Μήπως έμαθε κανείς πότε έχει… ξανά προπόνηση;

Δημοσίευση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 13.32

Επειδή εκτός όλων των άλλων στον Παναθηναϊκό, υπάρχει και ομάδα. Ναι, υπάρχει και ομάδα. Που -ακόμα- έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κι επειδή επίσης συνήθως, σ’ αυτή την ομάδα, ξεχνάμε την λέξη «υποχρεώσεις», ή έστω το τι ακριβώς σημαίνει και συνεπάγεται αυτή η λέξη.

Η ομάδα, λοιπόν, έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, στις οποίες και έχει καθήκον να ανταποκριθεί. Αυτή είναι η δουλειά της, άλλωστε.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν μάθει τον τελευταίο καιρό με όλα όσα συμβαίνουν, να ξεχνάει την ομάδα. Το θέμα είναι η ίδια η ομάδα να μην ξεχάσει τον…   εαυτό της, τον ρόλο της και τις υποχρεώσεις της.

Και δεν ξέρω ακριβώς τι εικόνα έχουν όλοι με βάση τα όσα διαβάζουν και ακούνε στο καθημερινό ρεπορτάζ γύρω απ’ αυτήν. Προσωπικά όμως, για μια ακόμα φορά θα χτυπήσω όχι απλά καμπανάκι, αλλά καμπάνες και όσο πιο δυνατά γίνεται.

Η εικόνα που βγάζει αυτή την στιγμή η ομάδα προς τα έξω, είναι ότι πολύ απλά… υπολειτουργεί.

Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε την κουβέντα που κάναμε τον Αύγουστο και πριν τα παιχνίδια με την Μακάμπι. Λέγαμε τότε, πως είναι αν μη τι άλλο αδιανόητο ποδοσφαιρικά, ο Παναθηναϊκός να πάει στις αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς με την ομάδα να βρίσκεται Αύγουστο μήνα, σε πλήρη αγωνιστική απραξία για είκοσι τουλάχιστον μέρες.

Χωρίς να δώσει ούτε ένα φιλικό !!! Και με το ρεπορτάζ από τις προπονήσεις, να λέει για κάτι απίστευτα διήμερα ρεπό, για κάτι… ενοχλήσεις άγνωστης προέλευσης που έκαναν μια σειρά στελέχη της να χάνουν δυο και τρεις προπονήσεις την εβδομάδα και πάει λέγοντας.

Το τι Παναθηναϊκό είδαμε μετά απ’ αυτά, στα δύο παιχνίδια με την Μακάμπι, ασφαλώς και το θυμάστε όλοι. Μόνο ποδοσφαιρική ομάδα δεν θύμιζε ο τρόπος και η δυνατότητα αγωνιστικής συμπεριφοράς όλων σχεδόν των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο.

Λυπάμαι, αλλά τα ίδια θα επισημάνω για μια ακόμα φορά. Ο Παναθηναϊκός, λόγω… ανωτέρας βίας, έχει στα πόδια του ένα μήνα γεμάτο σχεδόν αγωνιστικής απραξίας.

Στο διάστημα αυτό, η ομάδα όχι απλά δεν έδωσε κανένα σοβαρό φιλικό παιχνίδι, αλλά μόλις και μετά βίας, έπαιξε ένα φιλικό-αγγαρεία με την Καλλιθέα σε ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο στον οποίο οι παίκτες απέφευγαν να τρέξουν ακόμα και δέκα μέτρα και έκανε μια ωραία… εκδρομή στα Ψαχνά στην Εύβοια για ένα φιλικό (;) και μπόλικες βραβεύσεις.

Την ίδια στιγμή και με μια ματιά στο σχετικό ρεπορτάζ, μόνο την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν δύο ρεπό ένα τριήμερο και ένα διήμερο. Δεν βάζω εδώ μέσα την απουσία των διεθνών -και με μακρύ ταξίδι στην Τιφλίδα ενδιάμεσα- αλλά και μια σειρά… αποθεραπείες και απουσίες έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο από τις προπονήσεις μεσοβδόμαδα.

Αν αυτή η εικόνα, μπορεί να ονομασθεί ζωή, λειτουργία, προετοιμασία και νοοτροπία επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας με ψηλές βλέψεις και με στόχο να πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά ανταγωνιστικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, τότε με το συγνώμη, αλλά κάπως αλλιώς βλέπουμε το ποδόσφαιρο, με όποιον υποστηρίξει τα παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός τον ένα αυτό μήνα, όχι απλά χαλάρωσε εντελώς, αλλά δείχνει να μην συνειδητοποιεί ποιες ακριβώς είναι οι υποχρεώσεις του και ο ρόλος του σαν ποδοσφαιρική ομάδα.

Αρκεί να σας πω, ότι ακόμα και αυτή η ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη, η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού με έδωσε τρία ντέρμπι μέσα στον μήνα που πέρασε, το Σάββατο λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος έδωσε φιλικό με την Δόξα Δράμας. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ, το ίδιο και μια σειρά ομάδες.

Μόνο στον Παναθηναϊκό αυτό το θεωρήσαμε περιττό. Μόνο ο Παναθηναϊκός θα πάει στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Ξάνθη, με τελευταίο του παιχνίδι το φιλικό-εκδρομή με… πούλμαν στα Ψαχνά με τον τοπικό Ηρακλή.

Και μην μου πει κάποιος, μα λείπουν οι διεθνείς. Και τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Ότι επειδή λείπουν οι διεθνείς, οι υπόλοιποι δεν τρέχει και τίποτε αν δεν κάνουν την προετοιμασία που πρέπει; Και τι είναι δηλαδή αυτοί οι υπόλοιπο; Τίποτε… συμπληρωματικοί των διεθνών; Δεν είναι κανονικοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Τους έχουμε μόνο για να συμπληρώνουν τον αριθμό των διεθνών και να βγαίνει ολόκληρη ενδεκάδα;

Δεν καταλαβαίνει κανείς, ότι ακριβώς επειδή οι διεθνείς όχι μόνο λείπουν, αλλά επί της ουσίας θα γυρίσουν και καταπονημένοι, αλλά και εντελώς απροπόνητοι αφού τις τρεις τελευταίες μέρες θα φάνε τις δύο στο ταξίδι και την μία σε αγώνα όσοι παίξουν, αυτοί που έχουν μείνει πίσω θα πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση που να αναπληρώσουν κιόλας αυτό το αντικειμενικό κενό και ντεζαβαντάζ;

Και πώς θα το κάνουν αυτό; Πώς θα έχουν ρυθμό και ένταση στα πόδια τους; Με ένα μήνα αγωνιστική απραξία, πέντε μέρες ρεπό τις τελευταίες δέκα μέρες και δυο τρεις προπονήσεις χαμένες ο καθένας λόγω… ενοχλήσεων;

Είναι ποτέ δυνατόν; Είναι συμπεριφορά, οργάνωση και αίσθηση επαγγελματισμού ποδοσφαιρικής ομάδας που θέλει να κινείται σε ψηλό επίπεδο αυτό;

Κι όλα αυτά τα προφανή, δεν απασχόλησαν κανένα όλο αυτό το διάστημα στην Παιανία; Ή απλά περνάμε όλοι καλά, ο κόσμος και όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με τον πρίγκιπα και εμάς δεν μας ενοχλεί κανένας;

Ειλικρινά δεν ξέρω αν όλα αυτά μοιάζουν… εξωγήινα στον τρόπο με τον οποίο μάθαμε να βλέπουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Και μακάρι να είναι έτσι. Μακάρι να πάει ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη και να πετάει. Αν όμως δεν γίνει έτσι και αν δείξει ολοφάνερα εκτός ρυθμού και με εμφανή έλλειψη συγκέντρωσης και κυρίως ΕΝΤΑΣΗΣ στο παιχνίδι του, τότε τι γίνεται;

Τότε εκ των υστέρων θα λέμε… μα μας επηρέασε η διακοπή; Και τι κάναμε ακριβώς εμείς για να μειώσουμε αυτήν την κακή επιρροή;

Τέλος πάντων. Ό,τι και να γίνει στην Ξάνθη, η ουσία δεν αλλάζει. Και είναι, ότι για πολλούς και διάφορους λόγους και με ευθύνη αρκετών και ατομικά και συλλογικά, ο Παναθηναϊκός ένα μήνα τώρα -και όπως ακριβώς και τον Αύγουστο- μοιάζει να βρίσκεται σε μια απίστευτη νιρβάνα σε σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κο9μμάτι του και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

9 σχόλια
 • Θόδωρος Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 18:02 Συντάχθηκε από Θόδωρος

  Εγώ πάντως πιστεύω πως ο Γκόντζος απαντάει με διαφορετικά ψευδώνυμα.
  Είμαι 1000 % βεβαιος

 • Larry-the-Liquidator Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 10:24 Συντάχθηκε από Larry-the-Liquidator

  Όποια κι αν είναι η γνώμη του καθενός, αλλά και η στάση του απέναντι στον Βαρδινογιάννη και τους άλλος μετόχους, όποια κι αν είναι η στάση του καθενός για τον όποιον Παναθηναϊκό αρθρογράφο, η ουσία του συγκεκριμένου άρθρου έμεινε ασχολίαστη απ' όσους έκαναν τον κόπο να γράψουν το σχόλιό (ή "σχόλιό") τους.

  Και η ουσία είναι εάν γίνεται ή όχι προπόνηση στην Παιανία ή αν η ομάδα είναι παιδική χαρά...

  Πραγματικά δεν ξέρω τί ισχύει, αλλά όταν τα ρεπορτάζ στον ένα μήνα που ο Παναθηναϊκός δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αναφέρονται σε διήμερα ρεπό κάθε εβδομάδα, και σε απουσίες λόγω διαφόρων τραυματισμών, τότε κάτι δεν πάει καλά...

  Ρεπό γιατί; Μήπως έγινε καμιά "μίνι προετοιμασία" και κουραστήκανε τα παλληκάρια;
  Ή μήπως τα φιλικά με Ηρακλή Ψαχνών και Καλλιθέα ήταν τόσο δυνατά...

  Όσο για την "ασθένεια" της ομάδας, αυτοί ΧΑΡΙΖΟΥΝΕ.
  Κυριακή κοντή γιορτή, κάποιος απ' όλους -αυτός που θα ρίξει τα "τούβλα" στο ταμείο της ομάδας- θα αναλάβει τελικά.

 • ROJO BOTON Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 22:42 Συντάχθηκε από ROJO BOTON

  ΚΟΙΤΑ ΑΝΔΡΕΑ ΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΣ: ΑΚΟΥΕΙ, ΛΕΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ (ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ) ΖΕΣΟΥΑΛΔΟ ... ΠΟΙΟΣ?

 • St Jimmy Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 21:04 Συντάχθηκε από St Jimmy

  Ας μην αναλάβει ο Βγενόπουλος, μη χαλιέστε κιόλας ρε παιδιά. Ας αναλάβει όποιος να'ναι. Ας αναλάβει ο Καρβέλας που είναι και βαμμένος. Ας αναλάβει ο Κατσουράνης, ας αναλάβει ο Φούφουτος. Μόνη προϋπόθεση είναι να μην έχει ΚΑΜΙΑ εξάρτηση από, ή συμπάθεια στον, Τζίγκερ. Από μόνο του αυτό είναι εχέγγυο προόδου.

  Eπίσης να διευκρινίσω για όσους (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν ότι το παραμύθι με τους χωρισμένους σε στρατόπεδα, τον μοιρασμένο κόσμο, τις αντιμαχόμενες παρατάξεις και τις λοιπές ανοησίες μπορεί να περνάει σε ορισμένους αλλά επ'ουδενί σε όλους, ούτε καν στους πολλούς.
  Δεν υπάρχουν στρατόπεδα και ιστορίες. Υπάρχουν Παναθηναϊκοί και μη. Βαρδινογιαννικό μπλοκ δεν υφίσταται, παρά μόνο στην φαντασία όσων έχουν να κάτι να κερδίσουν από την συνέχιση μιας πλήρως αποτυχημένης, και εν τέλει ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΗΣ (κυριολεκτικά και μεταφορικά), ιδιοκτησίας που όχι μόνο δεν πρόσφερε στην ομάδα αλλά ενεργά την έβλαψε σε πολλές (πολλές) περιπτώσεις. Με απλά λόγια, ο ταυτισμός του αντιβγενοπουλισμού με τον τζιγκερισμό είναι αστεία υπόθεση αν γίνεται από άγνοια, και κατάπτυστη αν γίνεται με δόλο.

  Εγώ έναν άνθρωπο ξέρω που γουστάρει να βλέπει Τζίγκερ στο τιμόνι. Βαμμένος γάβρος είναι με διαρκείας στο τηγάνι.

 • pavlos13 Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 13:36 Συντάχθηκε από pavlos13

  ΡΕ ΓΚΟΝΤΖΟ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ...ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ' ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ [ΠΕΣΕΙΡΟ ΜΑΛΕΖΑΝΙ ΜΟΥΝΙΟΘ ΣΚΑΖΝΙ ΚΛΠ.]

 • egw Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 21:08 Συντάχθηκε από egw

  ΡΕ ST JIMMY ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ...ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΜΕΣΩΣ

 • kostas13 Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 19:20 Συντάχθηκε από kostas13

  εισαι ο μονος που μιλαει με τα ματια κλειστα.απορω πως βλεπεις μπαλα...πρεπει να εχεις πολυ καλη φαντασια μεγαλε..αδειασε μας την γωνια σε παρακαλω ,που σου φταει ο φερειρα για τα χαλια της ομαδας,,,,δεν ντρεπεσαι καθολου?

 • LOST-13 Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 18:54 Συντάχθηκε από LOST-13

  ST.JIMMY,Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΔΕΡΦΕ.Ο ΡΟΥΛΕΛΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ ,ΣΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (ΧΡΗΜΑ,MONEY,EURO,ΤΣΙΤΣΙ,ΜΠΟΥΛΚΟΥΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ).ΕΣΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΒΩ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΙ ΜΠΑΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ? ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΘΡΗΝΟ ΤΟΥ ΤΣΟΥΛΟΥ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΙΛΑΘΛΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ.

 • St Jimmy Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 16:49 Συντάχθηκε από St Jimmy

  Τι είναι αυτά που γράφεις; Αγωνιστικά; Η ΠΑΕ έχει καρκίνο, ο οποίος με τιτάνιες προσπάθειες έχει καταφέρει να αποδιώξει τον μοναδικό που προσφέρθηκε να βοηθήσει μπας και σωθεί η ομάδα, κι εσύ θέλεις να ασχοληθούμε με τα αγωνιστικά; ΚΑΜΙΑ σημασία δεν έχουν τα αγωνιστικά μέχρι να φύγει και ο τελευταίος αντιΠαναθηναϊκός από την ομάδα, με πρώτο και χειρότερο τον Τζίγκερ. Μέχρι να γίνει αυτό, ούτε ελπίδα έχουμε, ούτε καμιά ιδιαίτερη αγωνία για την αγωνιστική πορεία της ομάδας - την ξέρουμε ήδη και την κατάληξη, και τις πραγματικές αιτίες, αλλά και τις αιτίες που θα μας αραδιάσεις εσύ εκ των υστέρων.
  Δεν οφελεί σε τίποτε ο αποπροσανατολισμός πλέον ρε φίλε, άσ'το να πάει στα κομμάτια να πούμε. Είναι γνωστό ότι μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό. Αυτό που κάνεις εσύ, να προσπαθείς να κοροϊδέψεις πολλούς για πολύ καιρό, είναι ματαιοπονία, και δεν σε τιμάει που δεν το αναγνωρίζεις.

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.