Επιστολή Ολυμπιακού στον ΠΣΑΤ

Επιστολή Ολυμπιακού στον ΠΣΑΤ

Επιστολή στον ΠΣΑΤ απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Γιάννη Μώραλη, να καταγράφει τις θέσεις των ερυθρολεύκων, απαντώντας στην επιστολή που είχε στείλει ο Σύνδεσμος την Τρίτη (12/7), μετά  τον αποκλεισμό του Χριστόφορου Ευαγγελάτου και της εφημερίδας Goal News από τη διαδικασία των συνεντεύξεων παικτών των πρωταθλητών, στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Αναλυτικά η επιστολή:


«Προς τον


Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών


Υπ' όψιν Προέδρου, κ. Παύλου Γερακάρη


Πειραιάς, 13/07/2011


Αρ. Πρωτ.: 2585


Κύριε Πρόεδρε,


Με έκπληξη παραλάβαμε χθες, Τρίτη 12/07/2011, την επιστολή σας σε σχέση με την καταγγελία της αθλητικής εφημερίδας GOAL, η οποία υποστηρίζει ότι η απόφαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να μην παραχωρούνται συνεντεύξεις ποδοσφαιριστών της στη συγκεκριμένη εφημερίδα, πλήττει, δήθεν, την ενημέρωση και είναι αντιδεοντολογική. Σας καλεί, μάλιστα, να προστατεύεστε τον συνάδελφο - δημοσιογράφο της GOAL, αλλά και τον θεσμό της ενημέρωσης γενικότερα.

Η έκπληξη μας δεν αφορά στην κοινοποίηση της καταγγελίας στην οποία προχωρήσατε ως οφείλατε, αλλά στην ανενδοίαστη υιοθέτηση των ισχυρισμών της εφημερίδας. Θα περιμέναμε από εσάς, αφού μας ενημερώσετε για την καταγγελία, να ζητήσετε τις θέσεις μας για το  θέμα και αφού βγάζατε τα όποια συμπεράσματα να προχωρούσατε σε όποια ενέργεια θεωρούσατε ενδεδειγμένη. Η χωρίς άλλο υιοθέτηση μιας καταγγελίας δεν προσφέρει τίποτα ούτε στην προστασία του δικαιώματος ενημέρωσης ούτε στη αρχή της δημοκρατίας.

Επίσης, περιμέναμε, αφελώς ίσως, ότι θα λάβετε υπ' όψιν σας τον σεβασμό και την ευαισθησία που έχει επιδείξει η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και εγώ προσωπικά, απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου λειτουργώντας πάντα απόλυτα δημοκρατικά, προσπαθώντας να τους συνδράμουμε και εξυπηρετήσουμε στην εκπλήρωση του έργου τους.

Ουδέποτε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προχώρησε σε οποιαδήποτε αντιδημοκρατική ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά ή έκανε την οποιαδήποτε επιλογή που θα μπορούσε να βλάψει την ενημέρωση, την οποία εκ των πραγμάτων, είμαστε οι πρώτοι που την θέλουμε να λειτουργεί απρόσκοπτα και δημοκρατικά, καθώς απευθυνόμαστε σε εκατομμύρια φιλάθλους.

Επί της ουσίας όμως της καταγγελίας της εφημερίδας GOAL, αλλά και της δημόσιας τοποθέτησης των Υπευθύνων της εφημερίδας GOAL, καθώς και των Sentra 103,3 fm, SentraGoal.gr κ.κ. Ανδρέα Δημάτου & Βασίλη Βέργη και προκειμένου να κατανοήσει πλήρως το σύνολο των φιλάθλων, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και μη, το πώς αντιλαμβάνονται, οι διευθύνοντες της συγκεκριμένης εφημερίδας και των συν αυτή μέσων, την έννοια της ενημέρωση, αλλά και το πώς επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά περιστατικά και  για να καταλάβουμε το ποιος τελικά με την συμπεριφορά του θυμίζει άλλες εποχές θα παραθέσουμε σημείο - σημείο την καταγγελία της GOAL προς τον Π.Σ.Α.Τ. και την Ε.Σ.Η.Ε.Α., αντιπαραθέτοντας την πραγματικότητα.

Α.      Η GOAL αναφέρει:


Συγκεκριμένα, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος της εφημερίδας μας Χριστόφορος Ευαγγελάτος, που καλύπτει την προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ενημερώθηκε σήμερα από τον Δ' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Μώραλη.

Η αλήθεια:


Την Πέμπτη, 07/07/2011, δύο ημέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για την προετοιμασία ενημέρωσα ως Δ/ντής Επικοινωνίας  της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον δημοσιογράφο κ. Χριστόφορο Ευαγγελάτο, για την απόφαση της Διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να μην δοθούν στην εφημερίδα GOAL συνεντεύξεις ποδοσφαιριστών. Την Παρασκευή, 08/07/2011 κατόπιν αναζήτησης μου από τον κ. Βαγγέλη Μπραουδάκη επικοινώνησα μαζί του και τον ενημέρωσα για την συγκεκριμένη απόφαση. Στην επί 45 λεπτά συνομιλία μας δεν τέθηκε κατά οποιονδήποτε τρόπο θέμα φίμωσης ή αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς από την πλευρά του συνομιλητή μου.

 


Συμπέρασμα:


Ενημερώθηκαν λοιπόν έγκαιρα για την απόφαση μας και όχι την ημέρα που αναγράφουν στην καταγγελία τους.

Β.      Η GOAL αναφέρει:


... από τον Δ' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Μώραλη, εν τη απουσία του υπευθύνου του γραφείου Τύπου

Η αλήθεια:


Ως Δ' Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ως Δ/ντής Επικοινωνίας και προϊστάμενος του κ. Γιάννη Γιαννόπουλου θεωρώ τουλάχιστον αστείο να με εγκαλούν δημοσιογράφοι που με παρουσιάσουν και με καλούν στις εκπομπές τους με αυτές μου τις ιδιότητες ως δήθεν αναρμόδιο να τους ενημερώσω.

 


Συμπέρασμα:


Ενημερώθηκαν όχι μόνο έγκαιρα, αλλά και πλέον αρμοδίως από ότι οι ίδιοι επιθυμούν.

Γ.     Η GOAL αναφέρει:


... πως πλέον δεν θα έχει δικαίωμα να υποβάλλει αιτήματα για συνεντεύξεις ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού...

 


Η αλήθεια:


Ουδέποτε, ο κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και πολύ περισσότερο εγώ αναφέραμε οτιδήποτε περί μη υποβολής αιτημάτων για συνεντεύξεις στον κ. Χριστόφορο Ευαγγελάτο ο οποίος είναι πάντα ευπρόσδεκτος να υποβάλλει οποιοδήποτε αίτημα.

 


Συμπέρασμα:


Ακόμα μία ανακρίβεια.

Δ.      Η GOAL αναφέρει:

...κοινές συνεντεύξεις των παικτών του Ολυμπιακού που θεωρούνται συνεντεύξεις Τύπου ...

Η αλήθεια:

Αν μέχρι αυτού του σημείου οι καταγγελίες της συγκεκριμένης εφημερίδας αποσκοπούσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις δήθεν μη έγκαιρης και αναρμόδιας ενημέρωσης σε αυτό σημείο επιχειρείται να γίνει το μαύρο άσπρο.

Σε ποιο κράτος, σε ποια δημοκρατία, σε ποιο περιβάλλον άριστης λειτουργίας της ενημέρωσης θεωρούνται ή μπορεί έστω να ισχυριστεί κάποιος ότι θεωρούνται οι συνεντεύξεις των ποδοσφαιριστών των ομάδων προς συγκεκριμένο έντυπο ή έντυπα ως συνεντεύξεις τύπου και ως τέτοιες πρέπει αναγκαστικά να παραχωρούνται στο σύνολο των εντύπων ή γενικότερα στο σύνολο των Μ.Μ.Ε.;

Οι  συνεντεύξεις των συντελεστών ΟΛΩΝ των ΟΜΑΔΩΝ σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ δίνονται εκεί που επιλέγει η κάθε ομάδα.

Αντίθετα, στις συνεντεύξεις τύπου (οι συνεντεύξεις τύπου προσδιορίζονται από την κάθε ομάδα, σηματοδοτούν την επιθυμία ενημερώσεις του συνόλου του Τύπου και ανακοινώνονται) όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν κατά την υπογραφή των νέων ποδοσφαιριστών μας (10/06/2011: Constanzo - 16/06/2011: Marcano - 24/06/2011: Fejsa - 04/07/2011: Javito, Δασκαλάκης) συμμετείχε το σύνολο των δημοσιογράφων και φυσικά οι δημοσιογράφοι της GOAL.

Κατά την ιδιαίτερη λογική της εφημερίδας θα πρέπει να της παραχωρούμε συνεντεύξεις, εμείς, οι ποδοσφαιριστές μας, ο προπονητής μας είτε θέλουμε είτε όχι. Σαν να μην  είναι αναφαίρετο και θεμελιώδες δικαίωμα μας το πότε και σε ποιόν θα δώσουμε συνέντευξη. Σαν να μπορούσε ακόμα και εφημερίδα αντίπαλης ομάδας να μας επιβάλλει να παραχωρούμε και σε αυτήν συνεντεύξεις των ποδοσφαιριστών μας.

Σε κάθε περίπτωση και για να γίνει ολοκληρωτικά αντιληπτή η εμπάθεια και η μονομέρεια της υποτιθέμενης καταγγελίας ενημερώνουμε ότι ο δημοσιογράφος κ. Χριστόφορος Ευαγγελάτος παρίσταται ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ τις προπονήσεις που γίνονται στο στάδιο της προετοιμασίας, παρίσταται ΠΑΝΤΑ στις δηλώσεις που κάνει ο προπονητής μας κάθε 2η ημέρα, παρίσταται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενημέρωση του γιατρού της ομάδος, έχει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επικοινωνία με τον Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου κ. Γιάννη Γιαννόπουλο ή εμένα προσωπικά και γενικά έχει απόλυτη απρόσκοπτη ενημέρωση όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του. Επίσης, γνωρίζει ήδη ότι θα είναι ευπρόσδεκτος, όπως πάντα στις δηλώσεις που κάνουν ο προπονητής και οι παίκτες μετά τους αγώνες όπως άλλωστε προβλέπεται και  γίνεται σε όλο τον κόσμο.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ως Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με τους δημοσιογράφους κ. Χριστόφορο Ευαγγελάτο και κ. Γιώργο Νοικοκύρη.

Κλείνοντας, σας παρακαλώ να ενημερώσετε τους καταγγέλλοντες ότι το να σου δίνουν συνεντεύξεις είναι κάτι που το κατακτάς, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, δεν αφορά σε ενδεχόμενες διαφορετικές απόψεις και φυσικά δεν στο χαρίζει ούτε η δεοντολογία ούτε οι καταγγελίες.

Με εκτίμηση.


Γ. Μώραλης


Αντιπρόεδρος


Διευθυντής Επικοινωνίας»



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved