Η ΠΟΕΣΥ για την απεργία...

Η ΠΟΕΣΥ για την απεργία...

Την κλιμάκωση του αγώνα των ΜΜΕ ζητούν οι Ομοσπονδίες των εργαζόμενων στον Τύπο, αρχής γενομένης από την 24ωρη απεργία της Πέμπτης (17/3).

«Οι Ομοσπονδίες Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ. και η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, στην κοινή συνεδρίαση με την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, απέναντι στις στοχευμένες πολύμορφες προσπάθειες των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση- να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα, αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους. Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ –σε συμπαράταξη με τις Ενώσεις τους- ξεκινώντας από την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 17 Μαρτίου 2011, να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην κλιμάκωση του αγώνα και την αντίσταση απέναντι:


● στην συστηματική χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς επίθεση με τις μαζικές απολύσεις, ● στην μονομερή μεταβολή συνθηκών – μορφής - ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας, ● στην καταγγελία των υφισταμένων ΣΣΕ και την άρνηση υπογραφής νέων ΣΣΕ, ● στις μειώσεις μισθών, ● στην επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόλησης νέων προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα διαμορφώνοντας ¨μισθούς¨ ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως, ● στις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων, ● στην απόπειρα υποκατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις, ● στην αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις, ● στις διώξεις συνδικαλιστών και στην ποινικοποίηση του αγώνα μας.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο) στην κοινή συγκέντρωση που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Κυψέλη) και να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της ίδιας μέρας, που αρχίζει στις 6 το πρωί.
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους».

Στήριξη απ' την ΕΣΗΕΜΘ

Ανακοίνωση για την απεργία της Πέμπτης εξέδωσε η ΕΣΗΕΜΘ που αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 17 Μαρτίου και θα λήξει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2011. Μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα ζητούμε:

  1. Να υπογραφούν άμεσα ΣΣΕ σε όλα τα Μέσα.
  2. Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την υπογραφή ΣΣΕ για το 2009.
  3. Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
  4. Να προστατευθούν τα εισοδήματα των συντακτών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΔΕΠΘΕ.
  5. Να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.
  6. Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την ΠΟΕΣΥ να συντονίσει άμεσα την κλιμάκωση των κινήσεων και των κινητοποιήσεων που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση όλων των παραπάνω αιτημάτων».

Δεβετζή και Καρούλιας...

Η Πηγή Δεβετζή, ο Νίκος Καρούλιας και ο Βασίλης Σαμπράκος θα είναι καλεσμένοι της αυριανής (Τρίτης) εκπομπή, "Σούπερ μπάλα live" του MEGA που θα έχει σημείο αναφοράς τις ρεβάνς των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.


Προετοιμασίες μέσω δυσκολιών...

Στην IMAKO δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τον μήνα Φεβρουάριο. Την ίδια στιγμή, όπως γράψαμε την περασμένη εβδομάδα, στις εκδόσεις Λυμπέρη έγινε οριζόντια μείωση αποδοχών κατά 10% , ενώ υφίστανται τα γνωστά προβλήματα στις εφημερίδες και τα υπόλοιπα (μικρά ή μεγάλα ΜΜΕ).

Μέσα σε αυτό το (μαύρο) πλαίσιο προετοιμάζεται η πανελλαδική 24ωρη απεργία που θα γίνει την Πέμπτη. Παράλληλα, προετοιμάζεται και η συγκέντρωση που θα γίνει στο κλειστό του ΠΓΣ.


Εννέα χρόνια ...UP FM

Μια ξεχωριστή ραδιοφωνική παραγωγή, συμπλήρωσε εννέα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ΕΡΑ Πάτρας.

Πρόκειται για τη δίωρη καθημερινή εκπομπή UP FM – προϊόν της συνεργασίας της ΕΡΑ Πάτρας με το Πανεπιστήμιο της Αχαϊκής πρωτεύουσας – η οποία μεταφέρει καθημερινά τον νεανικό παλμό στα ραδιόφωνα της Αχαΐας.

Από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 15.00 μέχρι τις 17.00, η ΕΡΑ Πάτρας μεταδίδει τη δίωρη μουσική παραγωγή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η παραγωγή της εκπομπής γίνεται στο studio του Πανεπιστημίου στο Ρίο και μέσω link μεταφέρεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πάτρας, απ’ όπου στη συνέχεια αναμεταδίδεται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

O τίτλος UP FM, παραπέμπει τόσο στο όνομα του Ιδρύματος (δηλαδή University of Patras), όσο και στη δημιουργική διάθεση των φοιτητών – παραγωγών. Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάζονται αφιερώματα σε διάφορα είδη μουσικής και μικρές ειδήσεις από τα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας, που ενδιαφέρουν τους νέους.

Την εκπομπή παρουσιάζουν εναλλάξ 15 φοιτητές του Πανεπιστημίου κάθε εξάμηνο, οι οποίοι επιλέγονται σε συνεργασία με την ΕΡΑ Πάτρας. Από το 2002 μέχρι σήμερα, από τα μικρόφωνα της εκπομπής έχουν περάσει περισσότεροι απο 250 φοιτητές.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιτυχή δράση της δημόσιας ραδιοφωνίας και του Πανεπιστημίου Πατρών, που εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με σαφές όφελος και για τις δυο πλευρές: το Πανεπιστήμιο αποκτά καθημερινή επαφή με την τοπική, ενώ παράλληλα η ΕΡΑ Πάτρας προσεγγίζει με αμεσότητα το νεανικό ακροατήριο της περιοχής.



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved