H επόμενη μέρα…

H επόμενη μέρα…

Οι δύο 48ωρες απεργίες των συνεργαζόμενων με τα ΜΜΕ Ενώσεων έληξε πριν από λίγες ώρες (έμεινε μόνο η 6ωρη στάση εργασίας που σκοπό έχει να μην εκδοθούν απεργοσπαστικά φύλλα) και το ερώτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Η επιτυχία κινήθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα επιτυχίας ή, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, στα αναμενόμενα και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων, αλλά και ποιες θα είναι αυτές των ιδιοκτητών.

Σε ότι αφορά στο πρώτο μέτωπο μέχρι την Τετάρτη θα συνέλθουν το διασωματειακό και το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ, ώστε να κάνουν τον απολογισμό της κινητοποίησης, αλλά (κυρίως) να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις. Για απεργία διαρκείας κάνουν λόγο κάποιοι, αλλά αυτό είναι κάτι που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία και κυρίως πειθώ απ’ την ΕΣΗΕΑ προς όσους έχουν (δικαίως ή αδίκως) παράπονα.

Απ’ την πλευρά των ιδιοκτητών πρέπει να δούμε αν η 4ήμερη κινητοποίηση τους …θορύβησε και σε ποιον βαθμό. Και, επί της ουσίας, αν θα κάνουν πίσω στις συζητήσεις για τις ΣΣΕ, οι οποίες ήταν και μέσα στα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης.

Οι ΣΣΕ παραμένουν ανοιχτές σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και με βάση τις πρόσφατες προτάσεις των Ενώσεων Ιδιοκτητών, οι προοπτικές δεν είναι καλές. Όπως και τίποτα δεν δείχνει πως θα αναχαιτιστούν οι απολύσεις και η κατάργηση συνδικαλιστικών «κεκτημένων» χρόνων και χρόνων.

Το δια ταύτα είναι πως η 4ήμερη απεργία έληξε, αλλά τα δύσκολα (για όλους) τώρα αρχίζουν.

Έσπασαν την απεργία στην TV

Από Πέμπτη έως Κυριακή κράτησε η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και στο διάστημα αυτό υπήρχαν αρκετές μεταδόσεις στις περισσότερες εκ των οποίων υπήρχε διεθνής ήχος. Τι ακούσαμε, όμως, εκεί που δεν επιλέχτηκε ο διεθνής ήχος και η απεργία έσπασε;

Α) Στον ΣΚΑΙ, ο σαββατιάτικος αγώνας της Πριμέρα Ντιβιζιόν είχε περιγραφή από Άγγλο σχολιαστή. Νωρίτερα, αντί του «Γκολ χωρίς σύνορα» προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για την ιστορία της ΑΕΚ.

Β) Στον ΑΝΤ1, την περιγραφή του αγώνα Μπενφίκα-Αϊντχόφεν για τα προημιτελικά του Europa League (την Πέμπτη) έκανε ο …γνωστός Κύπριος.

Γ) Στον Alpha έγινε η (ακόμα πιο) δυσάρεστη έκπληξη. Την Κυριακή το πρωί υπήρξε περιγραφή του Γκραν-Πρι της Φόρμουλα 1 απ’ την Μαλαισία. Ναι, υπήρξε περιγραφή.

Δ) Στο Conn-X TV Sport σεβάστηκαν  άπαντες την απεργία και οι πολλές μεταδόσεις απ’ την Φόρμουλα 1 έγιναν με διεθνή ήχο.

Ερώτηση: Για όλες τις απεργοσπαστικές κινήσεις που έγιναν τι θα κάνει η ΕΣΗΕΑ; Θα αντιδράσει ή θα το αφήσει να περάσει …έτσι;

Απαντάει με παραπομπές στο Πειθαρχικό;

Μέχρι πριν ξεκινήσει η απεργία, απ’ την ΕΣΗΕΑ υπήρχε η προειδοποίηση πως όσοι εργαστούν μέσα στο 4ήμερο θα σταλθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το αίτημα της διαγραφής. Οι προθέσεις του συνδικαλιστικού οργάνου θα φανούν στην συνεδρίαση του Δ. Σ. που θα γίνει (πιθανότατα) αύριο (12/4).

Σήμερα η κηδεία του «Λάρι»

Στις 11.30 το πρωί, στη Νίκαια, θα γίνει η κηδεία του Λάζαρου Μουρκάκου. Ο «Λάρι» μάς «άφησε» την Παρασκευή το βράδυ και βύθισε στο πένθος όλη την οικογένεια της αθλητικής (και όχι μόνο) δημοσιογραφίας. Με τον Λάζαρο Μουρκάκο έτυχε να βρεθούμε (παρέα με άλλο συνάδελφο μας) δύο μέρες πριν το μοιραίο γεγονός και ανταλλάξαμε απόψεις για την (τότε) επερχόμενη απεργία και το πώς πρέπει να αντιδράσει ο κλάδος μας για να είναι πιο αποτελεσματική η διεκδίκηση. Τον άκουγες και τον χαιρόσουν. Διεκδικητικός, παθιασμένος, απόλυτος, ξεκάθαρος, ευθύς, ντόμπρος, σε κοίταζε στα μάτια και καταλάβαινες πως δεν είχε δεύτερη σκέψη. Ήταν αυτό που έλεγε και τέλος. Θα λείψει ο Λάζαρος σε μία εποχή που σπανίζουν τέτοιοι χαρακτήρες. Μακάρι, από εκεί ψηλά, να δώσει σε όλους εμάς την έμπνευση για να γίνουμε καλύτεροι. Σαν επαγγελματίες και σαν συνάδελφοι…

Κυριάρχησε το «Greek Idol»

Το τελευταίο «Greek Idol» του Alpha πριν ξεκινήσουν (το ερχόμενο Σάββατο) τα live με την Ρούλα Κορομηλά κυριάρχησε στην μάχη της τηλεθέασης στην prime time του περασμένου Σαββάτου. Η μέση τηλεθέαση που σημείωσε ήταν 7.4% με 20.6%.



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved