Ρέκβιεμ για μια… χαμένη αγάπη

Δημοσίευση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 21.17

Λυπάμαι που σήμερα δεν μπορώ να πάρω μέρος στην… κουβέντα σας. Ή έστω στη κουβέντα που άνοιξε στον Παναθηναϊκό από το απόγευμα, μόλις άρχισαν να διαρρέουν οι πρώτες πληροφορίες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού. Λυπάμαι αλλά μετά από τόσο καιρό που επικοινωνούμε, έχω το δικαίωμα να λειτουργήσω και μια μέρα σαν άνθρωπος και όχι σαν επαγγελματίας που πρέπει να γράψω την άποψή μου για να βγάλω το μεροκάματο.

Μπορεί όποιος θέλει ελεύθερα. Να συνεχίσει και σήμερα να πλακώνεται, πάνω από το πτώμα του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Λες και έχει καμιά σημασία πια. Λες και το θέμα είναι σήμερα, ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο και ποιος φταίει ή δεν φταίει.

Δεν ξέρω πόσο καιρό έχετε να κλάψετε κάποιον δικό σας ή κάτι δικό σας που αγαπούσατε πολύ και χάθηκε, έστω και αν ήταν από καιρό… ανίατο και βάδιζε σε μην αναστρέψιμη πορεία.. Πιστέψτε με όμως, τις στιγμές αυτές δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς ούτε ευθύνες, ούτε δικαιώσεις, ούτε τίποτε. Τις στιγμές αυτές υπάρχει μόνο θλίψη. Θα έρθει και η σειρά για όλα αυτά. Έτσι κι αλλιώς τα έχει καταγράψει η ιστορία. Έτσι κι αλλιώς είναι τόσο βαθιά η αρρώστια, που δεν πρόκειται να περάσει πολύς καιρός πριν ξαναβουτήξουμε όλοι σ’ αυτό το γαϊτανάκι της μιζέριας και του παραλογισμού.

Όσοι από μας και από σας όμως, μεγαλώσαμε βήμα-βήμα με αυτή την ομάδα, για όσους από μας αυτή η ομάδα μπόρεσε και μπήκε… σφήνα στις ιδεολογίες μας, στους έρωτές μας, στις ζωές μας, στις προσωπικές μας στιγμές και έπιασε ένα κομματάκι του εαυτού και της καρδιάς μας, σήμερα δεν είναι μέρα ούτε για αναλύσεις ούτε για τίποτε. Άλλωστε είναι τόσο άτιμη η καθημερινότητα, που θέλουμε δεν θέλουμε όπως είπα και παραπάνω, θα μιλήσουμε και για όλα αυτά και σύντομα μάλιστα.
Μόνο που συγχωρέστε με, δεν μπορώ να το κάνω σήμερα.

Θα ήταν σαν να πέταγα όλα όσα έζησα με αυτή την ομάδα σαράντα χρόνια σχεδόν τώρα. Στην υπηρεσία ενός άρθρου, ενός προσώπου που πιθανόν να συμφωνούσα μαζί του και έπρεπε να αραδιάσω επιχειρήματα γιατί είχε δίκιο ή γιατί δεν φταίει, ενός προσώπου που πιθανόν να διαφωνούσα μαζί του και έπρεπε αντίστοιχα να βρω επιχειρήματα γιατί για όλα φταίει αυτός, μιας σκοπιμότητας και μιας προσωπικής και εγωιστικής «δικαίωσης» για τις εξελίξεις,.
Θα ήταν σαν να πρόδιδα τον ποδαρόδρομο από του Ζωγράφου στην Λεωφόρο πιτσιρικάς, τις χαμένες εξεταστικές όποτε έπεφταν πάνω σε ματς του Παναθηναϊκού σαν φοιτητής, την κάθε γωνία της Ευρώπης και τους ναούς του ποδοσφαίρου που περπάτησα μ’ αυτή την ομάδα αργότερα σαν «επαγγελματίας», όταν η ζωή μου έκανε την χάρη να κάνω το χόμπι και την αγάπη μου επάγγελμα.

Θα είναι σαν να πρόδιδα τον μεγάλο μου γιο που τον έπαιρνα πέντε χρονών και τον πέρναγα απ’ τα δακρυγόνα πίσω από την «13» για να φτάσουμε στα δημοσιογραφικά, με την βοήθεια του Καλτσά, του Ψαρέα και του Κανέλου πιο μικρού τότε αλλά πάντα μέσα σ’ όλα.
Θα ήταν σαν να έλεγα στον μικρό μου γιο, ότι άδικα ζήτησε από τον νονό του σαν μοναδικό δώρο από τα τέσσερά του, τα σεντόνια και το πάπλωμα του Παναθηναϊκού για το κρεβατάκι του.

Θα ήταν σαν να μην είδα ποτέ τον Τάκη Οικονομόπουλο να πέφτει δακρυσμένος πάνω μου όταν έκανε ο Βαζέχα το 0-1 στο Άμστερνταμ
Σαν να μην πλακώθηκα ποτέ με την μισή «12», όταν ο Αντρεούτσι μας τα έδειξε γιατί τον μουτζώναμε όταν έβαλε γκολ με το τριφύλλι στο στήθος και εγώ πνεύμα αντίδρασης από τότε, έλεγα καλά μας έκανε αφού τον μουντζώναμε..

Σαν να μην γύρισα ποτέ αγκομαχώντας με τα κιλά μου από το τρέξιμο, τότε από το Μουσείο μέχρι τον Ηλεκτρικό, όταν βγήκε και το ηρωϊκό τραγουδάκι… το μόνο που θυμάμαι από παιδί μικρό.

Δεν γίνεται μάγκες όλα αυτά να τα πετάξω έτσι και να τα τυλίξω σε μια κόλα επιχειρήματα για όσα έγιναν σήμερα. Δεν γίνεται.
Και λυπάμαι αν σήμερα διψάγατε και πάλι για αίμα, αλλά ψάξτε το αλλού.

Κι όχι γιατί σήμερα πέθανε ή διαλύθηκε ο Παναθηναϊκός. Δεν πέθανε ούτε διαλύθηκε σήμερα ο Παναθηναϊκός μάγκες. Σήμερα απλά το καρκίνωμα σάπισε και έγινε πιο αισθητή η δυσοσμία του. Ο Παναθηναϊκός βάδιζε εδώ και καιρό χωρίς φρένα σ’ αυτή την κατάληξη.

Απλά αυτό το κομμάτι της ζωής του καθενός μας, ήταν τόσο όμορφο με τις χαρές και τις λύπες του, που σίγουρα θα μας λείψει. Και θα μας λείψει, ακριβώς γιατί ζήσαμε τόσα πολλά μ’ αυτό. Γιατί ο Παναθηναϊκός, ούτε πριν τρία χρόνια γεννήθηκε, ούτε ήταν ποτέ οι μέτοχοι, οι παίκτες, οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι, οι παράγοντες, οι οργανωμένοι και οι επώνυμοι.

Όλοι αυτοί, απλά άλλος λίγο και άλλος πολύ, κατάφεραν και πήραν λίγη ή πολλή λάμψη απ’ την άπλετη που έβγαινε πηγαία απ’ αυτόν τον σύλλογο, λίγη ή πολλή από την τεράστια δύναμη που ανέδιδε, .λίγα ή πολλά χρήματα απ’ όσα αμύθητα πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια απ’ αυτόν.

Κι αυτό έγινε, ακριβώς γιατί ο Παναθηναϊκός σαν μέγεθος και σαν ιστορία, ήταν και θα είναι πάντα, απείρως πιο λαμπερός, πιο δυνατός και πιο πλούσιος, απ’ όλους όσους πέρασαν στην διάρκεια των εκατό και πλέον χρόνων απ’ αυτόν.

Το ότι σήμερα φτάσαμε να συζητάμε όσα συζητάμε, είναι μια θλιβερή κατάληξη, που όχι απλά θα καταγράψει η ιστορία, αλλά θα καταλάβουν σύντομα όλοι τους δολοφόνους και τους επίδοξους νεκροθάφτες αυτής της τεράστιας υπόθεσης που λέγεται Παναθηναϊκός.

Μόνο που νάστε σίγουροι, το φινάλε δεν θα είναι αυτό. Ο Παναθηναϊκός ακριβώς επειδή είναι εκατομμύρια καρδιές, αλλά καρδιές πραγματικές και όχι από… σελοφάν για περιτύλιγμα… υποτιμημένων μετοχών, θα βρει ξανά τον δρόμο του.

Θα έρθουν πάλι μέρες, που οι λέξεις «χρεοκοπία», «αδειοδότηση», «δάνεια», «χρέη» και λοιπά, θα μοιάζουν μακρινές αναμνήσεις. Θα σηκώσουμε και πάλι κούπες αμέτρητες σ’ όλα τα σπορ. Θα περπατήσουμε και πάλι περήφανοι σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Θα βρεθούν και ίσως και σύντομα άνθρωποι σοβαροί και ικανοί, να πάρουν τις τύχες του συλλόγου αυτού στα χέρια τους.

Μόνο που για να έρθει κάποτε ξανά αυτή μέρα, θα χρειαστεί πραγματικά πολλή δουλειά και μπόλικη αγάπη. Και ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι το πώς και το γιατί φτάσαμε ως εδώ. Αλλά αυτή είναι κουβέντα για πιο ψύχραιμες και «κρύες» μέρες. Κι όχι για σήμερα.

Σήμερα, απλά τρία πραγματάκια θυμηθείτε για φινάλε (όσοι τα τραγουδούσατε και τα εννοούσατε).

Εγώ θα σ’ αγαπώ και μην σε νοιάζει.
Στις χαρές και τις λύπες μαζί.
Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ.
Α, και κάτι ακόμα.
Το μόνο που θυμάμαι από παιδί μικρό…

ΥΓ Φυσικά και μπορείτε να στείλετε ότι μήνυμα γουστάρετε από κάτω. Όπως πάντα άλλωστε. Μόνο αν θέλετε, μην προσθέσετε και άλλη δυσωδία και αρρώστια. Έστω για μια μέρα. Έτσι. Τιμής ένεκεν στον διαχρονικά πιο μεγάλο και ιστορικό σύλλογο αυτής της χώρας. Από… αύριο, ελεύθερα. Ότι τραβάει η ψυχή σας. Άλλωστε ούτε κι εγώ, ούτε φαντάζομαι και κανείς άλλος, έχει την αυταπάτη, ότι αυτή η αρρώστια και αυτοί που έφεραν τον Παναθηναϊκό σ’ αυτό το σημείο, θα καταθέσουν τόσο εύκολα τα… όπλα. Δυστυχώς.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

48 σχόλια
 • pater Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 18:16 Συντάχθηκε από pater

  silogos megalos gen iparxi alos den iparxi alos pio dinamikos..... Elpizo oloi oi "panathinaikoi" poy einai metoxi auti ti stigmi na pisteboyn ston "ΥΜΝΟ ΜΑΣ".(Π=πιστι Α=αγαπη Ο=ομονια).

 • ΓΙΑΝΝΗΣ pala Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 10:01 Συντάχθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ pala

  κωστα τα βλεππεισ..τα γαιδουρια δεν γονοντε κοπαδι.συνεχισε.εστω λιγοι,θα μα στε μαζι σου

 • Prasinos agwnistis Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 08:32 Συντάχθηκε από Prasinos agwnistis

  Κώστα Γκότζο, ΨΕΥΤΗ και ΥΠΟΚΡΙΤΗ, τα κατάφερες τελικά να λοβοτομήσεις τη μεγάλη μάζα. Μαγκιά σου. Ήταν δύσκολο το έργο σου, έστω κι αν οι περισσότεροι ήταν ούτως ή άλλως πρόβατα. Μας έκανες όμως ένα μεγάλο καλό. Πλέον ξέρουμε ποιοι είμαστε. Όχι τόσο πολλοί ίσως, αρκετοί όμως. Όσοι πρέπει. Και οι πραγματικοί Παναθηναϊκοί που έχουν μείνει θα σε θυμούνται για πάντα σαν εχθρό τον Παναθηναϊκού και τον άνθρωπο που μαζί με το αφεντικό του και τους ομοίους του, απαξίωσαν τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Τα κροκοδείλια δάκρυα κράτα τα να τα λέτε μεταξύ σας. Αν πάντως κάποια στιγμή νιώσεις όντως ένα συναίσθημα να σε πνίγει, τότε το μόνο που θα μπορείς να κάνεις θα είναι να ζητήσεις μια συγνώμη για τα εγκλήματα που έχεις κάνει. Να ξέρεις όμως πως δεν θα την δεχτεί κανείς.

  Αυτό ίσως δεν έχει νόημα να γραφτεί. Ούτως ή άλλως, όσοι είναι σε θέση να το καταλάβουν, το έχουν καταλάβει ήδη. Οι υπόλοιποι είναι καμμένο χαρτί. Αλλά έτσι για την ιστορία, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που ανέκαθεν πολεμούσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, πλέον τα τελευταία χρόνια έχει βάλει ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ την πλήρη διάλυση του συλλόγου. Πάντα σε πλήρη συνεργασία με τις εκάστωτε διοικήσεις του Γαύρου, με την αμέριστη βοήθεια της Πολιτέιας (νομοσχέδια, υπουργοί, αστυνομία), των δικαστών και των ποδοσφαιρικών Αρχών (ΕΠΟ, Super league), με όλους του αντι-Παναθηναικούς με τους οποίους γέμιζε όποτε μπορούσε την ΠΑΕ και με μεγάλο όπλο την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Γιατί? Γιατί εκείνη η 13η Απριλίου πόνεσε πολύ κόσμο (ναι Κωστάκη, τότε με τους 8.000 λέω...). Και για κάποια άλλα πράγματα που έχουν ακουστεί. Αυτοί λοιπόν, και μόνο αυτοί, είναι οι υπεύθυνοι για την τωρινή κατάσταση. Αυτό που ίσως δεν έχουν καταλάβει, είναι πως όσο υπάρχουν αγνοί Παναθηναϊκοί (και υπάρχουν ακόμα τέτοιοι), ο Παναθηναϊκός δεν θα πεθάνει ποτέ. Άρα κύριοι Βαρδινογιάννηδες, για να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας, πρέπει να μας σκοτώσετε όλους, έναν προς έναν. Και επειδή τόσο ικανούς δεν σας έχω, είστε καταδικασμένοι να αποτύχετε. Ο Παναθηναϊκός μας θα ελευθερωθεί. Είναι δεδομένο αυτό. Και αν κρίνω από τη μανία τους για άμεσα αποτελέσματα, αυτό δεν θα αργήσει να γίνει. Το ερώτημα είναι πόσο κακό θα έχουν προξενήσει ακόμα μέχρι τότε.

  Λοβοτομημένοι βάζελοι, έχετε κάποια ελαφρυντικά. Δύσκολους καιρούς περνάμε, καθαρή εφημερίδα δεν υπήρχε, πανηγυρτζίδες είστε εξάλου και αρκείστε στους μεγάλους τίτλους των πρωτοσέλιδων. Όμως όλα τα γεγονότα ήταν πάντα εκεί μπροστά σας. Τα ξέρατε, ή έστω ήταν πολύ εύκολο να τα μάθετε. Αλλά και πάλι εσείς πιστεύατε τα πρωτοσέλιδα, και όχι την καρδια και το μυαλό σας. Κάποτε πίστευα πως υπάρχει ελπίδα για σας, πλέον όχι. Προδώσατε αυτό που λέτε πως αγαπάτε και γίνατε κι εσείς συμμέτοχοι. Μπόρει κάποιοι από σας να ήστασταν εκεί τότε, την 13η Απριλίου, αλλά και εσείς λοβοτομηθήκατε. Οικογένεια με σας δεν είμαι. Και ντρέπομαι που στις επόμενες κούπες που δεδομένα θα πάρει η ομάδα, θα σας έχω πάλι δίπλα μου. Ντρέπομαι που άνθρωποι τόσο μικρόψυχοι υποστηρίζουν έναν τόσο μεγαλειώδη σύλλογο. Εξάλου η ωραία μπαλίτσα σας νιάζει μόνο, οπότε κάντε μια χάρη και σε μας και σε σας, και πηγαίντε να υποστηρίξετε την μπάρτσα της Ελλάδας. Έτσι δεν έλεγαν τα πρωτοσέλιδα? Ε δεν μπορεί, θα το πιστέψατε. Δεν υπάρχει επιστροφή πλέον για σας.

  Μάγκα Ανδρέα Βγενόπουλε, είσα ο μόνος, πέρα από τον κόσμο, που πολέμησε το κατεστημένο. Ένα τέτοιο πανίσχυρο κατεστημένο. Κάποτε μας έδωσες όραμα. Στη συνέχεια αγωνίστηκες για να τους ρίξεις, και συνεχίζεις ακόμα. Αυτοί θα πέσουν, ο πόλεμος θα κερδηθεί, ότι κι αν χρειαστεί να γίνει. Το Τριφύλλι θα ανθίσει ξανά. Κι ακόμα κι αν δεν είσαι μαζί μας τότε στη νέα σελίδα, θα σε θυμόμαστε για πάντα σαν τον άνθρωπο που τους πολέμησε και μας βοήθησε τόσο πολύ στον ιερό μας πόλεμο. Όπως θα θυμόμαστε για πάντα τον καπετάνιο, τον πραγματικό καπετάνιο, το Νικόλα Πατέρα.

  Κάποιοι παίζουν κάθε μέρα το κεφάλι τους κορώνα γράμματα. Το τι έχει τραβήξει σε προσωπικό επίπεδο τόσος και τόσος κόσμος στο όνομα του ελεύθερου Παναθηναϊκου δεν είναι ανάγκη να γραφτεί από εδώ. Μην πτοείστε αδέρφια, μην σας παίρνει από κάτω. Στο τέλος θα νικήσουμε, είναι δεδομέμο.

  Πάμε σας άλλοτε, πάμε σαν πάντοτε!


  Αφιερωμένο...

 • Kerkyra13 Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 04:34 Συντάχθηκε από Kerkyra13

  Kwstas Gkontzos=o megalyteros dosilogos dhmosiografos tou Panathinaikou dithen pou exei yparksei pote.aiwnia pisth ston Vardinogiannh,misos se opoion elege kati kako gia ayton eite thn thyra 13 eite ton Vgenopoulo eite ton theo to idio.dystyxws gia sena kapoio den tha ksexasoume pote to rolo pou epaizes.to nou sou...

 • cisse13 Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 02:28 Συντάχθηκε από cisse13

  ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΟ!! ΖΗΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ... ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ!!!ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ... ΟΥΤΕ Ο ΓΚΟΝΤΖΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ, ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ...

 • george13 Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 00:22 Συντάχθηκε από george13

  ΠΑΝΑΘΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

 • ar13ab Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 23:57 Συντάχθηκε από ar13ab

  Ναι σίγουρα, αφού φροντίσατε να διαλυσετε κάθε προσπάθεια τώρα το παίζεις και χαροκαμμενη χήρα , μου γράφεις και συνθήματα.Θελει η π... να κρυφτεί και η χαρά δε την αφήνει.Εννοια σου και δε θα ξεχάσουμε ποτε ούτε εσένα ούτε τον ανίκανο παρκαδορο

 • STAVROS 13 Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 21:57 Συντάχθηκε από STAVROS 13

  ΠΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!ΞΥΠΝΑΤΕ.........

 • giannispatra Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 21:51 Συντάχθηκε από giannispatra

  O ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΙ ΦΕΥΤΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΤΕΡΑ .

  Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ
  ΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.
  Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ΄

 • We need to talk about Gkotzos Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 19:29 Συντάχθηκε από We need to talk about Gkotzos

  Ναι ναι απλός αρθρογράφος είναι ο Γκόντζος και οι πραγματικοί υπαίτιοι είναι άλλοι. Στραβοί, κουφοί και ηλίθιοι είμαστε. Ρε δε μας παρατάτε.

  Γκότζο τελικά ο Πατέρας κακοδιαχειρίστηκε ή όχι; Ε ρε κωλοτούμπες...

  Να σου πω, τώρα που θα διαλυθεί η ΠΑΕ (αν διαλυθεί κιόλας, μια και δεν είναι να σας πιστεύει κανείς, για καλό ή για κακό, με τόσα που είδαμε και ακούσαμε τόσα χρόνια) και θα στερέψει η κάνουλα με το μηνιάτικο, μια συμβουλή: να πάρεις όλα αυτά τα σχόλια από τα άρθρα που έχεις γράψει εδώ πέρα και να μαζέψεις όλες τις ενοχλητικές ερωτησούλες που εγείραμε όλοι κατά καιρούς και να τις απαντήσεις, μία μία. Θα σου βγάλουνε 5-6 άρθρα σίγουρα, με "εεε, κοίτα να δεις...", τα "και πού να ξέρω εγώ" και τα "ναι αλλά, εεε...". Ξέρω, είναι πολύ βολικότερο να τις αγνοείς και να προσποιούμαστε όλοι ότι δεν υπάρχουν, αλλά ρε συ δεν θα έχεις λόγο ύπαρξης άμα δεν έχεις κάτι να γράφεις.
  Μου γυρεύεις και αξιοπιστία κακομοίρη. Σε ρωτάνε ευθέως και κάνεις το κορόιδο. Γελάει ο κόσμος.

 • ms13 Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 16:23 Συντάχθηκε από ms13

  Θ.Γ. :«Έχω βάλει λεφτά και είμαι εδώ. Δεν φεύγω, όπως κάνουν άλλοι, ούτε παίρνω πίσω τα λεφτά μου. Και ο μεγαλομέτοχος που είναι;»

  Κ.Ελ. :«Όταν έβαζε τα λεφτά του ο Βαρδινογιάννης ήταν καλά; Μην ξεχνάμε την προσφορά»

  Θ.Γ. :«Ο Βαρδινογιάννης τα λεφτά του τα έβαζε στην επιχείρησή του. Ήταν υποχρεωμένος να το κάνει και το έκανε».
  Τι να τρέχει τυφώνα ακόμα δεν κατάλαβες τι τρέχει....να διαλυθει ο Παναθηναικος θελουνε


  Τζήμας: «Ντρέπομαι που είμαι Παναθηναϊκός. Αυτά που έζησαν τα παιδιά μας την Κυριακή είναι απίστευτα».

  Θ.Γ. :«Ποιος είσαι εσύ ρε που ντρέπεσαι; Τι έχεις προσφέρει στην ομάδα; Εμείς έχουμε ματώσει και είμαστε εδώ. Δεν την κοπανάμε σαν τα ποντίκια».

  Β.Κ. :«Τι έχεις κάνει εσύ για τον Παναθηναϊκό και λες ότι ντρέπεσαι;»

  Θ.Γ. :«Τόσες παραιτήσεις μαζί, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Κάτι τρέχει εδώ»

 • α Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 16:05 Συντάχθηκε από α

  Πως επιβιωνει η εφημερίδα σου με 700 φυλλα;

 • Ηλιας απο Αστορια Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 15:37 Συντάχθηκε από Ηλιας απο Αστορια

  Δεν ξερω γιατι τα βαζετε με τον κωστα, λες και αυτος φταιει που καταντησαν τον ΠΑΟ εδω που εφτασε. Ο Κωστας ειναι απλα δημοσιογραφος και γραφει τα γεγονοτα και την γνωμη του για αυτα που εγιναν και γινονται στην ομαδα. Αλλοι εφτασαν τον συλλογο εδω που εφτασε και πρωτος απο ολους ο "ΠΕΚ" που μας φουσκωσε τα μυαλα με αερα κοπανιστο και ολο μπαινοβγαινει στο συλλογο και τα κανει μπαχαλο. Τοσο μπαχαλο κανενας αλλος δεν καταφερε να τα κανει οσο αυτος. Αντι να απαντατε στους Ολυμπιακους οτι αυτοι φταινε και την καταντια οχι μονο του ΠΑο και της ΑΕκ αλλα ολου του ελληνικου ποδοσφαιρου, μονο και μονο για να παιρνει ο θρηνος τα πετσινα πρωταθληματα στην σειρα, που ακουστηκε 14-2 στην σειρα, ολοι θα ειχανε κοματι απο την πιτα της ευρωπης. Και τωρα βγαινουνε και θριαμβολογουνε οτι κοκκαλης και Μαρινακης ελιωσαν ΠΑΟ και ΑΕΚ. Μακαρι να μας λιωσουνε αλλα μετα θα παιζουνε μονοι τους . Και να δουμε τι αξια θα εχουνε και που θα πανε στην ευρωπη, με 9/11 στην ενδεκαδα του ξενους παιχτες. Αφηστε πλεον τον Κωστα ησυχο και στον πονο τους οπως ολους μας ποναει η καταντια της ομαδας μας αλλα και της ΑΕΚ και ολων των ομαδων που εχουνε φτασει στο ιδιο σημειο. Ποσες φορες ο Κωστας τα εχει πει για τα πετσινα πρωταθληματα του θρυλου και τις κοκκινες παραγκες. Ε οχι και να τον κατηγορειται και για αυτο. Αμαν ποια.

 • ms13 Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 15:34 Συντάχθηκε από ms13

  Σχολή δημιούργησες συμφωνα με τον Βέργη...όλοι εναντιον σου τελικά και εσυ ο τζιγγερ στον αγώνα για την Πανάθα?

  Οι «γκοντζοι» Τζίγγερ και Βγενόπουλου.

  Με τρώει το χέρι μου καιρό να το γράψω. Ε, πλέον δεν γίνεται. Χρόνια ολόκληρα -σε προσωπικό επίπεδο αλλά και συνολικά εδώ στο «Goal»- πάλεψα (παλέψαμε) να ανατρέψουμε το καθεστώς του «Γκοντζισμού». Αυτό, δηλαδή, που ΕΠΕΤΡΕΨΕ ο Τζίγγερ να γιγαντωθεί, να ξεσκίζει και να ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ -μέσω και του επαίσχυντου μίντιαγουοτς της ΠΑΕ ΠΑΟ- δημοσιογράφους, εφημερίδες, όσους διαφωνούσαν τέλος πάντων με την «πτώχευση» της τότε διοίκησης. Πολλοί εξ ημών δεχθήκαμε απίστευτο προσωπικό και επαγγελματικό πόλεμο. Αλλά στα... παλιά μας υποδήματα.

  Τους... διασκεδάσαμε και στο τέλος εμείς σταθήκαμε όρθιοι. Εδώ και πολύ καιρό η νοοτροπία του «δημοσιογραφικού Γκοντζισμού» έχει μπολιαστεί στην... άλλη πλευρά, με νέα ονόματα αλλά μεθόδους που ομοιάζουν. Παπαγάλοι υπέρ Βγενόπουλου στοχοποιούν δημοσιογράφους και εφημερίδες που... τολμάνε να γράψουν τα αυτονόητα. Με την ΙΔΙΑ ακριβώς μεθοδολογία. Σχολή κανονική. Να τους πω λοιπόν στα μούτρα, όπως το έλεγα και τότε: δεν υπάρχουν καλοί και κακοί τσάτσοι. Υπάρχουν τσάτσοι και δημοσιογράφοι. Γκέγκε; ΥΓ.: Παρακαλώ, σήμερα να συντονιστείτε «Γκόντζοι» και... «αντι-Γκοντζάκια» στις εναντίον μου ύβρεις. Στοιχηθείτε!

 • Σ. Νίνης Ιτέα Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 15:27 Συντάχθηκε από Σ. Νίνης Ιτέα

  Θα πω τη γνώμη μου (που πιστεύω ΔΕΝ θα αρέσει σε πολλούς). Όσο ήταν ο Τζίγγερ στη διοίκηση όλα ήταν καλά. Από τότε που έκανε έσβησε τις μετοχές του η ομάδα κατρακύλαγε όλο και περισσότερο. Ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος (τους οποίους αποθεώνετε) σπαταλούσαν τα λεφτά από δω κι από κει και μόλις ήρθαν οι πρώτες δυσκολίες εγκατέλειψαν. Ο Βαρδινογιάννης (τον οποίο βρίζετε) κρατούσε την ομάδα...Συγγνώμη αλλά πιστεύω πως αυτή είναι η αλήθεια...

  Υ.Γ. Δεν είμαι τζιγγερικός, ούτε αντι-τζιγγερικός. Είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

 • Sir_13 Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 15:24 Συντάχθηκε από Sir_13

  Αχ αθανατη ελληνικη "λεβεντια" !! Με το που γινει κατι αμεσως ψαχνουμε να βρουμε ενα φταιχτη να του τα φορτωσουμε ολα και τη μουρη μας δεν τη κοιταμε ποτε στον καθρεφτη.
  Καποιοι βρηκαν τον τζιγκερ και εχουν κολλησει εκει και δεν δεχονται κουβεντα οτι φταιει καποιος αλλος
  Αλλοι αντιστοιχα βρηκαν το βγενο.Αλλοι τον ενα ,αλλοι τον αλλο...ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ομως να πει...φταιω κ εγω ρε παιδια! ΦΤΑΙΩ Κ ΕΓΩ !
  Οσο συνεχιζουμε την κοντρα και δεν τα βρισκουμε μεταξυ μας,οσο δε θαβουμε το τσεκουρι του πολεμου και ο κανονικος Αμπραμοβιτς να ερθει εδω,με το που δει την αρρωστη κατασταση που επικρατει,με το που δει τη διχονοια,με το που καταλαβει οτι στην πρωτη στραβη θα τρωει βρισιμο και πολεμο θα σηκωθει και θα φυγει.
  Αν θελετε να βρισετε καποιον που ο ΠΑΟ δεν εχει διαδοχη κατασταση,ξεκινηστε απο τον εαυτο σας.Σε αυτη τη χωρα ολα τα περιμενουμε απο καποιον ενω εμεις καθομαστε αναπαυτικα στον καναπε και κρινουμε κοσμο και κοσμακη.Δεν ειδα κανενα να διαμαρτυρεται εξω απο την ΕΠΟ ή τη σουπερ λιγκ για τις κατα καιρους περιεργες αποφασεις.Δεν ειδα κανενα να αποδοκιμασει εξω απο την ΚΕΔ τα μαγειρεματα της.Ολοι περιμενουμε καποιον αλλο να το κανει και αμα δεν το κανει τον βριζουμε κιολας.
  Αλλα τι περιμενεις.Οντως το ποδοσφαιρο ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας....

 • koni-an Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 15:06 Συντάχθηκε από koni-an

  Δυστυχώς δεν μπορώ να σχολιάσω τα καλαψιάρικα και νοσταλγικά λόγια κάποιου που τόσα χρόνια έκανε προπαγάνδα και πληρώνεται γι αυτό (μέσω των άρθρων του σε οπαδική εφημερίδα...)
  Είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και όχι υπάλληλος... πάω γήπεδο γιατί αυτή είναι η μόνη ΚΑΨΟΥΡΑ που έχω στη ζωή μου, δεν πάω γήπεδο για να παρατηρήσω τις κινήσεις του καθενός, να τις ρουφιανέψω και μετά να πληρωθώ ως υπάλληλος για να τις καταγράψω με όποιον τρόπο θέλω...
  Αυτά τα γράφει ένας φίλος της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα... που κάθεται σε κάθε αγώνα κάπου εκεί στην 10Α για τη μεγάλη του αγάπη... (όποτε δεν παίζουμε κεκλισμένων των θυρών λόγω των στημένων επεισοδίων που κάνουν οι καλοπληρωμένοι ΄΄επιστήμονές΄΄ μας...)
  Ελπιζω να περαστεί από τη λογοκρισία

 • Αλκιβιάδης Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 15:05 Συντάχθηκε από Αλκιβιάδης  Τιμή μετοχής ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0,30 ευρώ!!!!

  Χωρίς σχόλιο!!

 • takis82 Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 14:22 Συντάχθηκε από takis82

  ΜΑΓΚΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΞΑΝΑ, ΜΟΛΙΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ... ΤΟΥ ΜΑΖΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΜΕΧΡΗ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΑΝ ΤΟΥ ΓΚΟΝΤΖΟΥ.

 • themis65 Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 14:02 Συντάχθηκε από themis65

  Εύχομαι το καρκίνωμα της Θύρας 13 (όπως είναι σήμερα) να πεθάνει και ελπίζω ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να καταφέρει να παραμείνει ΜΕΓΑΛΟΣ.

«123»
Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.