Τελικά έχει εξήγηση η… μεταμόρφωση;

Δημοσίευση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 20.15

Κάποτε ίσως και να προκαλούσε έκπληξη το γεγονός. Κάποτε ίσως να προκαλούσε και απορίες. Ακόμα και οργή. Όμως, στον Παναθηναϊκό πια, όλο αυτό το σκηνικό, είναι τόσο γνώριμο και αναμενόμενο, που σε κανένα πλέον δεν προκαλεί την παραμικρή αίσθηση.

Η ξαφνική… ανάσταση του Παναθηναϊκού στην Κρήτη, καθώς και η… θεία φώτιση που έκανε τον προπονητή του να θυμηθεί συνταγές, πρόσωπα και τακτική που χρησιμοποιούσε πριν… κατέβουν ολοσχερώς οι διακόπτες σ’ αυτή την ομάδα και γίνει το «συν πέντε»… «μείον εφτά», δεν παιζόταν καν στο στοίχημα.

Ήταν τόσο σίγουρο ότι θα γίνει, όσο ακριβώς σίγουρο ήταν το 2008 ότι μετά τις ήττες και τις τριαρο-τεσσάρες από Ξάνθη και ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός θα πέταγε στα πλέι-οφ, όσο σίγουρο ήταν το αντίστοιχο φαινόμενο, σε μια σειρά κομβικές στιγμές της πορείας αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Θα μπορούσα να πω «γιατί τώρα μάγκες» ή «γιατί τώρα Ζεσουάλδο». Δεν θα πρόσθετα τίποτε που να μην ξέρει ή να μην ένοιωσε ο οποιοσδήποτε. Σ’ αυτόν τον σύλλογο, σ’ αυτή την ομάδα, ακόμα και οι τυφλοί έχουν… δει κι έχουν καταλάβει.

Και δυστυχώς τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο ακριβώς απλή είναι και η πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός που πέταγε στο πρώτο γύρο και κάλπαζε πέντε βαθμούς μπροστά για το πρωτάθλημα, ξαφνικά εγκατέλειψε πρόσωπα, τακτικές και λογικές, για να τις… ξαναθυμηθεί πάλι, αφού πια είχε χαθεί και τυπικά το πρωτάθλημα.

Τόσο απλά και τόσο αποκαλυπτικά.

Γιατί όποιος νομίζει ότι ξαφνικά μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ ήταν όλα τόσο φυσιολογικά ποδοσφαιρικά, καλά κάνει και το νομίζει. Μόνο που παραείναι πολλά ρε παιδιά.

Ο Μπουμσόνγκ ξαφνικά έγινε, καλά. Γιατί μόνο αυτό μπορώ να καταλάβω. Καθώς αν υιοθετήσω, την ελεεινή ράδιο αρβύλα και τα «ρεπορτάζ» που έλεγαν ότι ο Μπουμσόνγκ δεν παίζει επειδή είναι απλήρωτος, θα πρέπει να δεχθώ ότι ο Μπουμσόνγκ δεν έπαιζε γιατί φοβόταν για τα λεφτά του τόσο καιρό, αλλά… σιγουρεύτηκε ότι θα τα πάρει όταν διαλύθηκε ο Παναθηναϊκός μετά την Κυριακή το βράδυ κι έμεινε και χωρίς διοίκηση από την Παρασκευή και μετά. Κι αυτό επίσης όποιος θέλει να το πιστεύει και να του φαίνεται λογικό, ελεύθερος είναι να το κάνει.

Πάμε παρακάτω. Ο Νίνης επίσης, από εκεί που δεν κρινόταν ικανός να βοηθήσει έστω και είκοσι λεπτά στο ντέρμπι, από την Κυριακή και μετά ανακαλύψαμε ότι ήταν σε φουλ φόρμα και δυνάμεις και έτοιμος για ενδεκάδα.

Ο έρμος ο Κλέιτον που τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι, λες και… πλήρωνες για καιρό εκείνη την γκολάρα και την νίκη στα Γιάννινα., ενώ φώναζε η ενδεκάδα ότι ήθελε ένα παίκτη με ντρίμπλα και μπαλιά, ανακαλύφθηκαν και αυτού οι… ικανότητες αφού το συν πέντε έγινε μείον εφτά.

Ξαφνικά καταλάβαμε, ότι με 4-3-3 και Τοτσέ στην κορυφή δεν πας πουθενά και επιστρέψαμε ακριβώς στην διάταξη και τακτική που είχαμε στο καλό μας δίμηνο, με τον Νίνη σε ρόλο Κουίνσι και τον Κουίνσι σε ρόλο Λέτο. Μόνο που τόσο καιρό που το φωνάζαμε εδώ πέρα, η αντίδραση ήταν κάτι από την βρωμιά, την προστυχιά και την δυσωδία που εκφράστηκε και κάτω από το προηγούμενο άρθρο μου από τις ιντερνετικές στρατιές απονομής δικαιοσύνης. Προφανώς και εδώ, έπρεπε πρώτα να χάσουμε με κάτω τα χέρια και με τουρλουμπούκι ενδεκάδα και αλλαγές τρία σερί ντέρμπι και μετά να… παραδεχθούμε με τις επιλογές μας στο Ηράκλειο, ότι δίκιο είχαν όσοι έρμοι φώναζαν και τους βρίζαμε τόσο καιρό.

Ξαφνικά, πάνε τα πειράματα και με τους Μπιάρσμιρ και με τους Καντέ και με τους Μαρίνους και η τετράδα πίσω εμφανίστηκε μετά από μήνες στην μορφή των Βύντρα-Σαριέγκι - Μπουμσόνγκ - Σπυρόπουλου.

Ξαφνικά καταλάβαμε ότι ο Λάζαρος αποδίδει καλύτερα και χρειάζεται πιο πολύ στα πλάγια, αφού πρώτα χαραμίστηκε σε δυο ντέρμπι να παίζει… σέντερ φορ και μάλιστα με την πλάτη στους αντίπαλους αμυντικούς.

Ξαφνικά, επίσης, καταλάβαμε ακόμα και το ότι ο Ζέκα είναι απείρως καλύτερος σανοχτάρι παρά στα πλάγια και πάντως αυτή την φορά, δεν τον… τιμωρήσαμε, επειδή… έτρεχε όπως στα προηγούμενα ματς που τον κάναμε αλλαγή αφήνοντας επιδεικτικά τους πάσης φύσεως περιπατητές και τουρίστες με τις καλές άκρες στα ΜΜΕ και τους οργανωμένους στην ενδεκάδα.

Και πάνω απ’ όλα, ξαφνικά μπορέσαμε και… περάσαμε στην ομάδα σαν τακτική μέσα σε μια βδομάδας, ότι ποδόσφαιρο σημαίνει, τρέξιμο, πρεσάρισμα και ντρίμπλα.

Μέχρι και ο ίδιος ο Φερέιρα, έπρεπε να χάσουμε οριστικά το πρωτάθλημα, για να αφήσει τις κορόνες μια για τον πάγο, μια για την διαιτησία και μια για τις ομάδες που παίζουν αλλιώς με μας και αλλιώς με τον ΟΣΦΠ και να πει αυτό που πραγματικά συνέβαινε και ήταν αυτό που ο ίδιος είπε την Τρίτη, ότι το πρωτάθλημα το χάσαμε μόνοι μας και εξ αιτίας των προβλημάτων στην λειτουργία του συλλόγου σ’ όλα τα επίπεδα.

Κανονικά σε όλα αυτά τα ερωτήματα, απάντηση θα έπρεπε να δώσει η ίδια η ομάδα και οι άνθρωποί της. Αλλά δεν πρόκειται και δεν θα τους το ζητήσει και κανένας να το κάνουν φυσικά.

Απλά θα ακολουθήσει και κάτω απ’ αυτά ο συνήθης οχετός ύβρεων υπό μορφή σχολίων… ανώνυμων και αγανακτισμένων πολιτών. Και ειδικά αυτών που ξέρουν ότι είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ γι’ αυτό το φαινόμενο, ακριβώς γιατί το συντηρούν και το προστατεύουν, ακριβώς γιατί αφού έγινε η δουλίτσα και χάθηκε το πρωτάθλημα κανείς πλέον δεν… μπήκε στον κόπο να πιέσει την Φερέιρα για πρόσωπα και τακτικές στην ενδεκάδα και ο Πορτογάλος επέστρεψε σ’ αυτά που έκανε πριν λίγους μήνες και ακριβώς γιατί αυτοί ήταν που όσες φορές προειδοποιούσαμε και επισημαίναμε όλες αυτές τις ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες, την έπεφταν είτε ιντερνετικώς, είτε ακόμα και με… άλλες πιο αποδοτικές ίσως στα μάτια τους μορφές.

Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς όπως είπαμε και στην αρχή, κανένα δεν εξέπληξε αυτή η μεταμόρφωση και η ξαφνική αλλαγή σε πρόσωπα και τακτικές στην ενδεκάδα.

Το θέμα είναι ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να χαθεί και χάθηκε. Τα άλλα όλα είναι λεπτομέρειες. Πικρές βέβαια, που κι αυτές θέλουν τόλμη για να τις πει κάποιος εν γνώσει του ότι οι δήμιοι και πρωτεργάτες της διάλυσης αυτού του συλλόγου θα του την πέσουν και ως συνήθως χωρίς λέξη ή επιχειρήματα για την πραγματικότητα και τα γεγονότα, αλλά λεπτομέρειες.

Άλλωστε θα μπορούσε να είναι και πιο απλή η εξήγηση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έτσι στην Κρήτη, απλά γιατί… απελευθερώθηκε. Οπότε να ζητωκραυγάσουμε κιόλας.

ΥΓ 1: Η μέθοδος των αγανακτισμένων πολιτών, δεν είναι ούτε καινούργια ούτε χρησιμοποιείται πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό ή σε κάθε άποψη που αναφέρεται σ’ αυτόν όπως τα συγκεκριμένα άρθρα που διαβάζετε. Έστω και αν πια… έχει εκσυγχρονιστεί και διαδικτυακά. Έγιναν εγκλήματα σε βάρος χωρών και ανθρώπων στην παγκόσμια ιστορία, τα οποία στην πλειοψηφία τους στηρίχθηκαν στην… αυθόρμητη οργή των αγανακτισμένων πολιτών. Στήθηκαν γκιλοτίνες για αθώους, κλείστηκαν στις φυλακές εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά της γης για να… προστατευθούν οι… αγανακτισμένοι από την απειλή των… ανεπιθύμητων. Εγκαθιδρύθηκαν δικτατορίες και φασιστικά καθεστώτα, χρησιμοποιώντας… σαν μοχλό τους αγανακτισμένους πολίτες. Έγιναν γενοκτονίες για να ησυχάσει η… οργή των αγανακτισμένων πολιτών που ζητούσαν «καθαρό αίμα» και «άρειες φυλές». Και ειδικά η Ελλάδα από τα χρόνια της επανάστασης του 21, μέχρι την Κατοχή, του δοσίλογους, τα Δεκεμβριανά, τα Ιουλιανά και το Πολυτεχνείο, πάντα είχαν σαν φόντο την τραμπούκικη δράση των… αγανακτισμένων πολιτών.

Κοινό χαρακτηριστικό διαχρονικά και απανταχού της γης, το είδος των ανθρώπων απ’ όπου γινόταν η στρατολόγηση και η επιλογή αυτών των στρατιών.

Από ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, από στρώματα λούμπεν και τελειωμένα είτε για κοινωνικούς είτε για λόγους ουσιών και κυρίως με βασικό κριτήριο την απίστευτα χαμηλή στάθμη νοημοσύνης και δυνατότητας αντίληψης της πραγματικότητας. Ακριβώς για να είναι αδίστακτοι από την μια και για να μην έχουν καμιά αίσθηση ευθύνης και δισταγμούς για οτιδήποτε από την άλλη, καθώς στην πλειοψηφία τους δεν καταλάβαιναν κιόλας τι έκαναν και τι συνέπειες είχαν οι πράξεις τους.

ΥΓ2: Συνεχίστε ελεύθερα λοιπόν να στέλνετε υβριστικά και χυδαία μηνύματα. Άλλωστε και μόνο η φρασεολογία και ο ειρμός τους, είναι η καλύτερη απόδειξη των όσων είπαμε και παραπάνω.

ΥΓ3: Για κάποιους… φίλους εδώ πέρα. Ο Κατσουράνης μας τα έδειξε και πάλι. Κι αυτή τη φορά όντως. Μας… τα έδειξε πραγματικά. Με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί να το κάνει πρακτικά. Με το να μην παίζει. Μιλάμε και οι τυφλοί είδαν την διαφορά.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

36 σχόλια
 • πανος αθηνα Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 15:41 Συντάχθηκε από πανος αθηνα

  ΕΙΠΕΣ
  Το θέμα είναι ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να χαθεί και χάθηκε. Τα άλλα όλα είναι λεπτομέρειες.

  Πες μας και για την χρονια που τελευταια αγωνιστικη με την αεκ αν κερδιζαμε θα περναμε πρωταθλημα και με ισοπαλια 2οι και champios leauge λεφτα, οπως και για την χρονια 2006 - 2007 που 6 τελευταιες αγωνιστικες εκανε 6 γκελες και αλλες πολλες περιπτωσεις.

  Τοτε ηταν το θεμα οτι το πρωταθλημα επρεπε να χαθει η οχι;

  Πεσε την αληθεια αν μπορεις γιατι σιγουρα ξερεις

 • fotis13 Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 14:08 Συντάχθηκε από fotis13

  Άλλα παιχνίδια έβλεπες ρε Κώστα.
  Η ενδεκάδα που ο Παναθηναικός έπαιξε μπαλίτσα ήταν με Λέτο κορυφή Κουίνσι,Ζέκα στα άκρα.Κλέιτον πίσω από Λέτο.Κατσουράνη,Σιμάο στα χαφ.Μαρίνο,Μπουμσόνγκ,Σαριεγκι,Σπυρόπουλο στην άμυνα και Καπίνο τέρμα.Ποιον Βύντρα και Νίνη και Χριστοδουλόπουλο μας λες.Ο Νίνης και ο Χριστοδουλόπουλος όταν παίξαμε μπαλίτσα ήταν τραυματίες και ο Βύντρα έτρωγε πάγκο.

 • giannispatra Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 12:19 Συντάχθηκε από giannispatra

  Kώστα ἐπειδὴ εἶσαι παλιὸς καὶ ἀγαπᾶς ὄντως τὸν παναθηναικό καὶ ὄχι λὸγια τῆς καραβάνας , θὰ πρέπει νὰ μαζέψης ὄλους τούς σοβαροὐς παναθηναικοὺς δημοσιογράφους καὶ νὰ πείσεται ὄλους αὐτοὺς τοὺς ἄμυαλους όπαδοὺς μας ὄτι ἠ μόνη βιώσιμη λύση γιὰ τὴν ὀμάδα εἶναι μόνο οἰ βαδηνογιανναίοι καί εἰδικά τώρα σὲ αὐτες τὶς συνθήκες.
  Μετὰ νὰ συναντηθήτε μὲ τὸν τζίγκερ καὶ νὰ τὸν πείσετε νὰ έπιστρέψη τὸ γρηγορότερο διότι ή τζιγκερ ή τα τανκσ που ἔλεγαν παλιά.
  Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
  ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΣΕ ΣΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ.

 • giannispatra Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 20:19 Συντάχθηκε από giannispatra

  Nα εὐχόμασε ὁ γεραμπὴς νἀ φωτίση τοὺς Βαρδηνογιανναίους νἀ ξαναασχοληθοῦν μἐ τὸν παναθηναικὸ μπὰς καὶ ἠ ὀμάδα ξανανοικοκυρευτῆ
  Ὸσο γιὰ αὐτοὺς τοὒς Γιαλατζὴ Παικταράδες μπουνσογκ κατσουρ καντε σαριεγκι καὶ ὄλα τὰ μαζώματα τοῦ ἀντωνίου ἄς ξεκουμπιστοῦν ἐπι τέλους νὰ φύγουν

 • dio Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 17:18 Συντάχθηκε από dio

  τώρα κερνάει ο τσάκας, οι τα μοιράζεται τα σουβλάκια στι μεση? για τον τσάκα θα μας πεις και τίποτα οι αβαβά? αι σιχτίρ από δο τσάτσοι του παρκαδόρου.

 • lol Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 17:35 Συντάχθηκε από lol

  ρε φιλε εχεις καταντησει γραφικος με τον Κατσουρανη τι κολλημα ειναι αυτο μαζι του;Φετος ολη την χρονια ηταν για μενα απο τους καλυτερους του Παναθηναικου οταν δεν παιζει λειπει απο τον παο η δημιουργια η συνοχη τα παντα...Μας κουρασες πια με την αντιπαθεια σου για τον Κωστα..Ειναι ενας μεγαλος παικτης και δεν νοεις να το καταλαβεις..αν ηταν ο κατσουρ την κυριακη το σκορ δεν θα ηταν 1-0 αλλα 3-0 καταλαβες;Η μη καλη αγωνιστικη του κατασταση στοιχιζει στον παναθηναικο ειμαστε πολυ τυχεροι που τον εχουμε στην ομαδα μας!!

 • κορέα/εκουαντόρ Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 13:25 Συντάχθηκε από κορέα/εκουαντόρ

  Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ στον Παναθηνα'ι'κό είναι τόσο απλό, που πραγματικά πρέπει να καταβάλει κανένας μεγάλη προσπάθεια για να μην μπορεί να το κατανοήσει.
  Το πρόβλημα του Παναθηνα'ι'κού είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι τα τελευταία 16 χρόνια θα έπρεπε και μπορούσε να πάρει, με τις πολύ καλές ομάδες
  που είχε φτιάξει,βλέπε τις τρομερές πορείες στην ΕΥΡΩΠΗ, τα μισά τουλάχιστον πρωταθλήματα δηλαδή 8 και της ΕΠΙΤΡΑΠΗΚΕ να πάρει μόνο 2.
  Εάν ο Παναθηνα'ι'κός έπαιρνε λοιπόν αυτά τα πρωταθλήματα,ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ,
  αλλά που οι διάφορες ΠΑΡΑΓΚΕΣ του στέρησαν, σήμερα η ομάδα θα ήταν στο σημείο που της αρμόζει, δηλαδή ΠΡΩΤΗ σε Ελλάδα και Ευρώπη.
  Δεν θα αντιμετώπιζε κανένα οικονομικό πρόβλημα και από τα πρόσθετα έσοδα
  του τσάμπιονς λιγκ.
  Δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα σε διοικητικό επίπεδο,διότι
  κανένας δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει την παρουσία της οικογένειας.
  Δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα από τους δήθεν οργανωμένους,διότι αυτοί δε θα είχαν κανένα επιχείρημα.
  ΜΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΣ, ΔΙΟΤΙ
  ΟΛΟΙ
  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΠΑΤΕΡΙΚΗ
  ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΙ,
  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ,ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ,
  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ,
  ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ,
  (ΛΕΝΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)
  ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ,
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΣΦΠ.
  Εάν όλοι αυτοί, συν την ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ,
  1.έχουν αποδεχτεί για τον Παναθηνα'ι'κό το ρόλο του δεύτερου,
  2.έχουν αποδεχτεί ότι το ποδοσφαιρικό πεδίο θα άγεται και θα φέρεται για να ικανοποιούνται τα γούστα του ενός,
  3.έχουν αποδεχτεί ότι ο Παναθηνα'ι'κός θα συμμετέχει στα πρωταθλήματα για να τα διεκδικεί μέχρι ένα ορισμένο σημείο και μετά να πέφτουν οι διακόπτες,
  4.έχουν αποδεχτεί το ρόλο της νομιμοποίησης του ψευτοπρωταθλητή,
  ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ
  ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ,
  και κυρίως πρόβλημα δεν είναι αν έπαιζε ο Μαρίνος αντί του Βύντρα ή οι άλλες επιλογές του Φερέιρα.
  Πρόβλημα είναι όταν όλα ρίχνονται στους παίχτες και στον προπονητή,οι οποίοι έχουν τις ευθύνες τους,οι οποίες όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ και έτσι ηθελημένα ή άθελα βγαίνει λάδι παραμένοντας στο απυρόβλητο,πέρα από κάποιες τουφεκιές,αυτός που ενορχηστρώνει ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΉΝΙΟ και επωφελείται μόνιμα από αυτό.

 • giannispatra Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 13:17 Συντάχθηκε από giannispatra

  Oτι και να πειτε παιδια ο λογος που ο παναθηναικος ειχε τρεις ηττες συνεχομενες , ειναι οι παίκτες του
  Παικτες για μικρά πράγματα που στα κρισιμα κωλωνουν
  Πεντε βαθμους διαφορα ειχαν πριν ενα μηνα και τωρα ειναι 7 πισω
  Αυτο τα λεει ολα.
  Τι διοικητικα και ιστορίες μας λενε.
  Οταν υπαρχουν παικτες που τα χουνε βαρια θα την μεγαλωναν την διαφορα και δεν θα εχαναν απο ολους τους απελπισμενους λεβαδεια παοκ αεκ και με τον γαβρο αντε μια ισοπολια
  ΟΠΟΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ
  Με τον οφη που δεν υπηρχε αγχος πια το σκοτωσαν το θηριο
  ΑΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ
  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΚΤΩΝ.
  ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΓΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ .
  ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΙΚΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ.

 • giannispatra Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 13:16 Συντάχθηκε από giannispatra

  Oτι και να πειτε παιδια ο λογος που ο παναθηναικος ειχε τρεις ηττες συνεχομενες , ειναι οι παίκτες του
  Παικτες για μικρά πράγματα που στα κρισιμα κωλωνουν
  Πεντε βαθμους διαφορα ειχαν πριν ενα μηνα και τωρα ειναι 7 πισω
  Αυτο τα λεει ολα.
  Τι διοικητικα και ιστορίες μας λενε.
  Οταν υπαρχουν παικτες που τα χουνε βαρια θα την μεγαλωναν την διαφορα και δεν θα εχαναν απο ολους τους απελπισμενους λεβαδεια παοκ αεκ και με τον γαβρο αντε μια ισοπολια
  ΟΠΟΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ
  Με τον οφη που δεν υπηρχε αγχος πια το σκοτωσαν το θηριο
  ΑΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ
  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΚΤΩΝ.
  ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΓΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ .
  ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΙΚΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ.

 • GK Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 08:55 Συντάχθηκε από GK

  Βρε τα πολλά βιπεράκια με πράκτορες που διάβασες μικρός έχουν επηρεάσει τη ψυχοσύνθεσή σου. Οδηγείς ένα μεγάλο μέρος αγνών και αθώων οπαδών στον ψυχίατρο.Το καταλαβαίνεις ή όχι ? εσύ και το συνάφη σου έχετε τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια του Παναθηναικού.

 • jik Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 19:56 Συντάχθηκε από jik

  κωστα καποια στιγμη ωφειλεις να πεις ανοιχτα και να καταλαβουν ολοι για ριζουπολη ολιβαρεζ μορις 2008 2012 κτλ κτλ.λαμογια μακρια απο τον παο.ειμαστε πιο πολυ αυτοι που θελουμε την οικογενεια οι υπολοιποι που θελετε μουσια πουρα κ πρασινες..καρδιες..οψιμοι παναθηναικοι απλα πατε να ουμε στο λιμανι στο φιλο του φιλου σας μας καταστρεψατε..βαζεχα βαντσικ μπορελι εκι λουτσιαν μικλαντ μινχ σαραβακος τζακ μικαελσεν μανολο αλλα που να ξερετε εσεις...τωρα ελατε..

 • kl Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 18:10 Συντάχθηκε από kl

  Μου αρεσουν τελικα τα αρθρα σου.Ειδικα οταν βλεπω να σκουζουν τα παιδια του αντρεα απο κατω.Οχι βεβαια αυτα που εν αγνοια τους τρωνε τα παραμυθακι,αλλα τα αλλα,που παιρνουν μισθο κανονικοτατο.Ειναι τα ιδια που αλληλοσυγχαιρονται στο leoforos(οπου πια γιαννης κερναει,γιαννης πινει),αλλα δεν πολυπειθουν.Μου αρσει που καποτε οσα ελεγες,τα θεωρουσαμε επιστημονικη φαντασια.Αλλα το εργο επαναληφθηκε,και θυμαμαι σε αρθρο σου εδω,σε ανυποπτη στιγμη,να μιλας για τον κινδυνο να ξανασυμβουν περιεργα πραγματα.Εφτασαν ρε συ,αυτοι που θρηνουσαν γιατι δεν επαιρνε πρωταθλημα η ομαδα,τωρα να θεωρουν καλυτερη τη δ εθνικη.Μαλλον γιατι ετσι ο εθνοσωτηρας ανδρεας,θα την παρει τζαμπα.Ο αλλος εθνοσωτηρας,νικολαος,εχει λουφαξει,αφου διδασκοντας τα μυστικα στον βαγγελακη,ακουστηκαν κ τα 2 στρουμπουλα μωρα στις κασετες.Αλλα ξεχασα,εγω δεν εχω δικαιωμα να μιλαω,αφου μονο οι οργανωμενοι αγαπανε τις ομαδες.Με τη μικρη διαφορα,οτι εμεις,απο ανυστεροβουλη αγαπη,δωσαμε,δεν πηραμε.Αυτοι?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....

 • ΠΑΝΟΣ 1908 Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 17:51 Συντάχθηκε από ΠΑΝΟΣ 1908

  ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ...

  Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ...
  ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ...Η ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ...
  ΤΟ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ 1.000 ΑΤΟΜΑ...ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...

  ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ -ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΕ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ(ΑΦΟΥ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΤΙΠΟΤΕ) ΚΑΙ ΣΙΓΗ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΠΑΟ..

  Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ....ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

 • sergio13 Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 17:29 Συντάχθηκε από sergio13

  ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΕ Η΄ΜΗΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΑΝ ΜΙΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΗΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η΄ΜΙΛΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ Η΄ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ

 • alexakis Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 16:47 Συντάχθηκε από alexakis

  sosta ta les alla pali de les onomata kai katastaseis. asxeto, o ntermpetopoulos tha ta kataferei xanarthei o ten kate na doume prokopi?pos to kobeis?lol

 • vagelhs Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 15:15 Συντάχθηκε από vagelhs

  kala re seis me ton ofh pai3ate..oxi me ton olympiako..siga tin anastash

 • Αντωνιου Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 15:09 Συντάχθηκε από Αντωνιου

  ποια μεταμορφωση Γκοντζο παλι συνομωσιες?

  με εναν Οφη αδιαφορο επαιζε που θα κοιταξει το κυπελλο λες και κερδισε την Ρεαλ

 • Sira Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 14:15 Συντάχθηκε από Sira

  Η μια πλευρά βλέπει φαντάσματα με Γκόντζους-πράκτορες και τσιράκια του Τζίγκερ, αλλά και εσύ ρε Κώστα φαντάσματα. Τελικά, Τσάκες χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, με αισιοδοξία και καλή διάθεση. Μας έχει φάει η μίρλα και η φαγομάρα ... Ο ένας να βρίζει το Βύντρα και ο άλλος το Κατσουράνη.

 • yiannis82 Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 14:14 Συντάχθηκε από yiannis82

  Ρε πατε καλα ή το εχετε χασει.Μας φαταιει ο προπονητης και οι παικτες τωρα?Ποτε ο Τζιγγερ?Εδω ο αλλος ο Πανος1908 λεει για τον Νινη την στιγμη που ο Νινης ηταν τραυματιας.Ο μονος που φταιει ειστε ολοι εσεις που δηλητηριαζετε τον Παναθηναικο.Και φυσικα ποτε ο Τζιγγερ.

 • leone Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 13:44 Συντάχθηκε από leone

  δεν καταλαβαινω τι θελει να πει ο προβοκατορας Γκοτζος
  οτι δηλαδη κατσαν και χασανε οι παικτες για να στενοχωρησουν το αφεντικό του τον Βαρδινογιάννη;

«12»
Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.