAI KAI STO PODOSFAIRO...ok xrwstas pantou,ok to ksereis alla pairneis px gudjionsen ok dn kaneis tpt gia na ksexrewseis alla ok dn pefteis DONT WORRY apla dn tha pareis allous...WOW.A RE ELLADARA...eilikrina perimenw kapoia omada tis football league na paei sti fifa kai na kataggeilei afti tin apofasi na doume tote ti tha ginei

 • gremidi Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 11:12 Συντάχθηκε από gremidi

  Kάποιος υπεύθυνος της ιστοσελίδος, πρέπει να πάρει την ευθύνη ν'απαγορεύσει σε τύπους σαν τον Jordanpaok να κάνει σχόλια. Ο τρόπος γραφής του είναι αντιπαιδαγωγικός, αναχρονιστικός, αντιαισθητικός, ανκαταλαβίστικος και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κουραστικός.

  ΕΛΕΟΣ!!!!!

 • naughty boy Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 11:05 Συντάχθηκε από naughty boy

  Κόλκας

  "Η Λίγκα προσπαθεί να κρατηθεί και για πρώτη φορά βλέπω τους παράγοντές της να έχουν ένα κοινό μέτωπο. Η απόφαση για τον μη υποβιβασμό ομάδων που δεν θα αδειοδοτηθούν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το προϊόν επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει μία Σούπερ Λίγκα χωρίς την ΑΕΚ που εκφράζει το 13% της χώρας, χωρίς τον Παναθηναϊκό που εκφράζει το 25% της χώρας. Αν σκεφτώ οπαδικά, θα πω καλά να πάθουν, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι η ώρα να σκεφτείς οπαδικά."

  Υζερμαν

  "Αγαπητέ Σταύρο, η γκρίνια για τον ΠΑΟΚσή, ειδικά το δημοσιογράφο και τον ραδιοφωνικό παραγωγό, είναι μια συνήθεια που έγινε λατρεία... ...Μετά την απόφαση της Λίγκας βγήκατε κι αρχίσατε το κράξιμο και τη μουρμούρα. Γιατί; Να μιλήσουν ο επαρχιακές ομάδες για αυτήν την απόφαση το καταλαβαίνω, αλλά να έχει παράπονο ο ΠΑΟΚ κι ο ΑΡΗΣ δεν το καταλαβαίνω... ...Έρχεται η Λίγκα να σε σώσει κι εσύ γκρινιάζεις... ...Καλό σου κάνει η Λίγκα και δεν το καταλαβαίνεις. "

  Η μασκότ του μπλογκ μάλλον δε μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει το άρθρο. Σου λέει το άρθρο μιλάει για διάλυση του ποδοσφαίρου από την πολιτεία, άρα μάλλον ο Κόλκας θα γκρινιάζει για την απόφαση να μην πέφτουν κατηγορία όσοι δεν παίρνουν αδειοδότηση.

  Από την άλλη πρέπει να νιώθει μεγάλη σύγχυση: Από τη μια οι αγαπημένες του ομάδες (όσες δεν είναι ΠΑΟΚ δηλαδή) πηδούν κυριολεκτικά τους κανονισμούς και τη λογική, αφού επιβάλλουν να παίζει όποιος αποτυγχάνει να πάρει άδεια!!!Απορώ αν δεν έχεις άδεια και παίζεις, ποιος ο λόγος να υπάρχουν οι άδειες; Αλλά την ίδια στιγμή οι "μισητοί εχθροί" ΠΑΟ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός σώζουν ο ένας την πλάτη (και λίγο πιο χαμηλά) του άλλου, όπως άλλωστε έχει ξαναγίνει τόσες φορές στο παρελθόν, και δεν πηδούν τον ΠΑΟΚ αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να ευνοούν και αυτόν. Τι να υποστηρίξει τώρα η μασκότ; Τις θεωρητικές ομάδες του, και μαζί το μεγαλύτερό του σύμπλεγμα, ή να πάει κόντρα στο σύμπλεγμα, αλλά μαζί και στις ομάδες του; Σύγχυση.

  Α το βρήκα, θα βρίσει τους ΠΑΟΚσήδες ως κομπλεξικούς, κάπου θα γκρινιάξουν, κάτι δε θα τους αρέσει, θα βρει τρόπο να το παίξει και πάλι έξυπνος, όπως κάνει σε τόσα και τόσα site. Μόνο που τώρα δεν του βγήκε. Δεν πειράζει όμως. Αν του έβγαινε το σόι μασκότ θα ήταν....

 • Mikele Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 10:44 Συντάχθηκε από Mikele

  Αυτο που δεν καταλαβαινουν καποιοι, ειναι το οτι το ποδοσφαιρο συμπαρασυρει ενα τεραστιο κομματι της οικονομικης ζωης του τοπου. Σαν αποτελεσμα, ομαδες που εχουν μεγαλη λα'ι'κη βαση (δηλαδη οι 3 του ΠΟΚ και ο ΠΑΟΚ, η μοναδικη ομαδα που μπορει να λειτουργει αυτονομα ΕΚΤΟΣ κεντρου), εχουν ασυλια η οποια ΔΕΝ οφειλεται στην στηριξη του κρατους στις ΠΑΕ, αλλα στο φοβο για καταρευση ολοκληρων ομαδων επαγγελματιων σε περιπτωση ναυαγιου.

  Για να παμε τωρα και στον ΠΑΟΚ, το προβλημα ειναι στα τελη Ιουνιου κι εχει να κανει με ενα συγκεκριμενο ποσο. Διαβαζουμε ενα ποσο περι τα 3,5 με 4 εκ. Δυσκολη η κατασταση, αλλα πολυ μακρυα απο το να χαρακτηριστει τραγικη. Πολυ πιο δυσκολα τα πραγματα για τους δυο απο τους τρεις του ΠΟΚ, που εχουν τον ελεγχο του Μαρτιου, σε λιγες μερες. Επισης ο ΠΑΟΚ εχει το πλεονεκτημα να εχει εναν προπονητη μετρ στην αναδειξη πιτσιρικαδων και την σοβαρη δουλεια που γινεται τα τελευταια χρονια στις ακαδημιες. Αν αρχισουμε να γραφουμε τους παιχτες που εχει αναδειξει ο Μπολονι και τα χρηματα που εφεραν στους συλλογους τους, θα ζαλιστουμε.

  Αν λοιπον βαλεις μαζι: Μπολονι, ακαδημιες και το οτι ο ΠΑΟΚ αντιπροσωπευει το 70% των οπαδων απο τα Τεμπη και πανω, δε βλεπω το λογο πανικου. Κι αν ολα αυτα λειτουργησουν σε ενα καλυτερο συλλογικο πλασιο, δηλαδη σε καλυτερες συνθηκες και συμπεριφορες οσον αφορα ολοκληρη τη Σουπερλιγκ, το αποτελεσμα θα ειναι ακομα καλυτερο.

 • naughty boy Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 23:13 Συντάχθηκε από naughty boy

  Νομίζω μας έχει πιάσει παράκρουση. Σταύρο διαβάζω τι γράφεις και τρίβω τα μάτια μου.

  Τι πάει να πει η ΑΕΚ πιάνει το 13% της φίλαθλης Ελλάδας και δεν πρέπει να πέσει; Πάμε καλά; Αν αυτοί, ο Βάζελος, εμείς τα σκατώσαμε να πληρώσουμε το τίμημα. Δηλαδή ο Κωστούλας, ο Σπανός, ο Πανόπουλος, ο Παπουτσάκης που έχουν τις ομάδες τους καθαρές αγωνιστικά και τραβάνε παρόλα αυτά το άγχος και την κατακραυγή των οπαδών (και ολόκληρης της πόλης τους) είναι ηλίθιοι;

  Και οι άλλοι που έκλειναν συμβόλαια δίχως αύριο οι έξυπνοι; Και άντε σου λέω εμείς και ο βάζελος κάναμε οικονομία φέτος ένα κουτσό στραβό συμμάζεμα το παλέψαμε αμφότεροι. Η ΑΕΚ που πήγε και πήρε Γκούντγιονσεν και δεν πούλησε Μανωλά τι ακριβώς ρόλο βαράει; και πότε θα είναι ισχυρότερο το πρωτάθλημα, όταν στην πεντάδα θα κονταροχτυπιούνται ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Αστέρας, ο Άρης, ο ΟΦΗ μεταξύ τους, ή όταν θα τους τρώει τη θέση μια ΑΕΚ που σε όλους της τους αγώνες ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ; και αύριο μεθαύριο που θα παίζει με 20χρονα η ΑΕΚ, θα είναι τότε ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα; Αν χωρίς μεταγραφές δε μαζέψει βαθμούς και πέσει αγωνιστικά θα επιτρέπεται να πέσει ή επειδή στηρίζεται από το 13% της χώρας θα βρούμε μια νέα φόρμουλα για να μην πέφτει ποτέ;

  Και αν είναι παράλογο το να περιμένουμε να πέσει ο βάζελος ή η ΑΕΚ του 13% και του 25% τι μπορούμε να περιμένουμε για τον Ολυμπιακό; Αν δηλαδή προχωρήσει ποτέ αυτή η υπόθεση με τα στημένα, και προκύψουν ευθύνες του Ολυμπιακού θα πούμε τότε "α δεν γίνεται να πέσει ο Ολυμπιακός επειδή είναι το 30+% της χώρας";

  Και μετά από αυτό το πνεύμα, το ότι δηλαδή οι ομάδες που υποστηρίζονται από πολύ κόσμο ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ, με ποια λογική μπορεί κάποιος να θέτει ως πρότυπα τις χώρες όπου οι πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι εναλλάσσονται; Εδώ δεν μπορούμε να τηρήσουμε τη νομιμότητα αν πλήττονται οι 3-4 μεγάλες ομάδες της χώρας, με ποια λογική περιμένουμε να σηκώσει κάποιος άλλος κούπα; Στην Ιταλία όπου υπάρχει εναλλαγή πρωταθλητών έπεσαν ομάδες. όχι ομάδες ότι και ότι. Έπεσε η Γιουβέντους, κυρίαρχος στην Ιταλία. Και εδώ την ώρα που προβάλλουμε ως δικαιολογία τον όγκο των οπαδών για να μην τηρούνται για όλους οι κανόνες, θα τολμήσουμε να μιλήσουμε για αγωνιστική ισονομία;

  Όταν λοιπόν εξ ορισμού δεν υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα με ποια λογική προσβλέπουμε στην αναβάθμισή του; Ποια η διαφορά του να είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ισόβιοι πρωταθλητές με το να είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός , η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ισόβιοι πρώτοι τέσσερις και ισόβιοι συμμετέχοντες στην πρώτη κατηγορία; Δεν καθιστά αυτό όλους τους υπόλοιπους κομπάρσους;

  Το πρωτάθλημα θα είναι ενδιαφέρον, όταν θα ανταγωνίζονται για αυτό (ή έστω για την πεντάδα) ομάδες όπως η ΑΕΛ, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος και οποιοσδήποτε άλλος παίζει καλή μπάλα, μαζί με όποιον από τους μεγάλους είναι σε φόρμα. Αλλιώς ποιο το νόημα συμμετοχής για την ΑΕΛ, τον Παναιτωλικό, τον ΟΦΗ, και τον Ατρόμητο; και στο κάτω κάτω, ο Άρης έπεσε δις, ο Ηρακλής έπεσε, γιατί να απαγορεύεται να πέσει η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός, όταν οι διοικήσεις τους τα έκαναν σκατά; Όταν γέμιζαν το ρόστερ με παικταράδες τους οποίους δεν μπορούσαν να πληρώσουν ήταν καλά; Αλλά τώρα που ήρθε ο λογαριασμός "ε κρίμα είναι"; όχι και πάλι όχι!

 • kostaskilkis Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 20:16 Συντάχθηκε από kostaskilkis

  Paidia auta kata ti gnwmh mou dn tha ginei pote..egw prosopika pisteuw pws olla einai sthmena kai kamia fora blepw ton Paok..Mono 3eno prwtathlima kai kata ektimisi Aglliko giati exei sobares omades opws arsenal,tselsi,etc...Oso einai oi oidioi toso tha ginontai kai xeirotera

 • saravalos-4 Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 18:51 Συντάχθηκε από saravalos-4

  1)Ξηλωμα ΟΛΩΝ των υπαλληλων της ΕΠΟ.....ΟΛΩΝ.

  2)Διαλυση, ανασυγκροτηση, ανασυσταση , αναδιοργανωση της ΕΠΟ.ΠΛΗΡΗΣ.

  3)Δημιουργια ανεξαρτητης αθλητικης δικαιοσυνης αποτελουμενης απο ενεργους ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ δικαστες και εισαγγελεις.

  4)Δημιουργια ανεξαρτητης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ η οποια θα υπάγεται στο υπουργειο Δικαιοσυνης.  τραβαμε μια γραμμη και αρχιζουμε απο την αρχη.......ΤΕΛΟΣ!!!!

 • JordanPaok Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 15:36 Συντάχθηκε από JordanPaok

  H sizitisi afti gia to podosfairo einai poli periergi.Px leme gia isonomia alla apo tin alli leme pws dn antexei h superleague xwris AEK kai Panathinaiko kai dn peirazei an xrwstane pantou as mn pesoun.Apo afti tin istoria makran h pio adikimeni omada einai o iraklis,makran omws...

  To pio periergo statistiko sto elliniko podosfairo einai pws oi pio kathares omades einai aftes me to ligotero kosmo,px o atromitos-o ergotelis kai ainte exei ligo kosmo o panaitwlikos.Apopsi mou einai pws to elliniko podosfairo prepei na apokopei mia kai eksw apo tin politeia.Kammia sinergasia tipota.Oute astinomia sto gipedo oute kratikes xorigies px cosmote ston panathinaiko kai kammia sxesi me ton OPAP.Pistevei kaneis pws an oi treis megaliteres omades Olimpiakos Paok Panathinaikos kleisoun simfwnia me stoiximatiki etairia tha tous kanei tpt o OPAP? Nai ok sigoura prepei na koitame gia to genikotero kalo alla pistevw an ginei h arxi eidika se omades me kosmo px giannena-ofi-larisa tha kanoun pio kerdofores simfwnies apo oti me ton OPAP.

  Kseroume poli kala pws to podosfairo xrisimopoihtai apo tous politikous,gi afto o olimpikos px eixe simvolaio me tin NET 7 ekatommyria (panagia) gi afto o panathinaikos prepei na metonomastei se Panathinaikos Whats Up gi afto h AEK kai o ARIS prepei na metonomastoun se AEK44 kai ARIS44 antistoixa gi afto kai o PAOK elege venizelos kai trexan ta salia.KAMMIA SXESI ME TIN POLITEIA TELOS.Alla mporoun na to kanoun h tha koitaksei o kathenas to kwlo tou?Kai ekei sti ligka an theloun na fanoun dikaioi as epanaferon pisw ton Irakli.Mporei na antiproswpevei kana 3% tis xwras alla einai istoriki omada kai 100% adikimeni me oti ginetai.

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.