Αναγνωρίστε τα new media!

Αναγνωρίστε τα new media!

Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων για την ΠΟΕΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση, στο πλαίσιο της οποίας ζητάει άμεση αναγνώριση των new media. Αναλυτικά:

Το ιδιόμορφο εκλογικό σύστημα της ΠΟΕΣΥ επιβάλλει τις συνεργασίες με άλλες παρατάξεις. Την ποιότητα και την διάρκεια κάθε συνεργασίας καθορίζει η προσωπική παρουσία, το ήθος, η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια. Εμείς γνωριζόμαστε από παλιά με την «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» και την «Δημοσιογραφική Ενότητα» της ΕΣΗΕΑ (μας είχαν στηρίξει σε διεκδικήσεις μας πολύ πριν το συνέδριο) συναντηθήκαμε και με την «Δημοσιογραφική Ενότητα – Προοπτική» της ΕΣΗΕΜΘ και έτσι δημιουργήσαμε το συνδυασμό «Ενότητα – Μεταρρύθμιση - Προοπτική».

Για όλα αυτά είχαμε δεσμευτεί δημόσια (βλ. και http://wp.me/syZDv-em). Καθαρά πράγματα δίχως υπόγειες συμμαχίες και μασκαρέματα που εξυπηρετούν διγλωσσίες ή προσφέρουν και μετεκλογικά άλλοθι.

Το γεγονός ότι η παρουσία των συναδέλφων μας τιμήθηκε με μεγάλο αριθμό ψήφων δείχνει μια ευρύτερη συναίνεση και αποδοχή αλλά και μεγαλύτερη για όλους μας ευθύνη.

Ώρα ευθύνης χωρίς δικαιολογίες

Η Ενωτική Κίνηση συμμετέχει στο προεδρείο της ΠΟΕΣΥ. Είμαστε υπεύθυνοι για τη δράση του, τις κατευθύνσεις και για τα αποτελέσματα. Δεν θα υπάρξουν δικαιολογίες σε αυτό. Πιστεύουμε, επίσης, ότι οφείλουμε να αναζητήσουμε -όπου είναι δυνατόν- τα πρόσωπα που μπορούν να εγγυηθούν την τήρηση συμφωνιών και το έργο.

Και στη λογική αυτή, δεν θα διστάσουμε να στηρίξουμε-προτείνουμε και άλλες υποψηφιότητες από την ΕΣΠΗΤ, εφόσον συμφωνούν με τις αρχές που έχουμε δημόσια καταθέσει και εκφράσουν την πρόθεση να εργαστούν για την υλοποίησή τους.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες που ενώνουν, επειδή πιστεύουμε ότι μόνο αυτές μπορούν να γίνουν αποτελεσματικές και μπορούν να αποτρέψουν στρεβλώσεις, αδιέξοδα και τυχοδιωκτισμούς. Θα συνεχίσουμε πάντα να τις στηρίζουμε όσο παραμένουν ειλικρινείς, αγωνιστικές και δεν παρασύρονται από σκοπιμότητες.

Τα προβλήματα του Περιοδικού Τύπου

Τις επόμενες ημέρες η νέα διοίκηση της ΠΟΕΣΥ θα προχωρήσει στη διαμόρφωση πλαισίου δράσης, για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις που επιχειρούν να καταργήσουν δικαιώματα και αγώνες δεκαετιών, τις φούσκες στα ΜΜΕ που τώρα σκάνε. Στόχος τής νέας διοίκησης είναι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των σωματείων και των μελών τους, να συσπειρώσει τους εργαζόμενους γύρω από τα σωματεία και να βοηθήσει τις διεκδικήσεις για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, καθορισμό θέσεων εργασίας και εργασιακές συνθήκες.

Υπήρξε απόλυτη σύμπνοια και είχαμε αποτελέσματα στο πρόσφατο παρελθόν με τη συνεργασία των δύο εκπροσώπων μας στην ΠΟΕΣΥ (Νέλλη Σπηλιοπούλου και Αθηνά Moss). Αυτό δημιουργεί για την ΕΣΠΗΤ μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Θυμίζουμε ότι την δεύτερη έδρα της ΕΣΠΗΤ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ κατέλαβε ο Γιώργος Κατερίνης, εκπρόσωπος της «Αριστερής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Συντακτών - Παρατύπως»

Μπαίνουμε με τις ίδιες αρχές και συνεργασίες σε μια νέα διοίκηση, μαζί με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα για να οριοθετήσουμε ξανά έννοιες αυτονόητες μεν, αλλά συχνά ξεχασμένες, όπως αυτές που κατατέθηκαν.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Γιάννης Πλαχούρης με την συμφωνία του Γενικού Γραμματέα Σπύρου Κρίκου εκ μέρους της διοίκησης, έδωσαν τις σταθερές διεκδικήσεις μας από την πρώτη ημέρα του συνεδρίου:

Διαφάνεια στις αποφάσεις και στη διαχείριση

• Ενίσχυση του μετώπου των συνδικαλιστικών σωματείων του Τύπου, με στόχο την στήριξη και την δημιουργία Συνδικάτου Τύπου, για μια ουσιαστική αντίδραση στο κλίμα τρομοκρατίας και στις απολύσεις

Εφαρμογή των Συμβάσεων στην πράξη

Ενιαία συνδικαλιστική έκφραση των δημοσιογράφων, για να τελειώσει η πολυδιάσπαση του χώρου με ενιαία ταυτότητα σε πρώτη φάση και ενοποίηση Ενώσεων αμέσως.

• Πραγματική προστασία όσων συναδέλφων με πολυετή προϋπηρεσία, αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης ή της «εθελουσίας εξόδου», για να αντικατασταθούν από νεώτερους και χαμηλόμισθους και άλλα μέτρα ενίσχυσης της εργασίας και των ανέργων.

Διασφάλιση της εργασίας των μελών στα ΜΜΕ, για να σταματήσει το παράνομο καθεστώς των μακροχρόνια «δοκίμων», άμισθων ή κακοπληρωμένων εργαζομένων

• Άμεση αναγνώριση των New Media ως μέσων ενημέρωσης, ασφάλιση των εργαζομένων τους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, συνδικαλιστική έκφραση και άμεση απόδοση αγγελιοσήμου για τις διαφημίσεις που φιλοξενούν.

Πράγματα ειπωμένα πολλές φορές, παλεύουμε συνεχώς για αυτά για να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε. Η γόνιμη κριτική διαμορφώνεται με την ενημέρωση, απαιτεί λογική για να απομονώνεται ο τυχοδιώκτης και επαληθεύεται μόνο από τα αποτελέσματα της δράσης. Προχωράμε πάντα μαζί.



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved