Λατρεύουν να τον μισούν

Δημοσίευση: Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 18.48

Είναι αρκετές φορές που καλείσαι να κρατήσεις μία ισορροπία εντελώς κοροϊδίστικα, μέσα από το ρεπορτάζ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που συμπαθεί το κοινό και ποδοσφαιριστές που αντιπαθεί.

Εσύ είσαι αυτός που καλείσαι να βρεις μία ισορροπία όσον αφορά στα δύο αυτά άκρα, έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα μέσα στην ομάδα. Γιατί πολλές φορές, ο τρόπος που τα μέσα αλλά και το κοινό αντιμετωπίζουν τους παίκτες, δημιουργούν αντιπάθειες και μέσα σε ένα ρόστερ.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα, την αντίδραση της κοινής γνώμης προς το πρόσωπο του Κώστα Χαλκιά. Εγώ τον έζησα πιο έντονα, στα τρία περάσματά του από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, αρχικά τον Ηρακλή, στη συνέχεια τον Άρη και μετά σε εμάς.

Στη καριέρα του στον ΠΑΟΚ, είχα και προσωπική επαφή, στα όρια που πρέπει να υπάρχει μεταξύ ρεπόρτερ και ποδοσφαιριστή. Δεν θα μπορούσα να πω πως είναι φίλος μου, αλλά δεν μπορώ να πω πως μου είναι και αντιπαθής.

Το πέρασμά του από τον Ηρακλή, δεν μπορώ να πω πως ήταν εντυπωσιακό, αλλά θυμάμαι όταν έπιασε το πέναλτι του Γ.Χ. στη μοναδική νίκη του Ηρακλή στη Τούμπα την τελευταία δεκαετία.

Στον Άρη όμως, κυρίως την πρώτη του χρονιά, έκανε παπάδες. Από το χεράκι τον πήρε και τον έβγαλε τέταρτο, με πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο. Η δεύτερή του χρονιά, είχε κάποια λάθη, αλλά δεν μπορείς να πεις πως δεν ήταν μία από τις σημαντικότερες σταθερές στην ομάδα του.

Και στα δύο αυτά περάσματα, ο Χαλκιάς αντιμετωπίστηκε με χλευασμό, κάτι που είναι σίγουρα κόντρα στη προσφορά του.

Στον ΠΑΟΚ, για δύο χρόνια, όλα κύλησαν ομαλά. Συμμετείχε στη καλύτερη άμυνα της χώρας, έσπασε το ρεκόρ ιστορίας του ΠΑΟΚ σε παθητικό τερμάτων δύο φορές μάλιστα και γενικά είχε μία άψογη συμπεριφορά και ήταν ένας εκ των ηγετών της ομάδας. Για την ακρίβεια, αρχηγός της.

Έλα όμως που τραυματίζεται στο Άμστερνταμ και παίρνει τη θέση του ο Κρέσιτς. Κάπου εκεί, ο Κροάτης με τα λαθάκια του είναι η αλήθεια, αρχίζει και κερδίζει έδαφος. Παίρνει κοντά στα είκοσι παιχνίδια, τη στιγμή που υπάρχει η αίσθηση πως όσο παίζει ο Κρέσιτς, ο Χαλκιάς μουρμουρίζει.

Εγώ λέω πως όντως δεν του άρεσε ο πάγκος, αλλά μετά από δώδεκα χρόνια ενεργού ρεπορτάζ, μπορώ να υπογράψω πως δεν γνώρισα ποδοσφαιριστή που δεν μουρμούριζε επειδή ήταν στον πάγκο. Πόσο μάλλον αν ήταν διεθνής και με μεγάλο μπάκράουντ καριέρας.

Τελικά, ο Χαλκιάς ξαναμπήκε στο αρχικό σχήμα; του ΠΑΟΚ, παραμονές του αγώνα στο Ζάγκρεμπ, στη Λάρισα δηλαδή, γιατί ο Χάβος έβλεπε πως η ομάδα του, δεχόταν 1,1 γκολ ανά παιχνίδι, κάτι που αν ίσχυε και στο Ζάγκρεμπ, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί και να είχε αποκλειστεί.

Το ότι θα επέστρεφε ο Χαλκιάς σε κάποια φάση, ήταν κάτι σίγουρο για εμάς που ασχολούμαστε λίγο πιο ενεργά με το ρεπορτάζ της ομάδας. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, πίστευα πως άργησαν κιόλας.

Ο Χαλκιάς μπαίνει στην ομάδα κάνει καλές εμφανίσεις, μέτριες, μεγάλες αποκρούσεις, λάθη, αλλά επί της ουσίας, ο μέσος όρος τερμάτων που δέχεται ο ΠΑΟΚ από το 1,1 ανά παιχνίδι πέφτει στο 0,7 με τον Χαλκιά στην εστία.

Εκ του αποτελέσματος, ο Χάβος βρήκε μία λύση και σε αυτό το θέμα, παρότι ο Κρέσιτς δεν είχε κάνει το μεγάλο φανερό λάθος τελευταία. Τα είχε κάνει νωρίτερα.

Έλα όμως που ένα δημοσίευμα και ένα τρικ του μάνατζέρ του, δημιούργησαν μία κατάσταση αστεία και προσβλητική γύρω από τον ΠΑΟΚ, τον Χαλκιά και τον οργανισμό της ομάδας.

Ένα δημοσίευμα του goal.com έλεγε πως ο Κρέσιτς είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του Γιουρόπα Λιγκ. Με τον ΠΑΟΚ να παίζει άμυνα για σεμινάρια, ο ΠΑΟΚ δέχτηκε τρία γκολ σε όλα τα παιχνίδια των ομίλων. Εκεί, ο Κρέσιτς ήταν στον μέσο όρο του στο 0,5 γκολ ανά παιχνίδι. Αυτοί πήραν τη στατιστική και τον έβγαλαν κορυφαίο.

Δεν ήταν ένα θέμα το οποίο έγινε από ανθρώπους που παρακολουθούν τα παιχνίδια, που γνωρίζουν τον ΠΑΟΚ, που παρακολούθησαν τον Κρέσιτς. Στα έξι αυτά παιχνίδια, η στατιστική έλεγε Κρέσιτς προφανώς γιατί οι άλλες ομάδες που είχαν την ίδια αμυντική αποτελεσματικότητα, δεν χρησιμοποίησαν έναν τερματοφύλακα.

Ο κόσμος ξαφνικά, διαβάζει πως έχει τον καλύτερο τερματοφύλακα του Γιουρόπα Λιγκ και παίζει ο Χαλκιάς. Η μουρμούρα για τον Χαλκιά, σε αυτό το σημείο αρχίζει να απλώνεται. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί που δεν γουστάρουν τα μούτρα του, αρχίζουν να τον ξεσκίζουν και πάει λέγοντας. Ο κόσμος «τσιμπάει» και αμέσως μετά, αφού το κλίμα έχει δημιουργηθεί, εμφανίζεται ο τσάκαλος ο μάνατζερ του παίκτη.

Όχι ο Έλληνας, αλλά ο Κροάτης, με τον οποίο η συνεργασία του Κρέσιτς ξεκίνησε πρόσφατα. Δεν έχει δηλαδή προμήθεια από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Αρχίζει λοιπόν ο μάγκας να διοχετεύει προς τον Τύπο πως όπου να ναι έρχεται πρόταση από ξένη ομάδα για την αγορά του παίκτη.

«Θέλουν να τον πουλήσουν για αυτό έβαλαν τον άλλο» λένε στα ραδιόφωνα, χωρίς κανένας να απαντά στο εξής απλό ερώτημα. «Μα άμα θέλουν να τον πουλήσουν, δεν πρέπει να τον βάζουν να παίζει»;

Όταν κατάλαβαν πως το ερώτημα είναι εύκολο να απαντηθεί, άλλαξαν τροπάρι. «Τον πούλησαν 1,2εκατ. ευρώ και δεν μας το λένε».

Την ίδια στιγμή, ο Κροατικός Τύπος γράφει πως «Ο Φαν Γκάαλ ζήτησε τον Κρέσιτς». Το διαβάζεις και απορείς πως την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, δεν προσγειώθηκε μία σφαλιάρα από τον ουρανό σε αυτόν που έκανε κάτι τέτοιο.

Και όμως, το θέμα αναδημοσιεύτηκε στον Τύπο της χώρας μας, αλλά προσέξτε… ποτέ στον Γερμανικό. Οι άνθρωποι αν μη τι άλλο, φελλοί δεν είναι.

Ο Κρέσιτς και ο ατζέντης του, είπαν πολλές φορές στον Κωνσταντινίδη πως θα φέρουν πρόταση μέχρι το τέλος της περιόδου. Αλλά επί της ουσίας, αυτό που επιδίωκε ο ατζέντης του, ήταν μία αναπροσαρμογή του συμβολαίου, επέκταση της συνεργασίας και βέβαια, προμήθεια. Όπως γράφω παραπάνω, δεν παίρνει κάτι από την τρέχουσα συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον παίκτη.

Ο Χαλκιάς, βρίσκεται στη μέση, τρώει όλο το μπινελίκι και είναι αναγκασμένος να παίζει κάθε Κυριακή τρέμοντας πως θα κάνει το λάθος και θα τα ακούσει ακόμη μια φορά.

Και χωρίς να το θέλουν οι περισσότεροι, παίζουν το παιχνίδι του μάνατζερ του παίκτη, ο οποίος εννοείται πως δεν βρήκε πρόταση για τον Κροάτη και πιστεύω πως ούτε θα βρει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κλείνοντας, για να μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, αν ο Ζαγοράκης είχε πρόταση 1,2εκατ. ευρώ για τον Κρέσιτς, θα τον πήγαινε ο ίδιος στο αεροδρόμιο. Είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας, αλλά με 300 με 350 χιλιάρικα, βρίσκεις και καλύτερο.

Απλά ο κόσμος δεν γνωρίζει την αγορά, δεν γνωρίζει τα τρικ των μάνατζερ, δεν γνωρίζει τις ισορροπίες, δεν προσεγγίζει κυνικά το γιατί ένας προπονητής επιλέγει έναν παίκτη αντί ενός άλλου.

Ο κόσμος απλά συμπαθεί και αντιπαθεί, όμως στη περίπτωση του Χαλκιά και με την βοήθεια του Τύπου, λατρεύει να τον μισεί.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

8 σχόλια
 • petros Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 12:15 Συντάχθηκε από petros

  Δίκιο έχεις ρε Σταυράρα..δεν μπορουμε να σβήνουμε τον Χαλκια που έκανε τοσα τα τελευταία 3 χρόνια.Το μόνο αρνητικο είναι οταν δεν αποδιδει καλα δεν του τα ρίχνετε εσεις οι δημοσιογράφοι αλλα η Θυρα 4...

  Αληθευει οτι τα έχωσες σε εναν συνδεσμίτη που είπε την γνώμη του για τον Χαλκια,έκλαψα απο τα γέλια οταν το ακουσα Εισαι Θεός! καλα τους έκανες ολο μουρμουρα είναι και γνώμη έχουνε.

 • Stavros Kolkas Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 23:38 Συντάχθηκε από Stavros Kolkas

  Πρώτα απ όλα, να ξεκαθαρίσω πως λόγω τεχνικού προβλήματος, αρχικά μπήκε το μισό κείμενο.
  Δεύτερον, εγώ θεωρώ πως υπεύθυνος να αποφασίζει για το ποιος θα παίζει είναι ο προπονητής. Όποιος θεωρεί πως ο προπονητής επηρεάζεται από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, ειναι γιαλαντζί ΠΑΟΚτσής. Δεν ξέρει ποια ομάδα υποστηρίζει.
  Τρίτον: Δε κατηγορώ κανέναν δημοσιογράφο. Λέω απλά πως βγήκε το θεμα "καλύτερος τερματοφύλακας του Γιουρόπα Λιγκ". Είναι ωραίο για να το λανσάρουμε και να δώσουμε υπεραξία στον Κρέσιτς, αλλά δεν είναι η αλήθεια.
  Τέταρτον: Αν κάνει τερτίπια ο μάνατζερ, πρέπει να κατανοήσει πως εδώ δεν περνάνε.
  Κλείνοντας, θέλω να πω πως αυτή η κουβέντα κάνει μόνο κακό στην ομάδα, το ότι ασχολήθηκα έχει να κάνει με το ότι ο κόσμος έχει παραπληροφορηθεί από τους γνωστούς μυαλοπώλες των ραδιοφώνων και πως στην ουσία δεν υπάρχει κανένα θέμα.
  Σεβαστείτε τους παίκτες μας, για να σας σέβονται και αυτοί. Δείτε λίγο τι γίνεται στις άλλες ομάδες και θα καταλάβετε. Η εποχή είναι δύσκολη.

 • orf4 Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 21:56 Συντάχθηκε από orf4

  Μας τα έχετε κάνει τούμπανο με τον Κρέσιτς. Φτιάξτε μια ομάδα, πάρτε τον και βάλτε τον να παίζει. Αντί να ερωτευτείτε τον ΠΑΟΚ, ερωτεύεστε τον Κρέσιτς.

 • Nickgreek Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 21:10 Συντάχθηκε από Nickgreek

  Ακόμη και το οτι κάνει τερτίπια ο μανατζερ του κρεσιτς πάλι δεν αποδεικνύει οτι ο χαλκιας ειναι καλυτερος....Και πρέπει να κάτσει στο πάγκο

 • giannis Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 21:01 Συντάχθηκε από giannis

  Simfwnw me to prwto sxolio tou alex...

 • alex.79 Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 20:17 Συντάχθηκε από alex.79

  "δεχόταν 1,1 γκολ ανά παιχνίδι"

  "από το 1,1 ανά παιχνίδι πέφτει στο 0,7 με τον Χαλκιά"

  "Εκεί, ο Κρέσιτς ήταν στον μέσο όρο του στο 0,5 γκολ ανά παιχνίδι. Αυτοί πήραν τη στατιστική και τον έβγαλαν κορυφαίο."

  Γιατι εσυ στατιστική δεν πήρες και τον έβγαλες καλυτερο;
  δηλαδή θέλεις να μας πεισεις οτι η στατιστική μιλάει σωστα μόνο για τον Χαλκιά
  ο Γιακουμης και τα 150.000ε τι κάνουν;

 • http://southwestpaok.blogspot.com/ Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 20:06 Συντάχθηκε από http://southwestpaok.blogspot.com/

  Να τα δεχτώ αυτά που γράφεις Σταύρο. Το επιχείρημα περί στατιστικής είναι ακράδαντο. Όμως...Γιατί ο τερματοφύλακας της ομάδας μου(με το βαρύ βιογραφικό-ετών 37!!!), να μην κάθεται πάγκο στα πλαίσια ενός υποτυπώδους ροτέισον, ούτε σε έναν αγώνα και μετά από φανερές (ή όχι) γκέλες... ;
  -καλά μας πάει ως τώρα.θα ψαχνόμαστε το καλοκαίρι όμως-

 • stgiogr Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 20:00 Συντάχθηκε από stgiogr

  απο τη μια κατηγορεις τους δημοσιογραφους οτι βγαζουν τον κρεσιτς καλυτερο τερματοφυλακα του europa βασει των στατιστικων () ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΑΛΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ () ... Ωραια επιχειρηματα εχεις!

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.