Ο επιθετικός με το… εύκολο γκολ και ο… Μπουμ-ζονγκ

Δημοσίευση: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 21.14

Είναι απίστευτα χρήσιμη ποδοσφαιρικά, η εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο διάστημα και ειδικά στα δύο παιχνίδια με Ξάνθη και Εργοτέλη.
Βοηθάει να λυθούν και να απαντηθούν μια σειρά άμπαλες θεωρίες και σοφιστείες, που συντροφεύουν χρόνια τώρα αυτή την ομάδα.

Θυμάμαι για παράδειγμα πάνω από δέκα χρόνια τώρα, να συζητάμε μετά από κάθε χαμένη ευκαιρία, το ότι δεν έχουμε επιθετικό που να έχει το περιβόητο… εύκολο γκολ. Μπορεί λοιπόν να μου πει κάποιος, στα δύο πιο θεαματικά και αποτελεσματικά από πλευράς επίθεσης παιχνίδια του Παναθηναϊκού στα τελευταία τέσσερα με πέντε τουλάχιστον χρόνια, ποιος ήταν ακριβώς ο… καθαρόαιμος επιθετικός του Παναθηναϊκού με το… εύκολο γκολ;

Ποιος ήταν αλήθεια φίλοι μου; Εφτά γκολ τρία δοκάρια και καμιά δεκαπενταριά ευκαιρίες μετράει ο Παναθηναϊκός σε δυο σερί παιχνίδια με Ξάνθη και Εργοτέλη. Ο… καθαρός επιθετικός με το… εύκολο γκολ, μπορεί κάποιος να μου πει ποιος είναι σε αυτά τα δύο παιχνίδια;

Φυσικά η απάντηση είναι πολύ απλή ποδοσφαιρικά και γι’ αυτό άλλωστε ήταν και εξακολουθεί να είναι και δύσκολη τόσα χρόνια. Ο επιθετικός αυτός λοιπόν, δεν είναι άλλος, από το «επιθετικό παιχνίδι συνολικά» του Παναθηναϊκού.

Αυτός είναι η απάντηση. Ή πιο σωστά… αυτό.

Ο επιθετικός που βρήκαμε στο πρόσωπό του το… εύκολο γκολ, είναι οι περιφερειακοί Λέτο, Κουίνσι και Κλέϊτον, που πια έχουν χώρους να κινούνται, μπάλα στα πόδια τους και… άνεση να πατάνε περιοχή χωρίς τον φόβο ότι… πίσω τους μετά απ’ αυτούς το χάος αν χαθεί η μπάλα. Ο επιθετικός που βρήκαμε, είναι ο Σιμάο και ο Ζεκά, (καθώς και ο Βιτόλο στο περασμένο παιχνίδι) που δαγκώνουν σίδερα στο κέντρο, κόβουν μπάλες και φάσεις και λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας για άμυνα αλλά και επίθεση. Ο επιθετικός που βρήκαμε επίσης, είναι οι αμυντικοί. Και οι πλάγιοι και κυρίως –και επιτέλους- οι στόπερ. Που χωρίς φόβο ότι θα μείνουν ακάλυπτοι, ανεβαίνουν πια πολύ κοντά στο κέντρο του γηπέδου και κόβουν, κερδίζοντας έτσι απόσταση ασφαλείας γύρω στα τριάντα με σαράντα μέτρα από την εστία του Καπίνο και στριμώχνοντας ταυτόχρονα το παιχνίδι από το κέντρο και προς την περιοχή του αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά μαζί, είναι πλέον ο… επιθετικός με το εύκολο γκολ, που βρήκε ο Παναθηναϊκός στα μοναδικά δύο παιχνίδια τα τελευταία πέντε χρόνια που έπαιξε χωρίς κλασικό φορ.
Κι αυτό για ένα και μοναδικό λόγο.

Γιατί το ποδόσφαιρο, είναι πάνω απ’ όλα ομαδικό παιχνίδι. Και γιατί επίσης, ναι μεν οι παίκτες κλάσης μπορούν να κάνουν την διαφορά με μια ενέργεια, αλλά συνολικά και σε διάρκεια, για να μπορέσει μια ομάδα να συμπεριφερθεί σωστά σε όλες της τις γραμμές, πρέπει πάνω και πρώτα απ’ όλα να λειτουργεί νορμάλ σαν ομάδα. Ή πιο σωστά αν προτιμάτε και για να γινόμαστε και πιο κατανοητοί σαν ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία.

Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την επίθεση. Ισχύει για όλες τις γραμμές της ομάδας. Σας φάνηκε για παράδειγμα, ίδιος ο Κατσουράνης του αγώνα με τον Εργοτέλη, με τον Κατσουράνη άλλων παιχνιδιών, ακόμα και σε όσους από σας τον… θαυμάζατε και τον εξυμνούσατε στα προηγούμενα παιχνίδια; Είχε δηλαδή καμιά σχέση ο τρόπος και η ταχύτητα με την οποία κινιόταν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη με βάση όσα είχατε συνηθίσει απ’ αυτόν τόσο καιρό; Ποιος είχε δίκιο λοιπόν, για να πιάσω και μια… αγαπημένη μας κουβέντα εδώ στην στήλη, όλο το προηγούμενο διάστημα; Αυτός που έλεγε, πως αυτό που κάνει δεν είναι νορμάλ ποδοσφαιρική συμπεριφορά και χρειάζεται απ’ αυτόν ο Παναθηναϊκός άλλη αγωνιστική συμπεριφορά και προσπάθεια; Ή όσοι επέμεναν να τον βαφτίζουν MVP και έγραφαν ύμνους ακόμα και για παιχνίδια στα οποία περπάταγε στην κυριολεξία; Κι αν ήταν τέτοιος στα συγκεκριμένα παιχνίδια, στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη δηλαδή τι ήταν… διαστημικός και… από άλλο πλανήτη;

Για να μην πιάσω και την άμυνα και την περιβόητη αμυντική λειτουργία. Τι έγινε λοιπόν ξαφνικά και ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι δεν ήταν… γκελαδόροι; Και μην μου πει κάποιος, μα ήταν… εύκολα τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Γιατί σε τέτοιου είδους παιχνίδια, πήγαινε ο… χορός των εκτεθειμένων σύννεφο στην άμυνα και κλείναμε όλοι τα μάτια μας μόλις πέρναγαν το κέντρο οι αντίπαλοι. Τι άλλαξε λοιπόν ξαφνικά; Άλλαξε ακριβώς η… φράση στην προηγούμενη πρότασή μου φίλοι μου. Το ότι δεν περνάνε πια το κέντρο αέρα πατέρα και σαν σε… διάδρομο αεροδρομίου, τα αντίπαλα χαφ και επιθετικοί του Παναθηναϊκού. Το ότι εκεί βρίσκουν συνήθως αντιστάσεις και τις περισσότερες φορές μάλιστα χάνουν κιόλας την μπάλα. Ή ακόμα κι όταν περνάνε, δεν βρίσκουν μπροστά τους ένα μόνο στόπερ εκτεθειμένο από δεκαπέντε μεριές να κουτουλάει και να μην ξέρει που να πρωτοστρίψει, αλλά βρίσκουν τον στόπερ μπροστά τους ένα χαφ να τους κυνηγάει κάτα πόδα σε απόσταση αναπνοής από πίσω και ένα ή και δύο πολλές φορές να τους κλείνουν από τα πλάγια. Τόσο απλά και τόσο… σωστά ταυτόχρονα.

Παρεπιπτόντως, γιατί εύκολα ξεχνάμε σ’ αυτή την ομάδα. Αυτός ο Μπουμσόνγκ, που ξαφνικά όλοι όρθιοι χειροκροτάμε και ταυτόχρονα τρέμουμε μην τυχόν και λείψει απ την Τούμπα, είναι ο ίδιος; Ο ίδιος που πέρυσι τέτοια εποχή, τον έγραφαν Μπουμ-ζόνγκ τα παπαγαλάκια και ήταν ένα από τα περιβόητα… εγκλήματα του καλοκαιριού; Ο ίδιος που μόλις πριν κανά δυο μήνες, είχαμε φαγωθεί να πουληθεί όσο-όσο γιατί τον θεωρούσαμε τον πιο… περιττό απ’ τα στόπερ που είχαμε; Ο ίδιος για τον οποίο ο Νικός Νιόπλιας είχε δηλώσει μέσα σε… αποθέωση από τους δημοσιογράφους και μερίδα των οπαδών, ότι ήταν… η πέμπτη μας επιλογή για στόπερ;

Τελειώνοντας. Στο ποδόσφαιρο, τα πράγματα είναι απλά. Και γι’ αυτό κιόλας, πολλές φορές είναι και… δύσκολα να τα καταλάβεις και να τα προσεγγίσεις. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή, οφείλει αυτή την θεαματική του αλλαγή, στα εξής πράγματα.

Πρώτον στον Φερέϊρα. Και συγκεκριμένα στο ότι, είτε γιατί ο ίδιος συνειδητοποίησε το συμφέρον του και το συμφέρον της ομάδας, είτε γιατί αναγκάστηκε λόγω συγκυριών, τραυματισμών, Εθνικής ομάδας και λοιπά, εγκατέλειψε τα πειράματα και τα χατίρια και έφτιαξε ορθολογική ενδεκάδα και σύστημα. Τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες οι προσπάθειες να πείσουμε ότι ο Σειταρίδης είναι ακόμα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, σταματήσαμε να παίζουμε με ένα αμυντικό χαφ και μάλιστα τον Κατσουράνη 4-3-3 και όλα τα συναφή. Και ταυτόχρονα απ’ ότι φαίνεται, είτε γιατί το πήραν χαμπάρι πω πια… λεφτά δεν υπάρχουν και δεν έχει φαί η… ενασχόληση, μια σειρά… βαριές σκιές σταμάτησαν να ασχολούνται ή να προσπαθούν να επηρεάσουν την δουλειά στην Παιανία και η ο μάδα, προπονητής και παίκτες δουλεύουν πιο μόνοι και πιο ήσυχοι.
Δεύτερον. Στην ομάδα μπήκαν νέοι παίκτες. Παίκτες που αν μη τι άλλο, τρέχουν και επιτέλους δυο-τρεις απ’ αυτούς ξέρουν να κάνουν και ΝΤΡΙΜΠΛΑ. Τεράστια ιστορία αυτή, ειδικά σε παιχνίδια με τις θεωρητικά μικρές ομάδες.

Τρίτον. Ο Παναθηναϊκός είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω οικονομικής ανάγκης, ξεπέρασε αναγκαστικά τα σύνδρομα του Νίνη και του Τζόρβα με αποτέλεσμα να πέσει το βάρος σε άλλους που ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό ανταποκρίθηκαν και άρπαξαν την ευκαιρία. Κι αν για το δεύτερο δεν υπάρχει πλέον λόγος συζήτησης, για τον Νίνη η συζήτηση και το πώς πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί απ’ την ομάδα και πως πρέπει ο ίδιος να αλλάξει την αγωνιστική και όχι μόνο συμπεριφορά του, είναι κουβέντα που χρειάζεται να γίνει, καθώς αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και παίκτης που αναμφίβολα έχει μέλλον και μπορεί να προσφέρει πολλά.

Τέταρτον. Η απουσία του Σισέ, έχει αλλάξει ενελώς τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού επιθετικά και κυρίως δυο πράγματα. Πρώτον ανάγκασε όλη την ομάδα να πιεσθεί να συμμετέχει πιο ουσιαστικά, καθώς ο σταρ που θα έδινε την λύση δεν υπάρχει πλέον. Και δεύτερον εκτίναξε κυριολεκτικά τον Λέτο, που πλέον δεν έχει και δεν νοιώθει ότι έχει… συμπληρωματικό ρόλο με αποδέκτη όχι την αντίπαλη εστία και περιοχή αλλά τον σταρ συμπαίκτη του, αλλά αντίθετα αυτός είναι που πρέπει να πάρει την ομάδα απ’ το χέρι και να της βρει λύσεις οδηγώντας την μπροστά. Κι αυτό τον ρόλο, ο Αργεντίνος φαίνεται ότι και τον απολαμβάνει και τον παίζει σχεδόν τέλεια.

Αυτά συν… κάποια άλλα, που για να μην έχουμε τώρα οργισμένα μηνύματα και τα συναφή από κάτω, τα αφήνω προς το παρόν, καθώς προέχει αυτή την στιγμή, όλοι να βοηθήσουν να διατηρηθεί το καλό κλίμα στην ομάδα.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

10 σχόλια
 • κορέα/εκουαντόρ Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 19:25 Συντάχθηκε από κορέα/εκουαντόρ

  Νομίζω ότι είναι άνευ ουσίας η κουβέντα για το ποιο πρέπει να είναι το σωστό κέντρο της ομάδας,δηλαδή Βιτόλο/Σιμάο/Κατσουράνης ή Βιτόλο/Ζέκα/ Κατσουράνητης, τη στιγμή που :

  1.συζητιέται η επιστροφή Καλόπουλου,

  2.οι απέναντι παίζουν φιλικό με τον Πανιώνιο και έχουν να παίξουν ουκ ολίγα ακόμα,όπως παίξανε και πέρσι,

  3.η ομάδα αντιμετωπίζει εχθρικές, αν μη τι άλλο, διαιτησίες,

  Xωρίς καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο,η ομάδα μας δεν έχει καμία τύχη να κατακτήσει πρωτάθλημα.Οι φίλοι της ομάδας μας να μην έχουν ψευδαισθήσεις και να νομίζουν ότι μετά το θόρυβο για τα στημένα κάποιοι θα φοβηθούν και θα μοιράσουν το καρπούζι στα ίσια.Το είδαμε άλλωστε από τις πρώτες αγωνιστικές...

 • ΓΙΩΡΓΟΣ Α. Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 17:22 Συντάχθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

  ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ''ΜΠΟΥΜ-ΖΟΝΓΚ " ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΘΥΜΗΣΩ ΤΟ ''ΚΛΑΜΑ '' ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΘΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΙΚΟΥ ΝΟΜΠΛΙΑ..ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗ 5η ΕΠΙΛΟΓΗ..ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ " ΕΛΑ ΕΔΩ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ?? ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ , ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ , ΤΟΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΤΑΝΙΔΗ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΟΥΜ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΓΙΟΥΒΕ , ΛΥΩΝ , ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΛΠ ..Ε ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ ΓΥΑΛΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΓΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΧΟ ...ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

 • Magkas_Afentis Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 16:40 Συντάχθηκε από Magkas_Afentis

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο του "Δημήτρης ΑChaia Clauss".

  Έχεις ένα σωστό προπονητή που από την αρχή φαίνεται οτι δουλεύει σωστά. "Αφήστε επιτέλους τον άνθρωπο να δουλέψει, και κυρίως τις βαθυστόχαστες αναλύσεις και κρίσεις(όλοι οι δημοσιογράφοι Τζιγγερικοί, Βγενοπουλικοί και λοιποί)..., ...κι επιτρέψτε και σε μας, τους απλούς οπαδούς να απολαύσουμε επιτέλους και λίγο το ρημάδι το τόπι."

 • ROJO BOTON Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 16:20 Συντάχθηκε από ROJO BOTON

  Η ΕΥΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ...ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ...ΕΡΓΟΤΕΛΗ, ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ...ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΑΜΟΛΑΝΕ ΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΗΜΕΡΕΣ 2000 ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΑΣΤΑ!!!
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ: ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΦΑΝΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΙΝΔΑΛΜΑ.

 • Μιχαλης1908 Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 15:33 Συντάχθηκε από Μιχαλης1908

  Εγω παλι ημουν σιγουρος ρε Κωστα οτι απο ολο αυτο που εγραψες, αυτο που θα καταλαβαιναν μερικοι ειναι οτι κακως πηραμε τον Σισε περσι(!). Τι να πεις με τους μιζερους πια...

  Λοιπον, 4-4-2 και ξερο ψωμι, εγω αυτο καταλαβαινω. Με χαφακια-τρεχαντηρια Σιμαο, Βιτολο και Ζεκα. Ο Κατσουρανης να μοιραζει παιχνιδι. Ο Κλειτον να υποδεχεται μπαλα σαν φορ και να την σπαει στον Λετο ή στον Κουινσι. Εναλλαγη θεσεων και συνεχης κινηση στον χωρο.

  Ειδικα αυτο το τελευταιο εγω πρωτη φορα το βλεπω εδω και χρονια, ποσο δυσκολο ηταν πια?

  Αλλα ειπαμε, κατω τα κεφαλια και προχωραμε σεμνα. Αλλα και σαν Παναθηναικος παντα!

 • Νεοφυτος Νεοφυτου Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 09:44 Συντάχθηκε από Νεοφυτος Νεοφυτου

  Αγαπητε Κωστα
  Ειλικρινα αναρωτιεμαι αν εισαι ο ιδιος που μας εγραφες για τον αθλητη Κλειτον, τον περιπατητή Κατσουράνη, τον Φερειρα με τις ακατανοητες επιλογες του και "αν ξερει καποιος πότε εχει προπόνηση", τον αντιποδοσφαιρικο τροπο που δουλευει και πολλα αλλα...Και το θεμα δεν ειναι ο Κατσουρανης οπως σου αρεσει να το προσωποποιεις αλλα η απαξιωση της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ απο εμας τους ιδιους.

 • psy13 Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 07:57 Συντάχθηκε από psy13

  Πιστεύω ότι με αυτά που γράφεις θες να πεις τα εξής:
  1. Κακώς δώσαμε τοσα λεφτά να πάρουμε τον Σισέ.
  2. Κακώς κατηγορούσαμε τους άμυντικους (κυρίως Βύντρα, Σαριέγκι) για της γκέλες
  που έκαναν.

 • Δημήτρης ΑChaia Clauss Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 22:43 Συντάχθηκε από Δημήτρης ΑChaia Clauss

  Ρε Κώστάκη κανένα σχόλιο για τις αναφορές σου στην ομάδα και τις φοβίες σου παραμονές του αγώνα με την Ξάνθη λόγω της μακροχρόνιας αποχής από τους αγώνες δεν θα κάνεις; Δεν παραπονιόσουν για τα ρεπό του Φερείρα, την έλλειψη ρυθμού,τακτικής ή φυσικής κατάστασης, τον αποπροσανατολισμό της ομάδας ελέω Τσάκα για, για,για..... Τώρα μετά τα δύο τελευταία ματς που έγινε καλός ο Φερέιρα και η ομάδα πετάει στο γήπεδο δε θα κάνεις την αυτοκριτική σου; Μήπως έκανες το ίδιο λάθος για το οποίο κατηγορείς συχνά τους άλλους; Δηλαδή να κρίνεις βιαστικά κι εντελώς υποκειμενικά την ομάδα (βέβαια όποιος έχει καεί στο χυλο...)με βάση προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες;Στην επιμονή του Παππού στον Κλειτον για την επίθεση(ελεύθερο η περιφερειακό) εκφράζεσαι θετικά ενώ στην εμμονή του να αναστήσει τον Σειταρίδη (προσωπικά δε μου αρέσει σαν παίκτης , ουτε και σα χαρακτήρας)υπονοείς ότι πρέπει να να κάνει χάρες κάποιου παράγοντα ή να εξυπερετεί σώνει και καλά κάποιες άρρωστες καταστάσεις. Αφείστε επιτέλους τον άνθρωπο να δουλέψει, και κυρίως τις βαθυστόχαστες αναλύσεις και κρίσεις(όλοι οι δημοσιογράφοι Τζιγγερικοί, Βγενοπουλικοί και λοιποί)που το μόνο σκοπό που υπηρετούν είναι να γεμίζουν σελίδες στις εφημερίδες και στα Sites κι επιτρέψτε και σε μας, τους απλούς οπαδούς να απολαύσουμε επιτέλους και λίγο το ρημάδι το τόπι.

 • Κωστής Παππάς Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 22:31 Συντάχθηκε από Κωστής Παππάς

  Είναι πράγματι θετικό, και ένα από τα προσδωκώμενα από την πώληση Cisse, ότι ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται να παίξει ως σύνολο. Και καλώς κάνετε κε Γκόντζο και βγαίνετε από πάνω σε αρκετούς που βιάστηκαν να καταδικάσουν την ομάδα. Δε σας κρύβω μάλιστα ότι και εγώ ήμουν ένας από αυτούς. Αλλά ελπίζω εσείς και οι υπόλοιποι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να συμμερίζονται τη λογική της συγκρατημένης αισιοδοξίας γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Μακάρι να αφήσουν τον κο Ferreira να δουλέψει απερίσπαστος ενάντια σε όποια παπαγαλάκια εμφανιστούν και να είναι το απόλυτο αφεντικό, και ας έχει τα κολλήματά του, έτσι ώστε να μπορέσει να αφομοιώσει η ομάδα επιτέλους μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, κάτι που δε γίνεται αν αλλάζουν οι προπονητές σαν τα πουκάμισα.

 • ck patra Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 22:25 Συντάχθηκε από ck patra

  ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΗΝΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ..ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ 3ΑΔΑ ΒΙΤΟΛΟ,ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ,ΖΕΚΑ ΠΑΡΑ ΜΕ ΣΙΜΑΟ,ΖΕΚΑ,ΒΙΤΟΛΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΣΙΜΑΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΣΤ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ..ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΕΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΥΜΠΑΙΡΕΝΟΝΤΑΣ Σ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΜΑΣ..ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ..ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΝΤΖΙΜΠΡΙΛ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΙΝΣΙ Κ ΤΟΥ ΛΕΤΟ??
  P.S. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΕΡΣΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ(ΓΚΟΒΟΥ) ΚΑΙ Ο ΛΕΤΟ ΗΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΟ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΜΟΝΟΣ "ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ" ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ..
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.