Ο ΠΑΟΚ, το στοίχημα, η… αλλαγή μου, ο Τσάκας και οι… άλλοι

Δημοσίευση: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 16.29

Θα ήταν εντελώς αντιποδοσφαιρικό, το να ξεκινήσω οποιαδήποτε συζήτηση και αναφορά σήμερα, χωρίς αναφορά στον ΠΑΟΚ. Θα ήταν και υποκριτικό επί της ουσίας.

Καθώς αν κάποιον που θέλει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε οποιοδήποτε επίπεδο, τον άφησε ασυγκίνητο, ή δεν τον ακούμπησε αυτό που είδε από τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη το βράδυ, δύο πράγματα σημαίνει.

Ή είναι τόσο δήθεν και θέλει να πουλήσει οπαδισμό της πλάκας και γι’ αυτό κωλώνει να πει το προφανές, για να μην θιχθεί και κυρίως… αδυνατίσει η εικόνα του σαν «φοβερού και τρομερού οπαδού» στους αποδέκτες της σκέψης και των γραφόμενών του γιατί μόνο αυτό μάλλον έχει να… πουλήσει.

Ή απ’ την άλλη, πραγματικά δεν τον ακούμπησε η ιστορία, δεν μπόρεσε δηλαδή να την νοιώσει και τον προσπέρασε σαν κάτι καθημερινό και ασήμαντο, οπότε και με το συγνώμη, απαγορεύεται να ασχολείται με το ποδόσφαιρο με οποιοδήποτε τρόπο.

Δεν γίνεται με λίγα λόγια, να παρακολουθήσεις ένα τέτοιο παιχνίδι και στην διάρκειά του να μην ταυτιστείς με αυτή την εκπληκτική προσπάθεια του ΠΑΟΚ συνολικά ως ομάδα. Δεν γίνεται.

Δεν γίνεται όποια οπαδικά αισθήματα και αν τρέφεις, να μην παλέψεις και συ μαζί με αυτή την ομάδα που έβλεπες να παλεύει λυσσασμένα, αλλά ταυτόχρονα απείρως ποδοσφαιρικά και αξιοπρεπέστατα να κρατήσει και να κερδίσει αυτό που δικαιούταν μέσα στο γήπεδο.

Κι επειδή έχω το κουσούρι, να μοιράζομαι με τους αναγνώστες και τους ακροατές, προσωπικά βιώματα, όσο κι αν αυτό έχει τις συνέπειές του, ειδικά όταν απευθύνεται επί της ουσίας σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και δεν σε γνωρίζουν προσωπικά, θα σας πω κάτι σε προσωπικό επίπεδο.

Είχα παίξει στο στοίχημα τον ΠΑΟΚ 4-6 γκολ για όσους καταλαβαίνουν. Μαζί με ΟΣΦΠ και Ρούμπιν Καζάν που είχαν γίνει νωρίτερα. Έπαιρνα ένα καθ’ όλα σεβαστό και αξιόλογο ποσό κλείνοντας με τον ΠΑΟΚ.

Κι όμως. Στην φάση του γκολ της Τότεναμ που ακυρώθηκε –σωστά φυσικά- έπιασα τον εαυτό μου να πανηγυρίζει. Έπιασα τον εαυτό μου, να έχει… ξεχάσει ότι την ίδια στιγμή έχανα το στοίχημα. Για όσους παίζουν στοίχημα, μπορεί να γίνει κατανοητή η… αψυχολόγητη αντίδρασή μου. Κι όμως την έκανα.

Κι η πλάκα είναι, πως όσες φορές και αν αναρωτηθώ, αν θα προτιμούσα να ξαναγίνει το ίδιο, ακόμα και τώρα που πέρασε κάπως η φούρια και η καθημερινότητα με έχει ήδη αναγκάσει από το πρωί να… ξανακοιτάξω την τσέπη μου να δω τι υπάρχει μέσα και πάλι χωρίς δεύτερη σκέψη, θα έλεγα να ακυρωθεί το γκολ.

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσοι καταλαβαίνετε την… μαγεία του πράγματος. Και το λέει ένας άνθρωπος, που έχει περάσει την μισή του ζωή, ζώντας τέτοιες στιγμές στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό. Οπότε αν μη τι άλλο, θα ήταν λογικό να λειτουργήσει και το… οπαδικό κόμπλεξ, να βλέπεις δηλαδή να κάνει και κάποιος που οπαδικά θεωρείς αντίπαλο κάτι ανάλογο.

Ο ΠΑΟΚ όμως, αυτό, το κέρδισε με το σπαθί του. Τουλάχιστον από μένα και δεν είναι αναγκαίο να νοιώθουν και όλοι ανάλογα. Λέω και γράφω απλά πως το ένιωσα εγώ.

Κι απ’ αυτή την άποψη και σε εντελώς προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο και κυρίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΠΑΟΚ, που μου έβγαλε τέτοια συναισθήματα, τόσο σε επίπεδο έντασης, όσο και επί της ουσίας.

Μπράβο και πάλι μπράβο και μακάρι να επενδύσει συνολικά ο ΠΑΟΚ σαν διοίκηση, σαν ομάδα και σαν οπαδοί, στην δημιουργία μιας τέτοιας ταυτότητας και συνείδησης, που να του επιτρέψει να ξαναζήσει ανάλογες στιγμές και σε ακόμα πιο ψηλό επίπεδο.

Από κει και πέρα. Μένει σίγουρα λίγος χώρος και… χρόνος, για να συζητήσουμε και για τα «δικά μας» εμείς στον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν πειράζει, ελπίζω να καταλαβαίνετε οι περισσότεροι τακτικοί της στήλης, ότι άξιζε τον κόπο.

Ένα μόνο πράγμα θα πω. Καθώς οι παλιότεροι της παρέας, θα ξέρετε, πως ένα ακόμα κουσούρι μου, είναι να διαβάζω και κυρίως να παίρνω υπ’ όψιν μου, όλα τα μηνύματα που στέλνετε και κυρίως αυτά που δημοσιεύονται κάτω από τα άρθρα μου.

Γράφει λοιπόν ο φίλος με το ψευδώνυμο «costis», σχολιάζοντας το αμέσως προηγούμενο άρθρο μου.

«Εσύ Γκόντζο που ήσουν πάντα υποστηρικτής του ήθους και της μετριοπάθειας στην διοίκηση, ξαφνικά τι έγινε και δεν σε ενοχλεί ο Τσάκας. Περίεργα πράγματα».

Θα συμφωνήσω χίλια τα εκατό με τον φίλο. Όντως… περίεργα πράγματα.

Πραγματικά με βάση αυτά που έλεγα, έγραφα και υποστήριζα, ο Τσάκας σαν συνολική εμφάνιση –και δεν εννοώ οπτικά- δηλώσεις και στάση, είναι έξω από τα «δεδομένα μου» με βάση όπως τα έχω παρουσιάσει τόσα χρόνια. Κι όντως θα έπρεπε να με βρει από την πρώτη στιγμή… απέναντί του, τουλάχιστον από πλευράς αισθητικής και πρακτικής στον Παναθηναϊκό.

Συμφωνώ λοιπόν, ότι η αντιμετώπισή μου απέναντί του και συνολικά στο θέμα του πρίγκιπα, δεν… ταυτίζεται με αυτό που παρουσίαζα σαν πρόσωπο και αρχές όλα αυτά τα χρόνια.

Για να βοηθήσω λοιπόν τον φίλο τον «costis» και όποιον έχει ανάλογες… απορίες, να βρει την εξήγηση, θα του αντιστρέψω το ερώτημα.

Ας μου βρει ένα λόγο, για να εξακολουθήσω δημόσια να κρατάω την θέση που κράτησα και το προφίλ που είχα μέχρι τώρα. Ένα μόνο. Πέρα από το προφανή που αφορά εμένα και την επιλογή μου.

Δηλαδή αν το έκανα, ο ίδιος θα έλεγε, μπράβο που… κρατάς άμυνα σε θέματα ηθικής και νοοτροπίας στον Παναθηναϊκό; Το είπε αυτό κάποιος από τους πάσης φύσεως «κοστίδες» τόσο καιρό; ‘Η μήπως αυτή ακριβώς η στάση μου, ήταν η… δήθεν αφορμή για να στηθώ για μια ακόμα φορά στον τοίχο και προσωπικά και επαγγελματικά και οικογενειακά;

Ή μήπως ο ίδιος και αν όχι ο ίδιος, όλοι αυτοί που σε καθημερινή βάση με διαπόμπευαν και διαστρέβλωναν τα όσα έλεγα, ακριβώς υπερασπίζοντας ένα στάνταρ επίπεδο ήθους και έκφρασης στον Παναθηναϊκό, άρθρωσαν ποτέ την παραμικρή λέξη υπεράσπισης του δικαιώματός μου να λέω την άποψή μου;

Για να μιλάμε ειλικρινά δηλαδή από κάποιο σημείο και μετά μεταξύ μας. Δεν είναι λίγο υποκριτικό να ζητάμε, να πιέζουμε, να απειλούμε ένα άνθρωπο για όσα λέει και όταν μας βολεύει να του λέμε τα ίδια, γιατί πια… δεν συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε όταν τον βρίζαμε;

Εγώ ειλικρινά, για πρώτη φορά στη ζωή μου, σιχάθηκα τόσο πολύ κάποια πράγματα που είπα «όντως δεν αξίζει τον κόπο και το κόστος». Και είχα προειδοποιήσει γι’ αυτά τα πράγματα. Ότι η ισοπέδωση των πάντων και η συστηματική και σταθερή μετάλλαξη των χαρακτηριστικών αυτού του συλλόγου, θα οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν θα έχετε ξαναδεί ποτέ σ’ αυτόν τον σύλλογο.

Τότε κανένα δεν ενοχλούσε αυτή η προοπτική. Τώρα ξαφνικά ενοχλήθηκαν όλοι;

Και για να αντιστρέψω και λίγο το ερώτημα του φίλου.

Εγώ ναι, κουράστηκα ίσως, δεν άντεξα ίσως, πιέστηκα ίσως, εκτίμησα ότι δεν αξίζει τον κόπο και το κόστος να γίνεσαι διαρκώς στόχος εσύ και η οικογένειά σου επειδή συνεχίζεις να λες αυτό που πιστεύεις και στην τελική είπα ότι, αφού αυτή την Παναθηναϊκή καθημερινότητα θέλατε, μαζί σας κι εγώ, σ’ αυτή θα συζητάω καθημερινά, βαρέθηκα μια ζωή να πληρώνω το πάσης φύσεως κόστος της άλλης άποψης.

Αυτοί όλοι, όμως, που τόσο καιρό πανηγύριζαν γιατί ζούσαμε σε μια τέτοια καθημερινότητα, αυτοί που εξυμνούσαν την κιτσαρία, τα καραγκιοζιλίκια, τα σκορπισμένα εκατομμύρια στο μιλητό, τους τρεις Πιζάρο και δεν συμμαζεύεται, τα κότερα και τα ιδιωτικά τζετ, τον Βίκτωρα και τον Μπέο στα επίσημα, αυτοί όλοι που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε σημείο να κρέμεται από τα χείλη του Τσάκα και του οποιουδήποτε φαίνεται στον ορίζοντα σαν πιθανός σωτήρας, τώρα ξαφνικά φίλε «costis» θυμήθηκαν το ήθος και το ύφος του σωματείου και τους ενοχλεί ο Τσάκας και αυτά που λέει;

Αυτό αλήθεια δεν σου φαίνεται περίεργο;

Άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στην καθιέρωση της αλητείας και σε επίπεδο φρασεολογίας και σε επίπεδο συμπεριφοράς στον Παναθηναϊκό. Άνθρωποι που ανεχόντουσαν κι ακόμα περισσότερο πρωτοστατούσαν στο να καθιερωθεί η λέξη και… ευχή «καρκίνος» για όποιον δεν γουστάρανε. Άνθρωποι που άκουγαν χαμογελώντας να βρίζονται με την λέξη «πόρνες» οι μανάδες όποιυ θεωρούσαν αντίπαλο.

Άνθρωποι που δεν ενοχλήθηκαν όταν κατέβηκαν τα λάβαρα των ευρωπαικών του μπάσκετ. Άνθρωποι που διανοήθηκαν να αποκαλέσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο «Παυλάκο» καθώς και αυτοί που τους ανέχθηκαν ή δεν ενοχλήθηκαν. Άνθρωποι που αποθέωναν σε καθημερινή βάση τους αεριτζήδες που την μια έταζαν εκατομμύρια αντί για… φυστίκια, την άλλη έφερνα χάμερ, την επόμενη τρεις Πιζάρο, την μεθεπόμενη την κοπανούσαν και την άλλη μέρα ξαναγύριζαν. Άνθρωποι που ανέχτηκαν τους προπηλακισμούς φραστικούς και όχι μόνο σε βάρος της οικογένειας Γιαννακόπουλου, όταν βρέθηκε μια ανάσα από την προεδρία της ΠΑΕ, Άνθρωποι που καμάρωναν και αρθρογραφούσαν περήφανοι για το πόσους μπράβους έχει ο… πρόεδρος. Και να μην συνεχίσω γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Δεν σου φαίνεται λίγο περίεργο αδερφέ, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ανέχθηκαν, καμάρωναν, χαμογελούσαν, ήταν πρωτεργάτες και ονόμαζαν όλα αυτά εκτόξευση στον Παναθηναϊκό, να… ενοχλούνται σήμερα από το ύφος, τις δηλώσεις και το στιλ του Τσάκα;

Γιατί για μένα, αφού αυτός ήταν ο καημός σου, εντάξει το λύσαμε. Ζορίστηκα, πιέστηκα και… άλλαξα όπως λες, η αν προτιμάς πήγα και εγώ με αυτό που μου… ζητούσατε όλοι σας με… διάφορους τρόπους να… παω.

Όλοι αυτοί όμως, γιατί την μια έτσι και την άλλη αλλιώς; Δεν είναι… περίεργο αλήθεια; Κι αν μη τι άλλο, αφού τόσο σε… εντυπωσίασε η δική μου στάση, δεν θα έπρεπε… για τα μάτια του κόσμου έστω, να σε εντυπωσιάσει και να… αναρωτηθείς και για το αντίστροφο;

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

13 σχόλια
 • naniton Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2011 23:37 Συντάχθηκε από naniton

  ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ
  ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣ ΕΙΣΑΙ...
  ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ ...
  ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΔΕΝ "ΕΠΑΙΖΕ" 4-6 Η ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ
  ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

 • LazarosΒαλ Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2011 18:26 Συντάχθηκε από LazarosΒαλ

  Κύριε Γκόντζο, ωραία όλα αυτά που γράφετε για τον ΠΑΟΚ, νόημα έχει όμως μια δήλωση όταν έχει και βάθος και δεν είναι επιφανειακή. Από επιφανειακά έχουμε χορτάσει όλοι. Το βάθος λοιπόν δεν είναι άλλο από μια αυτοκριτική, που δεν βλέπω ίχνος αυτοκριτικής στο κείμενο σας. Για να μπορέσουμε να περάσουμε νέα ήθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο (πράγμα που εμείς στον ΠΑΟΚ επιθυμούμε σφόρδα), από Παναθηναϊκούς και ειδικά Παναθηναϊκούς που είναι μέσα στα πράγματα, ένα πράγμα περιμένουμε και είναι προφανές. Παραδοχή του τί βρώμικο παιχνίδι στήθηκε στο ματς που μας έσφαξε ο Σπάθας και έκρινε τον τιτλο το 2010. Με άλλα λόγια, την ομάδα, αυτούς τους ίδιους παίχτες που αποθεώνεις, το μεγαλύτερο κακό τους το έχει κάνει η ομάδα σου..

 • themis65 Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2011 17:53 Συντάχθηκε από themis65

  Και εγώ είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και δίνω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον ΠΑΟΚ, όπως εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα αγωνίζεται στο εξωτερικό. Εκτός βέβαια του ολυμπιακού, για να μην ξεχνιόμαστε.

  ΥΓ: Καλή επιτυχία τη Τρίτη στη Μαρσέιγ, ώστε ο γαύρος να συνεχίσει στο ΟΥΕΦΑ.

  ΥΓ2: Η σωστή στάση στο θέμα ΤΣΑΚΑ είναι μόνο αναμονή. Οταν λήξει παίρνεις θέση. Μέχρι τότε απλά περιμένεις. Δεν παίρνεις θέση ούτε ΥΠΕΡ ούτε ΚΑΤΑ.

 • Steve Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2011 15:00 Συντάχθηκε από Steve

  Στο γκολ του Φετφατζιδη Κωστα τι εκανες δεν μας ειπες? Δαγκωσες τα χειλια σου και κοιταξες το ρολοι να δεις μηπως προλαβαινει να ισοφαρισει η Μαρσειγ? Ασε μας τωρα με το παραμυθακι περι υπερανω κλπ και μπραβο στην ελληνικη ομαδα κλπ. Οταν αυτο το κανεις επιλεκτικα τσαμπα μαγκας εισαι.

 • NIKOS VIENNA Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2011 14:07 Συντάχθηκε από NIKOS VIENNA

  KYRIE GONTZO !!

  ORAIA H KOLOTOYMPA POY KANETE !!!

  OMOS DEN PAS PEIQETE OTI TA PISTEYETE AYTA POY GRAFETE !!!

  GIATI DEN DIMOSIEYETAI OLA TA E-MAIL POY STELNOYME???

  LOGOKRISIA ???? SE DHMOKRATIKO FORUM SAN TO DIKO SAS OPOS GRAFETE QA EPREPE NA PERNAN KAI TA MHNHMATA POY DEN DAS ARESOYN !!

 • Giannis84 Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 19:38 Συντάχθηκε από Giannis84

  Κύριε Γκόντζο,
  Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα το άρθρο σας και εσάς προσωπικά αν δίνατε συγχαρητήρια με την ίδια ευκολία και στον Ολυμπιακό για το διπλό στη Μασσαλία. Και αν δεν 'πουλούσατε' οπαδισμό στην εφημερίδα σας μετά από παλαιότερες αποτυχίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.Οπότε αυτά πείτε τα καλύτερα στα 2.000 άτομα που σας διαβάζουν ακόμα στην εφημερίδα σας και σε όσους ακόμα διαδυκτιακά.Εμένα με όλο το σεβασμό που σας έχω δεν με με πείθουν.

 • NASTAZIA Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 16:04 Συντάχθηκε από NASTAZIA

  Κύριε Γκότζο ,

  Δεν σε συμπαθούσα ιδιαίτερα ποτέ παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές χωρίς να το παραδεχτώ ούτε στον εαυτό μου συμφωνούσα με τις απόψεις σου................αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο.......ΑΠΛΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!

  Είμαι από του φιλάθολους που γουστάρω να είμαι Παναθηναϊκός γιατί έχω άλλο ήθος από τα αλάνια στα λιμάνια!!! Γουστάρω να είμαι Παναθηναϊκός γιατί στο μπάσκετ που έχω διαρκείας χειροκροτάμε τις ωραίες φάσεις σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια ακόμη και αν προέρχονται από τις αντίπαλες ομάδες!!! Γουστάρω να είμαι Παναθηναϊκός γιατί όταν ταξίδευα στην Ευρώπη στο άκουσμα της Ελλάδας με ρωτούσαν απλα..............«panathinaikos»??????

  Και το σημαντικότερο ...δεν γουστάρω να είμαι Παναθηναίκός του Τσάκα και όλων των κατά καιρών μπράβων!!! Γι αυτό και φέτος φωνάζω ξανά δυνατά .......ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!

  Μην αλλάζεις λοιπόν ξαφνικά στάση γιατί πίστεψέ με δεν όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ΜΠΡΑΒΙΚΟΙ!!! Οι περισσότεροι έχουμε άλλο επίπεδο και ήθος.Κακό???? Πιθανόν!!!! Αλλά αυτοί είμαστε!!!

  Συγχαρητήρια λοιπόν για ακόμη μία φορά για το άρθρο σου!!!

 • Ηλιας απο Αστορια Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 15:14 Συντάχθηκε από Ηλιας απο Αστορια

  Κωστα μπραβο για τον αρθρο σου , συνχαρητηρια για τον ΠΑΟΚ το χαρηκα και εγω πολυ που επαιξε και κερδισε. Προχτες ημουνα ΠΑΟΚ ολη μερα και μπορω να πω οτι αισθανθηκα υπερηφανος σαν να ειχε καρδισει ο ΠΑΟ. Αν μπορεις απαντησε μου αν βγαινεις στο ραδιο, μου εχουνε λειψει τα σχολια σου, ειχα παθει εξαρτηση και τωρα που δεν σε ακουω οπως και την Κατια εχω στερητικο συνδρομο. Φιλικους χαιρετισμους.

 • Horacio Peralta Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 14:23 Συντάχθηκε από Horacio Peralta

  Μπράβο ρε Κώστα. Για την αναφορά σου στον ΠΑΟΚ δε νομίζω πως υπάρχουν πολλοί που το βλέπουν αλλιώς. Ίσως μόνο οπαδοί του ΑΡΗ (όπως κι εμείς νομίζω αν γινόταν κάτι αντίστοιχο με ΟΣΦΠ).
  Για το δεύτερο μέρος της κουβέντας δεν πιστεύω ότι μπορείς εύκολα να αλλάξεις τις απόψεις σου. Με λίγα λόγια όλοι εμείς ξενερώνουμε με το σκηνικό που έχει στηθεί με Τσάκα (ανεξαρτήτου αποτελέσματος της αγοράς μετοχών), όπως ξενερώναμε και τα τελευταία χρόνια (αυτά των Αμπράμοβιτς). Αυτό όμως που δεν πρέπει να γίνει -όσο είναι δυνατό- είναι να αποπροσανατολιστεί η ίδια η ομάδα και οι παίκτες.
  Καλό κουράγιο!

 • Matsas1908 Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 02:01 Συντάχθηκε από Matsas1908

  Σε ευχαριστω που υπαρχεις ρε φιλε, να νιωθουμε και εμεις οτι σε καποια πραγματα ειμαστε ενα επιπεδο πανω απο τους αλλους.
  Διαβαστε ενα οποιοδηποτε "αρθρο" του Νικολακοπουλου και συγκρινετε το με το απο πανω.
  Για μενα εδω ειναι η διαφορα της νοοτροπιας των 2 ομαδων, διοτι διαφορα υπαρχει και ειναι απο την γη ως τον ουρανο.
  Κωστα μην μασας, συνεχισε να τα λες οπως ειναι. Ακομα θυμαμαι πριν 3-4 χρονια σε μια βραδυνη εκπομπη σου που σε πηρε ενας ολυμπιακος (και οχι γαβρος) και σε ρωτησε αν σκεφτηκες να πολιτευτεις. Το ιδιο εχω σκεφτει και εγω πολλες φορες (οχι πως μπορω να ψηφισω αφου ειμαι Ελληνοκυπριος)...

 • κορέα/εκουαντόρ Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 00:52 Συντάχθηκε από κορέα/εκουαντόρ

  Κώστα,
  θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι,
  δε νομίζω ότι είναι ο καιρός να απαντήσεις στον costis ή σε οποιονδήποτε
  που έχει τις ίδιες με το φίλο απόψεις,παρόλο που θεωρώ ότι οι απόψεις σου είναι σωστές.
  Αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα πράγματα.
  Τώρα είναι η στιγμή να αποδοθούν οριστικά και τελεσίδικα ευθύνες γιατί απ ότι φαίνεται κάποιοι είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ.
  Ο προχθεσινός τίτλος της εφημερίδας σου :
  ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΒΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ
  ήταν αντιπροσωπευτικός αυτού του τρομερού,αδίστακτου παρασκηνίου, που ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1997 και μετά και συνάμα χαλάει τα ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων,θέλω να πιστεύω ότι είναι μόνο η αρχή.
  Τα άρθρα σου, οι τοποθετήσεις σου, οι παρεμβάσεις σου πρέπει να επικεντρώνονται στην αποκάλυψη, τη στηλίτευση και κυρίως την ΤΙΜΩΡΙΑ όλου αυτού του παρακμιακού καθεστώτος παρασκηνίου,
  που λεηλατώντας κυριολεκτικά κάθε έννοια κανονισμών και κανόνων δικαίου,
  προσπερνώντας χωρίς κανένα ηθικό φραγμό εκκρεμούσες ποινικές διώξεις,
  τροκρατώντας αλλά τρομοκρατημένο το ίδιο από το +5 πάει να επιβληθεί, με το έτσι θέλω, για μια ακόμα φορά.
  Αυτή είναι η μάχη που πρέπει να δοθεί ΤΩΡΑ, όχι μόνο από σένα, αλλά από όλους τους υγιείς Ελληνες φιλάθλους.
  Δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον αυτή η κατάσταση ατιμωρησίας, όπου ο ατιμώρητος,ας πούμε,αντί να μπει στο λαγούμι του μπας και τη βγάλει καθαρή, βγαίνει και προκαλεί...
  Η ομάδα με το ποδόσφαιρο που παίζει αξίζει το πρωτάθλημα, όπως το άξιζε
  τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, αλλά κάποιοι της το στερούσανε.
  Η μάχη δεν πρέπει να δοθεί για να κατακτηθεί ένα πρωτάθλημα, αλλά κυρίως για να ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ οι παρανομούντες και μη γίνεται δυνατό σε κάποιους ποτέ πλέον να επιστρατεύουν
  ΒΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΑΒΟΥΡΑ
  για να προσθέσουν ένα ακόμα κάλπικο στην τροπαιοθήκη τους.

 • STRATOS 13 Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 21:57 Συντάχθηκε από STRATOS 13

  Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ?ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,ΙΣΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ,ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΑΛΕΝΤΑΚΙΑ,ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΑΓΚΗ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ,ΟΜΩΣ,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΠΑΡΕΛΘΩΝΤΟΣ. Υ.Γ.1 ΠΟΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΙΝΟ,ΜΑΒΡΙΑ,ΝΙΝΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΟΥΡΛΑΝΟ,ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ,ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΧ ΟΣΦΠ Υ.Γ.2 Η ΦΡΑΣΗ "ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΠΑΡΕΛΘΩΝΤΟΣ"ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟ

 • Μιχάhl Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 19:29 Συντάχθηκε από Μιχάhl

  Κύριε Γκόντζο μετά από τόσα χρόνια στην Παναθηναϊκή πιάτσα έχεις την εντύπωση ότι όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα (με τον τρόπο του ο καθένας) έχουν τα ίδια μυαλά; Η άποψη μου είναι ότι για να παραμείνει ο ΠΑΟ η πιο σοβαρή ομάδα της χώρας πρέπει ο ιδιοκτήτης της που είναι από τους σοβαρότερους Έλληνες επιχειρηματίες να πει ΦΤΆΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ. Αρκετά εκτοξευτήκαμε...Τώρα πρέπει να προσγειωθούμε, να πάρουμε παρουσίες και να δούμε πως μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει. Αν οι Βαρδινογιάννηδες θέλουν να μείνουν δικαιωματικά είναι και πρέπει να είναι δικιά τους επιλογή. Αν όμως αποφάσισαν να αποχωρήσουν δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να παραδώσουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ σε όποιον βρεθεί μπροστά τους! Το σωστό και αντρίκιο είναι αν θέλουν να φύγουν να δώσουν την ομάδα εκεί από όπου την πήραν στον ερασιτέχνη και από εκεί και πέρα η ομάδα θα βρει το δρόμο της.

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.