Κρίσιμη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες

Κρίσιμη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα γίνει η τρίτη κατά σειρά συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με το αντίστοιχο Συμβούλιο της ΕΙΗΕΑ.

To θέμα συζήτησης δεν είναι άλλο από  την εξεύρεση κάποιας λύσης, προς την υπογραφή ΣΣΕ στις εφημερίδες. Τα δεδομένα αυτή την στιγμή αναφέρουν ότι τόσο το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, όσο και οι ιδιοκτήτες επιμένουν στις θέσεις τους. Η μεν ΕΣΗΕΑ σε αυξήσεις στο όριο του πληθωρισμού και την διατήρηση των θέσεων εργασίας και η δε ΕΙΗΕΑ στις μειώσεις μισθών, στα κυκλικά διήμερα ρεπό κάθε εβδομάδα, κ.λ.π. Αν ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ επιμείνουν στις θέσεις τους, τότε θα προκύψει ρήξη και δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα υπάρξει κύμα απεργιών.

Με καλεσμένο τον Ελληνιάδη

Σε περίπου δύο ώρες (23.30) θα ξεκινήσει στο «Τηλε-Άστυ» η εκπομπή, «Jump Shoot» που παρουσιάζει ο Τόλης Κοτζιάς. Ιδού η θεματολογία της:
1)    Τι έγινε στην 14η αγωνιστική της Α1. Στιγμιότυπα και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
2)    Τι είπαν Ίβκοβιτς και Νίλσεν κατά την σημερινή αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Κάουνας, για το ματς με την Ζαλγκίρις.
3)    Ο Πανερυθραικός νίκησε για την Α2 τον Πιερικό/Αρχέλαο. Δείτε τις προσπάθειες των Σιζόπουλου, Στραγανιώτη και Κοντούδη εναντίον  των Τσουκ, Γερομάνοβς και Παπαχρήστου.
4)    Ρετρό ΝΒΑ με Μάτζικ εναντίον Σπερς: όταν ο Σκοτ Σκάιλς έδινε πάσες «λουκούμι» στον νεαρό τότε Σακίλ Ο’ Νιλ. Και ο «ναύαρχος» Ρόμπινσον αξιοποιούσε στο έπακρο το μυαλό του Έιβερι Τζόνσον.
5)    Στιγμιότυπα από την προσπάθεια του Άρη για το Eurocup κόντρα στην Λε Μαν.
6)    Το Μαρούσι εντυπωσιάζει και το ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας των βορείων προαστείων, μιλώντας με τους πρωταγωνιστές.
7)    Ρετρό Α2 με Αιγάλεω εναντίον Μίλωνα. Όταν ο Δημήτρης Καρβέλας ήταν προπονητής στο «Σίτι» και είχε παίκτες εκτός των άλλων τους Καλλινικίδη, Σάροβιτς και Κανελλόπουλο. Και ο Μίλωνας με κόουτς τον Τάκη Πανούλια τους Νεοφύτου, Λεγάτο και Ντούγια.
8)    Το Salonica Basketball Camp έκοψε την πίτα του. Δείτε τι είπαν οι Θόδωρος Ροδόπουλος, Λάκης Τσάβας, Δημήτρης Βεργίνης και ο παλαίμαχος άσος της ΧΑΝΘ, Τάκης Ταλιαδώρος.
9)    Πλούσια στιγμιότυπα από το ΝΒΑ και δη από την μεγάλη νίκη των Πίστονς επί των Μάτζικ.
10)    Θυμηθείτε τι έγινε στην προηγούμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.
Καλεσμένος στο στούντιο είναι ο Σταύρος Ελληνιάδης.

Αντίδραση στην εκ περιτροπής εργασία

Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την απόφαση εκ περιτροπής εργασίας στον όμιλο του Γιάννη Αλαφούζου:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ανάλγητη αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων μειώνοντας τις αποδοχές τους.
Πρόσφατο παράδειγμα είναι η προσπάθεια εφαρμογής της εκ περιτροπής ή της κυλιόμενης εργασίας, κάτι που επιχειρείται να εφαρμοστεί και στο χώρο του Τύπου από τον πρωτοπόρο στις αντεργατικές προκλήσεις όμιλο Αλαφούζου, αδιαφορώντας για την υποβάθμιση και τον ευτελισμό της Ενημέρωσης και του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να εμποδίσει με κάθε τρόπο τις πρακτικές που οδηγούν στη συρρίκνωση όχι μόνο των αποδοχών, αλλά και των θέσεων εργασίας. Για τον λόγο αυτό καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνεργαζόμενα Σωματεία στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ να αντιδράσουν δυναμικά με απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο να αποτραπεί κάθε προσπάθεια μείωσης, με οποιοδήποτε τρόπο, των αποδοχών και των θέσεων εργασίας, σε όποιο εργασιακό κλάδο κι αν επιχειρηθεί η εφαρμογή του».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved