Στη... γειτονιά των αγγέλων ο Σπύρος Παπαγιάννης

Στη... γειτονιά των αγγέλων ο Σπύρος Παπαγιάννης

Στη… γειτονιά των αγγέλων μετακόμισε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου (14/04), έπειτα από «μάχη» ενός μήνα για την ζωή του, ο Σπύρος Παπαγιάννης.

Ο Σπύρος Παπαγιάννης, ο οποίος διετέλεσε – μεταξύ άλλων - μέλος της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας Πίστας των ανδρών, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ασχοληθεί ενεργά με την αθλητική δημοσιογραφία, έχασε τη «μάχη» για την ζωή τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου (14/04) κι ενώ για περίπου ένα μήνα νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» σε κωματώδη κατάσταση, έπειτα από τροχαίο που είχε με τη μοτοσυκλέτα του, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ., το οποίο παραβίασε ερυθρό σηματοδότη.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Τετάρτη (18/04), στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Παραμυθιά.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας εξέδωσε ανακοίνωση, μετά την απώλεια του Σπύρου Παπαγιάννη. Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«Με την αναγγελία του τραγικού θανάτου του Σπύρου Παπαγιάννη, ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι προπονητές, οι τεχνικοί και το προσωπικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εκφράζουν την βαθειά τους λύπη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια τους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος.

Ο Σπύρος Παπαγιάννης, ένας πράος χαρακτήρας, λάτρης της ποδηλασίας, αγαπητός σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, νοσηλευόταν επί μακρό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ''Ερυθρός Σταυρός'', μετά από σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα και δυστυχώς υπέκυψε στις 7 το πρωί στα τραύματά του.

Ο Σπύρος αγάπησε και ασχολήθηκε με την ποδηλασία από μικρός. Ως αθλητής υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Δρόμου Εφήβων και μετέπειτα της Εθνικής Ομάδας Πίστας Ανδρών, όπου με προπονητή την αξέχαστο Ιβάν Μπομπέκοφ κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ του Ομαδικού Πουρσουίτ (Μαρεντάκης, Αναστόπουλος, Συμελίδης, Παπαγιάννης).

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του δράσης, ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, γράφοντας, σχολιάζοντας και αναμεταδίδοντας αγώνες ποδηλασίας υψηλού επιπέδου, όπως τους Γύρους Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας αλλά και Παγκόσμια Κύπελλα και Πρωταθλήματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Για ένα διάστημα στελέχωσε και το Γραφείο Τύπου της Ε.Ο. Ποδηλασίας.

Τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος σχολιαστής του EUROSPORT, συμβάλλοντας με τις άριστες γνώσεις που απέκτησε σε επίπεδο ιστορικών στοιχείων, επαγγελματικών ομάδων, βιογραφικών και επιδόσεων αθλητών και αποτελεσμάτων αγώνων, στην διάδοση και κατανόηση του αθλήματος της ποδηλασίας.

Η κηδεία του Σπύρου Παπαγιάννη, θα γίνει την Τετάρτη 18 Απριλίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Παραμυθιά».



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved