Βαξεβάνης: «Έρχονται αποκαλύψεις»

Βαξεβάνης: «Έρχονται αποκαλύψεις»

Υπερβολική θεώρησε την έκδοση ανακοίνωσης από τον ΠΣΑΤ, για την διατύπωση που έκανε στον αέρα ραδιοφωνικού σταθμού («έχουμε καταντήσει οι αθλητικογράφοι να είναι περισσότεροι από τους πολιτικούς συντάκτες»), ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος προανήγγειλε αποκαλύψεις...

Ο δημοσιογράφος φιλοξενήθηκε στον «SENTRA 103,3» όπου μίλησε για την επιστολή του ΠΣΑΤ, τους «δημοσιογράφους» στους οποίους αναφερόταν καθώς και για το σκάνδαλο με τα «στημένα», τονίζοντας παράλληλα πως ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν θέλησε να του αποκαλύψει με ποιον είχε συνάντηση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Βαξεβάνη:

Για την επιστολή του ΠΣΑΤ:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι συνάδελφοι, μέσα σε όλο το συρφετό που υπάρχει όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και στην όλη κατάσταση, θέλησαν να ασχοληθούν με τη διατύπωση που έκανα σε ένα ραδιόφωνο για το γεγονός ότι οι αθλητικοί συντάκτες είναι περισσότεροι από τους πολιτικούς. Γιατί αυτό είναι κακό δηλαδή;».

Για την έκφραση που χρησιμοποίησε «έχουμε καταντήσει οι αθλητικογράφοι να είναι περισσότεροι από τους πολιτικούς συντάκτες»:

«Με τον όρο αθλητικογράφοι αυτή τη στιγμή, δεν εννοούμε τους δημοσιογράφους, τα μέλη του ΠΣΑΤ. Εννοούμε έναν συρφετό εκατοντάδων ανθρώπων που δουλεύουν στα οπαδικά έντυπα και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να βρίζουν πολιτικούς, ποδοσφαιριστές, ομάδες, παράγοντες, δημοσιογράφους και οποιονδήποτε πει μία άλλη άποψη. Εξυπηρετούν συμφέροντα και πληρώνονται από αυτά. Άρα έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αθλητικογράφοι, αλλά δεν είναι συνάδελφοι. Για μένα είναι κάποιοι που έχουν αναλάβει μία διαδικασία καταγραφής αθλητικών δεδομένων με έναν τρόπο οπαδικό. Εκείνη την ώρα μιλούσαμε για την κατάντια των ανθρώπων που δεν είναι δημοσιογράφοι και η μόνη εντολή που έχουν είναι να χτυπούν αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους. Αν αυτό τους προσβάλλει τότε εντάξει δεν ισχύει το «κατάντησαν». Ισχύει το γεγονός, όμως, ότι υπάρχει ένα πρόβλημα σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Ας ασχοληθούμε με αυτό.

Υπάρχουν δύο θέματα. Το ένα είναι η ουσία και το δεύτερο είναι η ανάγκη που είχε ο ΠΣΑΤ για να βγάλει την ανακοίνωση. Η ουσία είναι ότι εκείνη την ώρα μιλούσαμε για την κατάντια να υπάρχουν 20 με 40 οπαδικά έντυπα. Συνολικά αν αθροίσουμε όλους αυτούς που δουλεύουν εκεί είναι πάρα πολλοί. Το δεύτερο θέμα είναι γιατί νιώθει ο ΠΣΑΤ την ανάγκη να βγάλει μία ανακοίνωση, όταν γίνεται της κακομοίρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί ο ΠΣΑΤ ευαισθητοποιείται μόνο από αυτά που λέει ο Βαξεβάνης και κάθε Βαξεβάνης; Εγώ θέλω ο ΠΣΑΤ επισήμως να απαντήσει για το μεγάλο φαινόμενο, συνάδελφοι, μέλη του ΠΣΑΤ να κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ, μαζί με άλλους παράγοντες που παραπέμπονται και να αφήσουν τις... μούφες και τις ψεύτικες ευαισθησίες. Δεν γίνεται ολόκληρος ΠΣΑΤ να βγάζει ανακοινώσεις για μία έκφραση που μπορεί να είναι ατυχής, να σημαίνει οτιδήποτε ή να μην έχει γίνει απολύτως κατανοητό το νόημά της. Το θεωρώ υπερβολικό. Αντί λοιπόν να με πάρει ο ίδιος ο πρόεδρος και να με ρωτήσει τι εννοούσα και να του πω ότι εννοώ όλα αυτά τα «τσουτσέκια» που βγαίνουν στις εφημερίδες και παριστάνουν τους δημοσιογράφους και πληρώνονται από τις ΠΑΕ, τους βάζουν με το ζόρι να γράφουν και να βρίζουν δημοσιογράφους, έκρινε σκόπιμο να βγάλει ανακοίνωση».

Αν έχει στοιχεία ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που πληρώνονται από ΠΑΕ και κάνουν αντιποίηση του επαγγέλματος:

«Δεν είναι καν δημοσιογράφοι. Κανείς δεν τους αντιλαμβάνεται αυτούς ως δημοσιογράφους. Δηλαδή αυτοί που βγάζουν πρωτοσέλιδα “Πηδήξτε τον Ολυμπιακό τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ” είναι δημοσιογράφοι; Για μένα αυτός δεν είναι δημοσιογράφος. Όπως και αυτοί που έκαναν πολιτικό ρεπορτάζ και ήταν “παπαγαλάκια” στο χρηματιστήριο. Ο κόσμος μας βρίζει κι έχει κάποια βάση αυτό. Και βγήκε ο ΠΣΑΤ κι έβγαλε ανακοίνωση. Τι να πω; Η κοινωνία θα καίγεται δίπλα μας και το ποδόσφαιρο θα έχει καταντήσει ένα στοίχημα ιπποδρόμου με τους παίκτες να έχουν τον ρόλο των αλόγων και εμείς θα κοιτάμε “μη στάξει του γαϊδάρου η ουρά.

Πως γίνεται, συνάδελφοι να κερδίζουν, επί τέσσερα χρόνια και κατ' επανάληψη από το στοίχημα του ΟΠΑΠ, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Εκτός βέβαια κι αν είναι οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο. Εγώ δεν κάνω εκτιμήσεις. Καταγράφω πραγματικά γεγονότα. Να μου πει ο ΠΣΑΤ πως δικαιολογεί αυτό το γεγονός. Γιατί δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το γεγονός και την εξυγίανση του χώρου και ασχολείται με τον Βαξεβάνη; Εγώ, όμως, δεν αναφέρομαι στους συναδέλφους, ούτε λέω ότι εκ των πραγμάτων αυτό που κάνουν αυτοί οι συνάδελφοι είναι κάτι επιλήψιμο. Εμένα με ενδιαφέρει αν έχει ενδιαφερθεί ο ΠΣΑΤ να δει τι συμβαίνει. Έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία».

Αν θα ήταν λογικό να έχουν παραπεμφθεί όλοι οι παραπάνω, αν έκαναν κάτι επιλήψιμο:

«Όχι. Θα δείτε, λοιπόν, στην επόμενη εκπομπή τρεις ενδιαφέρουσες δίκες που ο κ. Μπέος και οι λοιποί, αθωώνονται από ανθρώπους που σήμερα παραπέμπονται μαζί τους. Γιατί αυτό είναι σκανδαλώδες. Διότι αυτή η υπόθεση δεν ψάχτηκε ποτέ. Λέμε ότι δεκάδες παράγοντες του ποδοσφαίρου που εμφανίζονται στις λίστες της βουλευτού κυρίας Κανέλλη, κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ. Γιατί αυτό δεν υπήρξε αυτό ποτέ αντικείμενο έρευνας; Υπάρχουν κατάλογοι με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που από το 2002-06 κέρδισαν εκατομμύρια. Υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς συνάδελφοι. Την ίδια εποχή υπάρχει και η ιστορία με τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών, τον κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, από την Κατερίνη που αγόραζε δελτία. Μόλις οι Αρχές είδαν να επαναλαμβάνεται το όνομά του στα κερδισμένα δελτία, τον έψαξαν, για ξέπλυμα “μαύρου χρήματος”, και τον συνέλαβαν. Στον ίδιο κατάλογο υπάρχουν κι άλλα άτομα. Υπάρχει άνθρωπος που έχει κερδίσει 11 εκ. ευρώ. Γιατί δεν πήγε κανείς να τον ψάξει; Εγώ αυτό ρωτάω. Είναι μία ιστορία γύρω μας που πρέπει να μας προβληματίσει. Ξέρω ότι γύρω μας υπάρχουν κι άλλες παράγκες, παραμένουν ένα πάρα πολύ επικίνδυνο πράγμα και πρέπει να προσέχουμε ως συλλογικό όργανο το πότε θα βγάλουμε μία ανακοίνωση».

Για το σχόλιο της Ελευθεροτυπίας:

«Γράφτηκε μία άποψη. Η κάθε κρίση είναι αποδεκτή. Αισθάνθηκα, όμως, την ανάγκη να απαντήσω, διότι έκανα εκπομπή που δεν θα απευθυνόταν σε ειδικούς. Στόχος μου ήταν να ενημερώσω τον κόσμο. Πάρα πολλοί από αυτούς που παρακολούθησαν την εκπομπή ήταν γυναίκες και ήθελα να πούμε στον κόσμο ότι κάτι τρέχει στο ποδόσφαιρο. Ότι αυτό έχει αλλάξει. Ότι αντί να είναι ο παλιός παράγοντας που ήταν φίλαθλος κι έβαζε και τα χρήματα του, γέμισε ο τόπος με τζιπ και πούρα και πάρα πολλοί από αυτούς είναι ποινικοί, ότι κύριο ρόλο παίζει το στοίχημα και ότι η αθλητική δικαιοσύνη δε λειτουργεί όπως πρέπει. Ήθελα να μεταφέρω αυτή την εικόνα. Και βγήκε ο Ντέμης και είπε αυτά που είπε. Εγώ δεν είπα για αποκαλύψεις. Οι αθλητικές εφημερίδες βγήκαν και μίλησαν για αποκαλύψεις. Η επόμενη εκπομπή θα έχει αποκαλύψεις».

Για το γεγονός ότι πιστεύει πως όλο αυτό το σύστημα δεν καταδείχθηκε από τους αθλητικογράφους, ενώ έχει συμβεί το αντίθετο:

«Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Εάν είδατε την εκπομπή υπήρξαν συνάδελφοι που είπαν ότι τα έλεγαν. Αλλά όσοι τα έλεγαν έμεναν εκεί. Και τους καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο. Ο αθλητικογράφος όλη τη μέρα συναναστρέφεται τον κόσμο αυτό. Δε γίνεται κάθε μέρα να παίζει κορώνα - γράμματα και να τον μπλοκάρουν οι πηγές του. Έτσι αναγκάζεται να πάρει κάποια πράγματα ως δεδομένα και να προχωρήσει. Ωστόσο, εγώ δεν είχα αυτό τον φόβο. Είναι πάρα πολύ απλό».

Γιατί η εκπομπή μεταδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα:

«Δεν ξέρω. Χθες δεν έπαιξε η εκπομπή μου που ήταν στις δέκα και μπήκε η μεθεπόμενη εκπομπή και στις δωδεκάμισι μπήκε η δική μου. Ότι ξέρετε ξέρω. Δεν μου έχει απαντήσει κανείς από την ΕΡΤ ακόμα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου και με στεναχωρεί όταν δεν τηρείται το πρόγραμμα».

Αν ρώτησε τον Ντέμη ποιος ήταν αυτός που του μίλησε:

«Είναι δυνατόν να έκανα μία τέτοια εκπομπή και να μην τον ρώτησα; Πριν, όμως, ξεκινήσει ο Ντέμης μου έκανε μία κουβέντα. Μου είπε ότι κι αυτός έμαθε πολλά πράγματα μόλις αποχώρησε από την ενεργό δράση. Μου είπε το περιστατικό και του απάντησα ότι το περιστατικό ήταν πολύ σοβαρό. Μου υποσχέθηκε ότι θα το καταθέσει, απλά δεν θα μου έλεγε το όνομα. Διότι είχε δώσει το λόγο της τιμής του, στον άνθρωπο που του είπε τι γινόταν από το 1996 έως το 2003. Μου είπε ότι τον είχε ήδη καλέσει η Εισαγγελέας. Και μετά βγήκαν κάποιοι και έλεγαν ότι δεν τον ρώτησα. Είναι δυνατόν; Τι σημασία έχει να δει ο θεατής ότι εγώ ρώτησα κάτι κι αυτός δεν απάντησε. Δεν είχε πρακτική σημασία για μένα να παίξει κάτι τέτοιο».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved