Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

Απ' το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το θέμα των εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ:

"Η τελευταία διετία χαρακτηρίστηκε από την περικοπή μιας σειράς παροχών και κλείσιμο τμημάτων, όπως το κυτταρολογικό, στο όνομα εξορθολογισμού των δαπανών και νοικοκυρέματος του οργανισμού «για να μην μπει χέρι» στα αποθεματικά του Ταμείου. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ενημέρωση που έκανε στις αρχές του 2010 η ίδια η πρόεδρος του Οργανισμού, υπολόγιζαν να εξοικονομήσουν περίπου 4-5 εκατομμύρια ευρώ από τις περικοπές και τουλάχιστον άλλα 2,5 εκατομμύρια από τις νέες συμβάσεις με τις κλινικές.

Ο απολογισμός της διοίκησης παρουσιάζει σαν βασική αιτία του ελλείμματος τη ραγδαία αύξηση των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτήθηκαν, λόγω του νέου ασφαλιστικού νόμου. Ταυτόχρονα, αναφέρει ως αιτία στο κομμάτι των εσόδων τη μείωση των εισροών από το αγγελιόσημο λόγω της μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης και της πτώσης του ΧΑΑ. Αφήνει, επίσης, να εννοηθεί ότι η «τρύπα» θα συνεχίσει να μεγαλώνει, γιατί η αύξηση των νέων ασφαλισμένων είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τα έσοδα από το αγγελιόσημο.

Στην πραγματικότητα, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποκρύπτει την πραγματική αιτία για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων και το σύστημα Υγείας γενικότερα.

Από το 2000 μέχρι το 2010, σύμφωνα με το φετινό απολογισμό του ΕΔΟΕΑΠ οι ασφαλισμένοι αυξήθηκαν από 7.949 σε 18.131, δηλαδή κατά 128%. Αυτές οι δαπάνες αποτελούν το 65% των συνολικών εξόδων του Οργανισμού.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος, ο οποίος, σε συνδυασμό με τις πάσης φύσεως σκανδαλώδεις αποφάσεις της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ και την τακτική στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων, κάνει το οικονομικό πρόβλημα εκρηκτικό και εμφανίζει ως... «μονόδρομο» και... «νοικοκύρεμα» τις περικοπές παροχών προς τους ασφαλισμένους. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ασπάζεται πλήρως και εφαρμόζει αυτήν την πολιτική.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απαξιώνουν τα δημόσια νοσοκομεία. Τα αφήνουν χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό για ιατρικές εξετάσεις, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν συνεχώς τα νοσήλια και τα εισιτήρια στα εξωτερικά ιατρεία. Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων στο χώρο της δημόσιας Υγείας να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές. Να γιατί το διάστημα 1997 - 2007 ο συνολικός τζίρος του ιδιωτικού τομέα Υγείας από 580 εκατ. υπερδιπλασιάστηκε στα 1,8 δισ. και το 2009 έφτασε τα 2,3 δισ. Αυτοί οι τεράστιοι τζίροι των εμπόρων Υγείας είναι λεφτά άμεσα των εργαζομένων ή έμμεσα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Με λίγα λόγια, όσο η Υγεία, το φάρμακο, η περίθαλψη παραμένουν εμπόρευμα και όχι κοινωνικά αγαθά, όσο η κυβέρνηση προωθεί νέες περικοπές στην Υγεία, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, πλήρη ιδιωτικοποίηση, τόσο η μαύρη τρύπα του ελλείμματος στον ΕΔΟΕΑΠ θα μεγαλώνει.

Το ΧΑΑ θα πέφτει συνέχεια απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο τα αποθεματικά του Ταμείου, που είναι τοποθετημένα σε μετοχές και αμοιβαία, αλλά και σε ομόλογα δημοσίου που η τιμή αγοράς τους καταρρακώνεται. Αυτός είναι ο καπιταλισμός!

Ολοι οι εργαζόμενοι της χώρας έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση, επειδή την πληρώνουν διπλά και τριπλά με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές, επειδή έτσι κι αλλιώς είναι οι αποκλειστικοί παραγωγοί του πλούτου, επειδή η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας το επιτρέπουν, επειδή η υγεία, η κάθε είδους περίθαλψη είναι κοινωνικά αγαθά και δικαίωμα και το κράτος πρέπει να την παρέχει απολύτως ΔΩΡΕΑΝ.

Χρειαζόμαστε έναν ΕΔΟΕΑΠ που θα διεκδικεί, μαζί με τους εργαζόμενους, την εξασφάλιση της δωρεάν δημόσιας Υγείας για όλους.

Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία και στην παραγωγή φαρμάκων.

Μόνη εγγύηση είναι η ψήφος των υποψηφίων για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ".

Στην ΕΣΗΕΑ:

Ζαχαρόπουλος Γιάννης

Μουσγάς Γιώργος

Τράιου Ελένη

Για την Εξελεγκτική:  Καρρέρ Αρης

Στην ΕΠΗΕΑ: Βαλσαμάκη Βασιλική

Σαντζαρίδης Παναγιώτης

Για την Εξελεγκτική:  Τσώχος Χρήστος



Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved