Αποκλειστικό: Για έξι κανάλια το Conn-X TV Sport!

Αποκλειστικό: Για έξι κανάλια το Conn-X TV Sport!

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στο επόμενο διάστημα στα Conn-X TV Sport που αυτή την στιγμή είναι τρία, αλλά μέχρι το τέλος του 2013 θα γίνουν έξι (!).

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Την ερχόμενη Τετάρτη (26/1) λήγει η προθεσμία που έχει θέσει ο ΟΤΕ για τον διαγωνισμό απ’ τον οποίο θα βγουν η εταιρία ή, οι εταιρίες που θα αναλάβουν την παραγωγή (τεχνικά και δημοσιογραφικά) των αθλητικών καναλιών του IPTV του Οργανισμού.
Στο παρασκήνιο, όλες αυτές τις μέρες, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από κανάλια και εταιρίες που αποφάσισαν να καταθέσουν προσφορά στον ΟΤΕ. Την περασμένη Παρασκευή, ο ΟΤΕ έστειλε mail σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι αυτός που θα κερδίσει, δεν θα υπογράψει σύμβαση με τον ΟΤΕ, δεν θα αναλάβει το «τρέξιμο» των Conn-X TV Sport για δύο χρόνια (όπως αρχικά προέβλεπε η προκήρυξη), αλλά για 1 συν 1 χρόνο.
Στην προκήρυξη προβλέπεται η δημιουργία ενός ακόμα καναλιού (Conn-X TV Sport 4), κάτι που θα γίνει άμεσα και δύο ακόμα που αναμένονται στους επόμενους μήνες.
Είναι ο πιο ανταγωνιστικός διαγωνισμός από τότε που δημιουργήθηκε το Conn-X TV και η «μάχη» ανάμεσα σε εταιρίες και κανάλια αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η δε απόφαση του ΟΤΕ ουδείς μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια πότε θα υπάρξει και σε κάθε περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα θεωρούνται ανοιχτά.

Υπόμνημα θα κατατεθεί στην ΕΣΗΕΑ

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή, «Στάση media» του NovaΣΠΟΡ FM, ο συνάδελφος Γιώργος Κουβαράς αποκάλυψε ότι αύριο (Δευτέρα) θα σταλεί στην ΕΣΗΕΑ υπόμνημα από δημοσιογράφους που είχαν καταθέσει αίτηση στον διαγωνισμό της ΕΡΤ, για την πρόσληψη των συμβασιούχων.
Στο υπόμνημα, θα περιέχονται όλες οι αντιρρήσεις των συναδέλφων που θα κινηθούν νομικά και (ενδεχομένως) να ζητήσουν ακύρωση του διαγωνισμού. Όπως το onsports.gr έγραψε απ’ το Σάββατο, σε σύσκεψη που έγινε την συγκεκριμένη μέρα ανάμεσα στους συναδέλφους καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες των από εδώ και πέρα κινήσεων.

«Δεν σταματάει το «Ράδιο Αρβύλα»

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε η φημολογία πως το «Ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1 θα ολοκληρωθεί με το τέλος της φετινής σεζόν, καθώς ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του θα θελήσουν να αναλάβουν από Σεπτέμβριο μία νέα εκπομπή.
Ο Γιάννης Σερβετάς, σε δηλώσεις του στην εκπομπή, «Στάση media» του NovaΣΠΟΡ FM αρνήθηκε ότι υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η πετυχημένη σατιρική εκπομπή, έστω και αν το αίσθημα της κούρασης στους συντελεστές της είναι κάτι περισσότερο από έντονο.


Δύο αγώνες βόλεϊ γυναικών

Όχι έναν, αλλά δύο αγώνες για το Πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών θα μεταδώσει την Δευτέρα το ψηφιακό Sport + της ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, στις 17.00 θα μεταδοθεί το ΑΕΚ-Ολυμπιακός και στις 19.00 το Ηρακλής-Παναθηναϊκός.

Η απεργία σε «Φίλαθλο» και «Αυριανή»

Όσοι θα είδατε το σημερινό (κυριακάτικο) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, «Φίλαθλος», θα διαβάσατε την ανακοίνωση της ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την οποία «πωλείται ο Φίλαθλος».
Παράλληλα με την ανακοίνωση, η ιδιοκτησία ασκεί επίθεση εναντίων όλων όσοι έχουν φτάσει (κατά την άποψη της) τα ΜΜΕ στην άσχημη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.
Το δια ταύτα είναι πως η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη σε «Φίλαθλο» και «Αυριανή» και μέσα στις επόμενες δύο μέρες αναμένεται να γίνουν περαιτέρω κινήσεις απ’ την ιδιοκτησία των δύο εφημερίδων, ώστε να ανασταλεί η κινητοποίηση.


Νέα συνάντηση με Πεταλωτή για τα σάιτ

Την Δευτέρα το μεσημέρι, το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ θα έχει νέα συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα των σάιτ. Νωρίτερα, θα συνεδριάσει το Δ. Σ. του συνδικαλιστικού οργάνου που θα καθορίσει την στάση, την οποία θα ακολουθήσει στην συνάντηση με τον κ. Πεταλωτή.


Η εργασιακή συνέλευση στον «Αγγελιοφόρο»

Το μεσημέρι της Κυριακής (πριν από λίγο, δηλαδή) έγινε εργασιακή συνέλευση στην εφημερίδα, «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης όπου οι συνάδελφοι και το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΜΘ συζήτησαν το θέμα που έχει προκύψει με την πρόθεση της ιδιοκτησίας να προχωρήσει σε υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΜΘ να χειριστεί το θέμα και η νέα συνάντηση με την εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» θα γίνει την Τρίτη. Μία συνάντηση εξαιρετικά κρίσιμη.

 

Ιστορικές μέρες στο εργασιακό μέτωπο…

Η εβδομάδα που μπαίνει από αύριο (Δευτέρα) είναι ίσως η πιο κρίσιμη του «πολέμου» στο εργασιακό μέτωπο.


Απ’ την μία η συνάντηση ΕΣΗΕΑ-Πεταλωτή για τα σάιτ την Δευτέρα και απ’ την άλλη αυτή της ΕΣΗΕΜΘ με την ιδιοκτησία του «Αγγελιοφόρου» την Τρίτη και εκείνη της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΗΕΑ για την ΣΣΕ στις εφημερίδες την Τετάρτη, θα καθορίσουν εν πολλοίς τις εξελίξεις.


Συν τοις άλλοις υπάρχει και η προγραμματισμένη απεργία σε «Φίλαθλο», «Αυριανή» την Τετάρτη που θα δούμε αν γίνει και τι επιπτώσεις θα έχει στις εν λόγω εφημερίδες.


Παράλληλα , θα κορυφωθούν οι αντιδράσεις των «κομμένων» συναδέλφων απ’ τον διαγωνισμό της ΕΡΤ για τους συμβασιούχους για να «δέσει» το γλυκό.


Η κατάσταση μπορεί δίχως δυσκολία να χαρακτηριστεί ως οριακή. Οι εξελίξεις που θα λάβουν χώρα στις αμέσως επόμενες μέρες πιθανότατα να καθορίσουν και τις εξελίξεις για τα επόμενα 1-2 χρόνια σε όλα τα ΜΜΕ.


Το ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο τα συνδικαλιστικά όργανα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν αυτές τις αντοχές, ώστε να τραβήξουν την υπόθεση μέχρι τα άκρα, να αντιδράσουν και να μπλοκάρουν τις διαγραφόμενες εξελίξεις.


Σε ότι αφορά στο εργασιακό μέτωπο, λοιπόν, οι μέρες που διανύουμε ίσως αποβούν ιστορικής σημασίας.
                                                                                                                                                                                                                                                             Ρεπόρτερ «Μπέκας»



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved