Οι «καυτές πατάτες» της ΕΣΗΕΑ

Οι «καυτές πατάτες» της ΕΣΗΕΑ

Ως «καυτή» μπορεί να χαρακτηριστεί η νέα εβδομάδα για το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ που θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και να διαχειριστεί μία σειρά από καθοριστικά, για τους εργαζόμενους (ειδικά στις εφημερίδες).


Την Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δ. Σ. της Ένωσης και θα καθορίσει το τελικό σχέδιο προτάσεων που θα καταθέσει (ως απάντηση) στο αντίστοιχο συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Η ΣΣΕ στις εφημερίδες παραμένει σε εκκρεμότητα και η ΕΣΗΕΑ θα προσπαθήσει να αποφύγει την μείωση του 15% που ζητούν οι εργοδότες και την πενθήμερη εργασία. Η ΕΣΗΕΑ επιμένει σε αυξήσεις (αντί για μειώσεις) στη ΣΣΕ, ίσες με το ύψος του πληθωρισμού και διατήρηση των θέσεων εργασίας. Τι απ’ όλα αυτά, όμως, θα μπορέσει να πετύχει είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε στην πράξη.

Επίσης, το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ θα συζητήσει τις εξελίξεις στον «Φίλαθλο» και τις από εδώ και πέρα κινήσεις του συνδικαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων, ενώ πάντα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι ΣΣΕ στην ΕΡΤ και τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Διαμορφώνει την τιμολογιακή πολιτική το ΑΠΕ

Με απόφαση που πήρε το Δ. Σ. του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα δημιουργηθεί μία νέα τιμολογιακή πολιτική στο ΑΠΕ που θα αφορά όλο το εύρος των ΜΜΕ.

Προτάσεις για «Αγγελιοφόρο»

Η επιτροπή των δημοσιογράφων του, «Αγγελιοφόρος», η οποία συστάθηκε για την κατάθεση των τελικών προτάσεων των εργαζομένων προς την ιδιοκτησία της εφημερίδας θα ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι την Δευτέρα το πρωί. Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα της εβδομάδας, θα ολοκληρωθεί το σχέδιο προτάσεων απ’ την πλευρά των συναδέλφων και (πιθανότατα) την Τρίτη θα γίνει η νέα συνάντηση της ΕΣΗΕΜΘ με την ιδιοκτησία του «Αγγελιοφόρου».

Η τελευταία θυμίζουμε πως έχει προτείνει προς το συνδικαλιστικό όργανο και τους συναδέλφους της εφημερίδας ένα σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης, με μειώσεις αποδοχών που κυμαίνονται ανάλογα με το ύψος των αμοιβών.

Ο Γιώργος Ορφανός στην ΕΤ3

Το θέμα της αθλητικής δικαιοσύνης θα κυριαρχήσει στην εκπομπή, «Σπορ στο 3» της ΕΤ3 την ερχόμενη Δευτέρα (23.00). Καλεσμένοι του Γιώργου Τραπεζανίδη στο στούντιο θα είναι ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο συνάδελφος Γιώργος Ζαχαριάδης και ο δικηγόρος, Γ. Μίνης.

Ξημερώματα με πυγμαχία στη Nova  

Τα ζευγάρια πυγμαχίας που θα αγωνιστούν πριν από τον κυρίως αγώνα Devon Alexander-Timothy Brandley την Κυριακή 30/1 στις 04.00  και θα μεταδώσει το Novasports 4 είναι:

Bermane Stiverne - Kertson Manswell

James de la Rosa – Allen Conyers και

Kendall Holt – Lenin Arroyo.

Προσθήκη

Ο Παναγιώτης Βουγιούς προστέθηκε στο δυναμικό της πολιτικής εφημερίδας, «Δημοκρατία». Ο συνάδελφος κάνει το ρεπορτάζ Ολυμπιακού, το οποίο έκανε (για μεγάλο διάστημα) και στην ΕΡΤ.

Ο εκπρόσωπος του «Φίλαθλου»

Ο εκπρόσωπος εργαζομένων του «Φίλαθλου», Μπάμπης Κατσούλης θα είναι καλεσμένος των Χάρη Ξύδη, Έλενας Φιντιάνη στην εκπομπή, «Betorium Press» του Sport TV το πρωί της Δευτέρας (10.00 π.μ.).

Η σύγκρουση. Οι μετανάστες. Το άσυλο.

Μια μεγάλη συζήτηση στην «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, στις 23.00 στο MEGA.

Η κατάληψη της Νομικής. Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Ποιος θα λύσει το μεταναστευτικό; Πρέπει ή όχι να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο;

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Μάκης Βορίδης.



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved