Τα «φιλέτα» της ΕΡΤ

Τα «φιλέτα» της ΕΡΤ

Κυρίαρχο ρόλο αναλαμβάνουν στην ΕΡΤ οι συμβασιούχοι, που προσλήφθηκαν αυτή την εβδομάδα

Με δεδομένο ότι οι χαρακτηριζόμενοι (όσο αδόκιμος και αν είναι ο όρος) «πρωτοκλασάτοι» δημοσιογράφοι που θα υπογράψουν σύμβαση ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ και θα ενταχθούν στην αθλητική διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι η μειονότητα, προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την αξιοποίηση των προϊόντων-«φιλέτων». Αυτών που έχει στον ορίζοντα της (μέχρι και το καλοκαίρι του 2012) η ΕΡΤ.
Αναφερόμαστε κυρίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και την τελική φάση του Euro 2012, εκεί που πιθανότατα θα είναι παρούσα η Εθνική Ελλάδας.
Εύκολα, λοιπόν, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι συνάδελφοι που είναι μόνιμοι στην ΕΡΤ θα κληθούν να αναλάβουν το βασικό, τον κυρίαρχο ρόλο.
Για παράδειγμα, τις περιγραφές των αγώνων του Euro 2012, του οποίου η ΕΡΤ (μέσω της EBU) έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα, θα αναλάβουν, στο μεγάλο κομμάτι τους οι μόνιμοι. Οι Στέφανος Δημητριάδης και Μανόλης Δράκος είναι οι συμβασιούχοι που θα προστεθούν στους μόνιμους, οι οποίοι θα συνθέσουν την αποστολή της ΕΡΤ.
Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου λογικά θα αξιοποιηθεί στην παρουσίαση εκπομπών, ενώ ο Μάνος Σταραμόπουλος θα ενταχθεί σε ένα τέτοιο πλαίσιο (σχολιασμού και παρουσίας σε πάνελ εκπομπών).
Οι Αλέκος Θεοφιλόπουλος, Γιώργος Χαϊκάλης, Ιωσήφ Νικολάου που τράβηξαν το «κουπί» απ’ τον περασμένο Αύγουστο (όταν και έπαψαν να υπάρχουν συμβασιούχοι στην ΕΡΤ), θα συνεχίσουν να «παίρνουν» μεταδόσεις και είναι συνάδελφοι που υπολογίζονται άμεσα για την αποστολή του Euro, μαζί με τους Δράκο, Δημητριάδη.
Οι υπόλοιποι συνάδελφοι (ή τουλάχιστον η μεγάλη πλειονότητα τους) που θα υπογράψουν σύμβαση ορισμένου χρόνου (μαζί με όσους προαναφέραμε) αναμένεται να ενταχθούν στην δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ που θα πάει σε ενάμιση χρόνο από σήμερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ’12.


Τσάμπιονς Λιγκ και Ολυμπιακός…

Αν, ωστόσο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 και το Euro 2012 καθυστερούν ακόμα, οι υπόλοιποι εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού στην Σούπερ Λίγκα για την φετινή σεζόν, αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ (για το β’ μισό του 2010-11 και το 2011-12) θα έχουν άμεση βοήθεια στην δημοσιογραφική υποστήριξη τους απ’ τους συμβασιούχους.
Οι Μανόλης Δράκος, Στέφανος Δημητριάδης θεωρείται πιθανό να αναλάβουν σημαντικό κομμάτι των μεταδόσεων απ’ τις δύο προαναφερθείσες διοργανώσεις.
Τέλος, δεν πρέπει να διαλάθει τις προσοχής μας πως μέσα στους συμβασιούχους περιλαμβάνονται και αρκετοί  μπασκετικοί που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ΕΡΤ για την καλύτερη αξιοποίηση τόσο της Ευρωλίγκα, όσο και της Α1 μπάσκετ.

Η Nova απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ημιτελικών του NFL και φυσικά του Superbowl. Οι ημιτελικοί, θα μεταδοθούν απ’ το Novasports 1 και το Novasports HD την Κυριακή, στις 22.00 και 01.30. Ο τελικός του Superbowl, θα μεταδοθεί απ’ τα ίδια κανάλια τα ξημερώματα της Δευτέρας 7/2.


«Βόμβες» Κουβαρά για συμβασιούχους…

Ανακοίνωση-«βόμβα» έβγαλε ο συνάδελφος, Γιώργος Κουβαράς που σχολιάζει την ανακοίνωση της ΕΡΤ για τους δημοσιογράφους που θα υπογράψουν σύμβαση ορισμένου χρόνου στην δημόσια τηλεόραση. Η ανακοίνωση του συναδέλφου:

«Είμαι 28 χρόνια δημοσιογράφος τα 20 στην τηλεόραση. Έμαθα τηλεόραση στη δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας, εργάσθηκα ως ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, συμπαρουσίαζα με τον Τσίμα και Τέλλογλου την εκπομπή  «κόκκινο πανί» στον ΑΝΤ1 και τα τελευταία εφτά χρόνια εργαζόμουν στην ΕΡΤ με συμβάσεις έργου παρουσιάζοντας τις εκπομπές «ΣΤΡΙΠΤΙΖ», «ΕΥΡΩΠΗ ΕΞΠΡΕΣ», «ΤΡΑΝΖΙΤ FOCUS» και «Εurodoc». Παράλληλα έδινα έρευνες στα Δελτίο Ειδήσεων και συμμετείχα σε εκπομπές έκτακτης επικαιρότητας. Οι εκπομπές μου έφεραν βραβεία στην ΕΡΤ (καλύτερη κοινωνική εκπομπή το 2003 το ΣΤΡΙΠΤΙΖ) (παραβατικότητα ανηλίκων καλύτερο ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Σόφιας), κυρίως όμως πλούτισαν τα αρχεία της δημόσιας τηλεόρασης με εικόνα και σπάνιες συνεντεύξεις. Έχω πτυχίο πανεπιστημίου, μιλώ τέσσερις γλώσσες και γνωρίζω να χειρίζομαι κάμερα και μοντάζ σε avid. Αυτή η εμπειρία ωστόσο δεν έφτασε για να ανανεωθεί η σύμβαση μου, ενώ υπάρχουν ονόματα στην λίστα που εγκρίθηκε, που δεν έχουν ούτε τα τυπικά προσόντα (ένα χρόνο εργασίας στην τηλεόραση). Κάποια συνάδελφος δεν έχει ούτε μήνα. Με δεδομένα τα παραπάνω δηλώνω ότι προσφεύγω στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΡΤ, θεωρώντας ότι υπήρξε δόλος αναξιοκρατία και αδιαφάνεια στον διαγωνσμό, απαιτώ τη δημοσίευση των κριτηρίων για όλους όσοι εγκρίθηκαν (μεταξύ τους και πολλοί άξιοι συνάδελφοι) και ζητώ ασφαλιστικά μέτρα και ακύρωση του διαγωνισμού».
Γιώργος Κουβαράς (Δημοσιογράφος)


Επιστροφή …«όλα για την υγειά mou»

H εκπομπή «Όλα για την υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη επιστρέφει στο MEGA και κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στις 16:10. Η ανανεωμένη ιατρική εκπομπή μας ενημερώνει με τρόπο επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα απλό για όλα τα κρίσιμα ζητήματα υγείας της εποχής μας.
Στη πρώτη εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» και με σύνθημα «κάντε την κρίση πλεονέκτημα», εξετάζονται οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στο σώμα και τη ψυχή μας.

Μερικές από αυτές είναι η αύξηση του σωματικού βάρους, της συχνότητας του καπνίσματος αλλά και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης που παρατηρείται πλέον στους 7 από τους 10 Έλληνες.

Επίσης παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα αποτέλεσμα πρόσφατης μελέτης που καταγράφει αύξηση των διαζυγίων και των αυτοκτονιών τον τελευταίο χρόνο.

Μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας που έχει χάσει τη δουλειά της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της οι ειδικοί προτείνουν απλές αλλά ουσιαστικές λύσεις που δεν κοστίζουν, για να ελέγξουμε το άγχος και να βγούμε νικητές.

Τέλος, με τη συμμετοχή σε ρόλο έκπληξη των ηθοποιών Ιωάννας Τριανταφυλλίδου και Κωνσταντίνου Γαβαλά από τη σειρά του MEGA «Η γενιά των 592€» μαθαίνουμε τις τροφές για την καταπολέμηση του στρες.



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved