Απεργία… μαύρο στην ενημέρωση

Απεργία… μαύρο στην ενημέρωση

Έχει γίνει μπόλικη συζήτηση για το κατά πόσο πρέπει όχι να συμμετάσχει η ΕΣΗΕΑ σε 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά για το αν έχει κάποιο νόημα η κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ να λαμβάνει την ίδια μέρα.

Η συζήτηση έχει γίνει και μέσα στο πλαίσιο του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ που υπήρχαν αντίθετες απόψεις για το αν πρέπει η απεργία την ίδια μέρα με αυτή της ΓΣΕΕ. Συζήτηση έγινε, αντίθετες απόψεις υπήρξαν, αλλά ουσία μηδέν!

Χθες (11/5), στην διάρκεια της απεργίας έγιναν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με πολλούς τραυματίες και ακόμα περισσότερες συλλήψεις. Στην ενημέρωση, όμως, υπήρξε «μαύρο» επειδή το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει η απεργία να γίνει την ίδια μέρα με αυτή της ΓΣΕΕ. Λες και αν η απεργία γινόταν μία μέρα πριν ή μία μέρα μετά θα την αδυνάτιζε τα επιχειρήματα της.

Είναι ένα θέμα με το οποίο, πλέον, το νέο Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ πρέπει να ασχοληθεί πιο σοβαρά. Δεν είναι δυνατόν να απεργούν οι δημοσιογράφοι την ίδια μέρα με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Αφενός, γιατί ΔΕΝ καλύπτονται τόσο σοβαρά θέματα, όπως τα χθεσινά επεισόδια και αφετέρου γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση για την ίδια την απεργία.


Ο Λούκας «έσωσε» το ενδιαφέρον…

Ο Λούκας, με το «Watch my dance» θα συμμετάσχει στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και μαζί θα συντηρήσει το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού. Άρα, θα διατηρήσει και τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Το Σάββατο το βράδυ, η μετάδοση του τελικού απ’ τη ΝΕΤ θεωρείται σίγουρο πως θα σημειώσει μεγάλα νούμερα στις μετρήσεις της AGB, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Λούκας δεν έδινε το «παρών».

«Αλ τσαντίρι» vs Λούκας

Οριακά κέρδισε την μάχη της τηλεθέασης το «Αλ Τσαντίρι» του Alpha με τον Λάκη Λαζόπουλο την Τρίτη (10/5) που απέναντι του είχε την μετάδοση (απ’ τη  ΝΕΤ) του α’ ημιτελικού της Eurovision όπου συμμετείχε ο Λούκας. Σε μέσα νούμερα τηλεθέασης, το «Αλ τσαντίρι» έκανε 19.6% (2 εκ. κόσμου) με 40.5%, ενώ ο ημιτελικός της Eurovision 16.4% με 33%. Σε μέγιστα μερίδια, το σόου του Λαζόπουλου έκανε «πικ» 50.1% και ο ημιτελικός 48.5%.



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved