Ευπρόσδεκτα τα λεφτά από οποιονδήποτε, αλλά…

Δημοσίευση: Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 19.56

Είναι τουλάχιστον αφελές να υπάρχουν κάποιοι, που να νομίζουν πως για όποιον νοιάζεται για τον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή, έχει καμιά σημασία το ποιος θα βάλει τα λεφτά. Κι όποιος λέει ή υποστηρίζει κάτι τέτοιο, απλά δεν έχει σαν πρώτο μέλημα και έγνοια τον Παναθηναϊκό και την ύπαρξή του, αλλά πράγματα που τα συνδέει με πρόσωπα και καταστάσεις λόγω συμφέροντος.

Εδώ που έφτασε η κατάσταση, δεν υπάρχουν και πολλά να πει οποιοσδήποτε. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δυστυχώς για να είμαστε ακριβείς, είναι ξεκάθαρα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα σημείο που κανένας δεν μπορούσε να σκεφτεί πριν λίγα χρόνια γι’ αυτό τον σύλλογο. Έφτασε σε ένα σημείο που πλέον απέχει ελάχιστα από την καταστροφή του.

Σ’ αυτό το σημείο λοιπόν, δεν υπάρχουν μα και ξεμά. Εδώ το θέμα είναι να βρεθούν λεφτά. Κι όποιος κι αν είναι αυτός που θα τα βάλει. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν πολυτέλειες. Δυστυχώς δεν έχει την πολυτέλεια να… την ψάξει κιόλας και να δει αν… γουστάρει όποιον βάλει λεφτά.

Το θέμα εδώ, είναι να μπουν τα λεφτά. Κι όποιος τα βάλει ευπρόσδεκτα. Θέλει να είναι ο Βγενόπουλος αυτός, μακάρι. Ο Πατέρας. Μακάρι ξανά. Ο Πολέμης; Ο Άραβας Για Σουντ Ντα Σουν και όσα Σουντ θέλετε; Μακάρι κι αυτός. Μόνο άρρωστοι, αλλά στην κυριολεξία πολύ άρρωστοι, μπορούν ακόμα να λένε καλύτερα στην Δ’ Εθνική παρά λεφτά… απ’ αυτόν.

Μόνο που εδώ, θα πρέπει να ξέρει όλος ο κόσμος την αλήθεια. Και να ξέρει και τι ακριβώς πρέπει να περιμένει από όποιον αποφασίσει να μπει και να πάρει τον Παναθηναϊκό.

Το θέμα δεν είναι αυτή την στιγμή μόνο η αδειοδότηση. Καλή και χρυσή είναι φυσικά κι αυτή και είναι το πρώτο σε σημασία την δεδομένη στιγμή. Όμως το θέμα δεν είναι απλά να κερδίσει ο Παναθηναϊκός ένα-δυο μήνες και μετά άντε πάλι τα ίδια.

Τα πράγματα είναι επίσης απλά και εδώ. Όσο απλά μπορεί να είναι τα νούμερα και η απλή αριθμητική.

Ο Παναθηναϊκός θέλει αυτή την στιγμή μέχρι τα τέλη Μάρτη τουλάχιστον έξι εκατομμύρια. Τα δυόμιση εκατομμύρια αφορούν χρέη μέχρι τον Σεπτέμβρη, ενώ με ένα ποσό κοντά στα τρία με τέσσερα εκατομμύρια συνοψίζονται τα χρέη μέχρι τον Δεκέμβρη.

Εδώ να σημειώσουμε και κάτι ακόμα. Τραβηγμένο μεν, αλλά υπαρκτό σαν σενάριο. Πλέον το θέμα δεν είναι μόνο η αδειοδότηση για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πλέον, η ίδια ακριβώς αδειοδότηση, χρειάζεται και για την συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν το προχωράω παραπέρα, ο καθένας νομίζω καταλαβαίνει την αξία ή την κρισιμότητα αν θέλετε για τον Παναθηναϊκό, του συγκεκριμένου θέματος.

Το πρόβλημα όμως, δεν τελειώνει με την εύρεση των οκτώ περίπου εκατομμυρίων που εξασφαλίζει σε πρώτη φάση, το να μην τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι εδώ είναι το μεγάλο θέμα για το τριφύλλι. Που αν επικεντρώσει μόνο α’ αυτό όλη του την προσπάθεια και τον σχετικό σχεδιασμό όσων τελικά αποφασίσουν να βάλουν λεφτά, τότε θα βρεθεί σύντομα προ εκπλήξεων.

Συγκεκριμένα, ακόμα και αν γίνει αυτό, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή μόλις τον Ιούνιο, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί μπροστά σε υποχρεώσεις που φθάνουν κοντά στα είκοσι εκατομμύρια από οφειλές σε ποδοσφαιριστές κατά κύριο λόγο. Και μάλιστα σε ποδοσφαιριστές, που οι περισσότεροι θα μένουν ελεύθεροι πια, οπότε χάνει και το πλεονέκτημα της εξασφάλισης κάποιων εσόδων από πωλήσεις.

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί και πάλι τον Ιούνιο στην θέση που βρίσκεται τώρα και μάλιστα με πολύ περισσότερο αριθμό χρημάτων που θα πρέπει να βρει.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα αναμενόμενα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, αν πάρουμε φυσικά σαν δεδομένο το ιδανικό σενάριο ότι θα μπουν τώρα τα λεφτά που απαιτούνται για αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, θα είναι μια καλή ανάσα. Αλλά θα αφορά την επόμενη σεζόν, στην οποία και πάλι ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να καλύψει ένα έλλειμμα αρκετά σημαντικό, πέρα από τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ για να βγει η χρονιά.

Αλλά αυτά, τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ δηλαδή, είναι λεφτά που θα έρθουν στον Παναθηναϊκό από… Φθινόπωρο. Λεφτά που ακόμα κι αν θέλει να τα χρησιμοποιήσει σαν… αντίτιμο τον Ιούνιο ο Παναθηναϊκός για να μην βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αποκλειστεί και πάλι λόγω χρεών, θα πρέπει άμεσα να βρει ρευστό κοντά στα είκοσι εκατομμύρια και να τα… ρεφάρει μετά όποιος τα βάλει από τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, τα οποία όμως σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι ήδη δεσμευμένα και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επόμενη σεζόν.

Για να μην λέμε λοιπόν μεγάλα λόγια και δίνουμε ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο, ότι μπορεί με ενάμιση-δύο εκατομμύρια και άντε και τρία τέσσερα ακόμα αν κάνουμε… έρανο μέχρι τα τέλη του Μάρτη, να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, τόσο τεράστιο όσο η τρύπα που έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό. Κι όποιος αποφασίσει να βγει και να αναλάβει την ευθύνη, θα πρέπει να ξέρει τα μεγέθη για να μην πουλήσει στον κόσμο πάλι ψεύτικες ελπίδες και απλά κερδίσουμε ένα δυο μήνες και μετά έρθει η χαριστική βολή.

Εδώ πια κανείς δεν μπορεί να παίζει, ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον κόσμο του.. Τα μεγέθη είναι αυτά, είναι γνωστά και σαφή σε όλους και ο καθένας που θα επιχειρήσει οτιδήποτε, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος προς τον κόσμο.

Θα αναλάβει δηλαδή να σώσει πραγματικά τον Παναθηναϊκό από την καταστροφή βάζοντας το χέρι στην τσέπη, ή εξασφαλίζοντας έστω και την επόμενη μέρα μετά το τέλος του Μάρτη, ή απλά για διάφορους λόγους θα «παίξει» με τις ελπίδες και την σωτηρία αυτού του συλλόγου… αφήνοντάς τον πάλι σε ένα δυο μήνες σε ακόμα πιο δυσχερή και κυρίως ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ πλέον κατάσταση;

Σ’ αυτό δεν υπάρχουν πολλά-πολλά. Ή θα εξασφαλιστούν αυτά τα λεφτά συνολικά, ή καλύτερα να μας πει οποιοσδήποτε από τώρα, είτε ότι δεν μπορεί, είτε ότι δεν θέλει να μπει σ’ αυτή την περιπέτεια.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

10 σχόλια
 • giannis patra Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 12:33 Συντάχθηκε από giannis patra

  Δεν ξέρω αν ο κοσμος στην ελλάδα εχει καταλάβει τι συμβαινει σε αυτην την χώρα.Μαλλον δεν το χει καταλάβει διοτι συμπεριφερεται λες και ειμαστε μια χώρα πλουσια και δεν εχουμε προβλημα
  Δηλαδή οι πολιτικοι περασαν στον κοσμο το ελα μωρε δεν τρεχει τιποτα ολα θα διορθωθουν θα έρθει ο απο μηχανης θεος να μας σώσει.
  Τα κανάλια εχουν περάσει οτι λογω του μνημονιου σωθήκαμε αλλά δεν λεει πως θα πληρωθουν τα λεφτα του δανειου την στιγμη που οι επιχειρησεις κλεινουν καθε μερα γεννιουνται χιλιάδες άνεργοι και τα σισιτια στις πολεις μεγαλωνουν
  Οι οπαδοι πελάτες μιας ομάδος ειναι και αυτοι ελληνες πολιτες που ζουν το προβλημα, εκτος και αν οι οπαδοι του παναθηναικου ανηκουν στην ελιτ της ελληνικης κοινωνίας και δε εχουν οικονομικα προβληματα
  ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΣ 5000 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ
  Πως θα κανει μεταγραφες να συναγωνιστει τον ολυμπιακο.;;
  Ο επιχειρηματίας κοροιδο ειναι να βαζει συνεχως λεφτα χωρις αντικρυσμα;;
  Αρα σε μια τετοια περιοδο ας κοιταξει ο παναθηναικος και καθε ομάδα να αυξησει τα εσοδα της και να μειωσει τα εξοδα της
  Μεταγραφες ξενων στοπ ;;
  Οι ελπιδων εχει ενα σωρο παιχτακια να κανει μεταγραφες απο κει και να τα δουλεψει καποιος προπονητης.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ
  ΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΛΑΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΤΗΝΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
  Σιγα μη δωσει ο αλλος πενηντα ευρω και τριαντα και εικοσι να πανε να δει ελληνικο πρωταθλημα
  Ας το βάλει γενικη εισοδο 7 ευρω να το γεμιζει καθε κυριακη.
  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΛΥΣΗ ΔΙΟΙΤΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΕΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
  Πανε οι παλιες εποχες πέρασαν ανεπιστρεπτει πάνε οι σισεδες οι ζαετσ κλπ.
  εγω τον καταλαβαινω τον τζιγκερ και του δινω δικιο.
  αν και παλια τον εβριζα
  Σου λεει ο τζιγκερ .Στο ελληνικο πρωταθλημα παιζω οι οπαδοι γεμιζουν το γηπεδο στα ντερμπι και στο τσαμπιον ληγκ στα αλλα παιχνιδια τρια ατομα ερχονται , τι μεταγραφες να κανω;
  Μετα βαζω λεφτα σου λεει ο τζιγκε και με βριζουν τώρα που δεν βαζω πάλι με βριζουν αρα τα παραταω ολα και αει σιχτιρ να δουμε πιο κοροιδο θα αναλάβει
  Δεν τον νοιαζει πλεον το τζιγκερ τον κρυωσαν οι οπαδοι
  Ο βγενο μας δουλευει ολους και παει λεγοντας.
  ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ .
  Τωρα να δουμε τι θα γινει απο δω και περα.

 • Γιωργος13χανια Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 10:34 Συντάχθηκε από Γιωργος13χανια

  "Εδώ πια κανείς δεν μπορεί να παίζει, ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον κόσμο του.."
  ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ?? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ??

  ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΛΟΓΩ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ. Ο ΒΓΕΝΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ Ο ΙΒΒ ΕΦΑΓΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΟΑΡΑΒΕΣ. ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΒΓΕΝΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗΠΕΛ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΣΑΚΑΣ..

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ

 • MICLAND Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 20:31 Συντάχθηκε από MICLAND

  η ηθική υπεροχή της ομάδας στην περίοδο των κοκκαλιάρηδων και όχι μόνο, οι ευρωπαικές επιτυχίες της ομάδας την ίδια περίοδο δεν παρουσιάζουν κανένα ενδαφέρον για τους γαυροβάζελους.
  Οι γαυροβάζελοι είναι χαρακτηριστικό δείγμα παρακμής της νεοελληνικής κοινωνίας, άνθρωποι κυρίως αμόρφωτοι που δεν έχουν καμία σχέση μ'αυτό που λέγεται αθλητισμός και πολιτισμός.
  Αυτοί απαρτίζουν κυρίως του οργανωμένους και γι'αυτό τους αποκαλώ οργανωμένα σκουπίδια.
  Είναι δε πασιφανές ότι καμία ομάδα, κανένας οργανισμός δεν θα προοδεύσει, όταν οργανωμένα σκουπίδια παίζουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο σε ομάδες αθλητικές αλλά και σε άλλους κοινωνικούς χώρους.

 • Jake Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 18:56 Συντάχθηκε από Jake

  Το σκεπτικό του "βάζω χρήμα για να βγάλω χρήμα" είναι λογικό.

  Αυτό που ΔΕΝ είναι λογικό και ΔΕΝ εξηγείς ούτε εσύ ούτε όσοι κάνουν "ρεπορταζ" Παναθηναϊκού είναι το πώς τα 30.000 διαρκείας (+ τα 24.000 διαρκείας + 20.000 διαρκείας για να μην ξεχνάμε και τις άλλες χρονιές της πολυμετοχικότητας) και τα υπόλοιπα έσοδα (CL, τηλεοπτικά, χορηγίες, κλπ), δηλαδή το "χρήμα που βγήκε" λόγω του "χρήματος που μπήκε" οδήγησε μία εταιρεία με 0 παθητικό το 2008, σήμερα Μάρτιο 2012 να είναι στο χείλος του γρεμού και να επαφίεται στο αν θα καλυφθεί έστω και κατά το ήμιση η προκυρηχθείσα ΑΜΚ...

  Η απάντηση βρίσκεται στην έκθεση αποτίμησης της Delloite, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ (φαντάζομαι) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ GRANT THORTON, την οποία έβαλε να κάνει έλεγχο ο Βγαινόπουλος.

  Σημείωση: παραπάνω γράφω ότι φαντάζομαι πως και η έκθεση της GRANT THORTON θα δίνει τις ίδιες εξηγήσεις, γιατί:
  ενώ η έκθεση της Delloite βγήκε στην φόρα και χαρακτηρίστηκε από "κάποιους" σαν "προπαγάνδα Βαρδινογιαννική",
  η έκθεση της GRANT THORTON ακόμα κρατιέται σε συρτάρια σαν επτασφράγιστο μυστικό και κανείς δεν μιλάει για αυτήν... ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;


  Στα περί κέντρων αποφάσεων και την πενηνταρίσια διαιτησία, έχω μία απορία: γιατί το κατεστημένο και η παράγκα που γκρέμισε ο ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας ξαναδούλεψε; Τί δεν πήγε καλά;
  Και το βασικότερο, γιατί ο ΝΙκόλας Πατέρας εξαφανίστηκε και άφησε την ομάδα απροστάτευτη; Ας μην έβαζε λεφτά ποτέ ξανά, Την ομάδα γιατί την άφησε απροστάτευτη;

  Παντως η ουσία είναι μία ο ΙΒΒ και η οικογένειά του ΕΦΥΓΑΝ.
  ¶λλωστε και ο Βγαινόπουλος σε εκείνη την "ιδρυτική" συνέντευξη τύπου της ΠΕΚ το είχε πεί ξεκάθαρα και με ιδιαίτερο στόμφο: "Ή θα συνεργαστούν ή θα φύγουν".
  Τώρα πιά ο πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα για τον Βγαινόπουλο: τον περιμένουμε επιτέλους να κάνει τα λόγια του πραγματικότητα, να πάρει την ΠΑΕ τώρα που έφυγαν αυτοί που δεν συνεργάζονταν...

  Κι όπως λένε κι οι αμερικάνοι: "Money talk, bullshit walk" (όπως ακριβώς ίσχυε και ισχύει και για τον Τσάκα και τον κάθε επίδοξο σωτήρα).

  --------------
  Για να προλάβω τους παπαγάλους της ΓΗΠΕΛ: το γήπεδο έστω και με τις απαράδεκτες καθυστερήσεις, είναι πλεον ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΩΧΥΡΩΜΕΝΟ από κάθε πλευρά και θωρακισμένο από την αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ. Το τελευταίο νομικό βήμα είναι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που απαιτείται για την συνέχεια. Για αυτό και ο Δήμος Αθηναίων έκανε τον ελιγμό να στείλει την επιστολή στην ΠΑΕ σχετικά με τις προθέσεις της, για το νέο master plan και και την υπογραφή νέας σύμβασης.

  Επομένως, το παραγμετικό και ουσιαστικό θέμα είναι τί θέλει να κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟ: θέλει να φτιάξει το γήπεδο ή δεν θέλει;
  Η απόφαση, όπως είναι φυσικό βαρύνει αυτούς που ηγούνται της ΠΑΕ μετά την αποχώρηση των Βαρδινογιαννέων και μόνον αυτούς.
  Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...
  Ακόμα και όσοι μιλώντας για λογαριασμό άλλων παπαγαλίζουν τα περί υπερκοστολόγησης του γηπέδου, γνωρίζουν πολύ καλά ότι και το κοστολόγιο μπορεί να αναθεωρηθεί και οι όποιες άλλες συμβάσεις, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Και φυσικά αυτά τα γνωρίζουν και επιχειρηματίες σαν "τον μαίτρ των ντήλς"
  Στο κάτω κάτω, ας προσλάβουν αυτόν τον Έρτσο που τις προάλλες είχε βγεί και είχε πεί ότι έχει έτοιμο σχέδιο για γήπεδο 40.000 θέσεων με μόλις 45εκ.Euros.
  Ο Βαρδινογιάννης τα 2εκ.Euros προς τον ΑΚΤΩΡΑ τα έχει αναλάβει.

  Υ.Γ.: ΔΕΝ πουλάει, ΧΑΡΙΖΕΙ!!! Το θέμα είναι ότι κανείς δεν βάζει λεφτά στην ΑΜΚ για να τον κάνει πέρα...

 • PRASINOS LYKOS Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 15:37 Συντάχθηκε από PRASINOS LYKOS

  Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο.
  Πορεία μέχρι τους «16» του Champions και του Europa League τις σεζόν 2008-2009 και 2009-2010 που συνοδεύτηκαν από τεράστια διπλά, όπως στο Μιλάνο, την Βρέμη και την Ρώμη!
  Απανωτά sold out και ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας.
  Η επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας, με τον Πορτογάλο να αποδεικνύεται μεγάλος μάγκας και μόνος του να οδηγεί τον Παναθηναϊκό στον φετινό τίτλο.
  Μετά από... άπειρα χρόνια, ο Παναθηναϊκός είχε την πολυτέλεια να αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι από τους διαιτητές. Ο Πατέρας... ξεβρώμισε τον τόπο και εξασφάλισε την ισονομία για την ομάδα που επί δέκα χρόνια ήταν το μεγαλύτερο θύμα της Παράγκας.
  Συσπείρωσε τον κόσμο. Η ενωτική παρουσία του πρώην προέδρου ήταν το μυστικό για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε και πάλι τους οπαδούς του. Δεν κοιτούσε να κάνει πόλεμο και να πετάξει τους φιλάθλους εκτός, όπως έκαναν άλλοι.
  Επί ημερών του ήρθαν στην Παιανία τεράστιοι ποδοσφαιριστές: Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σισέ, Λέτο, παίκτες χρήσιμοι: Κλέιτον, Μπιάρσμιρ, Λάζαρος, Μαρίνος ενώ αξιοποιήθηκαν οι μέχρι τότε παραγκωνισμένοι Τζόρβας και Νίνης!
  Υ.Γ: Παρατηρώ ότι σε μερικούς αρέσει το παιχνίδι με χτυπήματα κάτω από την ζώνη αν και μόνο οίκτο προκαλούν οι συνεχόμενες επιθέσεις σε όποιον... τόλμα να ασκεί κριτική στο αφεντικό τους. Πάντως, ράμματα για τις γούνες τους υπάρχουν πολλά. Θα έρθει η ώρα των κουίζ και τότε θα πέσει πολύ γέλιο...
  Υ.Γ: ΙΒΒ ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ

 • mourinioRE Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 14:29 Συντάχθηκε από mourinioRE

  κωστα τι κανει το αφεντικο σου?πως νιωθει που βλεπει τον παναθηναικο μας να διαλυεται?μονο εσυ και αυτοσ πρπει να χαιρεσται γι αυτη τη κατασταση.μια ζωη θα εισαι στιγματισμενοσ ως υπαλληλος του .ειναι τουλαχιστον ανανδρο να μη το παραδεχεσαι πια.ειναι ντροπη σου.

 • pao13 Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 12:39 Συντάχθηκε από pao13

  ; Ο Άραβας Για Σουντ Ντα Σουν και όσα Σουντ θέλετε; Μακάρι κι αυτός. Μόνο άρρωστοι, αλλά στην κυριολεξία πολύ άρρωστοι, μπορούν ακόμα να λένε καλύτερα στην Δ’ Εθνική παρά λεφτά… απ’ αυτόν.AYTOS O AΡΑΒΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΟΥ...

 • Γ.Κ.Τ. Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 11:36 Συντάχθηκε από Γ.Κ.Τ.

  Η πολιτική του ΙΒΒ και των φερέφωνων του τα τελευταία 15 χρόνια που είναι και μεγαλομέτοχος για τον Παναθηναϊκό μας είναι απλή, no money no honey, εξ ου και το μηδενικό χρέος αλλά και τα μηδενικά πρωταθλήματα εκτός της εξαίρεσης του 2004, γιατί ως γνωστό με φιστίκια μπορείς να ταΐσεις μόνο μαϊμούδες και ως γνωστό με μαϊμούδες δεν παίρνεις πρωτάθλημα εκτός αν είσαι οσφπ και τα καταφέρνεις με τις κάθε λογής μαϊμούδες να τα παίρνεις συνεχόμενα.
  Η λογική της ΠΕΚ ήταν απλή και λογική και για αυτό συμφώνησαν όλοι οι επιχειρηματίες που μπήκαν στον ΠΑΟ και είχε δύο κατευθύνσεις:
  α) την ενίσχυση του ΠΑΟ με χρήματα εξυπηρετώντας το δόγμα θα βάλουμε χρήμα για να βγάλουμε χρήμα (βλέπε τα χρήματα του C.L.και τα 30000 διαρκείας) και
  β) την ενίσχυση του ΠΑΟ σε όλα τα υπόλοιπα κέντρα αποφάσεων ΕΠΟ διαιτησία κλπ.(δεν μπορώ να θυμηθώ διαιτησία 50-50 στην ομάδα μας τα 15 τελευταία χρόνια εκτός βέβαια της χρονιάς του νταμπλ του 2010).
  Με λίγα λόγια ο ΙΒΒ φέρει την ευθύνη για την κατάντια της ομάδος γιατί εδώ και δύο χρόνια σαμποτάρει με όποιο τρόπο μπορεί την ομάδα κάνοντας ότι έκανε και το 2004 μετά πάλι από την κατάκτηση του νταμπλ όπως και τότε έτσι και τώρα επέβαλε σε κορυφαίους παίχτες να φύγουν και να μην ενισχυθεί η ομάδα χάνοντας και τα επόμενα πρωταθλήματα αλλά και την χρηματοδότηση της ομάδας από τους χρυσοφόρους ομίλους του C.L.

  ΥΓ. RESPECT ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΟΥ!!!

 • Ευχαριστω Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 00:48 Συντάχθηκε από Ευχαριστω

  Θα μπορουσες να περιγραψεις τους λογους που υπαρχουν αυτα τα χρεη,και τα οποια οπως εξηγεις,στο αμεσο μελλον θα αυξηθουν κατα πολυ..? Να μας πεις δηλαδη απο τι προερχονται,γιατι επανεμφανιζονται,και ολα τα συναφη.Ειναι το μονο που αδυνατω (και πιστευω και παρα πολλοι ακομα) να καταλαβω..Τοσο καιρο,και ακομα δεν εχω δει μια εξηγηση,περα απο υποτιμησεις μετοχων κλπ κλπ..Θελω να πω ,πως ακομα δεν εχουν κατονομαστει οι λογοι.

  Ευχαριστω προκαταβολικα.

 • Αλέξανδρος Έλληνας Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 21:21 Συντάχθηκε από Αλέξανδρος Έλληνας

  Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη ....γέμισε η ομάδα από γιουσουφάκια που κάποιων τα λεφτά τους μυρίζουνε.....επί 30 χρόνια δεν τα θέλανε....άσε που είναι γνωστό ότι η οικογένεια έβγαζε λεφτά από τον Παναθηναικό....Απλά μου κάνει εντύπωση αφού είναι τόσο επικερδής επιχείρηση γιατί δεν την αγοράζουν τα αφεντικά τους να κονομήσουν και αυτοί????

  Πάντως απ ότι φαίνεται ο Βγενόπουλος τους βρήκε τους συμπάικτες να μαζέψει τα 15 εκατομμύρια.....θα βάλει τον απλό κόσμο που δεν έχει δουλειά,μένει άστεγος,μένουν τα παιδιά του άσιτα να τσοντάρει για να κάνει το ονειρό του πραγματικότητα.....να γίνει ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ σε μια ομάδα την παρέλαβε με αξία 6 ευρώ η μετοχή και 0 χρέη και την κατάντησε με προσφυγές και 0,33 την αξία της μετοχής!!!!!

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.