Η απάντηση της ΕΡΤ στον ΣΕΓΑΣ

Η απάντηση της ΕΡΤ στον ΣΕΓΑΣ

Οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης δίνουν τη δική τους απάντηση στις αιχμές που άφησε ο ΣΕΓΑΣ για μη κάλυψη των αγώνων στίβου της α’ κατηγορίας που έγιναν στη Σμύρνη.

Τη δική της απάντηση δίνει η ΕΡΤ στις βολές του ΣΕΓΑΣ για τη μη μετάδοση των αγώνων της α’ κατηγορίας στίβου στη Σμύρνη, που είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο της ελληνικής ομάδας στη Super League της Ευρώπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» σχετικά με τη κάλυψη των αγώνων της Εθνικής Ομάδας Στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας, που έγινε στη Σμύρνη και την εν γένει παρουσίαση του γεγονότος από τη δημόσια τηλεόραση το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα ακόλουθα.

1. Η ΕΡΤ συμμετέχει στο γενικό συμβόλαιο της EBU με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (ΕΑΑ), το οποίο περιλαμβάνει από πλευράς διοργανώσεων Εθνικών Ομάδων μόνο τη Σούπερ Κατηγορία που διεξήχθη φέτος στη Στοκχόλμη και καλύφθηκε απ’ ευθείας από την ΕΡΤ, όπως έχει υποχρέωση εκ του συμβολαίου να πράττει. Σημειώνουμε ότι όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες διεξάγονταν ταυτόχρονα τις ίδιες ημέρες και ώρες με αυτή.

2. Μέχρι και 2 ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων στη Σμύρνη και παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τη Δ/νση Αθλητικών προγραμμάτων, δεν υπήρχε πάροχος τηλεοπτικού σήματος ώστε να προγραμματιστεί εγκαίρως η τηλεοπτική μετάδοση. Τελικά, μόλις 2 μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων της Σμύρνης (γεγονός πρωτοφανές σε διεθνή διοργάνωση και έξω από κάθε τηλεοπτική λογική), η Τουρκική τηλεόραση εμφανίσθηκε κάνοντας μία προσφορά χωρίς συγκεκριμένες προδιαγραφές και οικονομικό κόστος αγοράς των δικαιωμάτων.

3. Σε όλα τα δελτία ειδήσεων από Σάββατο έως και Δευτέρα υπήρχαν ρεπορτάζ και αναφορές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου στη Σμύρνη και την άνοδο της Εθνικής Ομάδας στην Σούπερ Κατηγορία.

4. Παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ γνώριζε ότι δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων είχε στείλει απεσταλμένο στη Σμύρνη για την ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος για τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

5. Από το καλοκαίρι του 2010, η ΕΡΤ αναβάθμισε την τηλεοπτική παρουσία του Ελληνικού αθλητισμού και των Ολυμπιακών αθλημάτων. Σε κάθε δελτίο ειδήσεων υπάρχει ρεπορτάζ για Ολυμπιακά αθλήματα, ενώ η Αθλητική Κυριακή –μετά από πολλά χρόνια- έχει μεγάλες ενότητες με την κάλυψη και προβολή όλων των δρώμενων των Ελληνικών Ομοσπονδιών.  Ακόμη η ΕΡΤ σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή έχει καλύψει φέτος με απ’ ευθείας μεταδόσεις τα εθνικά πρωταθλήματα των περισσοτέρων Ελληνικών Ομοσπονδιών.

6.  Ποτέ από τον Ιούλιο του 2010 και μετά δε μεταδόθηκε σε καμιά αθλητική εκπομπή ή δελτίο ειδήσεων δήλωση οποιουδήποτε «ατζέντη» αθλητή σε οποιοδήποτε σπορ, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στην ΕΡΤ το ποδόσφαιρο και ειδικά οι μεταγραφές του μεταδίδονται με αυστηρά δημοσιογραφικό τρόπο.

7. Με την ευκαιρία να σημειωθεί πως η ΕΡΤ φρόντισε να εξασφαλίσει για 3 χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα της παγκοσμίου ενδιαφέροντος διοργάνωσης Diamond League με 14 γκραν πρι ετησίως.



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved