Την Τετάρτη Δ.Σ. για απεργία (;)

Την Τετάρτη Δ.Σ. για απεργία (;)

Το ενδεχόμενο απεργίας των ΜΜΕ θα συζητήσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Την Τετάρτη (17/2), στις 12.30 μ.μ., θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που θα συζητήσει όλες τις τελευταίες εργασιακές εξελίξεις και βασικά το αδιέξοδο στις συζητήσεις για τη νέα ΣΣΕ στις εφημερίδες. «Πήγασος», Alter κ.λ.π. θα είναι στην ημερήσια διάταξη που… οδηγεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ομιλία Παπαγεωργίου στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ


Στην ομιλία του στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ και αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Δ. Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Θανάσης Παπαγεωργίου τόνισε ότι η εταιρεία δεν παρουσιάζει πλέον ελλείμματα, αντιθέτως έχει πλεόνασμα 50 εκ., ευρώ φέτος, ενώ μέχρι το 2014 θα έχουν απαλειφθεί και όλες οι σωρευμένες ζημίες. Με βάση τα παραπάνω, ανέφερε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση για συρρίκνωση της ΕΡΤ είναι ανεδαφική και χαρακτήρισε τις σχετικές προτάσεις ως εξωθεσμικές, που δεν στηρίχθηκαν σε πορίσματα της Eurostat ούτε έλαβαν υπόψη τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης της ΕΡΤ. Χαρακτήρισε το ανταποδοτικό τέλος ζωτικής σημασίας για την ΕΡΤ, επανέλαβε ότι είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος του, περίπου το 1/3, επιστρέφει στο κράτος άμεσα ή έμμεσα. Ακόμα είπε, ότι η οικονομική εξυγίανση της εταιρείας βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην περικοπή των μισθολογικών δαπανών και την περιστολή της σπατάλης. Διευκρίνισε επίσης, ότι μειώθηκαν σημαντικά τα κοστολόγια των εξωτερικών παραγωγών.

Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι η διαφάνεια αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση. Το καθεστώς διαύγειας, είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, τηρήθηκε στη σύναψη Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου και στην τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών από το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας, ενώ γίνεται έλεγχος για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση των υπαλλήλων της ΕΡΤ που διατηρούν και άλλη θέση στον δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, προχωρά η ολοκλήρωση της διοικητικής αναδιάρθρωσης, μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) που θα επιτρέψει μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των καναλιών της ΕΡΤ και την ορθή αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για τη διάθεση μέρους του πλεονάσματος της εταιρείας στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και στην ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής, με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικού προγράμματος που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.

Οι κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων

Ιδού ποιες ήταν οι κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων, σε Αθήνα-Πειραιά, την Τρίτη 15/2, καθώς και τα μερίδια τους (σύμφωνα με το Άργος):

Φως των σπορ  8.722  (22.13%)

Sport day  4.768  (12.10%)

Γαύρος  4.612  (11.70%)

Goal news  4.407  (11.18%)

Πρωταθλητής  4.394  (11.15%)

Φίλαθλος 3.234  (8.20%)

Εξέδρα των σπορ  2.780 (7.05%)

Η ώρα των σπορ  1.873  (4.75%)

Η Πράσινη 1.782  (4.53%)

Η Γάτα  1.585  (4.02%)

Derby news  708  (1.80%)

Score live  552  (1.40%)

Σύνολο 39.417 (100%)



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved