Πού θα βρω ένα… Μώραλη τώρα

Δημοσίευση: Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 18.34

Είναι από πολλές απόψεις ενδιαφέρουσα, η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό, μετά το τέλος της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Και συγνώμη απ’ όσους φίλους του Παναθηναϊκού, πιστεύουν διαβάζοντας την αρχή του άρθρου, ότι κάνω διάλειμμα από τα «δικά μας», αλλά θα καταλάβουν, ότι ουσιαστικά μόνο γι’ αυτά θα συζητήσουμε.

Να ξεκαθαρίσω κάτι αρχικά. Η αλήθεια είναι, πως από χθες το βράδυ, ζήλεψα πάρα πολλά πράγματα από τον Ολυμπιακό. Από το… ξεκίνημα του αγώνα κιόλας. Για να μην… παρασυρθείτε σε λάθος κουβέντα, θα σας πω ότι δεν ζήλεψα, ούτε την εμφάνιση, ούτε το αποτέλεσμα. Έχω ζήσει τόσα πολλά με τον Παναθηναϊκό σ’ αυτό και σε ακόμα πιο ψηλό επίπεδο, που θα χρειασθούν ακόμα πολλά χιλιόμετρα ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού, για να με κάνουν να… ζηλέψω. Άλλα ζήλεψα.

Και για να μπαίνουμε σιγά-σιγά στην ουσία της κουβέντας, το πρώτο πράγμα που ζήλεψα ήταν η… μετάδοση του αγώνα. Και για την ακρίβεια, το ύφος, το πάθος, τα σχόλια και τις παρεμβάσεις του Στέλιου Γιαννακόπουλου που σχολίαζε το παιχνίδι για λογαριασμό του MEGA.

Θα επανέλθω σ’ αυτό όμως, καθώς η επόμενη μέρα του αγώνα, ήταν απίστευτα καταλυτική για μένα και σε σχέση με τις συγκρίσεις σε ανάλογες περιπτώσεις. Αφορμή στάθηκε η ραδιοφωνική συνέντευξη του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού του κυρίου Μώραλη στον ΣΕΝΤΡΑ, που άκουγα στο αυτοκίνητο, καθώς πήγαινα στη δουλειά.

Κι εκεί πραγματικά, όχι απλά ζήλεψα, αλλά… μελαγχόλησα. Καθώς για μια ακόμα φορά διαπίστωσα το πόσο άνιση είναι η μάχη που προσπαθεί να δώσει χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός, ή έστω αν προτιμάτε, κάποιοι άνθρωποι και η ομάδα επί της ουσίας στον Παναθηναϊκό.

Και δεν αναφέρομαι εδώ στην όποια ικανότητα του Μώραλη, να μιλάει καλά ή να δείχνει με τον τρόπο που τοποθετείται ότι έχει γνώσεις, ήθος και επαγγελματισμό, συνολικά στην συμπεριφορά του. Αυτό για μένα ήταν γνωστό και πάντα το εκτιμούσα σον συγκεκριμένο. Αλλού ήταν η ουσία.

Στο ότι δηλαδή, από την αρχή μέχρι το τέλος της συνέντευξης, με κάθε φράση του, με κάθε αποστροφή αν θέλετε στις φράσεις του και με τις απαντήσεις ακόμα και σε δύσκολες ερωτήσεις, δεν μίλησε ούτε μια στιγμή σαν… Μώραλης, αλλά σαν… αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού.

Δεν προσπάθησε ούτε σε μια στιγμή, σε μια τέτοια μέρα μάλιστα, να εισπράξει, ένα κομματάκι έστω από την αίσθηση θριάμβου που υπήρχε στο στρατόπεδο της ομάδας του για την πάρτη του, αλλά ούτε και να γίνει αρεστός στον κόσμο με όσα είπε για την επόμενη μέρα και την συνέχεια του Ολυμπιακού. Με λίγα λόγια, δεν σήκωσε πόντο την προσωπική του μύτη. Δεν έβγαλε στην σέντρα άλλους για να καλύψει τον… τέτοιο του σε πιθανή «μη δημοφιλή» απάντηση για τον κόσμο. Αντιθέτως, από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο, λειτουργούσε μόνο για την ομάδα που εκπροσωπούσε και για την διοίκηση που υπηρετούσε.

Ε λοιπόν, λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό στον Παναθηναϊκό φίλοι μου δεν το έχουμε. Δεν το είχαμε και ποτέ άλλωστε. Στον Παναθηναϊκό, ο αντίστοιχος άνθρωπος την αντίστοιχη μέρα, πρώτα απ’ όλα θα φρόντιζε να αναδείξει την… προσφορά και συμμετοχή του στην επιτυχία και κυρίως να φανεί καλός ως σκέψεις και προθέσεις στον κόσμο και στα ΜΜΕ για την επόμενη μέρα.

Για παράδειγμα, στην προφανή ερώτηση και με την δημοφιλία του προπονητή στα ύψη,  αν δηλαδή θα γίνει μεταγραφή τον Γενάρη και αν θα κάνετε ό,τι σας ζητήσει ο προπονητής, η απάντηση του «Παναθηναϊκού παράγοντα», «βεβαίως και κάνουμε ό,τι μας ζητήσει ο προπονητής» και άσε μετά τους… άλλους, τον… πρόεδρο, τον… ιδιοκτήτη να μαζέψουν τα σπασμένα αν δεν γίνει τίποτε. Αυτός θα είχε… καθαρίσει την θέση του και θα ήταν ήδη αρεστός σε κόσμο και δημοσιογράφους.

Αντιθέτως, η απάντηση του Μώραλη στην συγκεκριμένη ερώτηση ήταν «προφανώς αν μας ζητήσει κάτι ο κύριος Βαλβέρδε, θα το δούμε, θα το συζητήσουμε και αν είναι σε λογικά πλαίσια θα προσπαθήσουμε να γίνει».

Αυτή η μικρή λεπτομερειούλα στην φράση, δηλαδή «…θα το συζητήσουμε και αν είναι σε λογικά πλαίσια…» είναι που κάνει την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Ο ένας δηλαδή θα φόρτωνε την ευθύνη αλλού σ’ αυτούς που θα αποφάσιζαν και ο άλλος την πήρε με το «καλημέρα» πάνω του.

Και αυτό δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Είναι το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι δύο ομάδες χρόνια τώρα και το οποίο καθορίζει τελικά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ψυχολογία σε κάθε μια τους. Αυτό δηλαδή που με απλά λόγια, ονομάζουμε «βαθμό συσπείρωσης».

Αυτό είναι που κάνει και την διαφορά τόσα χρόνια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το ότι στον Ολυμπιακό θεωρείται πλέον όχι απλά κανόνας, αλλά ιερός νόμος, οι άνθρωποί του να λειτουργούν πάνω απ’ όλα για την ομάδα, τον σύλλογο και την διοίκησή τους, ενώ στον Παναθηναϊκό με ελάχιστες εξαιρέσεις όλα αυτά τα χρόνια συμβαίνει το αντίθετο. Ο καθένας δηλαδή που υπάρχει, ζει, λειτουργεί και αμείβεται απ’ αυτή την ομάδα, θεωρεί… υποχρέωσή του, πριν απ’ όλα να προστατέψει τον εαυτό του και να κρατήσει αποστάσεις από την ομάδα, τον σύλλογο και την διοίκησή του, σε οτιδήποτε εκτιμάει ότι δεν θα αρέσει στον κόσμο και στους δημοσιογράφους. Εν ολίγοις και για να μην το λέμε γύρω-γύρω, ποτέ δεν βάζει τα στήθια του και τον εαυτό του συνολικά μπροστά, για να υπερασπίσει την ομάδα και αυτούς που τον πληρώνουν.

Κι αυτά όλα δεν αφορούν μόνο στον Μώραλη ή στην χθεσινή του συνέντευξη. Είναι έτσι όλος ο Ολυμπιακός δομημένος από πάνω μέχρι κάτω. Και είναι ταυτόχρονα, εντελώς αντίθετα δομημένος ο Παναθηναϊκός χρόνια τώρα από πάνω μέχρι κάτω.

Είπα για παράδειγμα στην αρχή, ότι ζήλεψα την παρουσία του Στέλιου Γαννακόπουλου στην μετάδοση. Κι έτσι είναι.

Έχω παρακολουθήσει εκατοντάδες μεταδόσεις κρίσιμων αγώνων και των δύο ομάδων. Με αντίστοιχους αριθμητικά σχολιαστές.

Η ταύτιση με την ομάδα, η προσπάθεια προστασίας, τόσο της ομάδας, όσο και των παικτών της και το κλίμα που έβγαζε ο Γιαννακόπουλος χθες, λυπάμαι, αλλά δεν το έχω δει ποτέ από αντίστοιχους σχολιαστές στον Παναθηναϊκό.

Στον Παναθηναϊκό ο σχολιαστής, πρώτα θα προσπαθούσε να πείσει τους τηλεθεατές, πως αν και Παναθηναϊκός, δεν βλέπει με… πράσινα γυαλιά το παιχνίδι και μετά οτιδήποτε άλλο.

Στον Παναθηναϊκό σε κάθε χαμένη ευκαιρία, θα ακούγαμε σχόλια για το πόσο λείπει από την ομάδα ένας φορ κλάσης και σε κάθε ευκαιρία του αντιπάλου, ότι με αυτήν την άμυνα δεν έχει καμιά τύχη ο Παναθηναϊκός.

Αντίθετα, στον Ολυμπιακό ακόμα και η λάθος πάσα στα τρία μέτρα, σχολιάζεται σαν «έξυπνη σκέψη αλλά… δεν έπιασε».

Θα σας πω κάτι, που μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Άλλωστε ακόμα και τώρα που γράφω το κομμάτι, το συνδρομητικό κανάλι δείχνει στα χάι-λάιτς τα στιγμιότυπα του αγώνα και μπορείτε να το διαπιστώσετε.

Σε όλες τις ευκαιρίες που έκανε η Άρσεναλ και ειδικά στην τρικυμία του πρώτου δεκαπενταλέπτου, ο Μέλμπεργκ ήταν σε όλες μέσα. Αρχής γενομένης από εκείνο το απίστευτο γλίστρημα που έβγαλε –τετ-α-τετ τον Αρσάβιν στο ξεκίνημα του αγώνα, μέχρι σε όλες τις επόμενες στις οποίες κυριολεκτικά κουτούλαγε πάνω στον αντίπαλο και δεν ήξερε πού βρισκόταν.

Αν ακούσατε κάτι σχετικά, έστω και σαν περιγραφή ή… επισήμανση απαλή από τον Γιαννακόπουλου, να μου την θυμίσετε. Αντίθετα, μετά απ’ όλα αυτά, τον άκουσα να σχολιάζει σε μια φάση της πλάκας προς το τέλος, που ένα σουτ από την μικρή περιοχή κόντραρε στο πόδι του Μέλμπεργκ που έτρεχε απεγνωσμένα προς τον αντίπαλο και πήγε κόρνερ, να σχολιάζει «εδώ ο Μέλμπεργκ με τον τρόπο που… έτρεξε (σ.σ. ;;;) έδειξε την… μεγάλη του κλάση».

Έτσι ακριβώς. Και φυσικά δεν τον κατηγορώ τον Στέλιο γι’ αυτό. Καλά έκανε και έτσι το ένοιωθε στο φινάλε να εκφραστεί. Για την ομάδα του μιλούσε και σε παίκτη της ομάδας του αναφερόταν. Απόλυτα φυσιολογική και οπαδικότατη η τοποθέτησή του. Απλά σκεφτείτε λίγο τα αντίστοιχα σχόλια και περιγραφές, αν στην θέση του Μέλμπεργκ ήταν αμυντικός του Παναθηναϊκού και ειδικά μέρες που είναι και της… μόδας κιόλας, ο Σαριέγκι ή ο Βύντρα.

Τελειώνοντας. Γιατί τα λέω όλα αυτά σήμερα. Γιατί πρώτον πραγματικά ζηλεύω την ατμόσφαιρα και την λογική με την οποία κινούνται όλοι στον Ολυμπιακό ανεξαρτήτως αποτελέσματος και γιατί δεύτερον και σημαντικότερον, θεωρώ ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το κλίμα που επικρατεί γενικά σε μια ομάδα, παίζουν σημαντικότατο ρόλο στο πώς λειτουργεί και προσπαθεί να φέρεις σε πέρας τις υποχρεώσεις της.

Κι αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το κλίμα που προανέφερα, καθορίζονται σε τεράστιο βαθμό, από τις λεπτομέρειες στις τοποθετήσεις και την συνολικότερη στάση, των ανθρώπων της κάθε ομάδας.

Για παράδειγμα και μην έχετε αμφιβολία φίλοι μου και ειδικά εσείς οι Παναθηναϊκοί. Στη συζήτηση στον Παναθηναϊκό την επόμενη μέρα μιας ανάλογης σαν κι αυτή που έζησε ο Ολυμπιακός με την Άρσεναλ, δεν θα κυριαρχούσε, ούτε η νίκη, ούτε η εμφάνιση, ούτε το τι έγινε στο Ντόρμουντ, ούτε οι προοπτικές στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στον Παναθηναϊκό, η κουβέντα θα αφορούσε και θα εστιαζόταν, στο τι έφταιξε και δεν προκριθήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για το αν θα χάναμε στο πρώτο παιχνίδι με την Μαρσέιγ αν είχαμε ένα επιθετικό κλάσης και ένα αμυντικό χάμερ. Για το ποιος έφερε τον Κοστάντσο που ήταν ο υπαίτιος της ήττας στο πρώτο παιχνίδι. Στο τι έκανε η διοίκηση και ο προπονητής που άφησε την ομάδα να πάει χωρίς φιλικά στο πρώτο παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πόσο ανύπαρκτη είναι η διοίκησή μας, που δεν πίεσε τα κέντρα εξουσίας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να έχει παιχνίδια η ομάδα στα πόδια της. Στο ότι αν είχαμε ένα αμυντικό κλάσης ή ένα τερματοφύλακα κλάσης από την αρχή, δεν θα τρώγαμε γκολ στην πρώτη ευκαιρία της Ντόρτμουντ στην Γερμανία και θα παίρναμε αποτέλεσμα εκεί όπου άλλωστε οι Γερμανοί δεν κέρδισαν καμιά ομάδα στους ομίλους και έτσι δεν θα χρειαζόταν τώρα την τελευταία αγωνιστική να περιμένουμε το αποτέλεσμα εκεί για να δούμε αν θα προκριθούμε. Για το ότι δεν έχει καμιά τύχη η ομάδα σε σοβαρό παιχνίδι στο Γιουρόπα αν δεν ενισχυθεί. Και φυσικά, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα υπήρχε και κάποιος που θα έλεγε, ότι ο τρόπος που χάσαμε την πρόκριση και όσα έγιναν στον Ντόρμουντ, αποδεικνύουν την ανυπαρξία της διοίκησης στα κέντρα της ΟΥΕΦΑ και το πόσο ανυπόληπτη την θεωρούν στην Ευρώπη.

Μήπως έχει κανείς αμφιβολία γι’ αυτά; Αν έχει πάντως, δεν χρειάζεται να κινηθεί καθόλου… υποθετικά και με βάση το τι πιστεύει ο καθένας μας ότι θα γινόταν και θα λεγόταν σε… ανάλογη με του Ολυμπιακού περίπτωση. Ας δει λίγο πρόσφατα τι έγινε. Και συγκεκριμένα. Θεωρητικά, ποια ήταν πιο βαριά, πιο… αναπάντεχη, πιο οδυνηρή και πιο… ντροπιαστική ήττα, του Ολυμπιακού στον Αστέρα Τρίπολης ή αυτή του Παναθηναϊκού στο Βικελίδης με τον Άρη; Η κοινή λογική λέει, πως σαφέστατα αυτή του Ολυμπιακού για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πολύ ωραία λοιπόν. Γυρίστε σε σάιτ και εφημερίδες λίγες μέρες πίσω. Βρείτε και δείτε τα αντίστοιχα σχόλια και συζητήσεις. Δείξτε μου τρεις, δύο, ένα έστω ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που να στήθηκε στον τοίχο σαν αποκλειστικός ένοχος και να απαιτείται ο αποκεφαλισμός του. Δείξτε μου ένα άλλο, που να διαπομπεύθηκε κυριολεκτικά από φιλο-ολυμπιακά χέρια και μικρόφωνα σε σημείο προσωπικού εξευτελισμού του, όχι απλά σαν παίκτη αλλά και σαν προσωπικότητα.

Ψάξτε, βρείτε, δείξτε το μου και αν δεν βρείτε τίποτε, ρίξτε μια ματιά στα αντίστοιχα σχόλια που ακόμα υπάρχουν στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τον Άρη και ελάτε πείτε μου.

Μετά απ’ αυτά λοιπόν, το πιο απλό απ’ όλα ερώτημα. Ποια από τις δύο ομάδες θεωρείται ότι θα ξεπεράσει πιο εύκολα την ήττα και το στραβό αποτέλεσμα γενικότερα;

Μήπως θέλει και απάντηση το ερώτημα; Δεν νομίζω.

Καταλήγοντας. Στον Παναθηναϊκό, τα τελευταία χρόνια και ειδικά στην τριετία του παραλογισμού της πολυμετοχικότητας, έγινε μια βίαιη προσπάθεια μετάλλαξης των χαρακτηριστικών, της νοοτροπίας και σταθερών αξιών του συλλόγου. Και κατ’ επέκταση και της συνολικής μας συμπεριφοράς. Αυτό που κάποιοι στην υπερβολή του ίσως, ονόμασαν «γαυροποίηση».

Η πλάκα λοιπόν είναι, πως παρόλα αυτά, ένα πράγμα άξιζε να πάρουμε από τον Ολυμπιακό, την συσπείρωση δηλαδή όλων γύρω από την ομάδα και την λειτουργία όλων σ’ αυτήν σαν μια γροθιά στις επιτυχίες και στις στραβές. «Πήραμε» και προσπαθήσαμε να «μιμηθούμε» λοιπόν, ένα κάρο πράγματα, κι αυτό είναι που ήταν το μοναδικό που έπρεπε να «πάρουμε», δεν το προσπαθήσαμε καν. Ούτε να το «πάρουμε» ούτε να το μιμηθούμε. Μερικές φορές λοιπόν, πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

25 σχόλια
 • tzon Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 11:59 Συντάχθηκε από tzon

  re se13 tha itheles poly na itan apotyximeni i parousia tou Olympiakou...alla ta antikeimenika gegonota pou anafereis gai tin isxy tvn omadwv tou ektou omilou tou CH.L. einai gia mikra paidia...

 • Νικολαος Z. Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 11:05 Συντάχθηκε από Νικολαος Z.

  +1 στο ορθοτατο σχολιο του "κορέα/εκουαντόρ" !!

  και ακομα, εχει τυχει κι εχω ακουσει κι αλλους παραγωντες μικροτερων ομαδων να απαντουν με τον ιδιο τροπο. τι θα κανουμε τωρα, θα τους φερουμε ολους παραδειγμα?

  φάουλ και κιτρινη καρτα απο μενα.

 • Παντελής Χαλανδρι Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 09:31 Συντάχθηκε από Παντελής Χαλανδρι

  Κώστα συγγνώμη που στο λέω αλλά υπέυθυνος για τον Μώραλη στον Ολυμπιακό είναι ο Μαρινάκης που τον διατήρησε και ο Κόκκαλης που τον ανέδειξε. Με σαφή ιεραρχία προς τους άλλους ότι πρώτα θα δώσει την γραμμή ο Μώραλης και εσείς μετά θα την υπερασπιστείτε με νύχια και με δόντια ακόμα και να έχετε και κάποια άλλη άποψη. Επίσης ο Μώραλης είναι υπεύθυνος για την καλή σχέση με μια σειρά δημοσιογράφων ή και το να πατάει πόδι με όποιον δεν συμφωνεί (π.χ παρέμβαση στον Κ. Θωμαίδη).
  Αντίστοιχα στον Παναθηναικό ο Τζίγγερ δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν θέλησε να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι γιατί το κομμάτι επικοινωνίας ή προπαγάνδας (όπως θέλει ο καθένας) δεν τον απασχολούσε. Ήθελε καθαρό ποδόσφαιρο αλλά ξέχναγε κάτι. Το ποδόσφαιρο από την φύση του είναι βρώμικο. Επίσης δεν ασχολείθεικε ποτέ με τους ποδοσφαιριστές - σχολιαστές στα ματς του Παναθηναικού. Οι Γκόνιας, Αλεξανδρής και Γιαννακόπουλος δεν είναι τυχαία σχολιαστές. Όλα είναι κανονισμένα από την ΠΑΕ. Ο Τζίγγερ κανόνισε ποτέ τέτοιο πράγμα?

 • panos68 Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 02:00 Συντάχθηκε από panos68

  Με το ζορι να μας πεισεις οτι οποιους παικτες εφερε ο τζιγγερ (σαριεγκι- βυντρα) ειναι παικταραδες και αν τους κανουμε κριτικη δεν ειμαστε παναθηναικοι.

  Οτι και να λες εχουμε ματια και βλεπουμε φιλε μου.

  Υ.Γ Γραφεις αυτα που θελουν να ακουν οι ολυμπιακοι απο τους δημοσιογραφους του ολυμπιακου για την ομαδα τους και για αυτο εχεις και θετικες κριτικες απο αυτους.

 • κορέα/εκουαντόρ Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 23:19 Συντάχθηκε από κορέα/εκουαντόρ

  Κώστα,
  η άποψη που θέλεις να προβάλεις μέσα από το άρθρο σου αυτό,
  ότι δηλαδή μια ΟΜΑΔΑ πρέπει να μιλάει ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ
  και να είναι αυτή που ανταποκρίνεται στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της
  και όχι στις προσωπικές ίντριγγες και κόντρες των μελών της,
  είναι ΣΩΣΤΗ.
  Εκείνο που ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ δε βρίσκω αλλά και λίγο προκλητικό,
  είναι το ότι συνδύασες αυτή την ορθή οπτική γωνία λειτουργία μιας ομάδας,
  χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την συνέντευξη ενός προσώπου,
  που αποτελεί εδώ και χρόνια βασικό στέλεχος μιας διοίκησης μιας παε,
  η οποία ,όπως πολύ καλά γνωρίζεις,το μόνο νόμο που ασπάζεται και στον οποίο υπακούει,
  είναι ο οσφπ και το αιγάλεω να νικάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να...
  Όταν λοιπόν το εν λόγω στέλεχος,
  και κατ επεκταση η εν λόγω διοίκηση με τον τρόπο, που μόνο αυτή ξέρει,
  αλλά και που όλοι οι άλλοι καταλαβαίναμε,αλλά δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε,και που με τις κασέτες και τις έρευνες της κυρίας Παπανδρέου και τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν,ακόμα και οι τυφλοί είδαν,
  έχει εξασφαλισμένο το πρωτάθλημα πριν αυτό ξεκινήσει, βλέπε 13 στα 15,
  κάποιος συνάδελφός σου χαρακτήρισε το ποσοστό,ποσοστό Ουγκάντας,
  τότε το στέλεχος αυτό,
  αλλά και οι διάφοροι Γιανακόπουλοι,όπως ανέφερες,
  έχει την υποχρέωση να περνιέται αυτή η γραμμή της μιας γροθιάς προς τα έξω,
  διότι σε αντίθετη περίπτωση,με την έναρξη των εσωτερικών μαχαιρωμάτων δηλαδή,
  το πετσινοχάρτινο οικοδόμημα θα αρχίσει να καταρέει και αυτό κανένας τους δεν το επιθυμεί.
  Δηλαδή τι περίμενες, περίμενες να αρχίσει ο Μόραλης να προβάλει τον εαυτό του ή τον οποιοδήποτε άλλον;
  Γιατί να το κάνει,δεν προβάλλονται όλοι, και ο καθένας χωριστά, όταν η ομάδα τους πάει,με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν, καλά;
  Να είσαι σίγουρος,πως όταν θα έρθει η στιγμή,που θα καταστεί δυνατό
  να υπάρξει τήρηση κανόνων ισοπολιτείας και δικαίου στη διεξαγωγή του ελληνικό ποδοσφαιρο,που τόσο βάναυσα ποδοπατήθηκε την τελευταία 15ετία,
  δεν θα ζηλεύεις τέτοιες συνεντεύξεις.
  Αυτό είναι το ζητούμενο.

 • ROJO BOTON Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 20:12 Συντάχθηκε από ROJO BOTON

  ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.
  Ο ΠΑΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ Ο ΜΩΡΑΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
  ΑΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ "ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "ΟΠΛΟ" ΕΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ(ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

 • ΑΝΤΡΕΑΣ Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 20:05 Συντάχθηκε από ΑΝΤΡΕΑΣ

  ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΩ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ.
  ΚΡΥΦΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΙΣΟΥΝΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ.
  Α ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΤΑ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΛΑ?

 • alexopais Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 17:48 Συντάχθηκε από alexopais

  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε που λένε...

  Έχεις κάνει τα πιο κωλόφαρδα αποτελέσματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την εθνική του Ρεχάγκελ και του Αχριστέα που -τελείως κατά σύμπτωση- είχε μέσα τον μισό ΠΑΟ.

  Τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού δεν τις έχεις κάνει ποτέ πάντως και για να είμαι δίκαιος ούτε τις καλές ούτε τις κακές...

  Μία ζωή στην Ευρώπη, όσες φορές πέρναγες τη σέντρα-τόσα γκολ έβαζες...

  Στον Ολυμπιακό που πάει τρένο ο τερματοφύλακας έχει φαγωθεί ήδη για να μη λες ότι δεν κράζουμε

  Απλά η διαφορά μας είναι ότι εσείς παλιοξεφτίλες φτάσατε να κοπανάτε τον Βαζέχα στην Παιανία, αντί να του έχετε άγαλμα 50 μέτρα έξω από το γήπεδο...

  Ο Βαζέχα που όποτε ήταν σχολιαστής σε αγώνα κύριε Γκότζο ούρλιαζε μέσα στο μπουθ, γιατί δεν πήγαινε σαν πρόεδρος του ΠΣΑΠ όπως ο Γιαννακόπουλος

  Αλλά τι να λέμε τώρα? Θέλει πολλές σελίδες...

 • tigris Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 16:58 Συντάχθηκε από tigris

  εγραφες μια ωρα για να κραξεις τους πολυμετοχικους ρε παλτο? αφου ολοι καταλαβαν που το πας...τι μας κουραζεις με εισαγωγες?????

 • tigris Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 16:55 Συντάχθηκε από tigris

  εγραφες μια ωρα για να κραξεις τους πολυμετοχικους ρε παλτο? αφου ολοι καταλαβαν που το πας...τι μας κουραζεις με εισαγωγες?????

 • menos Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 15:51 Συντάχθηκε από menos

  tsarla swsto to arthro s symfwnw sta perissotera... kwsta me apogoiteyses me ayto pou eipes gia th sygkrish melberg-sarrieggi estw kai me ayton ton tropo...afou ksereis apo mpala stamata na sthrizeis paixtes oi opoioi ksereis kai sy oti DN KANOUNN GIA PANATHINAIKO...

 • Σ. Νίνης Ιτέα Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 13:44 Συντάχθηκε από Σ. Νίνης Ιτέα

  tsarla
  Γράψε και καμμιά παράγραφο παραπάνω...

 • Steve Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 13:37 Συντάχθηκε από Steve

  Για ολα αυτα που λες Κωστα ο Ολυμπιακος ειναι μαγαζι γωνια, με καλη παρουσια σε ευρωπη με τον κοσμο διπλα της με εμπιστοσυνη σε προεδρο και προπονητη, απο την αλλη η απελπισια του Παναθηναικου κοσμου τον κανει να τρωει αμασητο τον σανο που του σερβιρει ο γραφικος Τσακας και το εμποριο ελπιδας που του πασαρει ο τυπος μηπως πουλησουν κανα φυλλο παραπανω.Αλλωστε την διαφορα την κανουν και τα στελεχη, ο ενας εχει τον Μωραλη και ο αλλος εχει τον Βασιλη Κωνσταντινου.Χαωδης η διαφορα και εκει.

 • CHRIS 13 Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 11:08 Συντάχθηκε από CHRIS 13

  ARE KOSTA POSO DIKIO EXEIS...

 • tsarla Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 03:41 Συντάχθηκε από tsarla

  Γενικά, πιστεύω ότι σαν οπαδοί, οι Παναθηναικοί είμαστε πολύ πιο ανυπόμονοι και βιαστικοί στο να κατακρίνουμε έναν ποδοσφαιριστή μας. Οι Ολυμπιακοί από την άλλη, είναι πιο υπομονετικοί, αλλά μετά από κάποια στιγμή, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι απόλυτοι και δεν "συγχωρούν" τα λάθη. Έτσι πιστεύω πως ήταν τα πράγματα μέχρι πριν λίγα χρόνια. Πλέον όμως, δεν είναι θέμα "βιαστικών συμπερασμάτων". Όταν κάποιοι παίκτες αγωνίζονται τόσο καιρό-χρόνια στην ομάδα, ξέρεις πια το "ποιος" είναι ο άλλος και μέχρι που μπορεί να προσφέρει. Δικαιολογώ λοιπόν, την αγανάκτηση των οπαδών και την επικριτική-επιθετική του στάση απέναντι σε συγκεκριμένους παίκτες και θεωρώ πολύ σημαντικό να γίνεται αυτή η κριτική(με σωστό όμως τρόπο) και από τα ΜΜΕ. Ίσως αυτός ο τρόπος να επηρεάσει αρνητικά το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των παικτών, για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό( με εξαίρεση τη χρονιά του νταμπλ)και αυτό το πιστώνω στον Φερέιρα, που πιστεύω βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσει μια καλή χημεία στην ομάδα, όμως ίσως αυτός να είναι και ο μόνος τρόπος ώστε είτε να προσέχουν περισσότερο κάποιοι παίκτες, ώστε να μην εκτίθενται, είτε να αποχωρήσουν από την ομάδα. Και φυσικά δεν αναφέρω την περίπτωση της βελτίωσης, γιατί όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχει τέτοια, όταν έχεις φτάσει τα 30αντα. Θέλω να επισημάνω την διαφορά της βιαστικής κριτικής με την "καταδικαστέα" κριτική, που ασκήθηκε όπως λέτε μετά την ήττα από τον Άρη. Υπήρχαν αρκετοί που βιάστηκαν να ξεγράψουν το Σισέ στην αρχή και να λένε να ξεκινήσει ο Πετρόπουλος στη θέση του,να κατηγορούν ως αδιάφορο τον Μπουμσόνγκ... Και οι δύο έδειξαν την κλάση τους και την αξία τους να αγωνιστούν στον Παναθηναικό. Σαφώς και υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα, αλλά και αντίθετα(όπως με τον Γκοβού). Ας περάσουμε στην πλευρά του Ολυμπιακού και ας δούμε πως αντέδρασε ο κόσμος σε κάποιες πρόσφατες περιπτώσεις. Ο Κοστάνζο που ήρθε με καλές προοπτικές και με ένα καλό "βιογραφικό", μέχρι στιγμή δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αφού έκανε αρκετά λάθη και δεν βοήθησε την ομάδα του σε αυτές τις περιπτώσεις, Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει, ο Βαλβέρδε του στήριξε και του έδωσε ευκαιρίες, όμως ο τερματοφύλακας δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Έτσι, κατέληξε στον πάγκο. Ακόμη, ο Χαβίτο και ο Αμπντούν, αποτελούν δυο διαφορετικές περιπτώσεις, που φαίνεται όμως να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Μπορεί ο πρώτος δηλαδή, να μην άρεσε σαν απόκτημα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τον 2ο, όμως τελικά, ο κόσμος φαίνεται απογοητευμένος και με τους 2, καθώς, ειδικά ο 2ος φαίνεται να έχει "ξεφουσκώσει" τελείος, σε σχέση με πέρσι.
  Αυτό που θέλω να τονίσω, επειδή θίξατε το θέμα τι κάνουν σωστά στον Ολυμπιακό, που δεν το κάνουμε εμείς, είναι ότι αυτοί φροντίζουν να διορθώνουν τα λάθη. Οι δικοί μας προπονητές,δεν τολμούν να "κουνήσουν" αυτούς που έχουν μονίμως κακή απόδοση και κάνουν "ζημία" στην ομάδα. Ο Σαριέγκι και ο Κατσουράνης φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Βάσκος, δεν λέω, μπορεί να είναι φιλότιμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι του αξίζει να παίζει βασικός σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναικος και να είναι και αρχηγός μάλιστα! Μπορεί να μην αποκτήθηκε κάποιο στόπερ, όμως υπάρχει κ ο Καντέ, ο οποίος είναι καλύτερος. Στο κάτω κάτω αν πρέπει ντε και καλά να παίζει βασικός ο Κατσουράνης, ας παίζει στόπερ, να μην εκτίθεται και ο ίδιος. Ο ίδιος βλέπω ότι θέλει να παίζει 10αρι, ώστε να βγάζει ασιστ,να βάζει και κανα γκολ και να τον γράφουν στα πρωτοσέλιδα. Και δεν λέω μπορεί να το κάνει αυτό, έχει κάθετη πάσα, όμως όταν παίζεις χαφ κύριε, πρέπει να μαρκάρεις, να κόβεις, να πιέζεις, δεν έχεις μόνο επιθετικά καθήκοντα, αλλά και ανασταλτικά. Ο συγκεκριμένος "αράζει" συνεχώς, προκλητικά, περιμένοντας από το Σιμάο να κάνει τη βρόμικη δουλειά.Ας είναι καλά και ο Ζέκα που από δεξί χαφ, καταλήγει να βρίσκεται παντού, ώστε να καλύψει μαζί με τον Μοζαμβικανό, τα κενά. Επομένως, αν ο προπονητής δεν προβεί από μόνος του σε αυτές τις αλλαγές,θα πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει ώστε να γίνει αυτό. Καταλαβαίνω ότι άνθρωποι είναι και οι ποδοσφαιριστές, περούν και περιόδους που είναι ντεφορμέ, όπως ο Βύντρα ας πούμε, που κάνει μια κάκιστη χρονιά φέτος, όμως ξέρουμε ποιος είναι, δεν είπαμε ποτέ ότι είναι ο Ντάνι Άλβες, ένας μετριότατος παίκτης, που ίσως και να μην έκανε για Παναθηναικό,αναγνωρίζω όμως τις προσπάθειές του και τις καλές εμφανίσεις που έχει κάνει. Το ίδιο έγινε και με τον Σπυρόπουλο, που μετά από πολλές αποδοκιμασίες, στα 2 τελευταία παιχνίδια φάνηκε ανεβασμένος. Θυμηθείτε όμως, όσοι σας αρέσει ο "Κάτσος" για βασικός, τι έχει κάνει στα μεγάλα παιχνίδα,στα ντέρμπι; ΑΦΑΝΤΟΣ. Γιατί με τον Εργοτέλη και τη Δόξα, μπορεί να είναι καλός με την πάσα, άντε και κάποια τελειώματα που έχει, όμως στα δύσκολα ματς, που θέλει τρέξιμο, να κρατήσεις μπάλα όταν χρειάζεται, να τη δίνεις σωστά,να κόβεις, δεν κάνει τίποτα, απολύτως. Πείτε μου, πως θα βελτιωθούν δηλαδή τα λάθη αν δεν φωνάξει ο κόσμος;

 • Δημητρης Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 03:31 Συντάχθηκε από Δημητρης

  λυπαμαι που στο λεω Κωστα αλλα δεν μπορουν η δεν θελουν να σε καταλαβουν,ισως αν πουλαγες οπαδιλικη να σε σιγονταριζαν.
  οπως εγω σαν ολυμπιακος εχω στο μυαλο μου (και δεν βγαινει ουτε με εγχειρηση) οτι πρεπει παντα να παιρνω το πρωταθλημα,ετσι αντιστοιχα οι παναθηναικοι εχουν στο μυαλο τους την γρινια.

  βλεπω οτι σε κατηγορουν για την προτελευταια παραγραφο του αρθρου σου.
  η καποιος εκανε το σχολιο και οι αλλοι ακολουθησαν χωρις να το διαβασουν και απαντησαν απλα για να γκρινιαξουν,η δεν καταλαβαινουν τι διαβαζουν,γιατι δεν μπορω να καταλαβω τον λογο που εισαι λαθος.
  μαλλον δεν διαβαζουν οτι λες ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧιΚΟΤΗΤΑΣ και απλα κρατησαν την πολυμετοχικοτητα (που ναι ηταν αποτυχημενη) και βγηκαν χωρις να βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει το τι εννοεις για να σε κραξουν.

  τελος παντων ειναι δικο σας θεμα αυτο,απλα αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι η λεξη ΟΜΑΔΑ-ΦΥΛΗ-ΑΓΕΛΗ ειναι ολοι ειμαστε ενα και πρωστατευουμε το καθε μελος της ΟΜΑΔΑΣ-ΦΥΛΗΣ-ΑΓΕΛΗΣ απο τον ποιο μικρο μεχρι τον ποιο μεγαλο,ολοι για εναν και ενας για ολους,κατι που δεν μπορουν να το καταλαβουν στον παναθηναικο και κοιτανε να προβληθουν ο καθε ενας για παρτη του,απο τον προεδρο μεχρι τον οπαδο που θα πουλισει μεγαλυτερη παναθηναικοσυνη.


  καληνυχτα

 • lelos Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 23:24 Συντάχθηκε από lelos

  Ναι ρε κωστα ....αλλα μια γροθια.!Διαβασε το αρθρο σου προσεχτικα .... .ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ...και εσεις...αμα κατεβεις Χανια θα τα πουμε!

 • se13 Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 22:58 Συντάχθηκε από se13

  ...Κυριε Γκοτζο για αυτο δεν θα γινει ποτε ο Ολυμπιακος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.Διοτι θα ψαχναμε εμεις οπως σωστα ειπες τις ευθυνες του αποκλεισμου σε προσωπα, αλλα οπως και να το κανουμε υπαρχουν αντικειμενικα γεγονοτα.Πρωτον η Αρσεναλ ειναι η χειροτερη Αρσεναλ που εχουμε δει ολοι μας τα τελευταια χρονια.Η Μαρσειγ ειναι μια μετρια γαλλικη ομαδα οπως παει μεχρι τωρα στο πρωταθλημα και η Ντορτμουντ ειναι αστεια αμυντικα και απειρη στο ΤσουΛου.Ενοειται λοιπον οτι αν απιοκλειστεις απο αυτον τον ομιλο μονο αποτυχημενος εισαι.Εφοσον φυσικα θελεις να εισαι πρωταγωνιστης του ευρωπαικου ποδοσφαιρου οπως πρεπει να ειναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και οχι κομπαρσος οπως ειναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Αντι λοιπον να ζηλευεις τον Ολυμπιακο που εχει τον Μωραλη που οντως κανει αψογα την δουλεια του να ζηλεψεις τον ΠΑΟΚ καλυτερα που εχει Ζαγορακη Βρυζα που ξερουν απο ποδοσφαιρο.

 • eki Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 22:43 Συντάχθηκε από eki

  panw p mia fora teleiwne to arthro k imoun etoimos na t parw sta sovara ligo prin to telos.. tsoup!na ti pali i paliopolimetoxikotita p exei katastrepsei tn panathinaiko,tis axies,kai kai kai ......re gontzo i proteleutaia paragraphos s ftanei k periseuei gia na katalavei o kathenas auto gia to opoio egrapses olo to arthro s!pragmatika krima...

 • DJIBRIL CISSE Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 22:39 Συντάχθηκε από DJIBRIL CISSE

  ΓΚΟΤΖΟ ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΗΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ?

  ΟΙ ΜΙΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΕΛ ΠΙΤΣΟΙ ΣΚΑΤΣΕΛ ΜΑΝΤΖΙΟΙ ΤΖΙΟΛΗΔΕΣ ΡΟΜΕΡΟΙ ΣΑΙΝΙΟ ΓΗΤΤΕΣ ΑΝΤΡΙΤΣ ΝΥΡΕΝ ΚΟΛΕΣ ΜΙΛΟΓΙΕΒΙΤΣ ΜΠΟΒΙΟ ΣΕΡΙΤΣ ΒΟΥΤΕΡΣ ΤΟΡΓΚΕΛΕ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΙΔΕΣ ΣΤΡΑΝΤΛΙ ΡΟΥΜΠΑΚΗΔΕΣ ΜΑΡΙΤΣ ΚΛΠ?

  ΟΙ ΣΚΑΖΝΙ ΜΑΛΕΖΑΝΙΔΕΣ ΚΥΡΒΑΣΙΛΗΔΕΣ ΜΠΑΚΕ ΚΑΡΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΔΕΣ?

  ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 2004?

  Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ?

  ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΠΟΨΗ?

  ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ?

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΣ?

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ

«12»
Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.