Το δημόσιο «δόσιμο» και το αναπάντητο «3Χ3»

Δημοσίευση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 21.03

Μια συμβουλή κατ’ αρχήν κι αν θέλουν αυτοί στους οποίους απευθύνεται ας την ακούσουν. Θα πρέπει όσοι επιλέγουν να αναλάβουν την υπεράσπιση του κόσμου του Παναθηναϊκού και ειδικά των οργανωμένων, να επιλέγονται με ελάχιστο κριτήριο τουλάχιστον, την στοιχειώδη νοημοσύνη. Δεν λέω καν εξυπνάδα, λέω απλά στοιχειώδη νοημοσύνη. Δεν ξέρω τους συντάκτες των ανακοινώσεων που βγήκαν από τους οργανωμένους, αλλά το σίγουρο είναι ένα. Την επόμενη φορά θα πρέπει να βρουν άλλους.

Καθώς εδώ, αντί να υπερασπισθούν το σύνολο των οργανωμένων, τους έδωσαν βορά στον κόσμο σαν πρωταίτιους των επεισοδίων. Σαν συνέχεια δηλαδή, του απίστευτου δημόσιου δοσίματος που έκανε το «τηλεοπτικό δίδυμο» στην Δίκη της Δευτέρας.

Με λίγα λόγια. Όταν η βασική σου γραμμή είναι, ότι τα επεισόδια δημιουργήθηκαν από πενήντα εκατό παρείσακτους που… δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, τότε δεν αρχίζεις θεωρία μια ώρα στην τηλεόραση και με πάθος μάλιστα, για το πόσο δικαιολογημένοι είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που αγανάκτησαν, επειδή έχουν δεκαπέντε χρόνια να πάρουν πρωτάθλημα, επειδή τους πνίγει η αδικία από το κατεστημένο του Ολυμπιακού και όλα τα σχετικά. Ούτε αρχίζεις και αραδιάζεις τις αλητείες που έχουν κάνει οι απέναντι, Ριζούπολη δηλαδή, Καραϊσκάκη πέρυσι και τα σχετικά, λέγοντας μάλιστα για να φανείς και… Παναθηναϊκός «γιατί εκεί δεν τιμωρούνται και εμάς μας τιμωρούνε».

Έλεος πια. Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει; Όταν θες να πεις ότι εμείς δεν συμμετείχαμε και τα έκαναν κάποιοι άγνωστοι βαλτοί πενήντα εκατό, τότε εκεί την τελειώνεις την κουβέντα. Γιατί όταν την συνεχίζεις και μάλιστα με τόσο ηλίθιο και απλοϊκό τρόπο, λες ουσιαστικά, ότι ναι εμείς τα κάναμε, αλλά πρώτον… είχαμε λόγους που τα κάναμε και δεύτερον γιατί να τιμωρηθούμε εμείς αφού δεν τιμωρήθηκαν οι άλλοι.

Και δεν σε νοιάζει, ούτε τι έκαναν οι Ολυμπιακοί, γιατί έτσι απλά λες και γω τα ίδια έκανα, αλλά εκείνους δεν τους τιμωρήσατε.

Ούτε αν ήταν προκλητική η Αστυνομία λες. Γιατί έτσι δεν βγάζεις από πάνω σου το βάρος των ενεργειών, αλλά απλά εξηγείς τον… λόγο, ή το… ποιος φταίει, που έκανες ότι έκανες.

Δηλαδή τι προσπάθησε να πει ο Αντωνίου και ο… Παναθηναϊκογράφος υποτίθεται δίπλα του; Ότι ναι τα κάναμε, αλλά φταίει που ο Βαρδινογιάννης δεκαπέντε χρόνια δεν πήρε πρωτάθλημα, ή ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει το παρασκήνιο, ή ότι έκαναν τα ίδια και οι Ολυμπιακοί αλλά δεν τιμωρήθηκαν, ή ότι η Αστυνομία ήταν προκλητική και είχε βεντέτα μαζί μας;

Μα αυτό –για ένα παιδί Δημοτικού απλά- προϋποθέτει ότι έχεις αποδεχθεί ήδη την συμμετοχή σου στα επεισόδια και απλά μετά… εξηγείς γιατί το έκανες, ή στην καλύτερη γιατί… δεν φταις που το έκανες. Κι ενώ η προσπάθεια και η κατεύθυνση, ήταν ή έπρεπε να ήταν, ότι εμείς ΔΕΝ συμμετείχαμε στα επεισόδια.

Εδώ αν θες να πεις πως ότι έγινε, ήταν αποτέλεσμα δράσης εξωπαναθηναϊκών στοιχείων, λες πολύ απλά, εγώ κύριοι δεν ξέρω ποιος και γιατί το έκανε, το καταγγέλλω γιατί αυτό καταστρέφει την ομάδα μας κι εκείνο που εγώ ξέρω είναι ότι εκατό μπήκαν βαλτοί με την ανοχή της Αστυνομίας και τα έκαναν μπάχαλο, και εμείς από το πέταλο των οργανωμένων κοιτάγαμε… απορημένοι και με λύπη και αγανάκτηση το τι γινόταν.

Κι αν θέλετε και παραπάνω εξηγήσεις, πηγαίνετε ρωτήστε τους επώνυμους που είχαν… διαίσθηση πριν το ματς ότι θα γίνουν επεισόδια και μίλησαν για ηθικούς αυτουργούς. Πηγαίνετε ρωτήστε τους να σας πουν τι ήξεραν ή ποιοι είναι οι… ηθικοί αυτουργοί και μας μην μας μπλέκετε.

Αλλά αυτά ποιος να τα πει και ποιος να τα σκεφτεί; Όταν είσαι τυφλωμένος από το μίσος στην καλύτερη και στην χειρότερη πας στην τηλεόραση με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό να πεις τι άσχημα που ήταν επί Βαρδινογιάννη, τότε δεν μπορείς να έχεις και πολλές απαιτήσεις. Ειδικά από τους συγκεκριμένους που… ανέλαβαν την διεκπεραίωση.

Ειλικρινά τι να πω; Ήξερα πως το μίσος τυφλώνει, αλλά νόμιζα πάντα, πως ένα ελάχιστο όριο νοημοσύνης, πάντα υπήρχε. Έστω και… σ’ αυτές τις άρρωστες συνθήκες.

Από κει και πέρα. Ξέρω ότι στον ορυμαγδό των γεγονότων, πέρασε σε πίσω πλάνο, οποιαδήποτε άλλη κουβέντα και ιδίως ποδοσφαιρική. Όμως εδώ είχαμε ένα απίστευτο… ρεκόρ και κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει τι έγινε, τι έφταιξε και γιατί έγινε ότι έγινε.

Εδώ είχαμε μια ομάδα που ήταν καβάλα πέντε βαθμούς σε όλο σχεδόν το πρωτάθλημα και ξαφνικά έχασε με κάτω τα χέρια τρία συνεχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ.

Τρεις ήττες και μείον εννιά βαθμούς πρακτικά. Θα μας πει κάποιος τι έγινε;

Νοιώθει την ανάγκη κάποιος από το ποδοσφαιρικό τμήμα, είτε ο προπονητής, είτε οι αρχηγοί, είτε οποιοσδήποτε, να δώσει μια εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο;

Ή έτσι το προσπερνάμε σαν να μην συμβαίνει τίποτε; Γιατί εντάξει; Τα καταδικάσαμε τα επεισόδια και θα συνεχισθεί η κουβέντα και για το ποιος και για το λόγο που έγιναν.

Αλλά γι αυτή την απαράδεκτη εικόνα της ομάδας στοπ σύνολό της (προπονητή και παικτών) θα πάρει κάποιος την ευθύνη;

Καθώς εδώ μαζί με όλα τα πελώρια «γιατί» που εμφανίστηκαν από Δευτέρα για τα επεισόδια, υπάρχει και ένα τεράστιο «γιατί» που κανείς ακόμα δεν μπήκε στον κόπο να αναρωτηθεί.

Γιατί παραδόθηκε έτσι άνευ όρων η ομάδα; Ήταν πολύ απλά αυτές οι δυνατότητές της; Μα τότε για τι σόι φοβερή και τρομερή δουλειά μιλούσαν όλοι μια χρονιά ολόκληρη ότι γίνεται στην Παιανία;

Δεν ήταν για παραπάνω οι δυνατότητές της; Μέχρι εκεί και πολύ μας ήταν που το ζήσαμε κι αυτό δηλαδή;

Μα τότε αλλάζει η κουβέντα. Και αλλάζει συνολικά. Για όλους στην Παιανία. Γιατί κάποια στιγμή, θα πρέπει να αφήσουμε και τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες και χίλια δυο άλλα. Και να κάτσουμε να δούμε και να εκτιμήσουμε την προσφορά του καθενός σ’ αυτή την ομάδα, με βάση την εικόνα και τα αποτελέσματά του μέσα στο γήπεδο. Σε όποιο πόστο κι αν βρίσκεται ο καθένας.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

11 σχόλια
 • Greg7 Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 20:53 Συντάχθηκε από Greg7

  απορία ενός κ@$όγαυρου με καμία πρόθεση ειρωνείας..

  Βγενόπουλος - Τσάκας
  Ποιός από τους δύο έχει κάνει περισσότερο κακό στην ομάδα σας παίδες;
  Κρίμα...πραγματικά κρίμα.

 • KOROPI GATE 13 Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 14:04 Συντάχθηκε από KOROPI GATE 13

  ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ... ΡΙΞΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

  ΡΙΞΕ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΟΧΟ.

  ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ & ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ.

  ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ.

  ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

  ΡΙΞΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΑΥΤΗ...

 • Γιάννης Θεσσαλονίκη Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 20:57 Συντάχθηκε από Γιάννης Θεσσαλονίκη

  Μεγάλες αλήθειες Κώστα

 • TEO Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 16:08 Συντάχθηκε από TEO

  Kostara exeis dikio aderfe. Esy prepei na pas na yperaspisteis ti thira 13 poy se latrevei alloste. Eisai enas apo aytous. vale kai to kokkino blouzaki poy forages ston evagelato kai pigaine na peis alithies. Kai meta aporoyn kapoioi giati poulas 700 fylla. Kai polla einai. Alla kamia douleia den einai ntropi. Synexise...

 • kostasKilkis Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 14:45 Συντάχθηκε από kostasKilkis

  O Pao xwris leto dn einai allh omada dn einai kan omada..mono o quincy a3izei kai autos einai de forme..genika san omada o pao prp fetos na briskete pl pio xamhla kai oxi sth 2 thesh ..gt yparxoun poli pio kales omades opws o PAOK,ATROMHTOS h akoma kai aek pou para ta oikonomika pezei podosfairo..

 • Rocco Siffredi Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 12:55 Συντάχθηκε από Rocco Siffredi

  Εισαι φοβερος νασαι καλα μας ανοιγεις τα ματια
  Η αληθεια που υπηρετεις ποναει.

 • nikos 11 Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 11:49 Συντάχθηκε από nikos 11

  χωρίς τον leto είναι αλλη ομαδα, οπως και η real θα ηταν διαφορετική χωρίς ronaldo και η μπαρτσελονα χωρίς Messi

 • Δελτσίδης Παναγιώτης Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 09:50 Συντάχθηκε από Δελτσίδης Παναγιώτης

  Τι τους λες ρε Κώστα τώρα

 • γιαννης z Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 08:11 Συντάχθηκε από γιαννης z

  ολοσωστα τα λες

 • Γιώργος X Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 23:08 Συντάχθηκε από Γιώργος X

  ωραίο άρθρο Κώστα!

 • ROJO BOTON Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 22:01 Συντάχθηκε από ROJO BOTON

  Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑIΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ?
  O BΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ?
  Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΛΙΓΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΚΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ?

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.