Οι δυσκολίες, η βάση και η κλήρωση

Δημοσίευση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 12.06

Είναι με διαφορά τα πιο σουρεάλ Χριστούγεννα που έχω ζήσει και οι λόγοι είναι αρκετά σύνθετοι και δεν αφορούν μόνο τον ΠΑΟΚ με την ψυχολογία του οποίου κακά τα ψέματα εμπλέκεται πολλές φορές και η δική μου.

Πρώτα απ’ όλα, έχει λυγίσει το σύμπαν. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα παρά μόνο από φίλους μου που μου περιγράφουν μία κατάσταση ακραία, αλλά στη Θεσσαλονίκη το πράγμα δεν πάει καθόλου καλά. Δεν υπάρχει ρευστό για τίποτα.

Περπατάω στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κυρίως στη Τσιμισκή και δε βλέπω άνθρωπο να μπαίνει σε μαγαζιά.

Στη δημοσιογραφία μπάχαλο. Μία κατάσταση που δεν ξέρεις αν θα συμμαζευτεί ποτέ. Κανένας δεν γνωρίζει πόσο θα αντέξει ακόμη, οκτώ στους δέκα απλήρωτοι και με πιθανές απολύσεις πάνω από το κεφάλι τους.

Τα βράδια στη πόλη είναι νεκρά. Ελάχιστα πράγματα, το ποτό δεν προχωρά, όλοι περιμένουν τις σχάρες μεσημεράκι να πιούνε καμιά ρετσίνα, να φάνε κανα κοψίδι και να κάνουν πως γιορτάζουν.

Οι καταστηματάρχες έχουν λυγίσει με το 23%, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ αυξάνονται σε βαθμό τέτοιο που να μη μπορούνε να βγάλουνε έναν καφέ χωρίς απόδειξη. Η εποχή που το αλισβερίσι ισορροπούσε πέρασε.

Δεν βλέπω καλά τα πράγματα, η τόγκα θα αρχίσει να πέφτει σύννεφο και η πολιτική σκηνή της χώρας δεν είναι σε θέση να συνεφέρει το πράγμα. Είναι κρυμμένη στη γυάλα της και ζει μέσα σε έναν κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα … Χριστουγέννων, το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να μη παρασυρθεί. Στην ομάδα μου ετοιμάζονται θυσίες και κανένας δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά ποιες θα είναι αυτές.

Τα όσα πιάνω στον αέρα, μου λένε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να ελαφρύνει το μπάτζετ του κάτι παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ για να μην έχει πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ. Ήδη τα συμβόλαια Σπαντάσιο, Αρίας που λύθηκαν δίνουν μία ανάσα, αλλά αυτή δεν είναι αρκετή.

Θα πουλήσει, αυτό είναι ξεκάθαρο, όμως τι θα πουλήσει; Τον Βιεϊρίνια; Τον Μαλεζά; Τον Σαλπιγγίδη; Θα ξεφορτωθεί συμβόλαια. Ποια; Του Κοντρέρας φαίνεται στον ορίζοντα. Κάτι ακούγεται και για Χαλκιά, ο οποίος θέλει να παίξει στο Ευρωπαϊκό, αλλά ο Μπόλονι έχει άλλες βλέψεις για τον ΠΑΟΚ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κλοιός έσφιξε και το επόμενο εξάμηνο θα έχει ξεκάθαρα υψηλότερο αγωνιστικό ρίσκο με μειωμένες λύσεις στα χέρια του Ρουμάνου και μία δύο λιγότερες ποιοτικές επιλογές.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζήσει χωρίς κάποιους παίκτες, όπως ο Αρίας και ο Σπαντάσιο. Ποια η διαφορά του να έχεις τον Αρίας από τον Μπαλάφα π.χ. ή τον Ίβιτς από τον Σπαντάσιο; Στη δεύτερη περίπτωση ο Σέρβος ακόμη και στα άσχημά του είναι ξεκάθαρα καλύτερος παίκτης.

Το πώς μπορείς να ζήσεις χωρίς Κοντρέρας και Βιεϊρίνια αποτελεί ένα ερωτηματικό και ειδικά στη περίπτωση του Πορτογάλου και εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν τον πουλήσει ακριβά, μάλλον καλύτερα να προτιμηθεί άλλη πώληση. Αν υπάρξει.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόταση για πώληση στα χέρια του, αλλά θα του έρθει. Αυτός που κατ’ εμέ πιάνει τα χρήματα που χρειάζεται η ΠΑΕ για να συνέλθει και αξίζει να πάει να παίξει σε υψηλό επίπεδο, είναι ο Μαλεζάς. Μακάρι για αυτό το απίστευτο παιδί να έρθει κάτι καλό στη καριέρα του, να πάρει τα χρήματα που αξίζει και να ανέβει επίπεδο παίζοντας σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα, αν έχει την κατανόηση του κοινού του θα βρει τις λύσεις και θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι με τόσα συμβόλαια που λήγουν να κάνει μία ανακατανομή του όποιου μπάτζετ έχει μέσα από κινήσεις που θα τις έχει μελετήσει.

Μη φανταστείτε συμβόλαια τρελά. Νομίζω το ταβάνι θα είναι τα 300 χιλιάρικα, νούμερο σοβαρό αν έχεις κάνει μία καλή έρευνα στην αγορά. Αν δεν έχεις κάνει, θα ελπίζεις σε περιπτώσεις Λαζάρ, που σου έκατσαν.

Τέλος, διασκέδασα με τις επιστολές του Δούκα και κυρίως με αυτή στον Νικολακόπουλο. Θα μπορούσε και ο ΠΑΟΚ να αμολήσει τους… κύκλους του και να ξεφωνίζουν τον κάθε Νικολακόπουλο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο αρσενικό.

Είμαι ο ΠΑΟΚ και αυτά που γράφεις για τον πρόεδρό μου είναι γελοία. Το βρίσκω πιο αρσενικό αυτό που έκανε ο Δούκας.

Κάποιοι θα πούνε πως δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να πέφτει στο επίπεδο των επικοινωνιακών τεχνασμάτων του Ολυμπιακού, τα οποία αποτελούν μνημείο θράσους μετά τα όσα έχει κάνει αυτή η ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ζαγοράκης εξέφρασε στη δημόσια τοποθέτησή του την άποψη της κοινής γνώμης και στη τελική είναι ο μοναδικός παράγοντας που νομιμοποιείται να το κάνει αυτό. Έχει το ειδικό ποδοσφαιρικό βάρος για να κατανοήσει τι σήμαινε η αποπομπή Κύρκου και πώς επηρεάστηκε η διαιτησία Παπά στο Καραϊσκάκη εναντίον του Παναιτωλικού.

Ο Ζαγοράκης όφειλε να πάρει θέση για τον ΠΑΟΚ, για τον κόσμο που βαρέθηκε να βλέπει τον τσαμπουκά πρωταγωνιστή Ολυμπιακό, για τις υπόλοιπες ομάδες και κυρίως τον Παναιτωλικό που αποτελεί κόσμημα για τη Σούπερ Λίγκα.

Το ότι ενοχλήθηκε ο Νικολακόπουλος και ο κάθε Νικολακόπουλος, είναι κάτι που τον ΠΑΟΚ δεν τον απασχολεί, μέχρι να ξεφύγει από τα όρια που θέτει ο ρόλος του δημοσιογράφου. Από τη στιγμή που ακολούθησε την πεπατημένη του, παρουσιάζοντας τον ΠΑΟΚ ως παράρτημα του Παναθηναϊκού, επειδή ο Ζαγοράκης μίλησε εναντίον του Ολυμπιακού, τότε θα την ακούσει επισήμως. Και όχι μέσα από κύκλους.

Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ ως σύλλογος μπορεί να μην έχει την βάση του Ολυμπιακού, αλλά έχει τη βάση του. Ο ελληνικός Βοράς είναι δικός του και ό,τι κι αν προσπαθήσει να κάνει ο κάθε Ολυμπιακός θα παραμένει δικός του. Δεν θα είναι ούτε του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού, ούτε κανενός. Μας ανήκει.

Θα πρέπει λοιπόν να τυγχάνει και του ανάλογου σεβασμού από όλους όσοι θέλουν να λογίζονται μεγάλοι και τρανοί. Γιατί για να είναι μεγάλοι και τρανοί θα πρέπει να έχουν και την σφραγίδα του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει δηλαδή να τους παραδεχόμαστε για τα πραγματικά τους κατορθώματα και όχι γι’ αυτά που με το ζόρι θέλουν να μας επιβάλλουν.

ΥΓ: Η κλήρωση του κυπέλλου είναι δύσκολη, αλλά το γεγονός πως παίζουμε στη Τούμπα μας καθιστά απόλυτο φαβορί. Ο αγώνας πρωταθλήματος των δύο ομάδων είναι ο μπούσουλας και η ΑΕΚ σε καμία των περιπτώσεων δεν τρομάζει. Αλλά δεν μπορεί και να υποτιμηθεί.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

22 σχόλια
 • Jordan Paok Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 13:35 Συντάχθηκε από Jordan Paok

  ok i pio apoliti dikaiwsi ever...eisai theoulis

 • YZERMAN Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 07:53 Συντάχθηκε από YZERMAN

  Καλησπέρα σε όλους.
  @ Νικολας Nerito
  Επειδή μάλλον δε ζεις σ’ αυτήν την πόλη δεν γνωρίζεις ότι για όλα τα δεινά των ομάδων της και ιδιαίτερα του ΠΑΟΚ υπαίτιος είναι ο γαύρος. Για την οικονομική δυσπραγία, την αδυναμία εξεύρεσης ικανών οικονομικά παραγόντων, την έλλειψη συσπείρωσης των οπαδών, την παραγοντική αφάνεια σε προσκήνιο και παρασκήνιο, τις άστοχες μεταγραφικές κινήσεις, την ανικανότητα δημιουργίας ισχυρών ομάδων και διάφορα άλλα που αναδεικνύουν την ποδοσφαιρική φτώχεια της, φταίνε διαχρονικά οι πρόεδροι του ΟΣΦΠ. Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με τις ομάδες της πόλης και μένουν σ΄αυτήν το έχουν κάνει για το καλό «τους» και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Επιπλέον για να θεωρήσε «σωστός» δημοσιογράφος που θέλεις να έχεις μέλλον στα ΜΜΕ της πόλης πρέπει να στρέφεσαι εναντίον του γαύρου, πάντα εκ του ασφαλούς, ανεξάρτητα της ομάδας που υποστηρίζεις.
  @ Jordan Paok
  Δε ρωτάς καλύτερα το Σταύρο αν θέλει ή δε θέλει τις απόψεις του κόσμου για τα άρθρα του; Δεν τον ρωτάς αν με αυτά βγάζει κάποια συμπεράσματα, χρήσιμα για τη δουλειά του; Δεν τον ρωτάς από που καταλαβαίνει το τι λέει ο κόσμος για να το χρησιμοποιήσει στις εκπομπές του; Τι νομίζεις τα νύχια του μυρίζει; Δεν το ρωτάς τελικά γιατί τα γράφει ως άρθρα σε blogg και όχι ως δημοσιεύσεις, όπου κανένας δε θα μπορεί να παρέμβει και να λέει τα χαζά του και κανένας βλάκας ή ζώον όπως αναφέρεις δε θα έχει τη δυνατότητα δημοσίευσης;
  Παράκληση: Όσοι γράφετε στα greeklish δείτε στο YOU TUBE πως μορείτε να αλλάζετε τη γλώσσα γραφής από αγγλικά στα ελληνικά στο video με τίτλο «monkey translator».

 • Νικολας Nerito Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 16:44 Συντάχθηκε από Νικολας Nerito

  Μαστρο Κολκα σε γενικες γραμμες τα γραφεις πολυ ομορφα!Εισαι πολυ καλος!
  Αλλα μπορεις να μου πεις τι κολλημα εχεις φαει με γαυρο??
  Σε καθε σου αρθρο θα πεταξεις κ την μπηχτη σου.
  Κ ενταξει,ας πουμε οτι ολα τα ματς του γαυρου ειναι στημενα...
  Φετος πχ εχεις κανει τοσες γκελες εντος κ εκτος με αρκετα υποδιαιστερες ομαδες,κ αυτα πιστευεις οτι τα στησε ο μαρινακης??
  Γιατι αν ειναι ετσι,δεν εχει κ νοημα ν`ασχολουμαστε!
  Αν ειναι ετσι ας πιασουμε το φριζμπι καλυτερα!

 • Jordan Paok Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 15:04 Συντάχθηκε από Jordan Paok

  stavro pera apo tin plaka pistevw ta sxolia se artha dimosiografwn EINAI I MEGALITERI VLAKEIA EVER...mpainei o kathe vlakas pou einai fito opados allis omadas kai kanei asxeta sxoleia kai meta ainte oloi vgainoun apo ta rouxa tous kai tou apantane kai kaneis dn asxoletai me oti grafei o dimosiografos sto keimeno.me tetoia zwa pou eimaste oi ellines dn mas aksizei i dimokratia...otan exeis kai px kathe giagia kai papou pou tou xoun kopsei oli ti sintaksi kai psifizei ekei pasok-nd...eimastan kai tha eimaste vlaxoi mia zwi.kai ta comments merikwn to apodeiknioun trana.

 • Θοδωρής Σωτηρίδης Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 13:34 Συντάχθηκε από Θοδωρής Σωτηρίδης

  Προς Νικολαου Κωνστατινος:

  1) Δεν έχω καταλάβει γιατί απαντάς εκ μέρους του Κόλκα. Ασε να απαντήσει μόνος του και να πεί οτι έχει να πει.
  2) Όπως οι δημοσιογράφει είναι κρίτες των πάντων, έχουν άποψη για οτιδήποτε, και έχουν βήμα για να πούν ότι τους κατέβει, έτσι και εγώ έχω το δικαίωμα κριτικής στα γραφόμενα τους.
  3) Το γεγονός οτί είμαστε σε αθλητική ιστοσελίδα, δεν παραπέμπει ότι το επίπεδο πρέπει να είναι τόσο χαμηλό. Δηλαδή εσύ είσαι χαμηλού επιπέδου αναγνώστης που τον διαβάζεις??
  4) Οσο για τον κόσμο που ζω, σε πληροφορώ οτί δεν είναι καμία wonderland. Μην προσπαθείς και εσύ όπως ο Κόλκας να τα ρίχνετε όλα σε έναν μικρόκοσμο, έχει καταντήσει τουλάχιστον βαρετό.
  5) ότι και να σου πω όμως θα βρεις κάτι να απαντήσεις. Δεν είναι πια τόσο δύσκολο. Θα πετάξεις κάτι για έναν μικρόκοσμο, θα με κατηγορισεις για Γαυρό-Βαζελο-Χανουμισμό, και φυσικά γράφοντας στον πληθυντικό θα νομίζεις πως κατάφερες να παραμείνεις κύριος. Και όλα αυτά για κάποιον που δεν ξέρεις καν.

  Χαίρε Κόλκα μετά των ακολούθων σου. Εύγε.

 • YZERMAN Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 11:54 Συντάχθηκε από YZERMAN

  Καλησπέρα σε όλους.
  Αγαπητέ Σταύρο, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι να τελειώσεις γρήγορα το νηπιαγωγείο για να μπορείς να καταλαβαίνεις τα επιχειρήματα των παιδιών του δημοτικού και να απαντάς στις ερωτήσεις τους. Ευχαριστώ για το εγκώμιο που μου έπλεξες και τις σοφές συμβουλές σου αλλά δεν αλλάζω αυτά που έχω κάνει μέχρι σήμερα με τις αηδίες που προτείνεις. Δεν επιζητώ καμία διαδυκτιακή αναγνώριση ούτε ζω σε εικονική πραγματικότητα. Λέω απλά τη γνώμη μου, που κατά κανόνα είναι αντίθετη με τη δικιά σου και των συνοπαδών σου αλλά είναι κι αυτή, δυστυχώς για σας, μια όψη της αλήθειας που δε μπορείτε να δεχτείτε. Δεν περιμένω να τα καταλάβετε όλα, αλλοίμονο ΠΑΟΚ είστε, αλλά μερικά απ’ αυτά ίσως θα έπρεπε να τα δεχτείτε γιατί όπως λέει και κάποιος «σοφός»: Υπάρχουν στη ζωή πράγματα που μόλις τα ανακαλύψεις θα αλλάξει το είναι σου.
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
  ΥΓ. Το γράφετε που το γράφετε ρε απίθανοι τουλάχιστον γράψτε το σωστά Y Z E R M A N. Με R γράφετε, με R.

 • mhtsos xania Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 03:49 Συντάχθηκε από mhtsos xania

  sakellariou k stafullidhs aristera!!!!!akoma den katalave kanenas giati efuge o sakellariou..giati ton efuge h dioikhsh mallon....eleos .ti ginetai ekei mesa

 • stipey Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011 15:12 Συντάχθηκε από stipey

  YZERMAN ζεις??? Έχω την εντύπωση ότι η εξαφάνισή σου θα είναι οριστική αυτή τη φορά... Χαχαχαχα

 • Βασίλης ο Νέωπας Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011 08:25 Συντάχθηκε από Βασίλης ο Νέωπας

  Ρε συ φιλαράκι Yzerman, όταν μεγαλώσω, σαν κι εσένα θέλω να γίνω ρε μπαγάσα...

 • saravalos-4 Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011 00:19 Συντάχθηκε από saravalos-4

  Οπα... κατι βρωμισε παιδια!!!!!!!!!!!

 • stipey Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 18:34 Συντάχθηκε από stipey

  Ποιος είναι ο YZERMAN

  Γάβρος ο οποίος παρίστανε τον ΠΑΟΚτσή, είναι ρε Σταύρο, για μήνες στα blogs του ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης. Ο φαλακρός ραδιοφωνικός παραγωγός-δημόσιος υπάλληλος μάλιστα κοιμόταν όρθιος και δεν είχε καταλάβει ότι το ξέσκισμα του YZERMAN στο Ζαγοράκη προερχόταν από γάβρο και συμφωνούσε κιόλας μαζί του γιατί τον θεωρούσε προχωρημένο ΠΑΟΚτσή!!! Ο δε άλλος, ο Τζαντζαράς για να καταλάβει ότι είχε να κάνει μ' ένα γάβρο της σειράς του πήρε κανα τρίμηνο και μετά απλά τον έκλασε. Ρε YZERMAN όλη τη μέρα είσαι στα blogs που αφορούν τον ΠΑΟΚ, κάθεσαι και ακούς ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης μην τυχόν και ρίξουν καμιά μομφή για Ζαγοράκη και την χάσεις, σ' έχω σταμπάρει να σχολιάζεις αποκλειστικά και μόνο νέα του ΠΑΟΚ σε άλλο αθλητικό site... Ρε αγόρι μου προσωπική ζωή έχεις??? Ειλικρινά στο ρωτάω. Υπόσταση από τα blogs και τα sites δε θα αποκτήσεις ποτέ, δυστυχώς για σένα. Το χιούμορ που προσπαθείς να κάνεις είναι τόσο τελευταίο όσο τελευταίος είσαι κι εσύ ο ίδιος πνευματικά. Μην προσπαθείς να υποκρίνεσαι κάτι το οποίο δεν είσαι. Η αξία σου είναι ελάχιστη και το ξέρεις πολύ καλύτερα εσύ ο ίδιος. Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για σένα προκειμένου να σε βοηθήσουμε, ευχαρίστως αγόρι μου!

 • Νικολαου Κωνστατινος Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 14:24 Συντάχθηκε από Νικολαου Κωνστατινος

  Προς Θοδωρή Σωτηρίδη
  Αγαπητε τοτε να μην διαβαζεις και προπαντος μην κρινεις την δημοσιογραφικη ιδιοτητα του κυριου Κολκα.Ειναι πολυ απλο...αλλαξε site.
  Ετσι απλα ρε φιλε....δεν σου αρεσει ...μην μας το παιζεις υψηλου επιπεδου αναγνωστης κυριε Σωτηριδη γιατι σε αθλητικο site βρισκεσαι και οχι στο Harvard Review....Αντε ολοι εχουμε αποψη για τα παντα....
  Μια απλη αποψη εγραψε ο κ.Κολκας. Δεν εγραψε τιποτα οπαδικο γαι το ικα και το Σδοε...αλλα κυιρε Σωτηριδη μαλλον στο μικρο κοσμο σας ζειτε που ειναι στην γαυρο-βαζελο-ζανουμο-wonderland ....
  Μετα τιμης Νικολαου Κωνσταντινος

 • Nick TTM56s Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 12:53 Συντάχθηκε από Nick TTM56s

  Ο ΠΑΟΚ έχει για μένα, αν και έχει ποδοσφαιρανθρώπους στη διοίκηση, φοράει παρωπίδες. Οι ομάδες που προσπαθούν να χτίσουν ακόμα τις υποδομές τους, πουλάνε χωρίς φόβο γιατί θα υπάρξει αποδοτικότητα στο μέλλον. Μακάρι όλοι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες μας να πουληθούν, γιατί πρώτον ουδείς αναντικατάστατος και δεύτερον διότι έτσι θα προχωρήσουν κάποια πρότζεκτ που έμειναν στη μέση (βλ. Ν. Μεσημβρία, μάρκετινγκ, σκάουτινγκ κ.α.).
  Απλώς το ρευστό που θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ πρέπει να τύχει μιας σοβαρής καιαξιόλογης διαχείρισης. Άλλωστε αν κοιτάξουμε γύρω μας πλέον αυτή είναι η νέα μόδα σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, η διαχείριση...

  Υ/Γ: Σταύρο έλα μια φορά στη θύρα 4 να κάνεις οργάνωση, και άσε την μετάδοση του αγώνα σε άλλον (αν και είναι πάντα απολαυστική)...

 • Θοδωρής Σωτηρίδης Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 11:31 Συντάχθηκε από Θοδωρής Σωτηρίδης

  Μπράβο κ.Κόλκα, για άλλη μια φορά ένα πολύ καλό άρθρο. Με ρεπορτάζ υψηλού επιπέδου, και πάνω από όλα με την αντικειμενικότητα που σε διακρίνει.

  Φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν μιας που ούτε ρεπορτάζ παρουσιάσες, ούτε γράφεις αντικειμενικά. Οπαδικά γράφεις. Το αστείο είναι πως μεταμορφώνεστε από τα οπαδικά site που γράφετε και επίσημα σαν κάφροι μέχρι τα "αντικειμενικά" που προσπαθείτε να κρύψετε το οπαδιλίκι σας.
  Απλά τραγικός. Μην ξεχνάς πως η Ελλάδα αποτελείται και από εσένα και για μένα είσαι και εσύ κομμάτι του χαμού της Ελλάδας. (όπως όλοι)

  Η δε φράση "οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ αυξάνονται σε βαθμό τέτοιο που να μη μπορούνε να βγάλουνε έναν καφέ χωρίς απόδειξη" είναι ενδεικτική, συγκλονιστική και επική.

  Υ.Γ. και ούτε ανώνυμος είμαι, ούτε ζω σε κανένα μικρόκοσμο, για να σε προλάβω.

 • saravalos-4 Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 10:51 Συντάχθηκε από saravalos-4

  Φιλε YZERMAN, πες μας εσυ που ξερεις...

  Γιατι δεν συμφερει τον ΠΑΟΚ η αποπληρωμη των χρεων του?
  Ποιο ειναι το προβλημα που δεν γνωριζουμε εμεις?
  Δωσε μας τα φωτα σου σε κατι που επιμενεις τοσο πολυ!

  Η δικη μου γνωμη ειναι οτι ΝΑΙ συμφερει τον ΠΑΟΚ να αποληρωθουν τα χρεει...απο εκει και μετα ο συλογος θα μπορει να προσελκεισει και επενδυτη, εσυ ξερεις κατι αλλο?

 • giannis neapoli Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 10:10 Συντάχθηκε από giannis neapoli

  Σταύρο διαβάζω τις αρθρογραφίες όλες αυτές τις μέρες, μετά την συνέντευξη Ζαγοράκη, και σκέφτομαι τον μικρό Σπανουδάκη της Μπαρτσελόνα που είδα στον Αρναούτογλου(για όσους δεν το είδαν σας συστήνω να το δείτε έχει πολύ ενδιαφέρον). Πόσοι τέτοιοι πιτσιρικάδες υπάρχουν μόνο στην βόρεια Ελλάδα που χάνονται. Η οικονομική κρίση θα μας γυρίσει χρόνια πίσω όλοι το έχουμε καταλάβει. Τα παιδιά θα ξεκολλήσουν από τα ίντερνετ καφέ και τους υπολογιστές και θα βγούνε να έξω να παίξουν. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν θα μπορούσαν οι ακαδημίες μας να γίνουν καταφύγιο για όλα αυτά τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν πια την οικονομική δυνατότητα να τα σπουδάσουν. Να ξέρει ο μπαμπάς, που βλέπει τo παιδί να κλοτσάει το τόπι, ότι υπάρχει ένα σχολείο μια ευκαιρία για το βλαστάρι του να πετύχει χωρίς θυσίες και έξοδα. Το παιδομάζωμα είναι μια συνήθης πρακτική των μεγάλων ομάδων εδώ και χρόνια. Μπορούμε εύκολα για αρχή να γίνουμε το χωνευτήρι όλων των ταλέντων της πλουσιοπάροχης Βορείου Ελλάδος. Ας επενδύσουμε στις υποδομές έχοντας σαν οδηγό τους επιτυχημένους και ας αφήσουμε στην άκρη της μεταγραφές. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή δεδομένης της κρίσης που είναι μονόδρομος. Πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία από τον κόσμο γιατί πρέπει επιτέλους να μάθουμε να βλέπουμε μακρυά. Ο ΠΑΟΚ είναι μια κληρονομία που δίνετε από γενιά σε γένια. Αν θέλουμε να την διαφυλάξουμε πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και έξυπνα. Θεωρώ πως ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας είναι οι κατάλληλοι για να υλοποιήσουν αυτό το πλάνο και αυτό προσπαθούν να κάνουν με τα όποια προβλήματα. Έχουμε την ιστορική ευθύνη σαν φίλαθλοι να τους στηρίξουμε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις βάσεις για το μέλλον. Επιτέλους ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας γιατί ο ΠΑΟΚ είμαστε εμείς οι ίδιοι.

 • Andreas4 Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 10:04 Συντάχθηκε από Andreas4

  Yzerman, o Σταύρος σου απάντησε όπως έπρεπε, προκειμένου να μην κάτσει να σου απαντήσει σε ΟΛΑ αυτά που λες γιατί, προφανώς, βαριότανε. Τα οποία πραγματικά τα λένε και τα πιστεύουν παιδιά δημοτικού. Επιγραμματικά θα σου πω κάποια πράγματα γιατί κι εγώ βαριέμαι ν'απαντήσω σε όλα. Το παράρτημα λοιπόν του εκάστοτε όπως σας αρέσει να βλέπεται τα πράγματα στον μικρόκοσμο που ζείτε. Έκοψε το ντάμπλ από τον περυσινό Πρωταθλητή, αν και παράρτημα του. Και του έκλεψαν την ελπίδα να χτυπήσει το προπέρσινο Πρωτάθλημα, με τον Σπάθα, Ενώ ήταν παράρτημα του "άλλου" κι έστειλε και τον περυσινό Πρωταθλητή, εκτός Ch. L., πρόπερσι. Κι έχει πολλά ακόμα να πω αλλά πρέπει να φύγω. ΞΥΠΝΑΤΕ και δείτε λίγο έξω από την μύτη σας.

 • Στ. Κόλκας Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 01:33 Συντάχθηκε από Στ. Κόλκας

  Απάντηση προς ΥΖΕΡΜΑΝ

  Είσαι ένας άνθρωπος που δεν έχει ταυτότητα, που ζει μέσα σε έναν διαδικτυακό κόσμο που δεν έχει καμία ρεαλιστική υπόσταση. Έχεις επιχειρηματολογία παιδιών έκτης δημοτικού που σχολιάζουν μπλογκ και μέσα από αυτή σου τη συμπεριφορά ψάχνεις την αναγνώριση.
  Φίλε μου ασχολήσου στη ζωή σου με κάτι διαφορετικό από το να σχολιάζεις μπλογκ του καθένα. Υπάρχουν στη ζωή πράγματα που μόλις τα ανακαλύψεις θα αλλάξει το είναι σου.

 • Jordan Paok Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 23:21 Συντάχθηκε από Jordan Paok

  o olimpiakos apo tin stasi afti pou exei mono xamenos vgainei,persi egine rezili twn skiliwn pou me toses metagrafes pire to prwtathlima logw tou offside tou katsourani kai fetos paei na vgei adikimenos simfwna me tis dilwseis tou antiproedrou tou..mexri tin 7-8 agwnistiki kilousan ola toso wraia me toso wraies diaitisises e molis zoristike o gavros mamithikan ola...ara i elliniki diaitisia MPOREI apla DN THELEI.kai oi diafores file yzerman ginontai otan px o gavros anti na parei 1 vathmo opws eprepe me ton panaitwliko pairnei 3 logw diaitisias..alles 4-5 fores na ginei afto oriste oi 11-12 vathmoi,kai oi alloi plin panathinaikou apla agwnizontai dikaia kai pairnoun oti pairnoun.an o paok itan gavrovazelos to penalnty pou epese o athanasiadis me tin kerkira tha to edine...ston ari to pesimo tou kastigio me ton panaitwliko tha to edine...etsi ginontai oi diafores file mou.edw kala kala me ton pieriko kai piran moufa penalnty gia na mn zoristoun.otan sitn ellada me to pou zoristeis se sprwxnoun e xairw poli meta tha pas tin evrwpi pou tha zoristeis se kathe mats kai tha fas ta moutra sou.ston panathinaiko sintiroun tous prigkipes gia na mn ginoun prosfiges,stin aek epinooun lefta apo pswmiadi opws pou piran tin adeia gia to prwtathlima legontas oti APO mia diki THA paroun kammia 12ra miria apo pswmiada..re oti na nai,o aris vgainei milaei gia xrei kai gia katharsi enw eixe mpei sto 44 kai afise aplirwtous tous paiktes tou..re imarton re...agie mou vassili kantous anthrwpous olous aftous gt me kati tetoia zwa kai kati tetoies logikes eftase h xwra edw pou eftase...oust..kales giortes stavro

 • YZERMAN Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 20:48 Συντάχθηκε από YZERMAN

  Καλησπέρα σε όλους.
  Αγαπητέ Σταύρο, να αναφερθεί και να κατηγορήσει ο Ζαγοράκης τη διαιτησία σε παιχνίδι της ομάδας του το καταλαβαίνω, αν και δεν έχει υπάρξει φέτος καμία αφορμή. Να αναφερθεί όμως σε παιχνίδι αλλουνού και μάλιστα σε παιχνίδι που έχασε ένας από τους αντιπάλους του για την πρόκριση στα play off δεν το καταλαβαίνω. Τι κοινό κυνηγάνε δηλαδή ο γαύρος και ο ΠΑΟΚ; Το κύπελο ή το πρωτάθλημα; Γιατί για το πρώτο η κληρωτίδα έβγαλε άσχημα μαντάτα ενώ για το δεύτερο το -11 είναι ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί. Όσον αφορά τα περί σεβασμού. Το σεβασμό κάποιου τον κερδίζεις δεν τον απαιτείς. Κάποιος σε σέβεται όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί θέλει. Οι μεγάλοι και τρανοί (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ) σε έχουν χ€σμ€νο και από τη σφραγίδα και τα λεφτά τους εξαρτάσαι. Όποιος σου δώσει τα περισσότερα (στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο) αυτουνού τη σφραγίδα θα φέρεις ως παράρτημα. Γιατί όσο περνάνε τα χρόνια ο παλιός ΠΑΟΚ χάνεται και τη θέση του παίρνει κάτι άλλο. Επειδή παρακολουθείς τα τεκτενόμενα στο διαδύκτιο θα έχεις διαπιστώσει ότι οπαδοί άλλων ομάδων έχουν προσδώσει στην ομάδα σου διάφορους χαρακτρισμούς όπως «γαύρος του βορά» ή «ΟΦΗ του βορά». Υπερβολικοί σίγουρα ως χαρακτηρισμοί άλλα για σκέψου, υπήρχε παλιότερα περίπτωση να έκαναν κάτι τέτοιο; Σαφώς και όχι. Γιατί εκείνος ο ΠΑΟΚ τους είχε «κερδίσει» και το σέβονταν ενώ ο σημερινός μάλλον κλίμα ευφορίας για περιπεκτικά σχόλια τους δημιουργεί.

  Καλό βράδυ σε όλους και τις καλύτερες ευχές μου για καλές γιορτές σε σας και τις οικογένιές σας.

  ΥΓ. Τελικά το συμφέρει τον ΠΑΟΚ η αποπληρωμή των χρεών του; Με πόσα θα είστε ευχαριστημένοι για τη μεταγραφή του Vieirinha; Γιατί ο αυτός θα πουληθεί τώρα. Οι υπόλοιποι είναι Έλληνες, χρειάζονται για του χρόνου λόγω των νέων κανονισμών της UEFA (αν θέλετε ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ) και έχουν το EURO μπροστά τους όπου, με μερικές καλές εμφανίσεις, μπορεί να τους ανοίξει ο δρόμος κάποιας καλής μεταγραφής.

«12»
Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.